Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019 Week 46 en 47 Sin City
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Sin City, Assassin’s Creed, Robert Jordan – Modern Myths Nieuws 2019: Week 46 en 47

In een dubbele aflevering van het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 46 en 47 veel leuk nieuws: De neo noir-verhalen van Sin City komen naar je televisie, Marvel Comics #1 geveild voor een recordbedrag, Audible ontwikkelt het audioverhaal Assassin’s Creed: Gold, cultstrip The Maxx wordt verfilmd, Half-Life: Alyx voor VR en vanaf volgend jaar is er een VR-experience in Rotterdam. De klassieke monsters inspireren nieuwe verhalen en het eerste boek van Robert Jordan – Krijger van de Altaii – is verschenen bij Luitingh-Sijthoff. Tot slot de micro-short The Tattooist van de Maleisische Indie regisseur Michael Wong. Een rijk nieuwsbuffet!    

Sin City keert terug als televisieserie

Modern Myths Nieuws 2019 Week 46 en 47 Sin City The Hard Goodbye
Modern Myths Nieuws 2019: Week 46 en 47 – Sin City: The Hard Goodbye

In de stilistische misdaadfilms Sin City (2005) en Sin City: A Dame to Kill For (2014) kwam de keiharde wereld uit de zwart-witcomics Sin City van de gevierde auteur Frank Miller tot leven op het grote scherm. Er zijn echter nog veel meer verhalen uit de ‘town without pity’ te vertellen en Legendary Television is van plan deze naar je huiskamer te brengen. Een deal met Frank Miller schijnt al rond te zijn en ook regisseur Robert Rodrigues (Alita: Battle Angel, Spy Kids, From Dusk Till Dawn) is benaderd. Hij regisseerde de twee bioscoopfilms en wordt gevraagd om samen met Miller de serie te produceren. Daarnaast is het de bedoeling dat er ook een tekenfilmserie voor volwassenen komt die als prequel van de serie dient. Een netwerk/streamingdienst moet nog gevonden worden. We zijn benieuwd of de serie de verhalen die in de films gebruikt zijn opnieuw gaat vertellen en of er net zoveel beroemde filmsterren in de serie zullen verschijnen als in de filmversies. Maar de sterrencast van onder andere Jessica Alba, Rosario Dawson, Rutger Hauer, Clive Owen, Mickey Rourke en Bruce Willis is natuurlijk lastig te evenaren…

We houden je op de hoogte!

Bron: Deadline.com

Modern Myths Nieuws 2019 Week 46 en 47 Sin City
Modern Myths Nieuws 2019: Week 46 en 47 – Sin City

Marvel Comics #1 geveild voor 1.26 miljoen dollar

Modern Myths Nieuws 2019 Week 46 en 47 - Marvel Comics 1 Timely - credit Heritage Auctions
Modern Myths Nieuws 2019: Week 46 en 47 – Marvel Comics #1 (Timely Comics – Foto: Heritage Auctions)

Afgelopen 21 november werd een exemplaar van Marvel Comics #1 in bijna-nieuwstaat geveild. Tijdens de veiling van klassieke stripboeken en stripwerk in Dallas (Texas) van Heritage Auctions werd er uiteindelijk 1.26 miljoen dollar – zo’n 1,14 miljoen euro – voor het stripboek geboden. Daarmee is meteen een record gezet voor duurst geveilde Marvel-strip ooit.

De strip komt uit 1939, toen Marvel nog door het leven ging als Timely Comics. Het is de eerste keer dat de personages The Human Torch (niet die van de Fantastic Four, maar de eerste – Jim Hammond), Namor the Sub-Mariner en Ka-Zar op het toneel, dat later het Marvel Universum zou worden, verschenen. Zeker de laatste twee komen nog regelmatig in de huidige Marvel comics voor. De eigenaar die het exemplaar verkocht was een postbode die destijds zoveel mogelijk eerste nummers van strips kocht en ze in uitstekende staat bewaarde. Iemand met een vooruitziende blik dus. Je weet nu wat je kunt verdienen, mocht je nog zulke bijzondere comics op zolder hebben liggen.

Bron: Comic Book Resources

Assassin’s Creed naar Audible

Ben je liefhebber van de Assassin’s Creed-franchise en speel je de spellen, lees je de boeken en strips, heb je de figuren, de kostuums en replica’s en heb je de film en de cartoons gezien, wees gerust, er komt meer! Een nieuw verhaal in het Assassin’s Creed-universum zal exclusief verteld worden op Audible, het platform voor gesproken entertainment. Het verhaal zal Assassin’s Creed Gold gaan heten, uit acht delen bestaan en gaat zich afspelen rond het personage Aliyah Kahn. Zij is een dievegge die in contact komt met de mysterieuze Gavin Banks, die haar dwingt de herinneringen aan haar voorvader – assassijn Omar Khalid – te herbeleven. Zoals gebruikelijk in een Assassin’s Creed-game reis je af naar een interessante periode in onze geschiedenis, waar je veel op kunt steken van de belangrijkste historische momenten in die periode. Ditmaal gaat het verhaal naar de jaren van de zogeheten ‘Great Recoinage’ van 1696, waar de Engelse regering overstapt van zilveren munten naar geld gebaseerd op de gouden standaard (waarin de waarde van de munteenheid gekoppeld is aan een vaste waarde in goud). Een van de belangrijkste personen die zich daarmee bezig hield, was muntmeester (Master of the Mint) en natuurkundige, wiskundige, astronoom, alchemist en theoloog Sir Isaac Newton. Juist, de grondlegger van de klassieke mechanica. Gezien hij in zijn rol als muntmeester ook valsemunterij bestreed en hij dus prefect past in de fictieve rol van een van de leiders van de geheime orde der assassijnen, is deze historische setting de serie op het lijf geschreven. De serie zal ingesproken worden door acteurs als Riz Ahmed (Venom) en Anthony Head (Buffy the Vampire Slayer).

De eerste aflevering zal verschijnen op 27 februari 2020. Je kunt de serie nu al voorbestellen.

Bron: SyFy.com

Modern Myths Nieuws 2019 Week 46 en 47 - Assassins Creed Gold
Modern Myths Nieuws 2019: Week 46 en 47 – Assassin’s Creed Gold

The Maxx film- of televisieproject in de maak

Modern Myths Nieuws 2019 Week 46 en 47 The Maxx - Sam Kieth
Modern Myths Nieuws 2019: Week 46 en 47 – The Maxx door Sam Kieth

In 1992 werd stripuitgeverij Image Comics opgericht door enkele beroemde stripmakers als Todd McFarlane, Rob Liefeld, Erik Larsen en Jim Lee. De tekenaars wilden hun eigen personages creëren, waarvan de rechten niet automatisch naar bijvoorbeeld Marvel of DC zouden gaan, als ze daar onder contract werkten. McFarlane begon de serie Spawn, Liefeld kwam met Youngblood, Larsen maakte Savage Dragon en Lee schreef en tekende WildC.A.T.s. In 1993 sloot ook stripmaker Sam Kieth zich aan en begon de serie The Maxx, een bijzonder gelaagd avontuur over Julie Winters. Als freelance sociaal werker komt Julie in aanraking met een dakloze man, die om een of andere reden in een alternatieve wereld – The Outback – als The Maxx haar beschermer is. In die wereld is Julie de Jungle Queen. Het ‘superheldenpersonage’ van de dakloze beleeft ook in onze wereld avonturen, waar hij het aan de stok krijgt met de slechte magiër Mr. Gone en zijn monsterlijke helpertjes: de Isz.

Hoewel er gevechten en avonturen in de stripserie zitten, gaat het een groot deel van de tijd over de problemen van Julie, die zich lastig staande houdt in de maatschappij. Ook The Maxx zelf heeft de grip op de realiteit verloren en de serie werd een culthit, mede door de bijzondere tekenstijl van Kieth. In 1995 werd er een tekenfilm voor MTV van gemaakt. Nu heeft acteur Channing Tatum (21 Jump Street, Kingsman: The Golden Circle) samen met producent Roy Lee de rechten van The Maxx verkregen en zijn ze bezig om het project van de grond te krijgen. Of het een film of televisieserie gaat worden, is nog onbekend, maar wij hopen op het laatste. Meer nieuws zodra we het hebben!

Bron: The Hollywood Reporter

Terug naar Half-Life in VR – Half-Life: Alyx

De First Person Shooter Half-Life uit 1998 is voor velen een van de beste shooters ooit gemaakt. In 2004 kwam het langverwachte vervolg, Half-Life 2, dat in 2006 en 2007 nog twee opvolgers kreeg in de vorm van Half-Life 2: Episode One en Two. Volgend jaar maart komt er eindelijk een nieuw deel in de serie, dat je in Virtual Reality kunt beleven. Half-Life: Alyx is de titel en het verhaal is een prequel dat zich tussen deel 1 en 2 afspeelt. Je speelt Alyx Vance, die samen met haar vader Eli een groep samenstelt om tegen de Combine-aliens te vechten. Met behulp van je zwaartekracht handschoenen (Gravity Gloves) los je puzzels op en kun je schieten.

De game zal beschikbaar zijn voor Vive- en Oculus-brillen en Windows Mixed Reality-headsets en zal verkocht worden via Steam. Meer informatie vind je op deze mooie site: Half-life.com en in de trailer hieronder krijg je vast een indruk van wat je te wachten staat. Mocht je nog een excuus zoeken om een VR-set aan te schaffen, dit is je kans!

Bron: The Verge

Zombie-survival in Rotterdam: Zero Latency VR

Modern Myths Nieuws 2019 Week 46 en 47 Zero Latency VR Nederland
Modern Myths Nieuws 2019: Week 46 en 47 – Zero Latency VR Nederland

Nog een VR-nieuwtje: in Rotterdam is op het Marconiplein begonnen met de bouw van een Virtual Experience-attractie van Zero Latency VR Nederland. De vestiging in Rotterdam wordt de 42e locatie wereldwijd van dit Australisch bedrijf dat begonnen is in Brisbane en ondertussen locaties heeft in Las Vegas, Hong Kong, Mexico en Dublin. In deze zogeheten ‘free roam VR’ ga je met vrienden, familie of collega’s in een hal van 200m2 op avontuur. Je kunt spelen met 2 tot 8 personen tegelijkertijd in titels als Zombie Survival, Outbreak Origins en Engineerium. Kijk voor meer info, de spellen en het boeken van een gamesessie op Zerolatencyvr.nl. De experience moet half januari volgend jaar haar deuren openen. Hier zie je hoe het werkt:

Bron: Zero Latency VR

Klassieke monsterverhalen in nieuwe projecten

Modern Myths Nieuws 2019 Week 46 en 47 Robert Kirkman - Gage Skidmore - Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license
Modern Myths Nieuws 2019: Week 46 en 47 – Robert Kirkman (Foto: Gage Skidmore – Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported)

In dit verzamelnieuwtje zetten we een paar projecten voor je op een rijtje die linksom of rechtsom te maken hebben met klassieke monsterverhalen. Zo refereerden we in de winactie van Zombieland: Double Tap al naar een nieuwe film van regisseur Ruben Fleischer over een nazaat van Dr. Jekyll uit het verhaal The Strange Case of Dr. Jekyll en Mr. Hyde, hoewel het inmiddels alweer onzeker is of hij daar nog bij betrokken is. Dan is er stripschrijver Robert Kirkman, die vooral bekend is om zijn creatie The Walking Dead. Hij is bezig met een verhaal rond R.M. Renfield, de dienaar van Dracula die alles doet om te zorgen dat zijn meester hem onsterfelijk maakt. Regisseur Dexter Fletcher (Rocketman) is erbij betrokken. De film moet zich in onze huidige tijd gaan afspelen, waarbij de klassieke monsters in een modern jasje gestoken worden. Met hetzelfde doel schijnt Kirkman ook bezig te zijn met een reboot van An American Werewolf in London. Nu we het toch over reboots hebben, het schijnt dat de regisseur van Evil Dead – Fede Alvarez – een nieuwe reboot van The Texas Chainsaw Massacre op het oog heeft. Wat vind jij, mag dat alweer, of is het te vroeg?

De komende tijd zullen de klassieke monsters – en de bijfiguren uit die verhalen – dus regelmatig van zich laten horen. Je zult ze hier op Modern Myths voorbij zien komen, als het zover is.

Bron: Variety.com en The Hollywood Reporter

Nieuwe Robert Jordan – Krijger van de Altaii – verschenen

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff heeft het niet eerder verschenen allereerste boek van fantasyschrijver Robert Jordan (Het Rad des Tijds) uitgebracht: Krijger van de Altaii. De waterputten van de Vlaktes drogen op, de geduchte tandhoorns groeien in aantal en er zijn slechte voortekenen alom. Wulfgar, een leider van de Altaii-mensen, moet strijd leveren met tweeling-koninginnen, krijgsheren, profeten en magie, in de hoop zijn volk te beschermen en een toekomst voor hen veilig te stellen. Elspeth, een bezoeker uit een andere wereld, heeft de antwoorden, maar het is aan Wulfgar om eerst de juiste vragen te stellen. Wat echter als de kennis die de Altaii kan redden ze ook kan vernietigen?

Krijger van de Altaii is een losstaand verhaal over een uitzonderlijk volk. Het boek is nu verkrijgbaar voor € 21,99.

Bron: Luitingh-Sijthoff

Modern Myths Nieuws 2019 Week 46 en 47 Krijger van de Altaii
Modern Myths Nieuws 2019: Week 46 en 47 – Krijger van de Altaii

Horror-short The Tattooist voor de liefhebbers

Tot slot nog een aardigheidje voor horror-liefhebbers. Modern Myths is benaderd door de Maleisische Indie regisseur Michael Wong die bezig is met de productie van een horrorfilm over een tatoeëerder, die met zijn werk meer duistere plannen heeft dan je zou verwachten. Voor fans van films als Saw is dit verhaal interessant. Op verschillende horrorfestivals is de micro-short/trailer vertoond en die viel daar in goede aarde. Wong zoekt meer exposure om de financiën voor zijn film rond te krijgen en vroeg of wij wat aandacht aan zijn project wilde schenken. Bij deze! Je kunt de micro-short bekijken via Vimeo.com.

Modern Myths Nieuws 2019 Week 46 en 47 The Tattooist
Modern Myths Nieuws 2019: Week 46 en 47 – The Tattooist

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 46 EN 47 EN VERDER:

Johan Klein Haneveld - Top 5 SF-boeken voor beginners - Revolte - De Zwijgende Aarde - Jorrit de Klerk uitsnede 2Column: Johan Klein Haneveld – Top 5 SF-boeken voor beginners, Hoofdredacteur Jeroen vroeg mij een top 5 te maken van de beste boeken om in het sciencefictiongenre te beginnen. Daarom de column: Johan Klein Haneveld – Top 5 SF-boeken voor beginners!

Zombieland Double Tap - onze helden uitsnedeFilmrecensie: Zombieland: Double Tap – meer van het hilarische zelfde, Tien jaar geleden verscheen in 2009 de komische ‘horror’-film Zombieland. Met Zombieland: Double Tap in de bioscopen is de cultfilm weer terug. Leuk? In deze recensie lees je het oordeel van Jeroen.

Legendarische comic creators op Dutch Comic Con 2019 - Avengers Forever 1 coverStrips: Legendarische comic creators op Dutch Comic Con 2019 – Strip tips, Dit weekend vond de Heroes Dutch Comic Con 2019 wintereditie plaats. Enkele legendarische comic creators waren daar: Arthur Adams, Kurt Busiek, Chris Sprouse en Carlos Pacheco. Een tiplijst van hun werk.

Annabelle 3 Films - Lulu Wilson in Annabelle Creation 2017Filmrecensie: Annabelle 3 Films op blu-ray/dvd: Toffe collectie met leuke extra’s, Annabelle maakt inmiddels een onmiskenbaar onderdeel uit van het The Conjuring-universum en is zowel bekend als berucht. Een introductie en een recensie van de Annabelle 3 Films-collectie door Silvia.

Vuur & Vergankelijkheid coverBoekrecensie: Vuur & Vergankelijkheid – meeslepende prequel van De Lentagon-trilogie, Vuur & Vergankelijkheid gaat over Leah en Stefan, die de wereld veranderen met hun onderzoek. Zij hebben ontdekt hoe je een poortstation bouwt, waarmee je een andere wereld kunt betreden.

MODERN MYTHS AGENDA:

21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 46 en 47:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook regelmatig automatisch mee met leuke winacties!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise