Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Star Wars III Obi-Wan Kenobi Ewan McGregor 3
Official Superhero Merchandise

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 33: Obi-Wan Kenobi, Hellblazer, Paranormal Activity

Ewan McGregor keert terug in Star Wars als Obi-Wan Kenobi op Disney+! Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 33: John Constantine in een nieuwe Hellblazer-serie onder het Black Label van DC Comics, een Nederlandse vertaling van After Obsession van schrijfster Carrie Jones, een fundraiser voor een Paranormal Activity-documentaire en een complete set eerste editie kaartjes van de Pokémon Trading Card Game onder de veilinghamer!

Star Wars: Ewan McGregor terug als Obi-Wan Kenobi

Laten we beginnen met wat Star Wars-nieuws. Acteur Ewan McGregor (Christopher Robin, Fargo, Trainspotting, A Shallow Grave) is met Disney in gesprek om zijn rol als Obi-Wan Kenobi weer op te pakken voor een nieuwe serie op streamingdienst Disney+. McGregor speelde de Jedi-meester in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, Star Wars: Episode II – Attack of the Clones en Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith. Er was geruime tijd sprake van een film rond het personage, maar na het mindere succes van de solo-film over Han Solo (Solo: A Star Wars Story) werden die plannen in de ijskast gezet. Als alles op zijn plek valt, zal de serie over Obi-Wan de derde Star Wars-productie zijn voor Disney+. De eerste is The Mandalorian van regisseur Jon Favreau (The Lion King) en de tweede is een serie gebaseerd op het personage Cassian Andor uit de film Star Wars: Rogue One. Zodra er meer definitiefs bekend is, laten we je het weten.

Bron: Variety

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 33: Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi in Star Wars: Revenge of the Sith
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 33: Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi in Star Wars: Revenge of the Sith

John Constantine: Hellblazer – nieuwe Black Label-serie van DC Comics

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 33: John Constantine: Hellblazer
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 33: John Constantine: Hellblazer

Liefhebbers van het occulte kunnen vanaf november de verdere avonturen van John Constantine volgen in een nieuwe Hellblazer-serie die uitkomt onder het ‘Black Label’ van DC Comics. De serie is dus bedoeld voor een volwassen publiek en wordt geschreven door Simon Spurrier en getekend door Aaron Campbell.

Als aanloop naar de serie verschijnt op 30 oktober eerst The Sandman Universe Presents: Hellblazer #1, door Spurrier en tekenaar Marcio Takara. Daarna maakt de John Constantine: Hellblazer-serie deel uit van het gedeelde The Sandman Universe, gebaseerd op het werk van Neil Gaiman. In deze nieuwe stripserie is Constantine terug in Londen, waar hij al snel opnieuw tot over zijn oren in duistere, vreemde zaakjes verzeild raakt.

John Constantine: Hellblazer zal op 27 november verschijnen.

Bron: Comic Book Resources

Help mee een Paranormal Activity documentaire te bekostigen

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 33: Paranormal Activity
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 33: Paranormal Activity

Modern Myths-lezer Lars Janssen wees ons op een Indiegogo-fundraiser voor de documentaire Unknown Dimensions – The Paranormal Activity Story. Er zijn zes films in deze horror-franchise van productiemaatschappij Blumhouse verschenen, maar op de blu-rays/dvd’s van de films is geen enkele making-of te vinden.

De makers van de documentaire – Anthony Masi, Rachel Belofsky, Joe Bandelli en Nate Ragon – willen hier verandering in brengen. In hun eigen woorden: “Het succes van de eerste Paranormal Activity-film is een geweldig voorbeeld van een spoedcursus film maken, origineel denken en gewiekste marketing-campagne in één. Unknown Dimensions zal de eerste keer zijn dat de acteurs en filmmakers van alle zes films vertellen over hun ongelooflijke reis.”

De anderhalf tot twee uur-durende documentaire moet op twee blu-rays verschijnen en daarnaast bestaan uit bonusmateriaal dat vier uur zal beslaan. Als je meebetaalt aan het project, kun je een exclusieve glow-in-the-dark-versie van de blu-ray tegemoet zien en je kunt kiezen uit verschillende andere beloningen. De documentairemakers zijn al begonnen met de productie. Wil je een bijdrage leveren aan de documentaire, dan kan dat via Indiegogo.com, waar je ook alle informatie vindt. De campagne loopt nog acht dagen, dus wees er snel bij.

Meer informatie: Indiegogo.com

De Geest in de Rivier van Carrie Jones verschijnt in het Nederlands

Alan verhuist met zijn moeder naar Maine om zijn tante te steunen, die net weduwe is geworden. Zijn nichtje Courtney lijdt onder de verdrinkingsdood van haar vader en gelooft nog steeds dat hij weer zal opduiken. Ze denkt zelfs dat zijn geest bij hen is. Maar Alan heeft door zijn Navajo-achtergrond de nodige ervaring met geesten en voelt dat er iets niet klopt in huis. Courtney heeft iets opgeroepen uit de rivier. Iets dat beter onder water had kunnen blijven. En dan is er Amy, die al haar hele leven visioenen ziet. Soms van dingen die ze wil weten. Soms van dingen die gruwelijk zijn, zoals de dood van de vader van haar beste vriendin Courtney. Eén ding hebben de visioenen met elkaar gemeen: ze komen allemaal uit.

New York Times bestsellerauteur Carrie Jones schreef de Young Adult horror De Geest in de Rivier (Engelse titel: After Obsession) samen met fantasyschrijver Steven E. Wedel. Het boek verschijnt in een Nederlandse vertaling op 14 oktober bij Dutch Venture Publishing.

Bron: Dutch Venture Publishing

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 33: De Geest in de Rivier van Carrie Jones en Steven E. Wedel
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 33: De Geest in de Rivier van Carrie Jones en Steven E. Wedel

Complete set eerste editie Pokémon-kaarten te koop

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 33: Pokemon Trading Card Game - Mint Condition #4 Charizard
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 33: Pokémon Trading Card Game – Mint Condition #4 Charizard – Holo

In 1999 werd de Pokémon Trading Card Game gelanceerd, waarmee het ruilkaartenspel inmiddels 20 jaar oud is. Ben je liefhebber van het eerste uur, dan is er nu een unieke kans om je verzameling kaarten compleet te maken. Op de veilingsite Goldin Auctions wordt namelijk een volledig setje eerste editie Pokémon-kaarten geveild, in zogeheten ‘PSA GEM MT 10’ staat. Dit betekent dat de kaartjes zo goed als nieuw zijn.

Je voelt hem dus al aankomen, het bieden op de kaartjes begint vanaf 25.000 dollar (omgerekend 22.542 euro). De set is dan ook compleet, inclusief een #4 Charizard – Holo kaartje. De verkoper verwacht er veel van, gezien een vergelijkbare set in december 2017 bijna 100.000 dollar opleverde. Keer je spaarpot dus maar om en bekijk de 1999 Pokémon 1st Edition PSA GEM MT 10 Complete Set-veiling. Of ga naar zolder en bekijk hoe je eigen kaartjes er na al die jaren nog uitzien. Ze zijn wat waard!

Bron: Goldin Auctions

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 33 EN VERDER:

Phaedra: Alastor 824 achterflapBoekrecensie: Phaedra: Alastor 824 door Tais Teng – Paladijnen van Jack Vance, de Alastor-reeks van Jack Vance is klassieke SF. De Nederlandse schrijver Tais Teng heeft nu met Phaedra: Alastor 824 nog een deel toegevoegd aan de barokke avonturen in deze sterrenhoop.

Castlefest 2019 fantasy flesjesFestival reportage: Castlefest 2019 sfeerverslag – vier dagen genieten van fantasy, tijdens de alweer vijftiende editie van Castlefest was de sfeer zoals gebruikelijk opperbest. Een Modern Myths Castlefest 2019 sfeerverslag!

The Curse of La Llorona - La LloronaWinactie: The Curse of La Llorona blu-ray/dvd Winactie: hou je kinderen binnen! In Latijns-Amerika is een van de bekendste mythes die van ‘La Llorona’. Nieuwsgierig geworden? Doe dan mee met onze The Curse of La Llorona blu-ray/dvd Winactie en maak kans op deze horrorfilm!

MODERN MYTHS AGENDA:

31 augustus en 1 september: Comic Con Amsterdam 2019, RAI Amsterdam
21 en 22 september: Elfia Arcen 2019, Kasteeltuinen Arcen
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 33:

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, meld je dan aan voor de Modern Myths Nieuwsbrief.

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

GamesGames

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.