Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019 - Week 32: Simon Pegg en Nick Frost in Paul uitsnede
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 32: Event Horizon, The Broken Earth en The Hunt

Deze week veel streamingnieuws in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 32. Netflix heeft de makers van Game of Thrones weten te strikken, maar stopt met The OA. Amazon maakt een televisieserie van de jaren 90 sciencefictionhorror Event Horizon en gaat Truth Seekers van Simon Pegg en Nick Frost uitbrengen. Verder in het nieuws: een De Gebroken Aarde-rollenspel, het sprookjesboek De Bloemenvloek en een uitgestelde release van Blumhouses The Hunt vanwege de fatale schietpartijen in Amerika.  

Zelf naar De Gebroken Aarde in rollenspel

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 32: The Broken Earth - The Fifth Season
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 32: The Broken Earth – The Fifth Season

De populaire sciencefictiontrilogie The Broken Earth van drievoudig HUGO-winnares N.K. Jemisin wordt bewerkt tot rollenspel. Spellenuitgever Green Ronin werkt samen met de schrijfster om de unieke wereld uit de boeken getrouw om te zetten. De gehele trilogie wordt bewerkt, bestaande uit de boeken The Fifth Season, The Obelisk Gate en The Stone Sky. In het verhaal bevindt de mensheid zich door catastrofale natuurrampen op het randje van uitsterven en probeert in de verre toekomst een nieuwe beschaving op te bouwen op het supercontinent ‘The Stillness’. Dan beginnen kinderen speciale krachten te ontwikkelen en traint de organisatie ‘The Fulcrum’ hen voor hun eigen doeleinden. In Nederland wordt de serie uitgegeven door Luitingh-Sijthoff onder de naam De Gebroken Aarde.

Het is niet de eerste keer dat Green Ronin een populaire serie naar de ‘keukentafel’ brengt; ze hebben eerder spellen gemaakt van onder andere The Expanse, A Song of Ice and Fire (Game of Thrones) en Dragon Age. Jemisin zelf zal nauw samenwerken met de spellenuitgever om ervoor te zorgen dat de thema’s uit de boeken, die blijvend actueel zijn, getrouw in het spel worden verwerkt. The Fifth Season RPG moet verschijnen in de herfst van 2020.

Bron: The Verge

Game of Thrones-makers naar Netflix en The OA stopt

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 32: D.B. Weiss en David Benioff
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 32: D.B. Weiss en David Benioff (hier nog bij hun vorige werkgever). Foto: Suzi Pratt – Flickr

Het landjepik in de streamingwereld gaat in alle hevigheid verder. Netflix krijgt steeds meer concurrentie van andere grote partijen (Apple, Amazon, Disney, HBO, etc.) en de strijd om content en contentmakers wordt steeds interessanter. In het Modern Myths Nieuws proberen we de leukste nieuwtjes voor je bij te houden en deze aflevering is dat niet anders. Zo was daar afgelopen week het nieuws dat David Benioff en D.B. Weiss – die Game of Thrones voor zender HBO gemaakt hebben – een exclusieve deal met Netflix gesloten hebben.

Het schrijver/producer/regisseur-duo zal zowel series als films voor de streaminggigant maken. We hebben het hier over een miljoenendeal, wat aantoont hoe serieus Netflix is om haar leidende positie in de streamingwereld te behouden. Wat beide heren voor Netflix gaan maken is nog niet bekend, eerst zullen ze hun huidige projecten af gaan ronden, welke bestaan uit een Star Wars-trilogie en een bewerking van het boek Dirty White Boys voor Disney en een project rond Nirvana-zanger Kurt Cobain voor Universal.

Daarnaast liet Netflix weten dat de bijzondere serie The OA na twee seizoenen stopt. The OA werd gemaakt door Brit Marling en Zal Batmanglij en ging over parallelle werelden. De hoofdrol was voor Brit Marling zelf, die als de blinde Prairie Johnson na een vermissing van zeven jaar ineens weer opduikt en kan zien. Ze noemt zichzelf ‘de OA’ en gaandeweg de serie werd het mysterie van haar verdwijning opgelost, waarbij je elke aflevering op prachtige wijze het bizarre verhaal uitgelegd kreeg. Het is jammer dat zo’n bijzondere sciencefictionserie het niet redt op Netflix.

Bron: Deadline en The Hollywood Reporter

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 32: The OA
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 32: Brit Marling in The OA

Event Horizon-serie en Truth Seekers bij Amazon

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 32: Event Horizon
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 32: Event Horizon uit 1997

We blijven nog even in het streamingwereldje, want ook Amazon had de afgelopen dagen leuke aankondigingen. Ten eerste wordt de jaren 90 sciencefictionhorror Event Horizon tot serie bewerkt. In samenwerking met Paramount Television zijn de producers van de oorspronkelijke film – Lawrence Gordon en Lloyd Levin – betrokken bij deze nieuwe versie. De regie moet in handen komen van Adam Wingard (Blair Witch, Death Note), die onlangs de film Godzilla vs. Kong heeft afgerond.

In Event Horizon zagen we Laurence Fishburne (The Matrix, Ant-Man and the Wasp) en Sam Neill (Jurassic Park) aan boord van het reddingsschip ‘Lewis and Clark’ die de bemanning van het verdwenen schip ‘Event Horizon’ moeten opsporen. Ze vinden uiteraard meer dan de bedoeling was, wat resulteert in zeer bloederige en huiveringwekkende gebeurtenissen. Hoewel de film oorspronkelijk flopte in de bioscoop, heeft Event Horizon wel een trouwe schare fans. Hopelijk komt het verhaal in serieformaat beter tot zijn recht.

Ten tweede heeft Amazon de rechten voor de serie Truth Seekers bemachtigd, een horror-komedieserie van Simon Pegg en Nick Frost. Je kent het duo van geweldige films als Shaun of the Dead, Hot Fuzz en Slaughterhouse Rulez. Pegg heeft daarnaast een imposante carrière opgebouwd, met rollen in onder andere de Star Trek– en Mission: Impossible-films. Ook Truth Seekers zal de eigenwijze humor van de beide heren bevatten en gaat over spokenjagers, die paranormale zaken onderzoeken. Het duo zal de serie ook produceren.

We laten je weten hoe en wanneer bovenstaande series in Nederland te zien zijn.

Bron: Variety

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 32: Simon Pegg en Nick Frost
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 32: Simon Pegg en Nick Frost, hier in de film Paul

De Bloemenvloek – een bijzonder sprookjesboek

Uitgeverij Celtica Publishing heeft een bijzonder sprookjesboek uitgegeven, geschreven door Mischa van Broekhoven en prachtig geïllustreerd door kunstenaar Geert van der Pol: De Bloemenvloek. Het prentenboek is op groot formaat gedrukt en alle pagina’s zou je achter elkaar kunnen leggen om één groot doorlopend verhaal te krijgen.

Op haar veertiende verjaardag ontdekt het zeemeisje een blaadje tussen haar lange, zwarte haren. Hieruit groeit een stengeltje, waaraan een wit zeegrasbloemetje verschijnt. Haar moeder, die heerst over de diepzee, bereidt haar vanaf dat moment voor op haar prinsessentaak. Zij moet de bloemetjes van het zeegras gaan beschermen, de enige bloemen in het onderwaterrijk. Maar dan verschijnen er dagelijks landbloemen in de haren van het zeemeisje, die het zeegrasbloemetje overwoekeren. En in haar dromen roept een stem haar, net zolang tot zij de roep niet meer kan weerstaan.

Modern Myths heeft het boek ingezien tijdens Castlefest 2019 en was onder de indruk. De Bloemenvloek is o.a. op Bol.com verkrijgbaar voor € 21,95.

Bron: Celtica Publishing

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 32: De Bloemenvloek
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 32: De Bloemenvloek

The Hunt van Blumhouse in Amerika uitgesteld

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 32: The Hunt poster
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 32: The Hunt filmposter

De horrorfilms van Blumhouse Productions staan bekend om hun onderhoudende verhalen met vaak maatschappijkritische elementen. Ook The Hunt, die in september zou moeten verschijnen, volgt dit stramien en wordt daarom door Universal Pictures en de filmmakers na verschillende fatale schietpartijen in Amerika voorlopig uitgesteld. In de film worden twaalf personen die elkaar niet kennen wakker op een open plek in het bos. Ze worden vervolgens voor de lol door een groepje rijke jagers meedogenloos opgejaagd. Tot hun prooi besluit terug te vechten.

Nu schietpartijen in Amerika weer regelmatig voor dodelijke slachtoffers zorgen en de discussie over het wapenbeleid in de USA enorm oplaait, vinden de makers het verstandiger de film op een later tijdstip uit te brengen. Dit verdient natuurlijk respect, al is het juist de maatschappijkritiek in de film die dat wapenbeleid aan de kaak stelt. Die boodschap is op zijn plek, maar kan op dit moment verkeerd uitgelegd worden.

In Nederland zou The Hunt op 26 september moeten verschijnen. Onder andere Hilary Swank (Million Dollar Baby, I Am Mother) en Betty Gilpin (GLOW) hebben een rol. De film is geschreven door o.a. Damon Lindeloff (Lost, Star Trek: Into Darkness). Bekijk hier een trailer:

Bron: The Hollywood Reporter

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 32 EN VERDER:

Shadajael cover uitsnedeBoekrecensie: Shadajaël omnibus 2 – Duistere verhalen in een andere wereld, Shadajaël omnibus 2 is het tweede boek dat draait om de gevallen engel Shadajaël en bestaat uit een vijftal duistere verhalen. Alle verhalen staan op zichzelf maar maken deel uit van een groter geheel.

Hellboy vlammend zwaardFilmrecensie: Hellboy op blu-ray/dvd – spektakel volgestouwd met legendes, na twee films van gevierd regisseur Guillermo Del Toro is de nieuwe Hellboy-reboot weer een feest der herkenning. Maar wel een feest met veel te veel taart, vette snacks en dipsauzen.

Shazam! verbaastFilmrecensie: Shazam! op blu-ray/dvd – Humor, horror en puberteit. In Shazam! wordt de puber Billy Batson ongewild door een mysterieuze tovenaar in een superman veranderd. Een magisch leuke film is het resultaat, met talloze verrassingen in petto.

Escape Room puzzelFilmrecensie: Escape Room blu-ray/dvd – Ontsnappen was nog nooit zo spannend. In Escape Room ontdekken zes vreemden die proberen een prijzenpot van tienduizend dollar te winnen dat niet elke puzzelkamer is gemaakt om ongeschonden uit te ontsnappen.

Hellboy blu-ray en dvd Winactie in your faceWinactie: Hellboy blu-ray en dvd Winactie: de hel breekt los! Stripcultheld Hellboy is terug in een nieuwe film gebaseerd op het werk van schrijver/tekenaar Mike Mignola. Doe mee met onze Hellboy blu-ray en dvd Winactie en maak kans op een blu-ray of dvd van deze helse actiethriller!

MODERN MYTHS AGENDA:

16 – 18 augustus: Imaginarium Festival 2019, Park Vijversburg, Tytsjerk
31 augustus en 1 september: Comic Con Amsterdam 2019, RAI Amsterdam
21 en 22 september: Elfia Arcen 2019, Kasteeltuinen Arcen
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 32:

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, meld je dan aan voor de Modern Myths Nieuwsbrief.

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise