Modern Myths Nieuws 2019 - Week 30 en 31: Buffy Legacy Edition Book One uitsnede

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 30 en 31: D&D, The Nevers, Buffy en Rutger Hauer

Deze week een dubbel Modern Myths-nieuwsbulletin door redactievakantie vorige week! In het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 30 en 31 staan we stil bij het onverwachte overleden van acteur Rutger Hauer. Verder meer nieuws rond de nieuwe Dungeons & Dragons-film, schrijft Joss Whedon de superheldenserie The Nevers, komt er een nieuwe The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy-televisieserie en is American Horror Story alweer toe aan seizoen 9. Buffy-fans kunnen hun stripverzameling rond de vampierjaagster compleet maken en je kunt voorbereidingen treffen om je gereed te maken voor Star Trek: Picard. Bij Modern Myths geen komkommertijd!

Spider-Man: Homecoming schrijvers naar D&D

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 8 D&D
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 30 en 31: Dungeons & Dragons

In het Modern Myths Nieuws 2018 – Week 8 lieten we je weten dat er een nieuwe Dungeons & Dragons-film in de planning staat voor 2021. De film wordt geschreven door Michael Gillio en nu gaan de geruchten dat de schrijvers van Spider-Man: Homecoming – Jonathan Goldstein en John Francis Daley – in gesprek zijn om in de regiestoelen plaats te nemen. De schrijvers hebben onlangs de thriller Game Night geregisseerd, waarin een groep spelers tijdens hun spellenavond geconfronteerd wordt met een kidnapping. Ze hebben dus de nodige ervaring en daarmee ziet het ernaar uit dat de dobbelstenen gunstig vallen voor dit nieuwe D&D-project. We houden je op de hoogte.

Bron: Deadline

Rutger Hauer overleden

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 30 en 31 Rutger Hauer in Blade Runner
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 30 en 31: Rutger Hauer in Blade Runner

Opeens was daar het nieuws dat Rutger Hauer, een van Nederlands meest succesvolle acteurs (ook in het buitenland), afgelopen 19 juli op 75-jarige leeftijd is overleden. Een van zijn meest bekende rollen is die van replicant Roy Batty, uit de sciencefictionklassieker Blade Runner (1982), waar Hauer naast Harrison Ford speelde. Daarnaast speelde Hauer in nog tal van andere films en series in ons fantastische genre, zoals de middeleeuwse avonturenserie Floris (1969), de fantasyfilm LadyHawke (1985), Flesh+Blood (1985), de thriller The Hitcher (1986), Blind Fury (1989) en meer recent de stripfilms Sin City (2005), Batman Begins (2005) en de televisieserie True Blood (2013) en Channel Zero (seizoen 3 uit 2018). Hauer vond het geen probleem om de duistere kanten van personages te onderzoeken, waardoor hij regelmatig in gedenkwaardige schurkenrollen te vinden was. Hij was geliefd onder zijn collega-acteurs, zo werd hij persoonlijk door George Clooney gevraagd voor de film Confessions of a Dangerous Mind. Hauer woonde in Beetsterzwaag in Friesland en overleed na een kort ziekbed. We gaan hem missen.

Bron: Variety

Joss Whedons The Nevers: Victoriaanse superhelden

Schrijver, regisseur en producer Joss Whedon (The Avengers, Buffy the Vampire Slayer, Dollhouse, Firefly) houdt zich weer bezig met superhelden. Hij is bezig met een nieuwe show voor HBO; The Nevers, die zich afspeelt in het Victoriaanse tijdperk. Verschillende vrouwen komen erachter dat ze over bovenmenselijke krachten beschikken. Ze vormen de groep The Touched en onder leiding van Amalia True – gespeeld door Laura Donnelly (Outlander) proberen ze erachter te komen wat hun plek in de wereld is, terwijl er natuurlijk voldoende vijanden klaar staan om de krachten van de vrouwen voor hun eigen gewin in te zetten.

Gezien het tijdperk waarin de serie zich afspeelt en het feit dat een van de personages een uitvinder is, kan het haast niet anders of we gaan veel steampunk-invloeden in het verhaal terugzien. Daarom staat deze serie alvast in de agenda van Modern Myths-redacteur Yvette Hazebroek, onder het kopje ‘in de gaten houden’!

Bron: Deadline

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 30 en 31: Laura Donnelly
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 30 en 31: Laura Donnelly (hier in de serie Outlander)

Nieuwe The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy tv-serie

De klassieke satirische sciencefiction boekenreeks The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy van auteur Douglas Adams (ook de schrijver van Dirk Gently’s Holistic Detective Agency) wordt opnieuw tot televisieserie bewerkt. In 1981 zond de BBC een zesdelige serie uit en in 2005 verscheen ook een bioscoopfilm, met rollen voor Martin Freeman (The Hobbit, Black Panther), Zooey Deschanel, John Malkovich en Alan Rickman, die de stem verzorgde van de manisch depressieve robot ‘Marvin the Paranoid Android’.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy gaat over de sukkelige Arthur Dent die halsoverkop de aarde ontvlucht als onze planeet plaats moet maken voor een intergalactische snelweg. Tijdens zijn omzwervingen ontmoet hij excentrieke buitenaardse wezens, reist hij naar parallelle werelden en ontdekt hij het antwoord op de ultieme vraag over het leven, het universum en alles. De boekenserie is geliefd door de humor van Douglas Adams en zijn unieke kijk op de wereld. De nieuwe televisieserie wordt gemaakt voor streamingdienst Hulu en wordt geschreven en geproduceerd door Carlton Cuse (Lost, Locke & Key) en Jason Fuchs (Wonder Woman). Zodra er meer nieuws bekend is over de voortgang van deze nieuwe serie, laten we het je weten.

Bron: Deadline

Boek - The Hitchhiker's Guide to the Galaxy Omnibus 1
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 30 en 31: The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Star Trek: Picard – boek en stripserie prequels

Op onze Facebook-pagina kon je eind juli al kijken naar de trailer voor Star Trek: Picard, een nieuwe serie over de iconische Starfleet kapitein Jean-Luc Picard. In de trailer zien we dat Picard, inmiddels admiraal, met pensioen is en op zijn Franse familieboerderij op aarde leeft. Wat hem ertoe geleid heeft Starfleet te verlaten is nog onduidelijk, maar voor de serie begin 2020 uitgezonden wordt, kun je daar waarschijnlijk meer over te weten komen in een boek en een stripserie die het verhaal officieel zullen inleiden.

De verhalen zijn aangekondigd op de Star Trek 2019 Convention dat plaatsvond in Las Vegas van 31 juli t/m 4 augustus. De stripserie van uitgeverij IDW Publishing zal bestaan uit drie delen en heet Star Trek: Picard – Countdown en moet in november verschijnen. De serie wordt geschreven door Michael Green en Kirsten Beyer, die de televisieserie produceert. Het boek moet volgend jaar februari verschijnen bij uitgeverij Simon & Schuster en heet The Last, Best Hope. Dit verhaal wordt geschreven door Una McCormack die al meer Star Trek-boeken op haar naam heeft staan en richt zich op de nieuwe personages in de televisieserie die naast Picard zelf te zien zullen zijn. Ben je dus al aan het stuiteren van ongeduld om de serie te bekijken, dan kun je met deze verhalen het lange wachten wat draaglijker maken.

De trailer:

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 30 en 31: teaser trailer van Star Trek: Picard

Bron: Gizmodo

Maak je Buffy the Vampire Slayer strips compleet

Nog meer Joss Whedon-gerelateerd nieuws. Zijn cult televisieserie Buffy the Vampire Slayer is nog altijd zeer populair onder de oorspronkelijke fans. Naast het nieuws over een nieuwe televisieserie zijn er voor Buffy-liefhebbers strips die de verhalen uit de oorspronkelijke serie vervolgen. Sommige hiervan zijn uitverkocht en lastig verkrijgbaar, maar daar komt verandering in. In de nieuwe verzamelserie Buffy the Vampire Slayer: Legacy Edition zal BOOM! Studios alle Buffy-comics vanaf het eerste deel in chronologische volgorde opnieuw uitgeven, inclusief de strips die oorspronkelijk bij andere uitgeverijen verschenen. Ook de uitverkochte verhalen die niet in een nieuwe druk verschenen zijn komen op deze manier opnieuw beschikbaar in een luxe softcover-versie. Het eerste deel Buffy the Vampire Slayer: Legacy Edition Book One moet volgend jaar 8 april verschijnen.

Bron: Boom! Studios

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 30 en 31: Buffy the Vampire Slayer Legacy Edition
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 30 en 31: Buffy the Vampire Slayer Legacy Edition – Book One

American Horror Story seizoen 9 in ‘slasher’-kamp

De horror bloemlezing televisieserie American Horror Story is alweer toe aan een negende seizoen. De serie staat bekend om het plaatsen van veelal dezelfde acteurs in steeds een nieuwe horrorsetting, gebaseerd op de klassiekers. Zo zijn we al in een inrichting geweest, hebben we een freak-show overleefd en kwam voodoo eraan te pas. Nu is het tijd voor het jaren 80 ‘slasher’-genre. De serie neemt ons dit keer mee naar het jaar 1984 waar een groepje tieners in zomerkamp Camp Redwood arriveert. Ondanks de idyllische setting gaat het in American Horror Story: 1984 natuurlijk al snel mis, wanneer een groot, gemaskerd figuur met een mes achter de hoofdrolspelers aangaat. We zijn benieuwd wat de kenmerkende twists, waar de makers van de serie om bekend staan, zullen zijn, gezien het slasher-genre weer populair is en er al veel nieuwe films zijn rond klassiekers als Friday the 13th, A Nightmare on Elm Street en Halloween.

American Horror Story: 1984 verschijnt in Amerika op 18 september. Wat denk jij ervan? Bekijk hier een teaser:

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 30 en 31: American Horror Story: 1984 teaser trailer

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 30 EN 31 EN VERDER:

Zone Blanche Laurène Weiss uitsnedeStreaming & Televisie: Zone Blanche: Keltisch mysterie op Netflix – Modern Myths kijktip, In Zone Blanche is het de vraag of misdaden door menselijk handelen zijn veroorzaakt of dat er meer speelt in het diepe, donkere woud. Deze serie met Keltische invloeden is een Modern Myths kijktip!

Midsommar Winactie treurnisFilmrecensie: Midsommar – horror op klaarlichte dag, De eerste speelfilm van regisseur Ari Aster, Hereditary uit 2018, werd onder critici geprezen. Niet verwonderlijk dat meteen zijn volgende lange film mag presenteren: Midsommar, een horrorfilm die zich volledig in het licht afspeelt.

Bastaardvlekken coverBoekrecensie: Bastaardvlekken – rijke fantasybelevenis door andermans ogen, De zoektocht van bastaarddochter Daeya naar haar plek in de wereld beleef je in Bastaardvlekken vanuit haar perspectief. Een bijzondere fantasyroman die je moeiteloos meeneemt naar een andere wereld.

The Dead Don’t Die omsingeldFilmrecensie: The Dead Don’t Die – absurdistisch eerbetoon aan de zombie, In Centerville herrijzen de doden. In The Dead Don’t Die trekt een sterrencast aan je voorbij die onder leiding van cultregisseur Jim Jarmusch de doden het hoofd moet bieden. Een ode aan de klassieke zombiefilm.

Us blu-ray Winactie terugvechtenFilmrecensie: Us blu-ray/dvd – Jordan Peele houdt je op het puntje van je stoel, Jordan Peele mocht zichzelf weer bewijzen voor Blumhouse en dit keer deed hij dat met Us. Modern Myths recenseert de dvd zodat jij weet of deze toegevoegd moet worden aan je collectie.

The Sinking City Winactie orkaanGamerecensie: The Sinking City – op jezelf aangewezen in Lovecraftiaanse nachtmerries, In de jaren 20 spelen zich vreemde gebeurtenissen af in het stadje Oakmont. In The Sinking City moet je zonder hulp de scheidslijn tussen waan en werkelijkheid bewaken in de wereld van H.P. Lovecraft.

Escape Room blu-ray en dvd Winactie onderstebovenWinactie: Escape Room blu-ray en dvd Winactie: puzzel er een bij elkaar! In Escape Room – nu op blu-ray en dvd – begint een spel op leven en dood. Doe mee met onze Escape Room blu-ray en dvd Winactie en maak kans op een exemplaar van deze thriller waar niet aan te ontsnappen valt!

MODERN MYTHS AGENDA:

31 augustus en 1 september: Comic Con Amsterdam 2019, RAI Amsterdam
21 en 22 september: Elfia Arcen 2019, Kasteeltuinen Arcen
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 30 en 31:

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, meld je dan aan voor de Modern Myths Nieuwsbrief.

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2022 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise