Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019: Week 38 - Spider-Ham Caught in a Ham groot
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

IJsbrekers, Dragon Quest en Spider-Ham – Modern Myths Nieuws 2019: Week 38

IJsbrekers, het vijfde deel in De Zwijgende Aarde sciencefiction boekenserie komt eraan! Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 38: een nieuwe Battlestar Galactica-serie op streamingdienst Peacock van NBCUniversal, een Assassin’s Creed reboot bij Disney, de Erdrick-trilogie van Dragon Quest op Nintendo Switch en een leuke korte cartoon van Peter Porker, de spectaculaire Spider-Ham op YouTube. Fijne zondag!

Pre order IJsbrekers – De Zwijgende Aarde 5

Modern Myths Nieuws 2019: Week 38 - IJsbrekers coverAfgelopen vrijdag 20 september reikte schrijver/uitgever Jasper Polane IJsbrekers – het vijfde deel in De Zwijgende Aarde-serie – uit aan auteur Johan Klein Haneveld. Hiermee wordt de eerste reeks uit deze sciencefiction boekenserie afgerond, die verder bestaat uit Revolte (Jorrit de Klerk), Roest (Jasper Polane), Titanium (Mara van Ness) en Tweeleed (Django Mathijsen en Anaïd Haen). Al deze spannende delen zijn op zichzelf te lezen, maar spelen zich in hetzelfde universum af. Je volgt uiteenlopende personages in verschillende koloniën op planeten en asteroïdengordels, als het contact met thuisplaneet aarde ineens verbroken wordt. Het leuke aan de boeken is dat je – net als bijvoorbeeld in het Marvel Cinematic Universum – kleine hints krijgt naar de andere verhalen, die je herkent als je ook de andere delen hebt gelezen.

IJsbrekers van Johan Klein Haneveld is dus de hekkensluiter en gaat over de voortvluchtige wetenschapper Michelle Dijon die gestrand is op Europa. Onder het ijs van deze Jupitermaan wonen tot zeemeerminnen en -mannen omgebouwde cyborgs. Uit de honderd kilometer diepe oceaan komen echter signalen die wijzen op het bestaan van grotere, mogelijk zelfs intelligente levensvormen. Michelle zoekt naar manieren om contact met hen te maken. IJsbrekers komt begin november uit, maar je kunt hem nu al voorbestellen bij uitgever Quasis, zodat je hem eerder in huis hebt.

Bron: Quasis

Modern Myths Nieuws 2019: Week 38 - Jasper Polane en Johan Klein Haneveld
Modern Myths Nieuws 2019: Week 38 – Jasper Polane en Johan Klein Haneveld

Battlestar Galactica keert terug

In 2004 kon je op SyFy Channel kijken naar de geweldige sciencefictionserie Battlestar Galactica, een hervertelling van de gelijknamige klassieke serie uit 1978 van Glen A. Larson. In de serie zien we hoe de laatste resten van de mensheid in het heelal op zoek zijn naar een nieuwe thuisplaneet, na een aanval van de Cylons, een mechanisch ras dat uit is op onze vernietiging. De serie met onder andere Katee Sackhoff als Captain Kara ‘Starbuck’ Thrace was een groot succes en kreeg enkele films en een spin-off. Nu heeft NBCUniversal bekend gemaakt dat ze Sam Esmail – bedenker van de serie Mr. Robot – aangetrokken hebben om een nieuwe Battlestar Galactica te maken voor de nieuwe streamingdienst Peacock (ja, nog een) die in april 2020 van start moet gaan. Het zal hier niet om een reboot gaan, zoals in eerste instantie gedacht werd, maar een nieuw verhaal betreffen in het Battlestar Galactica-universum. Er is verder nog weinig bekend, maar meer verhalen rond de Galactica zijn natuurlijk welkom. Of we daarvoor een abonnementje gaan nemen op nóg een streamingdienst is nog maar de vraag, maar we houden het nieuws uiteraard voor je in de gaten.

Bron: Deadline

Modern Myths Nieuws 2019: Week 38 - Battlestar Galactica
Modern Myths Nieuws 2019: Week 38 – Battlestar Galactica

Assassin’s Creed reboot bij Disney?

In 2016 kwam de populaire Assassin’s Creed-franchise naar de bioscoop. Acteur Michael Fassbender (X-Men: Dark Phoenix, Alien: Covenant) speelde Callum Lynch, die de lotgevallen van zijn voorouder, de assassijn Aguilar de Nerha, herbeleeft. Naast talloze games, boeken, strips en merchandise was dit de logische volgende stap in deze eeuwenoude strijd tussen de Tempeliers en de Assassijnen. Maar herinner jij je de film nog? Precies.

Assassin’s Creed kwam uit onder de vleugels van 20th Century Fox en met de overname van dat filmbedrijf door Disney, hoort de franchise nu bij het megamediaconcern van de muis. De geruchten gaan dat Disney bezig is om nieuw leven in de Assassin’s Creed-serie te blazen. Er is nog heel weinig bekend over de plannen, maar het kan zijn dat de Assassijnen eerst naar Disney+ komen en als dat bevalt, er nieuwe films kunnen volgen. We zijn benieuwd hoe Disney het aan gaat pakken, want wat diepgang en mythologie betreft, kan de Assassin’s Creed-serie zich prima meten met de andere popcultuurmerken van Disney: Marvel en Star Wars.

Bron: We Got This Covered

Modern Myths Nieuws 2019: Week 38 - Michael Fassbender Assassin's Creed
Modern Myths Nieuws 2019: Week 38 – Michael Fassbender in Assassin’s Creed

De Dragon Quest Erdrick-tilogie op Nintendo Switch

Modern Myths Nieuws 2019: Week 38 - Dragon Quest
Modern Myths Nieuws 2019: Week 38: Dragon Quest

Zin in retro? Speel dan vanaf 27 september de eerste drie games in de klassieke Dragon Quest-serie op de Nintendo Switch. Je kunt vanaf dat moment in de Nintendo eShop de complete Erdrick-trilogie beleven in Dragon Quest, Dragon Quest II: Luminaries of the Legendary Line en Dragon Quest III: The Seeds of Salvation. In het eerste deel van deze rpg’s ga je op avontuur als de ‘Hero’, een afstammeling van de held Erdrick die een epische reis moet maken door het historische rijk van Alefgard. Een eeuw later ben je in Dragon Quest II: Luminaries of the Legendary de jonge prins van Midenhall, die op reis gaat om de andere twee afstammelingen van Erdrick te vinden om samen de snode Hargon te verslaan. In Dragon Quest III: The Seeds of Salvation ga je naar het land Aliahan, waar een jonge held de onmogelijke taak heeft gekregen om af te rekenen met Baramos, de meester der duisternis. Pak dus je kans om de oorsprong van deze beroemde rpg-serie te herbeleven!

Bron: Square Enix

Modern Myths Nieuws 2019: Week 38 - Dragon Quest logos

Spider-Ham: Caught in a Ham korte tekenfilm

We eindigen deze editie van het Modern Myths Nieuws met iets grappigs. Op het Youtube-kanaal van Marvel HQ kun je kijken naar een korte tekenfilm uit het Spider-Man: Into the Spider-Verse-universum dat onlangs nog een Hugo Award won voor beste filmscript. Volg dit humoristische avontuur van een van de Spider-Mannen uit een parallelle dimensie, meer specifiek Peter Porker, de spectaculaire Spider-Ham! In Spider-Ham: Caught in a Ham verandert een normale dag waarin Peter Porker zoals gewoonlijk vecht met slechteriken onder het genot van een hotdog, in een bizar avontuur als een mysterieus portaal verschijnt dat de tekenfilmrealiteit van Spider-Ham in de war gooit.

Bekijk het tekenfilmpje hier:

Modern Myths Nieuws 2019: Week 38 – Spider-Ham: Caught in a Ham

Bron: Marvel HQ

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 38 EN VERDER:

Marianne - Lucie Boujena en Victoire du Bois grootKijktip: Marianne op Netflix: Een zekere vaagheid in een griezelige setting, In de Netflix-horrorserie Marianne wordt schrijfster Emma Larsimon gekweld door een heks uit haar eigen boeken. Is dit onheilspellende verhaal een aanrader of kun je hem laten voor wat het is?

Blackadder II - Rowan AtkinsonWinactie: Blackadder: De complete serie op dvd – Schrijf je in en win! In de satirische komedieserie Blackadder zien we vier periodes uit de dynastie van de Britse familie Blackadder. Wil je zelf deze historie induiken, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en win Blackadder: De complete serie op dvd!

Ad Astra - Roy McBride - Brad PittFilmrecensie: Ad Astra – de prachtige eenzaamheid van het heelal en de mens, Als het ruimteproject van Clifford McBride het leven op aarde bedreigt, wordt zijn zoon, Roy McBride (Brad Pitt), voorbij Saturnus gestuurd om te achterhalen wat er is gebeurd. Een bijzondere sciencefictionfilm.

Gibbous thunderGamerecensie: Gibbous – A Cthulhu Adventure: komisch Lovecraftiaans avontuur, Gibbous – A Cthulhu Adventure neemt je mee op een Lovecraftiaanse speurtocht naar de Necronomicon. Als zowel detective Don R. Ketype als bibliothecaris Buzz Kerwan los je puzzels op. Lol gegarandeerd!

The Purge seizoen 1 maskers uitsnedeKijktip: The Purge Seizoen 1 – Tien afleveringen genieten van de purge op blu-ray/dvd, In The Purge is het in de VS een keer per jaar legaal om de wet te overtreden. Zelfs moorden mag. We wilden een purge die langer, veel langer duurt. Met The Purge Seizoen 1 is die wens uitgekomen.

MODERN MYTHS AGENDA:

12 en 13 oktober: House of Horrors 2019, Turbinenhalle Oberhausen (Duitsland)
13 oktober: YALFU 2019 (Young Adult at ILFU), Tivoli Vredenburg Utrecht
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 38:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. LET OP: schrijf je voor 1 oktober in op onze nieuwsbrief en win de Blackadder: De Complete Serie dvd-box!

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise