Modern Myths Nieuws 2019 - Week 40: Harisson Ford in Blade Runner: Blade Runner met Harisson Ford uitsnede
Modern Myths Shop bordspellen variant 2

Blade Runner, Middag van het Fantastische Lied – Modern Myths Nieuws 2019: Week 40

De toekomst is nu in Blade Runner: The Final Cut, vanaf 1 november terug in de bioscoop! Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 40: de Middag van het Fantastische Lied in Groningen, Into The Dark van Blumhouse op Horrify, word zelf Iron Man in Avengers: Damage Control, de tv-serie Floris bestaat 50 jaar – ga naar de expositie – en vast wat tips voor Halloween-uitjes. Oktober wordt een drukke maand!

Blade Runner: The Final Cut in de bioscoop

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 40: Harisson Ford in Blade Runner
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 40: Harisson Ford in Blade Runner

Een van de meest gevierde cultklassiekers in het sciencefictiongenre is Blade Runner uit 1982, van regisseur Ridley Scott (Alien, Gladiator, Alien: Covenant). Dit verhaal gebaseerd op het werk van schrijver Philip K. Dick met in de hoofdrollen Harisson Ford en de onlangs overleden Rutger Hauer, komt terug in de bioscoop! De film speelt zich namelijk af in november 2019, wat betekent dat die toekomst inmiddels hier is. Maar wat is er waarheid geworden van het toekomstbeeld uit deze klassieker? Ga het vanaf 1 november zelf uitzoeken met Blade Runner: The Final Cut – The Future is now, vanaf 1 november tijdelijk te zien in verschillende bioscopen, waaronder voor het eerst in IMAX. De kaartverkoop is inmiddels begonnen, via de reguliere verkoopadressen. Voor zover wij weten is er nog geen bioscoop die de gelegenheid aangrijpt om een marathon met Blade Runner 2049 erbij te organiseren. Door die films te vergelijken krijg je namelijk ook een goed beeld van hoe onze visie op de toekomst veranderd is. Maar dat terzijde, want Blade Runner in IMAX is natuurlijk al voldoende om meteen kaartjes voor te kopen!

Bekijk de trailer:

Bron: Warner Bros

Middag van het Fantastische Lied in Groningen

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 40: De Middag van het Fantastische Lied
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 40: De Middag van het Fantastische Lied

Op 26 oktober kun je tussen 16:00 en 18:30 in de literaire Kroeg van Klaas in Groningen naar de bijzondere Middag van het Fantastische Lied, georganiseerd door Stichting Fantastisch Genre. Tijdens deze muzikale middag laten fantasyschrijvers zich van hun muzikale kant zien. De line-up bestaat uit Peter Schaap en Martijn Adelmund. Auteur Peter Schaap (1946) schrijft al jarenlang naast boeken – waaronder De Schaduwmeesters-trilogie en De schrijvenaar van Thyll – Nederlandstalige liedjes. Zijn grootste hit is Adem mijn Adem dat in de Nationale Hitparade van 1975 de 18de plek haalde. Martijn Adelmund (1977) is schrijver van fictie en non-fictie, waaronder Heksenwaan, Heksenkind en Max Havelaar met zombies. Adelmund was van 2015 tot 2017 stadsdichter van Wageningen.

De Middag van het Fantastische Lied is een initiatief van de Stichting Fantastische Genre, in samenwerking met NoordWoord en ondersteund door de Kunstraad Groningen. Kaarten zijn voor € 7,50 verkrijgbaar via de website van Stichting Fantastisch Genre.

Bron: Stichting Fantastisch Genre

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 40: Peter Schaap (links) en Martijn Adelmund (rechts)
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 40: Peter Schaap (links) en Martijn Adelmund (rechts)

Blumhouse horrorserie Into the Dark op Horrify

Ben je fan van de Blumhouse horrorfilms en -series, dan moet je vanaf 26 oktober bij streamingdienst Horrify zijn. Op dit kanaal kijk je onbeperkt horrorfilms, geselecteerd voor de echte fans. Vanaf 26 oktober kun je daar exclusief terecht voor de nieuwe twaalfdelige Blumhouse-serie Into the Dark. Elke maand verschijnt een nieuwe aflevering van zo’n 90 minuten, die zal draaien om een specifieke feestdag in die periode. De serie begint uiteraard met een aflevering over Halloween en je kunt ook een kerst-, nieuwjaarsdag- en valentijnaflevering verwachten. Mocht je nog ruimte hebben voor een extra abonnement, dan kun je Horrify 14 dagen gratis uitproberen, waarna een maandabonnement € 6,95 kost. Je kunt er ook voor kiezen om een halfjaar of jaarabonnement af te sluiten. Kijk op Horrify.nl.

Bron: Horrify.nl

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 40: Into the Dark op Horrify.nl
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 40: Into the Dark op Horrify.nl

Avengers: Damage Control VR-beleving

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 40 - Avengers: Damage Control VR-beleving
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 40 – Avengers: Damage Control VR-beleving

Heb je je altijd afgevraagd hoe het zou zijn om zelf een Iron Man-harnas te dragen? In het Virtual Reality spel Avengers: Damage Control krijg je de kans! In deze officiële samenwerking tussen ILMxLAB (de entertainment afdeling van Lucasfilm Industrial Light & Magic), The Void (ontwikkelaars van VR-werelden) en Marvel Studios is Shuri (Letitia Wright uit Black Panther) op zoek naar personen die haar nieuwe nanotech Iron Man-prototypes uit willen proberen.

Je kunt met vier personen als team samenwerken en vechten tegen een vijand uit het verleden van de Avengers die eropuit is om de technologie te stelen. In het spel zal je onder andere Dr. Strange, Ant-Man en Wasp tegenkomen. Avengers: Damage Control is binnenkort te spelen op verschillende locaties in Amerika en Canada (kijk op de website van The Void). Wie brengt de ervaring naar Nederland?

Bekijk de teaser trailer van het VR-project:

Bron: The Verge

Tv-serie Floris bestaat 50 jaar, ga naar de expositie

Nog meer Rutger Hauer in het Modern Myths Nieuws: het is inmiddels 50 jaar geleden dat de eerste aflevering van Floris op televisie verscheen. Deze serie over de avonturen van de Nederlandse edelman Floris (gespeeld door Hauer) en zijn vriend de Indiase fakir Sindala, was in zijn tijd razend populair: drie miljoen Nederlands keken naar de eerste aflevering. Floris van Rosemondt keert, na jaren gevaren te hebben met de Portugezen, terug naar zijn geboorteland. Daar is een strijd aan de gang tussen het Bourgondische rijk van Filips de Schone en het hertogdom van Karel van Gelre. Het riddergoed dat aan Floris toebehoort, is veroverd door de laatste. Samen met zijn goede vriend Sindala voegt Floris zich bij de Bourgondiërs en vecht met hen tegen de soldaten van Gelre, het huurlingenleger van Maarten van Rossem en Lange Pier, om hun vrijheid en zijn land terug te krijgen.

Ben je geïnteresseerd in de serie of fan van het eerste uur? Ga dan naar de Floris-expositie in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Daar vind je tot en met 27 oktober allerlei items uit de serie verzameld of nagemaakt en is er veel foto- en filmmateriaal te bekijken. Speciaal voor kinderen zijn er allerlei activiteiten rond het middeleeuwse leven, waarin Floris zich afspeelde. Meer info: www.museumhoorn.nl.

Bron: AchWat.online

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 40: de Floris-expositie in Het Museum van de Twintigste Eeuw
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 40: de Floris-expositie in Het Museum van de Twintigste Eeuw

Heel veel huiveren op Halloween

Elk jaar wordt Halloween een stukje populairder in Nederland. Inmiddels kun je rondom 31 oktober op heel veel plekken in Nederland naar feestjes of parken met een Halloween-thema. Hier alvast twee tips:

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 40: Mr. Horror’s Halloween Horror Show 2019
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 40: Mr. Horror’s Halloween Horror Show 2019

Mr. Horror’s Halloween Horror Show 2019: om alvast in de stemming te komen voor Halloween, kun je van zaterdagnacht 26 oktober tot zondagochtend 27 oktober in verschillende bioscopen door het land naar de Mr. Horror’s Halloween Horror Show 2019. In deze horrorfilmmarathon kun je kijken naar nieuwe horrors als The Lodge, Ready or Not, de zombiefilm Little Monsters en Bloodline met Seann William Scott (Stifler in American Pie) als psychopathische moordenaar. Mr. Horror himself – Jan Doense – presenteert de HHS 2019 in Pathé Tuschinski Amsterdam. De marathon vindt ook plaats in onder andere Rotterdam, Den Haag, Almere, Groningen, Utrecht en veel meer locaties. Kijk voor alle informatie en kaartverkoop op: Horrorshow.nl.

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 40: Little Monsters
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 40: Little Monsters
Modern Myths Nieuws 2019 - Week 40: Heksendoorn in Hellendoorn
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 40: Heksendoorn in Hellendoorn

Avonturenpark Heksendoorn: zoek je een wat vriendelijker Halloween-feestje om met het hele gezin van te genieten, dan kun je ook dit jaar terecht in Avonturenpark Hellendoorn. Het pretpark is vanaf 5 oktober tot en met 27 oktober in griezelsfeer aangekleed en er zijn verschillende speciale activiteiten. Op ‘Heksendoorn’ kun je een heksendiploma bij Opperheks Odelia verdienen, verschillende spookhuizen bezoeken (tegen extra betaling) en op 19 en 26 oktober naar de Halloween-avonden die afgesloten worden met een vuurwerkshow. Vanaf 19:30 tot 22:00 zijn er dan speciale ‘Screams’-evenementen, met adviesleeftijd 12+, waarbij 150 griezels in het park ronddwalen. Voor alle informatie, openingstijden en kaartverkoop kijk je op: Heksendoorn.nl.

Bron: Horrorshow.nl en Heksendoorn.nl

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 40 EN VERDER:

Krull uitsnede 2Filmrecensie: Krull op dvd – nog steeds leuk jaren 80 Sword & Sorcery-relikwie, De jaren 80 Sword & Sorcery klassieker Krull is door Sony Pictures opnieuw op dvd uitgebracht. De film hoort in de filmverzameling van elke fantasy-liefhebber thuis, maar vooral als relikwie van vervlogen tijden.

Nocturna uitsnedeBoekrecensie: Nocturna – weinig verrassend, maar vermakelijk avontuur, Nocturna gaat over een prins die zijn honger naar wraak wil stillen. Dan raakt zijn lot verstrengeld met dat van een dievegge. Als hij per ongeluk een groot kwaad vrijlaat, doen ze er samen alles aan om dit recht te zetten.

Detective Pikachu - Justice Smith en PikachuFilmrecensie: Pokémon Detective Pikachu op blu-ray/dvd, Detective Pikachu is gebaseerd op het gelijknamige computerspel voor de Nintendo 3DS en brengt de franchise naar een nieuw niveau. Deze film brengt de wereldwijd bekende en geliefde diertjes naar het witte doek.

MODERN MYTHS AGENDA:

12 en 13 oktober: House of Horrors 2019, Turbinenhalle Oberhausen (Duitsland)
13 oktober: YALFU 2019 (Young Adult at ILFU), Tivoli Vredenburg Utrecht
9 en 10 november: Spellenspektakel 2019, Jaarbeurs Utrecht
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 40:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook regelmatig automatisch mee met leuke winacties!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2021 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise