Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Hunger Games Songbirds and Snakes cover uitsnede 6
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Meer Hunger Games, William Shatner – Modern Myths Nieuws 2019: Week 41

Volgend jaar mei kun je terugkeren naar het Hunger Games universum! Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 41: Wolverine keert terug in een solo-comicserie, William Shatner komt naar Nederland, Other Futures zoek een stagiair en Ubisoft brengt een op Watch_Dogs gebaseerde animatieserie uit.

Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Heb jij trek in meer Hunger Games? Op 19 mei 2020 word je op je wenken bediend, want dan brengt schrijfster Suzanne Collins de prequel Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes uit. Dit verhaal zal zich 64 jaar voor The Hunger Games afspelen, tijdens de 10e Hunger Games ‘reaping’. Je zult meer te weten gaan komen over de periode vlak na de oorlog die het land Panem verscheurde.

Filmproductiestudio Lionsgate zit te popelen om ook van dit nieuwe boek een film te maken. De studio werkt nauw samen met Suzanne Collins om ervoor te zorgen dat de verfilming ook weer goed aansluit op het boek. Kortom, zet maar vast op je leeslijst en zorg dat je hem uit hebt voor de film in de bioscopen verschijnt!

Bron: Hypable

Modern Myths Nieuws 2019: Week 41 - Hunger Games: Songbirds and Snakes
Modern Myths Nieuws 2019: Week 41 – Hunger Games: Songbirds and Snakes

Wolverine krijgt weer een solo-comicserie

In 2014 zette stripuitgeverij Marvel de populaire X-Man Wolverine een poosje op de reservebank. In Death of Wolverine raakte Logan – Wolverine – zijn ‘healing factor’ kwijt en zijn vele vijanden waren eindelijk in staat met hem af te rekenen. Daarna bracht Marvel nog enkele strips uit over de nasleep van dit dramatische verhaal en kwam er een langlopende serie over ‘Old Man Logan’, een oudere Logan uit een verre toekomst.

Maar dood is niet altijd dood in het Marvel Universum, zeker niet voor Wolverine. De afgelopen jaren kregen lezers steeds kleine hints dat Logan uit de dood herrezen was, tot de Canadese mutant daadwerkelijk weer op het toneel verscheen, in verschillende ‘limited series’ en speciale verhaallijnen. Maar in februari 2020 is Wolverine dan écht terug, als schrijver Benjamin Percy, samen met tekenaars Adam Kubert en Victor Bogdonavic Wolverine #1 uitbrengen.

Deze nieuwe Wolverine solo-serie is onderdeel van de Dawn of X-verhaallijn die door schrijver Jonathan Hickman (Fantastic Four, Avengers) bedacht is om het X-Men universum van Marvel weer fris en relevant te maken. Deze verhaallijn begon met twee zesdelige series – House of X en Powers of X – waarna er verschillende nieuwe titels gelanceerd werden. Wolverine #1 is onderdeel van de tweede lichting nieuwe titels. Benjamin Percy is niet onbekend met de Canadese mutant; hij schreef twee onderhoudende verhalen: Wolverine: The Long Night en Wolverine: The Lost Trail. Deze zijn als podcast te beluisteren, waarna er ook comics van gemaakt zijn. Benjamin Percy is een prima keuze om fans van Logan eindelijk hun enige, echte Wolverine in een eigen solo-serie terug te laten zien.

Bron: Marvel

Modern Myths Nieuws 2019: Week 41 - Wolverine #1
Modern Myths Nieuws 2019: Week 41 – Wolverine #1

Schrijf je in en win: One for the Birds

Als nieuwsbriefabonnee van Modern Myths blijf je niet alleen op de hoogte van het wekelijkse reilen en zeilen van onze avontuurlijke popcultuursite, je dingt ook regelmatig automatisch mee in onze leuke nieuwsbriefwinacties.

Zo maak je deze hele oktobermaand, tot en met 31 ‘Halloween’ oktober, kans op een gesigneerd exemplaar van de griezelige verhalenbundel One for the Birds, van onze eigen redactrice Silvia van Gimst! Kijk voor meer informatie bij onze One for the Birds winactie, of schrijf je meteen in voor onze nieuwsbrief.

One for the birds winactie cover Sylvia wit
Modern Myths Nieuws 2019: Week 41 – One for the Birds Winactie

William Shatner komt naar Nederland!

Kapitein James T. Kirk – William Shatner – komt op sterrendatum 14 maart 2020 naar de RAI in Amsterdam. De acteur komt vertellen over zijn kleurrijke carrière en zal vragen van het publiek beantwoorden. Voorafgaande aan deze Q&A kun je kijken naar Star Trek II: The Wrath of Khan.

Ben je dus Star Trek-fan (van het eerste uur) en wil je Shatner in 88-jarige levende lijve zien, beam dan snel naar Ticketmaster om kaartjes voor William Shatner Live on Stage te scoren.

Bron: Nu.nl

Modern Myths Nieuws 2019: Week 41 - William Shatner Live on Stage
Modern Myths Nieuws 2019: Week 41 – William Shatner Live on Stage

Scifi-festival Other Futures zoekt stagiair

Het sciencefictionfestival Other Futures zoekt per direct een communicatie- en marketingstagiair(e) voor 24 uur per week, voor 6 tot 9 maanden in Amsterdam. Heb je interesse in bijzondere verhalen en ideeën over de toekomst, ook uit niet-Westerse culturen, en zoek je nog een stage, kijk dan zeker naar onze verslagen van Other Futures 2018 en het Other Futures: A Multispecies Experiment. Of lees ons interview met artistiek directeur Brigitte van der Sande.

Wees er wel snel bij, want de sluitingsdatum die Other Futures communiceert is 15 oktober. Kijk voor meer informatie op Other Futures (Instagram). Other Futures 2020 zal volgend jaar lente plaatsvinden in Felix Meritis.

Kijk ook op: Other Futures

Modern Myths Nieuws 2019: Week 41 - Other Futures zoekt stagiar
Modern Myths Nieuws 2019: Week 41 – Other Futures zoekt stagiar

Op Watch_Dogs geïnspireerde tekenfilm van Ubisoft

Spellenmaker Ubisoft weet hoe je een franchise bouwt. Van hun meest bekende spellenserie Assassin’s Creed zijn – naast de games zelf – boeken, strips, tekenfilms, bordspellen, figurines, een speelfilm en meer te verkrijgen. Het Assassin’s Creed-universum is daarbij een consistent geheel, wat Ubisoft blijkbaar minder streng toepast op een ander game-universum: Watch_Dogs.

De Watch_Dogs-spellen zijn cyberthrillers die zich afspelen in een futuristisch Chicago, waarbij je krachtigste wapen je ‘hacking skills’ zijn. De stad wordt gerund op het netwerk ctOS (Central Operating System) en bevat informatie over elke inwoner. Hoofdpersoon Aiden Pearce heeft een duister verleden en probeert zijn familie te beschermen tegen spoken uit het verleden. Duister dus.

De door Watch_Dogs geïnspireerde tekenfilm daarentegen zal het over een andere boeg gooien. Het moet een cybermystery-serie worden, gericht op tieners. Er zijn nog zeer weinig details bekend, maar de hoofdpersoon is een middelbare scholier die haar hacking skills gebruikt om verschillende mysteries in haar school op te lossen. Nogal anders dus. Ubisoft geeft dan ook aan dat de animatieserie is gebaseerd op ideeën en concepten uit Watch_Dogs, maar dat het verhaal zich niet in dat universum afspeelt en er ook niet rechtstreeks iets mee te maken heeft. Of de tekenfilmserie dan een publiek zal trekken dat uiteindelijk de overstap naar de games moet maken, lijkt ons twijfelachtig. Beter is het om dit als een opzichzelfstaand project te zien. Meer nieuws als we het horen.

Bron: The Hollywood Reporter

Modern Myths Nieuws 2019: Week 41 - Ubisoft Watch_Dogs animatieserie
Modern Myths Nieuws 2019: Week 41 – Ubisoft Watch_Dogs animatieserie

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 41 EN VERDER:

Everest: De Jonge Yeti - Abominable - magieFilmrecensie: Everest: De Jonge Yeti – Schitterende animatiereis door China, Wat doe je als je een verschrikkelijke sneeuwman op je dak vindt? In Everest: De Jonge Yeti besluit het pubermeisje Yi hem naar huis te brengen. Ga met hen mee op wonderlijke reis door China.

De Kleuren van Schaduw high res uitsnedeBoekrecensie: De Kleuren van Schaduw – bloedstollend vervolg in de Schemering-trilogie, Tijd dat we de wereld van Victoria Schwab induiken. Het vertaalde 2e deel in de Schemering-trilogie – De Kleuren van Schaduw – is uit bij Boekerij en wij zijn in de ban van ‘Rood Londen’.

In the Shadow of the Moon - Boyd Holbrook onder schotStreaming en tv: In the Shadow of the Moon: Gedurfde Netflix detective-mystery-scifi, In de Netflix Original In the Shadow of the Moon raakt een detective geobsedeerd door een vrouwelijke seriemoordenaar die slechts een dag per negen jaar toeslaat. Heeft Netflix een goede Original te pakken?

Solan & Ludwig gaan naar de maan - Solan en LudwigFilmrecensie: Solan & Ludwig gaan naar de maan: Met een ekster en een egel de ruimte in, Een nieuw avontuur over de stoere ekster en de bange egel. Dit keer gaan ze in Solan & Ludwig gaan naar de maan de ruimte in!

OneForTheBirds met Sylvia groot wit uitsnede 2Winactie: One for the birds winactie – Schrijf je in en win een gesigneerd exemplaar! Omdat het bijna Halloween is en we elk excuus aangrijpen om te mogen griezelen, kun je meedoen met de leuke One for the birds winactie. Doe mee en win een gesigneerd exemplaar!

MODERN MYTHS AGENDA:

9 en 10 november: Spellenspektakel 2019, Jaarbeurs Utrecht
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 41:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook regelmatig automatisch mee met leuke winacties. Zo maak je tot en met 31 oktober kans op een gesigneerd exemplaar van de verhalenbundel One for the Birds!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise