Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 - Vampire The Masquerade Swansong
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Vampire: The Masquerade, Bone, Stephen King – Modern Myths Nieuws 2019: Week 42

Scherp je tanden en keer in 2021 terug in de World of Darkness van Vampire: The Masquerade. Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 42: de cultstripserie Bone wordt een Netflix-animatieserie, ga Back to the Future met PLAYMOBIL, geniet van meer Stephen King verhalen met Castle Rock seizoen 2 en The Outsider en stream je games binnenkort via Google Stadia. Het fantastische genre is overal!

Vampire: The Masquerade – Swansong videogame

Horrorliefhebbers die ook van RPG’s houden, hebben vast een of meerdere avonturen beleefd in het Vampire: The Masquerade rollenspel. Deze iconische titel begon het World of Darkness-universum dat in 1991 werd geschapen door White Wolf Publishing, waarmee de vampier-mythe in onze moderne samenleving werd geplaatst. Meer hierover kun je lezen in Yvettes recensie van World of Darkness – the Documentary.

In 2021 kun je terugkeren naar die ‘Wereld van Duisternis’, met de videogame Vampire: The Masquerade – Swansong. Dit spel wordt ontwikkeld door de Big Bad Wolf studio, bekend van de bekroonde game The Council. In deze verhaalgedreven RPG in de vijfde editie van Vampire: The Masquerade neem je de leiding over drie vampiers die behoren tot verschillende clans van de Camarilla, de geheime samenleving waar de meeste van hen deel van uitmaken. Door hun verhalen te volgen moet de speler de verschillende personages gebruiken om feiten van fictie te onderscheiden in een wereld van samenzweringen, moord en machtsgevechten. Strijd voor je clan, onthul de waarheid en handhaaf de ‘Masquerade’, de vampierwet die is bedoeld om het bestaan van deze nachtwezens voor mensen verborgen te houden.

Bron: Big Ben

Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 - Vampire The Masquerade Swansong
Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 – Vampire: The Masquerade – Swansong

Cultstripserie Bone wordt Netflix-animatie

Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 - Bone door Jeff Smith
Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 – Bone door Jeff Smith

In de jaren 90 waren comics weer razend populair in Amerika. Naast de twee grote stripuitgeverijen Marvel en DC sloegen striptekenaars als Todd McFarlane (Spawn), Jim Lee (X-Men), Rob Liefeld (Deadpool, X-Force) en enkele anderen de handen ineen en richtten de onafhankelijke uitgeverij Image Comics op. Maar er waren ook tekenaars/schrijvers als Jeff Smith, die met veel succes hun eigen serie publiceerden. Smith maakte de geweldige stripserie Bone (die uiteindelijk ook onder de vleugels van Image Comics kwam), een cartoonesk epos wat je nog het beste kunt zien als een combinatie van een avontuur van Donald Duck, Mickey Mouse en Goofy in de wereld van The Lord of the Rings. Netflix is nu bezig om in samenwerking met Jeff Smith van dit verhaal vol draken, sprookjes, heksen en stupide, stupide ratmonsters een animatieserie te maken.

Bone gaat over de neven Fone Bone (de Mickey Mouse), Phoncible P. ‘Phoney’ Bone (de Donald Duck) en Smiley Bone (de Goofy) die verdwalen in de woestijn en terechtkomen in de mysterieuze Vallei, waar een episch fantasy-verhaal zich ontvouwt. Deze korte omschrijving doet het epische verhaal tekort, want de meeslepende saga die begint als een Disney-stripje, eindigt in een groots fantasy-drama. Zoals je kunt merken is Modern Myths fan van de serie (die overigens in de top tien Beste Stripseries aller tijden van Time Magazine staat) en dus mag je van ons een begeleidend achtergrondartikel verwachten als de serie gaat verschijnen. Wanneer dat is, weten we helaas nog niet.

Zelf deze geweldige strip lezen? Op Amazon.de is hij in één volledige editie verkrijgbaar:

Bone: The Complete Cartoon Epic in One Volume (zwart/wit)
Bone: Full Color One Volume Edition (in kleur)

Bron: Deadline

PLAYMOBIL gaat Back to the Future

Speelgoedmaker PLAYMOBIL ken je natuurlijk van de leuke plastic poppetjes die onder andere in de dierentuin, riddertijd en op volle zee in piratenstijl verkrijgbaar zijn voor kinderen. Maar net als grote concurrent LEGO geeft het Duitse bedrijf ook setjes uit gebaseerd op licenties van bekende filmseries. Zo is er PLAYMOBIL van How to tame your Dragon en Spirit – Riding Free en voor grote kinderen uit de jaren 80 de Ghostbusters.

Die laatste klassieke serie gaat in 2020 vergezeld worden van nog een kaskraker uit die periode: Back to the Future. Volgend jaar kun je voor je kinderen (of jezelf natuurlijk) een PLAYMOBIL DeLorean tijdmachine in huis halen, compleet met Marty McFly en Doc Brown! Daarnaast verschijnt er een dubbelpack van Doc Brown met krant en Marty met gitaar en komt er een speciale 6 inch-set van de twee hoofdfiguren (waarvan de poppetjes 15,24 cm zijn, ongeveer een keer zo groot als een regulier PLAYMOBIL-poppetje). Verwacht ze in mei 2020.

Bron: Space.com

Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 - PLAYMOBIL Back to the Future
Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 – PLAYMOBIL Back to the Future

Stephen Kings’ The Outsider en Castle Rock seizoen 2

Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 - Gwendy's knoppenkist
Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 – Gwendy’s knoppenkist

Fans van Stephen King hoeven niet stil te zitten. Niet alleen zijn er nieuwe boeken te lezen van de grootmeester in de horror, zoals het onlangs verschenen Het Instituut en binnenkort Gwendy’s knoppenkist, maar ook in de bioscoop en op je televisie zijn er voldoende King-verhalen te vinden. Zo verschijnt op 23 oktober het tweede seizoen van Castle Rock in Amerika op Hulu, waarin de verhalen van Stephen King zich afspelen in een en hetzelfde universum. Het verhaal volgt Annie Wilkes (uit Misery) en haar duistere verleden, als ze met haar dochter Joy op de vlucht is voor de autoriteiten en in het kleine, mysterieuze plaatsje Castle Rock belandt. In Nederland kun je het eerste seizoen van Castle Rock bekijken op dvd. Bekijk de trailer:

Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 – Castle Rock seizoen 2

Dan komt HBO op 12 januari 2020 met de verfilming van The Outsider, gebaseerd op het boek De Buitenstaander. De tiendelige televisieserie gaat over detective Ralph Anderson (gespeeld door Ben Mendelsohn (Star Wars: Rogue One, Captain Marvel, Bloodline)) die de moord op een elfjarige jongen moet oplossen. Hij arresteert de mogelijke dader, maar wanneer er bovennatuurlijke gebeurtenissen in het spel komen blijkt alles uiteraard niet zo simpel. Voor The Outsider zul je in Nederland – als het goed is – bij Ziggo terecht kunnen. De trailer:

Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 – The Outsider

Bron: Screenrant en Comic Book Resources

Google gamestreamingdienst Stadia op 19 november beschikbaar

In het Modern Myths Nieuws berichten we regelmatig over film- en seriestreamingdiensten als Disney+, Netflix en Amazon Prime, maar ondertussen is er ook op het gebied van gaming eenzelfde concurrentiestrijd gaande. Google lanceert op 19 november in Nederland haar streamingdienst Stadia, waarmee je voor € 9,99 per maand games kunt streamen naar je pc, tablet en smartphone. Je hoeft dus niet langer te downloaden en installeren, mits je Google Chrome of Google Chromecast gebruikt.

Wil je een beetje optimaal gamen, met 5.1 surround sound en 4K-resolutie, dan heb je een internetverbinding nodig van minimaal 35 Mbps. Streamen is echter al mogelijk met een verbinding van 10 Mbps, maar dan speel je in een resolutie van 720p. Optimaal gamen in 8K beeldresolutie met een framerate van 120 fps zal in de toekomst mogelijk gemaakt worden. Bij de lancering van Google Stadia kun je titels als Mortal Kombat 11, Red Dead Redemption 2 en Destiny 2 spelen, waarna het spellenaanbod steeds uitgebreid zal worden.

Naast het betaalde abonnement komt er ook een gratis versie van Stadia. Hierbij moet je spellen apart aanschaffen en game je in full hd-resolutie met stereogeluid. Neem je een abonnement, dan heb je de beschikking over 4K-resolutie, 5.1 surround sound en krijg je regelmatig een gratis spel. Naast Google Stadia kun je er ook voor kiezen om games te streamen via diensten als PlayStation Now, Utomik, Apple Arcade en over een poosje in de Microsoft xCloud. Ga jij er gebruik van maken en stap je over van fysieke games in je spellenkast naar het streamen van spellen, zoals blu-rays en dvd’s ingehaald zijn door Netflix en de andere streamingdiensten en je muziek luistert op Spotify in plaats van je cd-speler?

Bron: Entertainment Business

Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 - Google Stadia
Modern Myths Nieuws 2019: Week 42 – Google Stadia

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 42 EN VERDER:

Interview met Victoria Schwab deel 1 - auteursfoto_credit Jenna Maurice uitsnede 2Interview: Interview met Victoria Schwab deel 1 – auteur van alle markten thuis, De Amerikaanse schrijfster V.E. (Victoria) Schwab is bekend van de Shades of Magic-serie. Onlangs was ze in Nederland en Modern Myths sprak haar. Het Interview met Victoria Schwab deel 1.

Greta - Isabelle Huppert en Chloë Grace MoretzFilmrecensie: Greta op blu-ray/dvd: Een vriendin voor je filmcollectie, Als je denkt dat een eenzame, alleenwonende vrouw geen bedreiging vormt dan heb je Misery waarschijnlijk nooit gezien. Greta nu op blu-ray en dvd – doet ook een duit in het zakje.

Leger van Steen cover uitsnede 2Boekrecensie: Het Leger van Steen: redelijke, maar niet steengoede Terry Goodkind, Het Leger van Steen is het derde deel van de miniserie De Kronieken van Nicci, geschreven door Terry Goodkind. Hoe staan de zaken ervoor in Ildakar?

Greta blu-ray/dvd Winactie - Isabelle Huppert heet je welkom uitsnedeWinactie: Greta blu-ray/dvd Winactie: pas op voor deze (zwarte) weduwe! Voor slechte stiefmoeders zijn we allemaal beducht, maar in Greta kun je beter ook geen vriendschap sluiten met een eenzame weduwe. Doe mee met onze Greta blu-ray/dvd Winactie en maak kans op een blu-ray of dvd!

Gemini Man - Will Smith on the run uitsnede 2Filmrecensie: Gemini Man – Perfect glimmende, achterhaalde actiethriller, Huurmoordenaar Henry Brogan (Will Smith) wil met pensioen gaan. Iedereen met een beetje filmkennis weet dat die wens nooit zonder slag of stoot in vervulling gaat, zeker niet als je je jongere kloon tegenkomt.

Het Geboortegraf – Tanith Lee Winactie coverBoekrecensie: Het Geboortegraf – Doorstaat Tanith Lee de tand des tijds? In Het Geboortegraf ondergaat de hoofdpersoon een wedergeboorte, net als deze gelijknamige trilogie van schrijfster Tanith Lee uit 1975. Deze dark fantasy is door uitgever Spatterlight opnieuw uitgebracht.

MODERN MYTHS AGENDA:

9 en 10 november: Spellenspektakel 2019, Jaarbeurs Utrecht
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 42: Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook regelmatig automatisch mee met leuke winacties. Zo maak je tot en met 31 oktober kans op een gesigneerd exemplaar van de verhalenbundel One for the Birds!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise