Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019: Week 43 - Pirates of the Caribbean - Johnny Depp
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Pirates of the Caribbean, Dark Agnes, Dutch Comic Con – Modern Myths Nieuws 2019: Week 43

Kan een Pirates of the Caribbean zonder Johnny – Captain Jack Sparrow – Depp leuk zijn? Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 43: Fathom en Soulfire van Michael Turner als animatiefilms, een vervolg op Hocus Pocus voor Disney+, Robert E. Howard’s Dark Agnes in een Marvel Comics soloserie en Chandler Riggs, Arthur Adams, Kurt Busiek en vele anderen op Heroes Dutch Comic Con 2019 Winter Edition. Laat maar komen!

Pirates of the Caribbean wordt gereboot

In 2017 zagen we Johnny Depp voor de vijfde keer als excentrieke piratenkapitein Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge en daarna werd het stil op zee. Eind 2018 deden er geruchten de ronde dat Disney bezig was om de filmserie te rebooten, zonder Johnny Depp. De scriptschrijvers van Deadpool – Rhett Reese en Paul Wernick – zouden aan een nieuw verhaal werken. Rond februari 2019 bleken de heren het project alweer verlaten te hebben. Nu moet het verhaal geschreven worden door Ted Elliott, die ook verantwoordelijk was voor de eerste vier Pirates-films en Craig Mazin, schrijver van de Emmy Award winnende HBO-miniserie Chernobyl. Ook nu lijkt het erop dat er gekozen wordt voor een hele nieuwe richting, zonder Depp en andere Pirates-sterren als Keira Knightley en Orlando Bloom. Maar in de achtbaan die Pirates of the Caribbean is, zitten vaak onverwachte wendingen, dus tegen de tijd dat er meer duidelijk wordt over deze reboot, kan Jack Sparrow zomaar weer opgedoken zijn. We houden je op de hoogte, ‘savvy’?

Bron: The Hollywood Reporter

Modern Myths Nieuws 2019: Week 43 - Pirates of the Caribbean - Johnny Depp
Modern Myths Nieuws 2019: Week 43 – Pirates of the Caribbean – Johnny Depp als Captain Jack Sparrow

Michael Turner’s Fathom en Soulfire animatiefilms

In 2008 overleed striptekenaar Michael Turner, die je wellicht kent van titels als Witchblade (bedacht in samenwerking met Marc Silvestri), Fathom en Soulfire. Die laatste twee gaf hij uit via zijn eigen uitgeverij Aspen Comics en worden nu door Mythos Studios tot animatiefilms bewerkt. Fathom gaat over Aspen Matthews, een zeebioloog die erachter komt dat ze behoort tot een mysterieus ras met de kracht om water te beheersen. Het script wordt geschreven door Kristin Gore (Futurama, Saturday Night Live). Soulfire draait om de wees Malikai, die de sleutel blijkt te zijn tot een lang vergeten, muzikaal tijdperk. Samen met de godin Grace vecht hij tegen een duistere heer der technologie om magie terug in de wereld te krijgen. Soulfire wordt geschreven door Bo Yeon Kim en Erika Lippoldt, die eerder samenwerkten bij Star Trek: Discovery en Reign.

De bedoeling is dat deze twee titels de basis vormen voor een gedeeld cinematisch universum, getiteld ‘TurnerVerse’. Daarnaast is Mythos Studios ook bezig met een eigen ‘MythoVerse’, met films gebaseerd op de Griekse mythen. De eerste animatiefilm daarin zal gaan over Cupido en Psyche, met – hou je vast – Justin Bieber als Cupido.

Bron: The Hollywood Reporter

Modern Myths Nieuws 2019: Week 43 - Michael Turner Fathom en Soulfire
Modern Myths Nieuws 2019: Week 43 – Michael Turner’s Fathom en Soulfire

Hocus Pocus vervolg voor Disney+ in de maak

In Nederland kunnen we al sinds 12 september genieten van de content op Disney+ en vanaf 12 november zal de streamingdienst van de muis nieuwe content beschikbaar stellen, zoals Star Wars: The Mandalorian en de live-actionversie van Lady en de Vagebond. Nu heeft Disney ook producent en schrijver Jen D’Angelo (Workaholics, Happy Together) aangetrokken om voor Disney+ een vervolg te maken op Hocus Pocus, de Halloween/heksenfilm uit 1993 met onder andere Bette Midler (The First Wives Club) en Sarah Jessica Parker (Sex and the City, Mars Attacks!). In die film komen drie heksen uit het zeventiende-eeuwse Salem, Massachusetts – dat bekend staat om haar heksenprocessen in 1692 – weer tot leven in de 20e eeuw. Ze snappen niets van de moderne wereld en het feit dat Halloween nu een feestdag is en niemand meer bang voor ze is. Gezien hoe de heksen in de originele film verslagen worden, is het afwachten wat de insteek van deze tweede Hocus Pocus zal zijn. Of de acteurs uit de eerste film ook ten tonele zullen verschijnen, is ook nog niet bekend. Zodra we meer informatie voor je tevoorschijn kunnen toveren, lees je het hier.

Bron: Variety

Modern Myths Nieuws 2019: Week 43 - Hocus Pocus 1993
Modern Myths Nieuws 2019: Week 43 – Hocus Pocus (1993)

Robert E. Howard’s Dark Agnes Marvel comic

Modern Myths Nieuws 2019: Week 43 - Robert E Howards Dark Agnes Marvel Comics
Modern Myths Nieuws 2019: Week 43 – Robert E. Howards Dark Agnes Marvel Comic

Auteur Robert E. Howard creëerde Conan de Barbaar, de bekendste ‘held’ uit het Sword & Sorcery genre. Naast de Conan-verhalen die Howard zelf schreef, heeft de krijger uit Cimmeria talloze avonturen beleefd in de strippagina’s van onder andere Marvel Comics en op het doek, waarvan de bekendste films nog steeds die met Arnold Schwarzenegger zijn: Conan the Barbarian en Conan the Destroyer. Een geüpdatete Nederlandse vertaling van de beste Conan-verhalen van Robert E. Howard kun je bij Uitgeverij Spatterlight vinden (bijvoorbeeld Conan: De Toren van de Olifant) en sinds dit jaar geeft ook Marvel Comics weer nieuwe Conan-strips uit. Dat bevalt de Amerikaanse stripuitgeverij blijkbaar zeer goed, want er komt volgend jaar februari een vijfdelige limited serie gebaseerd op een ander Howard-personage: Dark Agnes.

Agnes de Chastillon – Dark Agnes – wordt in het Frankrijk van de 16e eeuw uitgehuwelijkt. Ze pikt dat echter niet, neemt de benen en begint een nieuw leven als huurling. Ze raakt bevriend met Etienne Villiers en samen belanden ze in vele intriges gebaseerd op de geschiedenis. De serie zal geschreven worden door Becky Cloonan (die een keiharde Punisher-serie schreef) en getekend worden door Luca Pizzari. Verwacht de avonturen van deze geweerdragende zwaardvechtster uit de vroege Renaissance in februari 2020. Haar eerste optreden in het Marvel-universum is al op 4 december van dit jaar, als ze een rol speelt in de stripserie Conan: Serpent War.

Bron: Marvel.com

Chandler Riggs, Arthur Adams en Kurt Busiek op Dutch Comic Con 

De Winter Edition van de Heroes Dutch Comic Con barst weer los op 23 en 24 november in de Jaarbeurs Utrecht. Als je nog geen tickets hebt, moet je daar snel verandering in brengen, want er komen een hoop leuke gasten naar ons landje. Op film- en seriegebied kun je op de foto met Chandler Riggs – Carl Grimes uit The Walking Dead. Ook Marie Avgeropoulos – Octavia Blake uit The 100 is aanwezig en hou je van cult, dan moet je zeker de hand schudden met Ian Ziering – Fin Shepard uit Sharknado.

De Heroes Dutch Comic Con stopt echter ook de ‘Comic’ weer in de beurs, want er komen een aantal grote namen uit de stripwereld! Zo zal Arthur Adams aanwezig zijn, de uiterst gedetailleerde tekenaar van heel veel covers en talloze klassieke series als X-Men, Fantastic Four en Hulk en een bijzonder New Mutants-verhaal dat zich in Asgard afspeelt. Dan komt ook Carlos Pacheco, onder andere bekend van X-Men en Avengers-series. Daarnaast kun je schrijver Kurt Busiek ontmoeten, een veteraan in de stripwereld, bekend van de serie Marvels, Avengers Forever en zijn eigen werk Astro City. Ook tekenaar Chris Sprouse, Brad Walker en CAFU zullen er zijn en wil je je eigen werk onder de aandacht van Marvel brengen, zoek dan redacteur Alanna Smith op, zij zal portfolio’s doornemen.

Naast deze gasten is er natuurlijk ook cosplay, een merchandise markt, gaming en zijn er andere activiteiten. Zien we je daar?

Bron: Dutch Comic Con

Modern Myths Nieuws 2019: Week 43 - Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019 guests
Modern Myths Nieuws 2019: Week 43 – De Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019 line-up is geweldig!

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 43 EN VERDER:

Interview met Victoria Schwab deel 2 - openingsbeeld uitsnedeInterview: Interview met Victoria Schwab deel 2 – een schrijfster dicht bij haar lezers, In het tweede deel van ons Interview met V.E. Schwab gaan we dieper in op haar manier van schrijven, de kracht van verhalen en de verantwoordelijkheid die je als auteur daarbij draagt.

Spellenspektakel 2019 demoWinactie: Spellenspektakel 2019 Winactie – win twee dagkaarten! Het jaarlijkse Spellenspektakel wordt dit jaar gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Zelf zien en beleven? Doe dan mee met onze Spellenspektakel 2019 winactie en maak kans op twee dagkaarten!

House of Horrors 2019 horror oogReportage: House of Horrors 2019 sfeerverslag – griezelige gemütlichkeit, Vlak over de Nederlandse grens vond afgelopen 12 en 13 oktober het House of Horrors 2019-festival plaats in het Duitse Oberhausen. Er was een reusachtig aanbod aan films, boeken en verzamelobjecten.

DOOM 2: Annihilation blu-ray/dvd winactie - DOOM 2 Annihilation - de BFGWinactie: DOOM 2: Annihilation blu-ray/dvd winactie – Haal de hel in huis! De tweede film gebaseerd op de klassieke game DOOM is binnenkort uit op blu-ray en dvd en in onze DOOM 2: Annihilation blu-ray/dvd winactie maak je kans op een exemplaar!

De geest in de rivier uitsnede 2Boekrecensie: De Geest in de Rivier: spanning, humor en een vleugje romantiek, Voor het young adult boek De Geest in de Rivier hebben Carrie Jones en Steven E. Wedel de handen ineengeslagen. Een prima combinatie.

In The Tall Grass - het hoge grasStreaming- en boekrecensie: In the Tall Grass: Boek of film – Hoe verdwijn jij in het hoge gras? Ga mee het hoge gras in op twee verschillende manieren. In deze recensie bekijken we In the Tall Grass, zowel het originele boek van Stephen King en zijn zoon Joe Hill als de Netflix-verfilming ervan.

Godzilla King of the Monsters - Lang leve de koningFilmrecensie: Monsterrecensie vol achtergronden – Godzilla: King of the Monsters blu-ray/dvd, In Godzilla: King of the Monsters gaan we opnieuw naar het MonsterVerse. Godzilla-fan André neemt je mee naar de Japanse oorsprong van dit monster en bijt zich vast in deze nieuwe Titanen-film.

MODERN MYTHS AGENDA:

9 en 10 november: Spellenspektakel 2019, Jaarbeurs Utrecht
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 43:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook regelmatig automatisch mee met leuke winacties. Zo maak je tot en met 31 oktober kans op een gesigneerd exemplaar van de verhalenbundel One for the Birds!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise