Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019 - Week 44 House of the Dragon uitsnede 2
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

House of the Dragon, Diablo IV, The Batman – Modern Myths Nieuws 2019: Week 44

We gaan terug naar Westeros met House of the Dragon! Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019: Week 44 – Blizzard kondigt Diablo IV aan, The Batman krijgt vorm, een spookachtig A Christmas Carol met Guy Pearce op BBC en gamevlogger Royalistiq maakt een eigen bioscoopfilm. Waren we maar vast in de toekomst!

Diablo IV aangekondigd op BlizzCon 2019

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 44 Diablo IV - Lilith
Modern Myths Nieuws 2019: Week 44 – Diablo IV – Lilith

Gamestudio Blizzard heeft tijdens haar jaarlijkse BlizzCon een nieuw deel in de legendarische ‘hacknslash’ rpg-serie Diablo aangekondigd: Diablo IV. Jaren na de gebeurtenissen in Diablo III, waarbij miljoenen mensen het leven lieten, krabbelen de inwoners van Sanctuary langzaam weer op en beginnen iets van een normale samenleving terug te krijgen. Maar dan komt een kwade kracht – zo oud als het land zelf – terug in de wereld. De dochter van Mephisto, Lilith, stort de wereld in een nieuw, duister tijdperk als mensen onder haar invloed het slechtste in zichzelf de vrije loop laten.

In Diablo IV is ervoor gekozen om de arpg (Action Role Playing Game) in een open wereld te plaatsen. Je kunt in vijf reusachtige gebieden op avontuur gaan, in een volgorde die je zelf bepaalt. In de gebieden zul je openbare evenementen kunnen voltooien en in de steden kun je met andere spelers handelen of samen een groep vormen om alle gevaren het hoofd te bieden. Maar je kunt ook, zoals in de andere delen, in je eentje op pad om monsters te verslaan, wapens te vinden en sterker te worden. Als het spel gelanceerd wordt, zijn er vijf speelbare helden beschikbaar, waaronder de barbaar, de tovenares en de druïde. De cinematische trailer hebben we in al zijn glorie al op onze Facebook-pagina gezet, de eerste gameplay trailer kun je hier bekijken:

Modern Myths Nieuws 2019: Week 44 – De Diablo IV gameplay trailer.

Wanneer de game precies uitkomt, is nog niet bekend gemaakt. Maar alles ziet er zo goed uit, dat het niet anders kan dan dat het spel niet lang op zich zal laten wachten. Toch, Blizzard? Alsjeblieft?

Bron: Blizzard

The Batman helden en schurken cast
steeds completer

Nadat Warner Bros besloten had om met The Batman van regisseur Matt Reeves (Cloverfield, War for the Planet of the Apes) een andere richting in te slaan dan in Justice League van Zack Snyder, en met het succes van Joker in de bioscopen, is elk nieuwtje met betrekking tot de nieuwe film rond ‘the dark knight’ groot nieuws. Vooral wat de personages en de acteurs die ze gaan spelen betreft, zit iedereen er bovenop. We zetten eens op een rij wat er tot nu toe bekend is, of nog geruchten zijn.

De hoofdrol gaat naar Robert Pattinson (Twilight). Hij zal Bruce Wayne spelen en het als Batman aan de stok krijgen met Zoë Kravitz (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Mad Max: Fury Road) als Selina Kyle – Catwoman. Acteur Paul Dano (Looper, Okja) zal het groene kostuum van The Riddler aantrekken en de geruchten gaan dat hij gezelschap zal krijgen van Matthew McConaughey (The Dark Tower) als Two-Face en Colin Farrell (Total Recall, Daredevil) als The Penguin. Jeffrey Wright (The Hunger Games) wordt commissaris James Gordon en – ook een gerucht – Andy Serkis (Black Panther, Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi) moet butler Alfred Pennyworth voor zijn rekening nemen.

Ook over het plot van de film is genoeg speculatie. Zo wordt verwacht dat The Batman de eerste avonturen van Batman in beeld zal brengen, als een jonge Bruce Wayne zijn missie als misdaadbestrijder begint. Kijk je echter naar alle tegenstanders die al dan niet ten tonele moeten verschijnen, kan het ook best zijn dat er gekeken wordt naar de verhaallijn No Man’s Land, waarin Gotham van de rest van de wereld wordt afgesloten en binnen de omheiningen de grootste tegenstanders van Batman elk een gebied van de stad afbakenen en er een reusachtige bendeoorlog begint. Regisseur Justin Copeland (de animatiefilm Batman: Hush) heeft laten weten dat hij daar wel oren naar heeft, dus dat The Batman dit verhaal zal gebruiken, is daarmee minder geloofwaardig. Maar alles bij elkaar lijkt het erop alsof we een groots spektakel gaan krijgen. Bespreek dit alles maar even onder elkaar in de comments.

Bron: Deadline

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 44 Robert Pattinson
Modern Myths Nieuws 2019: Week 44 – Robert Pattinson

Guy Pearce is Ebenezer Scrooge in nieuwe
A Christmas Carol

De BBC is lekker bezig. Onlangs lieten we al trailers zien van nieuwe series van The War of the Worlds en Dracula, nu hebben we een teaser trailer voor je van het klassieke kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. In deze hervertelling zien we Guy Pearce (Memento, Alien: Covenant) als de vrek Ebenezer Scrooge die in de nacht voor eerst bezoek krijgt van drie geesten – verleden, heden en toekomst – om zijn leven te beteren. Zoals je kunt zien in de trailer is ervoor gekozen om flink in te zetten op het spookachtige element van het verhaal.  De serie is gemaakt door de bedenker van Peaky Blinders en de producenten van Taboo. Voor ons Nederlanders heeft de serie nog een extra bitterzoet element: de onlangs overleden Rutger Hauer (Blade Runner) speelt de Geest van de toekomstige Kerst. In december zal A Christmas Carol worden uitgezonden, zoals het hoort.

Bekijk de teaser hier:

Modern Myths Nieuws 2019: Week 44 – A Christmas Carol teaser trailer

Bron: BBC

Royalistiq presents Game On spellenfilm

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 44 Royalistiq
Modern Myths Nieuws 2019: Week 44 – Royalistiq

Influencers van Youtube, Twitch en Mixer zie je steeds vaker in ‘traditionele’ media verschijnen. Zo kreeg modeblogger Anna Nooshin in Men in Black: International voor Nederland een cameo en de overstap van gamestreamers Ninja en Shroud van Twitch naar Mixer werd groot in het nieuws uitgelicht. Nu laat ook de Nederlandse YouTube gamevlogger Roy – Royalistiq – Beszelsen van zich horen met de aankondiging van een eigen speelfilm. In de actiekomedie Royalistiq presents Game On komen games per ongeluk tot leven en moet Royalistiq samen met zijn vrienden en de beste gamers van Nederland de gamewereld in om zijn dorp te redden. Klinkt een beetje als Adam Sandler in Pixels, maar dan op kleinere schaal. We zijn benieuwd of Royalistiq en scenarioschrijver Paul de Vrijer (De Ludwigs, Vakkenvullers) een leukere gamefilm kunnen maken dan Sandler en regisseur Chris Columbus. De lat ligt wat dat betreft niet heel hoog. Royalistiq presents Game On moet in 2020 in de bioscoop te zien zijn.

Bron: Royalistiq

Game of Thrones prequel House of the Dragon krijgt groen licht van HBO

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 44 House of the Dragon
Modern Myths Nieuws 2019: Week 44 – House of the Dragon

Nu Game of Thrones na acht seizoenen is afgerond, zijn alle ogen gericht op de spin-offs die aangekondigd zijn om de wereld van Westeros in leven te houden op televisie. Er waren meerdere projecten in omloop, waaronder twee prequels. Een daarvan, geschreven door Jane Goldman (Kick-Ass, Stardust) met Naomi Watts (Birdman, King Kong, Twin Peaks) in de hoofdrol, zal niet in productie genomen worden door televisiezender HBO. De pilot die opgenomen is, heeft de studio blijkbaar niet kunnen overtuigen om de serie daadwerkelijk te gaan maken. Het verhaal zou zich afspelen in een ‘Age of Heroes’ en gaan over de eerste strijd tussen de mensheid en de White Walkers.

Gezien hoe populair de fantasyserie is, is dit een bijzondere keuze. Je zou – ondanks de kritiek op seizoen 8 – denken dat elk Game of Thrones-project een grote kans van slagen heeft. Maar het siert HBO dat ze niet ten koste van alles een serie uitbrengen, maar blijven kijken naar de kwaliteit. Maar niet getreurd, de andere prequel – House of the Dragon – geschreven door George R.R. Martin zelf en Ryan J. Condal – heeft wel groen licht gekregen en wordt een tiendelige serie. Deze serie zal zich richten op de familie Targaryen en gaan over de jaren waarin zij over Westeros heersten. Tot het zover is dat we die serie kunnen bekijken, komt eerst op 3 december Game of Thrones seizoen 8 uit op blu-ray en dvd. We houden je van de prequel op de hoogte.

Bron: The Hollywood Reporter

MODERN MYTHS NIEUWS 2019: WEEK 44 EN VERDER

Top 10 cyborgs - Openingsbeeld_1Achtergrond: Top 10 cyborgs in films en op tv: van Terminator tot Iron Man, Met Terminator: Dark Fate in de bioscoop is er voor Modern Myths een mooie gelegenheid om tien beroemde cyborgs in de film- en tv-geschiedenis in de spotlight te zetten.

Men in Black: International Agent M en Agent H met grote gewerenFilmrecensie: Men in Black: International blu-ray/dvd – The good guys dress in black, remember that! De Men In Black zijn terug in Men in Black: International – nu op blu-ray en dvd. Is de blu-ray/dvd uitgave net zo flitsend als de special effects in dit nieuwe sciencefiction avontuur?

Winactie: Men in Black: International blu-ray winactie – win deze actiekomedie! Ga op tour door Europa met Agent H (Chris Hemsworth) en Agent M (Tessa Thompson) in onze Men in Black: International blu-ray winactie en maak kans op een van de drie blu-rays van deze actiekomedie.

Doom 2 Annihilation - door de hellepoortFilmrecensie: Doom 2: Annihilation blu-ray/dvd – Misschietende shooter die je verwachting raakt, In 2005 werd een eerste film van de populaire game Doom gemaakt. Ondanks een flop is er een tweede Doom-film: Doom 2: Annihilation. Pak je BFG en ga mee de ruimte in.

Ma op de trapWinactie: Ma blu-ray/dvd winactie: keer terug de kelder in en win! In Ma van Blumhouse Productions – nu op blu-ray/dvd – lijkt de vriendelijke Sue Ann in iemand waar je een feestje mee bouwt. Dat ze al snel een ware nachtmerrie blijkt, kun je zelf zien als je meedoet met onze Ma blu-ray/dvd winactie.

Zielverzamelaar Dodenstad coverBoekrecensie: De Zielverzamelaar serie – een originele kijk op de dood, In de Zielverzamelaar presenteert schrijfster Mascha Schoonakker een originele kijk op de dood en de organisatie hieromheen. Met haar schrijfstijl sleurt ze je direct het verhaal in, wat pas neer te leggen is als de boeken helemaal uit zijn.

Televisieserie recensie: War of the Worlds op Fox: Hoe overleef jij in een post-apocalyptische wereld? De sf-thriller The War of the Worlds is al talloze malen de bron geweest van films, strips, muziekalbums, een hoorspel en meer. Toch is het Fox gelukt deze sf-klassieker op te frissen.

MODERN MYTHS AGENDA:

9 en 10 november: Spellenspektakel 2019, Jaarbeurs Utrecht
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019: Week 44
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook regelmatig automatisch mee met leuke winacties!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise