Modern Myths Nieuws 2020_ Week 38 – 41 - Conan

The Shining, Iceberg Books, Conan, From Hell – Modern Myths Nieuws

Conan De Barbaar komt Netflix onder zijn sandalen vertrappen! Verder in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 38 – 41 nieuwe sciencefiction in het Nederlands vertaald bij Iceberg Books en Stanley Kubricks The Shining opnieuw in de bioscoop in een 4K extended edition! Ga naar Imagine Watch voor de panels van Imagine Film Festival 2020 en beleef de schitterende graphic novel From Hell van Alan Moore over Jack the Ripper in kleur. Wil je tot slot meer weten over de wetenschap achter superhelden? Zoek het gratis open access superhelden journal van wetenschapper Barry W. Fitzgerald op.

Iceberg Books geeft nieuwe Nederlandstalige sciencefiction uit

Modern Myths Nieuws 2020: Week 38 – 41 - Iceberg BooksMet zijn nieuwe uitgeverij Iceberg Books maakt fervent sciencefiction lezer Erik Schreuder internationale bestsellers nu ook in het Nederlands beschikbaar. Toppers van gevestigde auteurs én werk van aanstormend talent. De eerste zeven boeken komen begin 2021 uit. Verwacht onder andere de Lange Winter-trilogie van A.G. Riddle: Winterwereld, De Strijd om de Zon en De Verdwenen Kolonie. Alle delen komen tegelijk uit. Daarnaast komt een young adult serie van Brandon Sanderson. Het gaat over een jonge vrouw die piloot wil worden om de mensheid te redden. Deze Skyward-serie start met de eerste twee romans, Sterrenvlucht en Sterrenzicht. In 2021 komen er nog twee vervolgen uit.

Ook komen er twee standalone SF-thrillers van Jasper T. Scott uit. In Zonneschaduw is de aarde doelwit van een tropische invasie. In Stelsel Onbekend vecht een gezin om een samenzwering te overleven nadat hun luxe cruiseschip naar een verkeerd zonnestelsel is gesprongen. Kortom, ben je op zoek naar spannende sciencefiction in je moerstaal vertaald, dan wordt het speuren ernaar begin volgend jaar een stuk eenvoudiger!

Bron: Iceberg Books

Stanley Kubricks The Shining opnieuw in de bioscoop, in een extended edition!

Modern Myths Nieuws 2020_ Week 38 – 41 - The ShiningVanaf 29 oktober kun je opnieuw naar de bioscoop voor het horror-meesterwerk The Shining van regisseur Stanley Kubrick uit 1980. Niet alleen dat is al geweldig nieuws; de film wordt ook nog eens uitgebracht in Kubricks oorspronkelijke versie! Deze “extended edition” duurt 144 minuten. Dat is 25 minuten langer dan oorspronkelijk in Nederland vertoond werd. De extended edition is een 4K-restauratie van het oorspronkelijke 35mm-cameranegatief. Tijdens dit proces hebben filmmaker Steven Spielberg en de voormalige assistent van Stanley Kubrick – Leon Vitali – nauw samengewerkt met het team van Warner Bros. Kortom, dit meesterwerk gebaseerd op het klassieke verhaal van Stephen King is een must-see in de bioscoop in deze donkere dagen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Bron: Warner Bros

De trailer:

Imagine Watch – kijk bijzondere onderdelen van Imagine Film Festival terug

Imagine Film Festival is al ruim dertig jaar hét festival voor de fantastische film in Nederland. Naast het beste filmaanbod op het gebied van fantasy, sciencefiction, horror, anime, martial arts en cult, biedt Imagine thematische programma’s en een programma voor professionals. Kon je er dit jaar niet bij zijn, dan kun je op Imagine Watch enkele programmaonderdelen van Imagine Film Festival 2020 terugkijken.

Op dit moment kun je kijken naar het verdiepende panel Can Sci-fi save the world? Een panel over de talloze manieren waarop sciencefiction en speculatieve fictie de gevolgen van de klimaatcrisis kunnen verbeelden. Modern Myths interviewde een van de deelnemers – dr. Etienne Augé – voorafgaande aan het panel. Lees ons Interview with dr. Etienne Augé. Daarnaast is er het panel Storytelling in VR en VR-games, onderdeel van een showcase van nieuwe Nederlandse games. Op Imagine Watch kun je ook, door het jaar heen, interessante items vinden die het festival graag met je deelt. In de gaten houden dus!

Bron: Imagine Film Festival

Modern Myths Nieuws 2020_ Week 38 – 41 - Imagine Watch

From Hell – Master Edition: Alan Moores Jack the Ripper in kleur

Over een van de meest beruchte seriemoordenaars aller tijden – Jack the Ripper – zijn al heel wat boeken, films en series verschenen. Een daarvan is van de hand van de legendarische comic auteur Alan Moore. Samen met tekenaar Eddie Campbell maakten zij de prachtige zwart-witgraphic novel From Hell. Die is overigens ook verfilmd, met Johnny Depp in de hoofdrol. Vind je een zwart-witstrip niet toegankelijk genoeg, grijp dan nu je kans. De From Hell – Master Edition is verschenen! Het gehele indringende verhaal over de moordenaar in het Victoriaanse Londen is opnieuw samengesteld en door Campell zelf op impressionistische wijze ingekleurd.

From Hell wordt gezien als een van de beste comics ooit. Het geeft een bijzondere kijk in het leven van Londen, dat op het punt staat de twintigste eeuw binnen te gaan. Een modern tijdperk van terreur! From Hell – Master Edition is een sinterklaas- en kersttip van de redactie. Koop hem hier:

From Hell - Master EditionFrom Hell – Master Edition – € 41,99 Bol.com
From Hell – Master Edition – € 38,74 Amazon.nl

Bron: Top Shelf Productions

De wetenschap achter superhelden: open access journal

Wetenschapper Barry W. Fitzgerald verdiept zich in de technologie en wetenschap achter superhelden. Wij interviewden hem rond het verschijnen van zijn nieuwe boek How to Build an Iron Man Suit. Ben je ook geïnteresseerd in deze materie, dan kun je voor nog meer geweldig superhelden onderzoek online terecht bij Barrys open access Superhero Science and Technology journal.

Naast Fitzgerald kun je er ook teksten van andere onderzoekers vinden. De superhelden worden gebruikt om het gat tussen de wetenschap en het grote publiek te overbruggen. Volgens Fitzgerald is het superheldengenre ideaal om de interesse van lezers te wekken op het gebied van wetenschap. Je kunt onder andere lezen over het antwoord op de vraag: Hoe snel kan Evangelion rennen? en Het verantwoord gebruiken van projectielen als de pijlen van Hawkeye in de maatschappij. Ook is er een artikel over hoe je materie kunt manipuleren met een vingerknip. Kortom, zeer de moeite waard. De nieuwste versie van het journal vind je hier: Vol 2 No 1 (2020).

Bron: @BarryWScience

Modern Myths Nieuws 2020: Week 38 – 41 - Barry W Fitzgerald

Conan De Barbaar naar Netflix

Streamingdienst Netflix zal ons fantasy liefhebbers binnenkort nog meer aan zich binden. We kunnen al genieten van The Witcher, maar nu is aangekondigd dat ook de klassieke Sword & Sorcery “held” Conan De Barbaar een serie krijgt. Het eerste seizoen met verhalen uit het Hyboriaanse tijdperk van auteur Robert E. Howard zal uit tien afleveringen bestaan.

Conan maakte zijn opwachting in 1932 en is sindsdien wereldwijd bekend. Niet in de laatste plaats door de twee Conan-films met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol – Conan the Barbarian (1982) en Conan the Destroyer (1984). Maar ook de jaren 70 Marvel strips Conan the Barbarian en Savage Sword of Conan droegen hun steentje bij aan zijn populariteit. Daarnaast zijn er tekenfilms (o.a. Conan the Adventurer (1992)), nieuwe films (Conan the Barbarian met Jason Momoa in 2011 bijvoorbeeld) en meer strips uitgebracht. De een succesvoller dan de ander. Verschillende andere Conan-projecten werden aangekondigd, maar zagen nooit het daglicht.

Nu liggen de rechten van de complete Conan-verhalen dus bij Netflix. Na de tien afleveringen van het eerste seizoen is er nog veel meer materiaal uit Hyboria om te verkennen. Maar dat zegt niets. Want hoewel The Witcher seizoen 2 op komst is, heeft de streamingdienst Altered Carbon en The Dark Crystal: Age of Resistance niet verlengd. Dat laatste vinden we bij Modern Myths heel erg jammer. Crom! Zodra Netflix meer bekend heeft gemaakt rond deze Sword & Sorcery-serie, laten we je het weten. Wil je je alvast inlezen met de avonturen van Conan De Barbaar, kijk dan bij uitgever Spatterlight.

Bron: Tor

Modern Myths Nieuws 2020: Week 38 – 41 - Conan De Barbaar

Modern Myths Nieuws 2020: Week 38 – 41 en verder:

The Hunt winactie - Modern MythsWinactie: The Hunt winactie De Blumhouse thriller The Hunt deed vlak voor zijn release in 2019 nogal wat stof opwaaien. Nu is deze controversiële maatschappijkritische film op blu-ray en dvd verschenen. Wil je hem winnen? Doe dan mee met onze The Hunt winactie!

Enola Holmes recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Enola Holmes recensie: Het speurdersgen zit in de Holmes-familie, Netflix besloot Nancy Springers The Case of the Missing Marquess te verfilmen en bood daarmee een podium voor Enola Holmes. Lees onze Enola Holmes recensie!

Top 5 hoopgevende sciencefiction boeken - Modern MythsColumn: Johan Klein Haneveld – Top 5 Hoopgevende sciencefiction boeken, Sciencefiction kan een inspiratie zijn om nu al aan een betere toekomst te werken. SF- en fantasy auteur Johan Klein Haneveld zet vijf boeken voor je op een rij die deze hoop en ideologie uitdragen.

Terras Altas - Puur Wit recensie - Modern MythsBoekrecensie: Terras Altas – Puur Wit recensie: rijk fantasy verhaal over bedrog, illusies en trouw, Yvette stond vooraan in de rij om het nieuwe boek van Patty van Delft, Terras Altas – Puur Wit, te mogen lezen. Een verhaal over geheimen, onderdrukking, tweestrijd en een gevecht om vrijheid.

The Haunting of Hill House - Modern MythsBoek vs films: De vele incarnaties van The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor is nu te zien op Netflix. Voor we daar bij Modern Myths aandacht aan besteden, kijken we eerst naar zijn voorganger in The Haunting-serie: The Haunting of Hill House van schrijfster Shirley Jackson.

Nightmare Horror Adventures recensie - Modern MythsBordspelrecensie: Nightmare Horror Adventures recensie, In Nightmare Horror Adventures draait het om het verhaal en het mysterie achter moorden die in je verleden zijn gebeurd. Je hoort het goed: jouw verleden! Kan jij de moorden oplossen en tegelijkertijd je eigen moord voorkomen?

The Rise of Kyoshi en The Shadow of Kyoshi - Modern MythsBoekrecensie: The Rise of Kyoshi en The Shadow of Kyoshi, De Avatar – meester van de vier elementen – zorgt voor balans tussen de vier werelddelen. Wanneer een Avatar sterft, reïncarneert deze in een cyclus die al duizenden jaren speelt. In deze wereld speelt de Kyoshi-duologie zich af.

Marionette recensie - Modern Myths 1Filmrecensie: Marionette recensie – Psychologische thriller die in je hoofd spookt, In Marionette gelooft een patiëntje van kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) dat hij de werkelijkheid kan beïnvloeden. Dr. Winter begint nu aan haar eigen geestelijke gezondheid te twijfelen.

Interview met Thekla Reuten - Modern MythsInterview: Interview met Thekla Reuten – Marionette en Warrior Nun, Thekla Reuten is een veelzijdige Nederlandse actrice die regelmatig in buitenlandse films en series te zien is. Modern Myths kreeg de mogelijkheid haar te interviewen!

Rivers of London serie - Modern MythsBoekrecensie: De Rivers of London serie – Urban fantasy in het hart van Londen, Roxan neemt je mee naar de urban fantasywereld Rivers of London van auteur Ben Aaronovitch. Inmiddels zijn er al tien boeken, verschillende graphic novels en Tales from the Folly, een audiobook.

Labyrinth The Card Game recensie - Modern MythsBordspelrecensie: Labyrinth The Card Game: Een magisch kaartspel, De wereld van Jim Henson’s Labyrinth komt terug in een kaartspel rond het labyrint van goblin koning Jareth. En die gaan we spelen op deze Modern Myths Spellenavond!

Wie is Tesla? - Modern MythsAchtergrond: Wie is Tesla? – Bizarre biopic die iets knettert, Uitvinder Nikola Tesla spreekt tot de verbeelding. Zijn latere ideeën en apparaten worden gezien als sciencefiction, of zelfs magie, waardoor Tesla ook vaak in het fantastische genre opduikt. Tijd voor een achtergrond.

Het Negende Huis recensie - Modern MythsBoekrecensie: Het Negende Huis recensie – Fantasy detective met een vleugje horror, Anouk kreeg Het Negende Huis van Leigh Bardugo in handen. Is dit verhaal echt zo briljant en schokkend zoals de grote Stephen King in zijn quote op de cover aangeeft?

The Lodge recensie - Modern Myths openingsbeeldBlu-ray recensie: The Lodge recensie: Psychologische horror met een wijze les, Mia en Aiden verloren hun moeder op gruwelijke wijze. Ze hebben niet veel op met hun stiefmoeder Grace, maar worden in The Lodge – nu op blu-ray en dvd – min of meer gedwongen kerst met haar door te brengen.

Slapen in een Zee van Sterren winactie - Modern MythsWinactie: Slapen in een Zee van Sterren winactie – win de nieuwe Christopher Paolini!, Met zijn nieuwe boek Slapen in een Zee van Sterren begeeft Christopher Paolini zich in het sciencefictiongenre. Wil je dit nieuwe avontuur winnen, doe dan mee met onze winactie!

Modern Myths Nieuws 2020: Week 38 – 41 Agenda:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 38 – 41:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Op dit moment maak je kans op een exemplaar van Slapen in een Zee van Sterren en The Hunt. Deze week volgt ook nog een winactie voor Het Huis zonder Einde!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 38 – 41 - Batwing Potion

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken