Modern Myths Nieuws 2020 Week 42 – 44 - Netflix Assassin's Creed
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Netflix Assassin’s Creed, Alice Cooper’s HorrorBox, World Fantasy Awards 2020

Netflix en Ubisoft werken samen om live-action, tekenfilm en anime-series te maken in het universum van Assassin’s Creed! Verder in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44 de beste genreverhalen in de bundel EdgeZero 2019 en de uitslag van de World Fantasy Awards 2020. Test je kennis van horror in het komische quizspel HorrorBox van Alice Cooper! Vier de 30e verjaardag van Guybrush Threepwood mee in de Monkey Island Anthology Limited Run Collector’s Edition. Tot slot staan we stil bij het overlijden van de iconische acteur Sean Connery. Deze week dus nieuws met een lach en een traan.

Netflix ontwikkelt Assassin’s Creed series

Op 10 november brengt spellenmaker Ubisoft het nieuwste deel in de Assassin’s Creed gameserie uit: Assassin’s Creed: Valhalla. Dit deel speelt zich af aan het einde van de negende eeuw, als Noorse stammen – de Vikingen – zich vestigden in het Angelsaksische Engeland. Je speelt als Viking Eivor, op zoek naar een nieuw thuis.

Terwijl alle ogen op de game gericht zijn, maakten Netflix en Ubisoft ook bekend dat er samengewerkt wordt aan verschillende projecten. Zo komen er Assassin’s Creed live-actionseries, tekenfilmseries en anime-series op de streamingdienst. Dit kan makkelijk, omdat de verhalen in het Assassin’s Creed universum zich van het begin van de mensheid tot in onze toekomst afspelen. De assassijnen spelen een grote rol in elke belangrijke gebeurtenis in onze geschiedenis, terwijl ze de vrijheid van de mensheid beschermen tegen de invloeden van de Tempeliers die uit zijn op een door hen geschapen wereldorde.

Netflix kan putten uit de enorme rijkdom aan avonturen in niet alleen de videogames, maar ook boeken, strips, bordspellen en eerder uitgebrachte tekenfilmseries. En natuurlijk de live-action film Assassin’s Creed uit 2016 met Michael Fassbender. Het is nog even afwachten welke insteek de verschillende series zullen hebben, maar – we zeggen het vaker – we kunnen niet wachten!

Bron: Ubisoft

Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44: Netflix Assassin's Creed

EdgeZero 2019 bundel is verkrijgbaar

Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44: Edge Zero 2019 cover - Tais TengEdgeZero verzamelt en beoordeelt als onafhankelijk platform jaarlijks de sciencefiction-, fantasy- en horrorverhalen die in Nederland en België zijn gepubliceerd en/of hebben meegedongen in een van de diverse verhalenwedstrijden. Op basis van een jurybeoordeling wordt een longlist samengesteld. Deze wordt nogmaals door alle juryleden gelezen en op rangorde geplaatst. De beste verhalen, een van elke auteur, verschijnen in de jaarlijkse EdgeZero bundel.

De uitslag van Editie 2019 is bekend en de verhalen van onder andere Mike Jansen, Johan Klein Haneveld, Anaïd Haen, Django Mathijsen, Tais Teng en Jaap Boekestein kun je op verschillende manieren in huis halen. Te weten:

Bron: EdgeZero

HorrorBox partyspel van Alice Cooper

Modern Myths Nieuws 2020 Week 42 – 44 - Alice Cooper's HorrorBoxHet fantastische genre zorgt regelmatig voor bijzondere verrassingen en Alice Cooper’s HorrorBox partyspel is daar weer een geweldig voorbeeld van. Vincent Damon Furnier, zoals Alice Cooper echt heet, is een beroemde rockzanger. Je kent hem natuurlijk van Poison, How You Gonna See Me Now en Welcome To My Nightmare. De gotische punker is een excentrieke verschijning met een zeer gevulde carrière. Je kunt hem ook in films zien als Freddy’s Dead: The Final Nightmare uit 1991. Daarin speelde hij de vader van Freddy Krueger (de film is geregisseerd door Rachel Talalay, die we onlangs terugzagen bij A Babysitter’s Guide to Monster Hunting).

Nu heeft Cooper dus ook in samenwerking met FITZ Games een kaartspel op de markt gebracht: Alice Cooper’s HorrorBox. Dit humoristische quizspel is een must-have voor liefhebbers van het horrorgenre. Het is een partyspel waarin een speler een kaart met een horrorvraag uitkiest, waarna de overige spelers hun beste antwoordkaartje opleggen. Zoals bijvoorbeeld: Vergeet het moorden, tijdens The Purge ben ik… Naakt in een meer / De eerste minderheid in de film / een VHS-exemplaar van Freddy got fingered die je 7 dagen later vermoordt. Daarnaast zijn er ook uitdagingenkaarten, zoals “ga vijf minuten in de kelder zitten met het licht uit” of “praat als een zombie de komende drie beurten”.

Naast het basisspel zijn er talloze uitbreidingen, als Classic Movies, Iconic Characters, Slasher en R-Rated. Elke horrorkenner komt dus aan zijn trekken. Op dit moment is Alice Cooper’s HorrorBox verkrijgbaar in Amerika, maar FITZ Games heeft ons laten weten dat er druk gewerkt wordt om het spel naar Europa te brengen. Wij zitten er al klaar voor!

Kijk hier hoe Alice Cooper het spel zelf aankondigt:

Bron: FITZ Games

Winnaars van de World Fantasy Awards 2020

World Fantasy Awards 2020Naast de winnaars van EdgeZero zijn ook de winnaars van de World Fantasy Awards bekend gemaakt. Heb je je boekenlijst voor bij het haardvuur voor deze winter nog niet compleet, kijk dan naar deze werken:

De Life Achievement Awards gingen dit jaar naar auteur Karen Joy Fowler en illustrator Rowena Morrill.

Bron: World Fantasy convention

Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44: World Fantasy Awards 2020 winnaars

Sean Connery overleden

Modern Myths Nieuws 2020 Week 42 – 44 - Zardos poster
Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44: Zardos filmposter

Acteur Sean Connery is op 31 oktober 2020 op 90-jarige leeftijd vredig in zijn slaap overleden. De beroemde acteur zal voor altijd bekend staan als de allereerste James Bond. Maar hij speelde natuurlijk ook in talloze andere klassiekers, zoals The Name of the Rose en Modern Myths hoofdredacteur Jeroens favoriet: The Untouchables. Ook in het fantastische genre heeft Connery in verschillende titels meegespeeld. In zijn begincarrière was daar Darby O’Gill and the Little People en Tarzan’s Greatest Adventure. Dan is er in 1974 de bijzondere sciencefictionfilm Zardoz (let op de kostuums!). In 1981 Time Bandits van Terry Gilliam over door de tijd reizende dwergen en in 1986 de klassieker Highlander. Natuurlijk moeten we Indiana Jones and the Last Crusade niet vergeten te noemen, waarin Connery de vader van Indiana Jones speelt: Professor Henry Jones. En in 1996 verzorgt hij de stem van een van de eerste CGI-draak in DragonHeart. In zijn een na laatste film speelt Connery de avonturier Allan Quatermain, in de helaas erg verHollywoodste versie van Alan Moore’s The League of Extraordinary Gentlemen.

We gaan de charismatische acteur met zijn karakteristieke stemgeluid enorm missen.

Bron: IMDB

Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44: Sean Connery in The League of Extraordinary Gentlemen
Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44: Sean Connery in The League of Extraordinary Gentlemen

Monkey Island Anthology Limited Run Collector’s Edition

Tot slot laten we je achter met dit nieuwtje om van te watertanden. De klassieke avonturenserie Monkey Island bestaat 30 jaar! Uitgever Limited Run Games brengt daarom binnenkort een Monkey Island Anthology collector’s edition uit. De verzameling wordt op dit moment nog aangescherpt, maar in ieder geval krijg je alle vijf de Monkey Island spellen voor pc. Met daarbij een Guybrush Threepwood beeldje met zwaard en rubberen kip met een touwtje in het midden. Verder zijn er speldjes waarin je de ontwikkeling van deze machtige piraat op een rijtje ziet en is er een certificaat van echtheid, gesigneerd door Monkey Island geestelijk vader Ron Gilbert. De prijs moet om en nabij de 160 dollar liggen. Dus je kunt alvast op zoek gaan naar Big Whoop, wil je het kunnen betalen. Daar drinken we een grog op!

Bron: Limited Run Games

Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44: Monkey Island Anthology

Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44 en verder:

The Mandalorian seizoen 2 winactie – Modern MythsWinactie: The Mandalorian seizoen 2 winactie, Het avontuur van de eenzame Mandalorian en zijn protegé The Child gaat verder op Disney+! Kijk jij al? Vergeet dan niet mee te doen met onze The Mandalorian seizoen 2 winactie en maak kans op een gevuld goodiepakket. This is the way!!

Interview met Christopher Paolini - Modern MythsInterview: Interview met Christopher Paolini, Christopher Paolini’s nieuwe boek is een epische scifi. Joany sprak met hem over Slapen in een Zee van Sterren. De Engelse versie van ons interview: Interview with Christopher Paolini – part 1 en Interview with Christopher Paolini – part 2

The Haunting of Bly Manor recensie - Modern MythsStreamingrecensie: The Haunting of Bly Manor recensie, The Haunting of Bly Manor. Net als zijn voorganger is The Haunting of Bly Manor gebaseerd op een ouder verhaal. Weet Bly Manor ons “geboeid” te houden en komen we zonder kleerscheuren weer buiten het landgoed?

The Living Dead: A New Novel - Modern MythsBoekrecensie: The Living Dead: A New Novel recensie, Zombies zouden zonder George A. Romero nooit zo populair geworden zijn als vandaag de dag. In het 635 pagina’s tellende The Living Dead: A New Novel maakt auteur Daniel Kraus het verhaal af dat Romero zelf niet meer kon voltooien.

Doom Patrol Seizoen 2 recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Doom Patrol: Seizoen 2 recensie, De leden van de Doom Patrol zijn geen doorsnee superhelden en Doom Patrol: Seizoen 2 is wederom geen doorsnee superheldenserie. De disfunctionele familie uit de strips van DC Comics is terug!

Root recensie - Modern MythsBordspelrecensie: Root recensie: Wie is de sterkste in het woud? Vier partijen zijn in het woud verwikkeld in een strijd, met elk een heel ander doel en totaal andere middelen. Het spel beroept zich dan ook op zijn asymmetrie en Yvette W. kon niet wachten om dat uit te proberen.

Het Huis zonder Einde recensie - Modern MythsBoekrecensie: Het Huis zonder Einde recensie – Urban legends voor een nieuwe generatie, Auteur Daniëlle Bakhuis schreef met succes enkele jeugdthrillers als De Eliminatie en De Executie. Met Clownsnacht voegde ze daar een jeugdhorror aan toe en ook Het Huis zonder Einde valt in dat genre.

Top 5 Vincent Price horrorfilms - Modern MythsTop 5: Top 5 Vincent Price horrorfilms voor Halloween! Voor Halloween schreef Silvia een top 5 van horrorfilms met een van de meest fantastische acteurs aller tijden in de hoofdrol: Vincent Price! Een greep uit zijn wat meer obscure titels.

Interview met Jan Verheyen - Modern MythsInterview: Interview met Jan Verheyen – Pulpcinema uit de jaren 70: Alle Remmen Los! In de jaren 70 werden in de bioscoop grenzen verkend. Regisseur Jan Verheyen heeft een ongezonde kennis van al deze ‘foute’ films en schreef er een boek over: Alle remmen los! André sprak hem erover.

Andradorra recensie - Modern MythsBoekrecensie: Andradorra recensie – Meeslepende, maar wisselende leeservaring, Op Andradorra leefden de elfen, mensen en bergvolkers eeuwenlang vredig naast elkaar. Tot er een kwaad verscheen. Lees Yvettes Andradorra recensie.

Vampires vs. the Bronx recensie - Modern MythsSteamingrecensie: Vampires vs. the Bronx recensie – Vampierfilm voor de hele familie, Netflix zorgt dat er voldoende te griezelen valt rondom Halloween. Vampires vs. the Bronx bewijst daarbij dat horror ook voor de hele familie geschikt kan zijn.

The Hunt recensie - Modern MythsDvd recensie: The Hunt recensie: Republikeinen en democraten jagen er op los, Het vertonen van The Hunt had al veel eerder moeten gebeuren. Toch is de film eindelijk op blu-ray en dvd te zien. Was de controverse terecht?

Sharani recensie - Modern MythsBoekrecensie: De Sharani serie recensie: Sands, Storms en Skies – Ander episch zand in sciencefiction, Heb je zin in epische sciencefiction, zoek dan de Sharani woestijn op en lees de eerste drie delen in de uitgebreide Sharani-boekenreeks: Sands, Storms en Skies.

Halloween 2020 tips voor thuis - Modern Myths MerchandiseModern Myths Merchandise: Halloween 2020 tips voor thuis, Horror wordt steeds populairder en de beste feestdag om te griezelen is natuurlijk Halloween. In deze Modern Myths Merchandise – Halloween 2020 tips voor thuis vind je een aantal leuke spullen voor het echte Halloween gevoel.

A Babysitters Guide to Monster Hunting recensie - Modern MythsStreamingrecensie: A Babysitter’s Guide to Monster Hunting recensie, De verfilming van het eerste boek uit de kinderboekenserie Babysitter’s Guide to Monster Hunting van regisseur/auteur Joe Ballarini staat op Netflix. André bespreekt hem.

Top 5 Halloween filmtips - Modern MythsTop 5: Top 5 Halloween filmtips – dé uitgelezen nacht voor enge films, Wat moet je tijdens Samhain kijken? Geen nood, voor Allerheiligen schiet Modern Myths te hulp met onze Top 5 Halloween filmtips voor een geslaagd filmavondje.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44 Agenda:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen? Schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Op dit moment maak je kans op een goodiepakket van Star Wars: The Mandalorian seizoen 2!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 42 – 44: Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.