Modern Myths Nieuws 2020 Week 15 16 - openingsbeeld

Overlook, Edge Zero 2019, Imagine Rewind, Artemis Fowl – MM Nieuws 2020: Week 15/16

Ondanks de huidige crisis blijft horrorhotel Overlook uit The Shining geopend! Lees er alles over in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 15/16 met daarnaast ook: live-action Justice League Dark serie van J.J. Abrams in ontwikkeling, de beste genreverhalen in Edge Zero 2019 en een Luitingh-Sijthoff/Castlefest schrijfwedstrijd. Stream vanaf je bank korte genrefilms met Imagine Rewind en zet Artemis Fowl en Disney Gallery: The Mandalorian in je agenda; ze zijn binnenkort te zien op Disney+. Tot slot zetten we nog wat leuke aanbiedingen van Zavvi.nl en Merchoid.com voor je op een rij. Was getekend, de Modern Myths redactie!

The Shining spinoff, Justice League Dark en Duster voor HBO Max

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 28 - HBO MaxRegisseur/producent J.J. Abrams (Star Trek: Into Darkness, Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker) is begonnen met drie shows te maken voor streamingdienst HBO Max. Een daarvan – Overlook – is een spinoff van de klassieke horrorfilm The Shining, gebaseerd op het net zo klassieke gelijknamige boek van Stephen King. De serie zal de nog nooit eerder gehoorde verhalen uit het spookhotel gaan vertellen en zal uit tien afleveringen bestaan. Hopelijk past de serie bij de film uit 1980 en de onlangs uitgebrachte Doctor Sleep.

Daarnaast ontwikkelt Abrams een show gebaseerd op de (anti-)helden uit het Justice League Dark universum van DC Comics. Welke personages er in de serie zullen verschijnen is nog onbekend, maar in de strips bestond het team uit John Constantine, Deadman, Zatanna, Madame Xanadu en Shade The Changing Man. Ook Swamp Thing kwam in de serie voor. In 2017 is er een gelijknamige animatiefilm verschenen, waarin ook Jason Blood (Etrigan the demon) en Alba Garcia (Black Orchid) een rol speelden. Kortom, keuze aan duistere helden te over.

Modern Myths Nieuws 2020 Week 15 16 - Justice League Dark 2017
Justice League Dark (2017)

De laatste titel in dit rijtje is een originele show, die Duster zal heten. De serie is een idee van Abrams zelf, welke hij zal schrijven samen met scenariste LaToya Morgan (The Walking Dead). Het gaat hier om een misdaadserie die zich in de jaren 70 afspeelt.

En onze streaming kijklijst wordt weer langer…

Bron: The Hollywood Reporter

De beste genreverhalen in Edge Zero 2019

Ook dit jaar is sciencefiction-, fantasy- en horrorwebsite Edge Zero op zoek naar de beste genreverhalen van Nederland en België. Editie 2019 – de wedstrijd voor de beste genreverhalen van het afgelopen jaar – is van start gegaan. Edge Zero zal, op basis van inzending door schrijvers zelf, een keuze maken uit de beste Nederlandse en Belgische genreverhalen die in 2019 hebben meegedaan aan wedstrijden. De deadline voor het inzenden van je verhaal is 31 mei 2020.

De verhalen die voor Edge Zero 2019 worden uitgekozen zullen gepubliceerd worden op de Edge Zero website en als paperback en eBook verschijnen. Het boek zal ook worden aangeboden aan de bibliotheken in Nederland en België. De binnenkomende verhalen zullen beoordeeld worden door genre-kenners als Mike Jansen, Kim Schreurs, Anaïd Haen, Jack Schlimazlnik, Jaap Boekestein en anderen. Kortom, heb je afgelopen jaar meegedaan met een schrijfwedstrijd? Poets je verhaal op, scherp de laatste details aan en stuur hem in!

Bron: Edge Zero

Modern Myths Nieuws 2020 Week 15 16 - Edge Zero 2019

Luitingh-Sijthoff/Castlefest
Fantasy Schrijfwedstrijd 2020

Ook uitgeverij Luitingh-Sijthoff en Castlefest organiseren dit jaar een schrijfwedstrijd. Doe mee met een kort verhaal van 5.000 tot 7.500 woorden dat past in het fantastische genre en maak kans op een optiecontract voor de publicatie van jouw verhaal als eBook bij de uitgeverij! Daarnaast krijg je professionele begeleiding bij het redigeren van je verhaal, een online schrijfcursus naar keuze van het platform Fantasy-schrijven.nl en twee vrijkaarten voor de wintereditie van Castlefest. Daar bovenop komt een prijzenpakket ter waarde van € 75,– bestaande uit Castlefest-merchandise en een selectie fantasy-boeken. Alle voorwaarden vind je op de website van Luitingh-Sijthoff. Deelnemen kan tot en met 17 mei 2020.

Bron: Luitingh-Sijthoff

Modern Myths Nieuws 2020 Week 15 16 - Fantasy Schrijfwedstrijd Luitingh Sijthoff

Korte films van Imagine Film Festival online te kijken

Door de aanhoudende maatregelen rond de Corona-crisis zijn festivals als Imagine Film Festival 2020 voorlopig uitgesteld. Om het wachten op de ontwikkelingen te veraangenamen, worden er ondertussen online initiatieven opgezet. Zo zet Imagine haar selectie van korte films uit 2019 online onder de titel Imagine Rewind. Elke twee weken vind je op de Imagine-website een nieuwe reeks van korte films. Imagine Rewind bestaat uit totaal vijf programma’s, waarvan drie programma’s met internationale shorts en twee met Nederlandse korte films. Je kunt de films twee weken lang streamen op imaginefilmfestival.nl.

De eerste selectie is gevangen onder de naam WTF?? en bestaat uit Chowboys: An American Folktale, Dead Animals, God’s Kingdom, Helsinki Mansplaining Massacre en The Procedure Part 2. Het totale programma van Imagine Rewind ziet er als volgt uit:

13 – 27 april:                Internationale Shorts: WTF??
28 april – 12 mei:        Nieuw Nederlands Peil 1
13 – 27 mei:                 Internationale Shorts: Monsters
28 mei – 11 juni:         Nieuw Nederlands Peil 2
12 – 26 juni:                 Internationale Shorts: Family Matters

Zo redden we het wel tot we weer naar buiten mogen!

Bron: Imagine Film Festival

Modern Myths Nieuws 2020 Week 15 16 - Imagine Rewind - Foto Jon Grönvall ©Bufo2018
Modern Myths Nieuws 2020 Week: 15/16 – Imagine Rewind – Foto: Jon Grönvall, ©Bufo2018

Artemis Fowl en The Mandalorian docu op Disney+

We kondigden het in de laatste editie van het Modern Myths Nieuws al kort aan: Artemis Fowl slaat de bioscoop over en komt rechtstreeks naar streamingdienst Disney+. Inmiddels heeft Disney laten weten wanneer: op vrijdag 12 juni! De film is geregisseerd door Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express, Harry Potter and the Chamber of Secrets) en is gebaseerd op de boeken van schrijver Eoin Colfer. Alles draait om het twaalfjarige genie Artemis, die op zoek gaat naar zijn vermiste vader, een meestercrimineel. Hij komt daarmee in conflict met de wereld der feeën. Bekijk hier een spotje met de aankondiging:

Zoek je nog een reden om Disney+ aan te zwengelen? Kijk dan vanaf 4 mei – Star Wars Day – naar Disney Gallery: The Mandalorian, een achtdelige documentaireserie over hoe de populaire Star Wars: The Mandalorian serie tot stand is gekomen. De serie wordt gepresenteerd door regisseur Jon Favreau (Iron Man, The Lion King) en zal bestaan uit materiaal van achter-de-schermen, interviews en panels. Ook de acteurs komen aan bod en je krijgt te zien hoe de monsters en de muziek van de serie is gemaakt. Star Wars: The Mandalorian seizoen 2 wordt verwacht in oktober.

Bron: Disney

Modern Myths Nieuws 2020 Week 15 16 - Disney Gallery The Mandalorian

Aanbiedingen bij Zavvi.nl en Merchoid.com

Modern Myths Nieuws 2020 Week 15 16 Zavvi Monster MadnessOok deze week hebben onze partners Zavvi.nl en Merchoid.com leuke aanbiedingen voor je. Wat dacht je van:

Modern Myths Nieuws 2020 Week 15 16 - Merchoid Black Widow merchandise

Modern Myths Nieuws 2020: Week 15/16 en verder:

Modern Myths Lovecraft achtergrond - openingsbeeld defAchtergrond: H.P. Lovecraft: een teruggetrokken auteur met een grote nalatenschap, H.P. Lovecraft had nooit kunnen bedenken dat hij grondlegger zou worden van een mythologie die miljoenen fans heeft. Een achtergrond over horror, Cthulhu en andere niet te bevatten goden.

American Gods op Amazon - openingsbeeldStreamingrecensie: American Gods op Amazon: only the gods are real, American Gods – nu op Amazon Prime Video –draait om de ex-gevangene Shadow Moon die betrokken raakt bij de strijd tussen de Oude en de Nieuwe goden. Ga met Roxan mee op haar Amerikaanse odyssee.

Small World bordspel (NL) - packshotBordspelrecensie: Small World bordspel: want deze wereld is veel te klein – Modern Myths Spellenavond, in het Small World bordspel strijd je met een ras fantasy-wezens als dwergen, orks of elfen tegen je medespelers om de uiteindelijke overwinning te behalen en het land voor jezelf te claimen.

Jumanji The Next Level - openingsbeeldFilmrecensie: Jumanji: The Next Level on demand – vermakelijk vervolg of bejaard concept? Helmie keert terug naar de jungle met Jumanji: The Next Level. Is de frisse humor uit het eerste deel bewaard gebleven, of is het al game over voor deze franchise?

Abdij van de Nacht - openingsbeeldModerne Mythes: Verhalen: Abdij van de nacht – Hoofdstuk 2 – Ellis van Zijll, In Abdij van de nacht sluit Dago zich aan bij een sekte om zijn familie te redden. Hij wordt geacht zich te wijden aan een dubieus geloof: het Lupus Religio. Lees het tweede hoofdstuk van deze spannende dark fantasy!

Hardcore History recensie - openingsbeeldBoekrecensie: Hardcore History – hoe dicht bij Planet of the Apes zijn wij als moderne mens? Podcaster/amateurhistoricus Dan Carlin neemt je in  Hardcore History mee naar oude, machtige beschavingen en laat zien welke ellende hen ten deel gevallen is. Kan de moderne mens daaraan ontkomen?

Countdown dvd - openingsbeeldFilmrecensie: Countdown dvd: Tel er maar een horrorcliché bij op, In de Countdown dvd krijg je een handige app. Eentje die je precies vertelt wanneer je komt te overlijden. Wel de gebruikersvoorwaarden lezen, want als het antwoord je niet bevalt, is er niets meer aan te doen.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 15/16
Agenda:

Imagine Film Festival 2020 – uitgesteld, EYE Amsterdam – Nieuwe data volgt
Keltfest 2020 – afgelast, Groene Weelde Vijfhuizen
Heroes Dutch Comic Con 2020 – 4 en 5 juli, Jaarbeurs Utrecht
Heroes Made in Asia 2020 – 15 en 16 augustus, Gorinchem
Other Futures 2020 – najaar 2020, Felix Meritis Amsterdam
HSFCon 2020 – 14 en 15 november 2020, hotel De Sparrenhorst, Nunspeet
AnimeCon Classic 2020 – 24 t/m 26 september 2021, Theaterhotel Almelo

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 15/16 –
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Schrijf je snel in en win leuke extra’s!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.