Modern Myths Nieuws 2020: Week 17/18 - openingsbeeld

Discworld, Adventures in Neverland, The Princess Bride – MM Nieuws 2020: Week 17/18

Geen vakantie en geen festivals deze zomer, maar er is voldoende te doen vanuit je luie stoel. Lees welke online film- en gamefestivals georganiseerd worden in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 17/18. Met verder: een televisieserie gebaseerd op Discworld in de maak, grote namen voor Disneys live-action Hercules, de Kickstarter van Adventures in Neverland is van start, The Princess Bride komt naar Disney+ en een prachtig, compleet rollenspel rond Lyonesse van Jack Vance. Tot slot weer de leukste aanbiedingen van Zavvi.nl en Merchoid.com. As you wish!

Kort filmnieuws: Discworld, Hercules, We Are One

Discworld Logo NarrativiaOndanks dat de filmwereld momenteel ondersteboven staat door het coronavirus, horen we nog genoeg leuke nieuwtjes om met je te delen. Zo is er een televisieserie in productie gebaseerd op de hilarische fantasyboeken van Terry Pratchett: Discworld. De serie wordt geproduceerd door Narrativia dat in 2012 door Pratchett zelf is opgezet. Deze serie – waar verder nog weinig over bekend is – wordt gemaakt naast de al eerder aangekondigde The Watch.

Disney gaat (na de Corona pauze) onvermoeibaar verder met het maken van live-action versies van hun klassiekers. Als de bioscopen weer open mogen, verschijnt op 23 juli Mulan en inmiddels is er begonnen aan Hercules. Niemand minder dan Joe en Anthony Russo zijn als producenten aangetrokken, die je natuurlijk kent van Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Het script zal geschreven worden door Dave Callaham (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings). Een regisseur moet nog bekend gemaakt worden en de vraag hierbij is natuurlijk: kan een live-action versie van Hercules net zo leuk worden als de tekenfilm? Wie kan bijvoorbeeld in de buurt komen van James Woods als Hades? Misschien James Woods zelf?

James Woods - Hades - Disneys Hercules

Omdat er momenteel geen festivals gehouden mogen worden, hebben verschillende filmfestivals uit de hele wereld de handen ineen geslagen, om je op YouTube het We Are One: A Global Film Festival te bieden. Het online festival start op 29 mei en duurt tot en met 7 juni. We Are One wordt mede georganiseerd door de festivals van Cannes, Berlijn, Venetië, Toronto en Tribeca. Je vindt het kanaal hier op YouTube. We kijken uit naar de onthulling van de programmering.

Bron: The Hollywood Reporter, NU.nl

We Are One Filmfestival

Kickstarter Adventures in Neverland van start

Adventures in Neverland KickstarterOp het Spellenspektakel 2019 van afgelopen november zag Yvette een demonstratie van een bordspel waar ze al een poos reikhalzend naar uitkijkt: Adventures in Neverland van uitgever Black Box Adventures. Je gaat op reis met de bekende personages uit het klassieke Peter Pan-verhaal van J.M. Barrie, waarbij het spelverloop bepaald wordt door het trekken van kaartjes. Het spel wordt geproduceerd met behulp van een Kickstarter die inmiddels van start gegaan is. Dat niet alleen Yvette enthousiast is, blijkt uit het feit dat de makers hun doelen al vier uur na lancering van de Kickstarter bereikt hadden! Op het moment van schrijven staat er nog 25 dagen op de teller, dus wil je meedoen, ga dan snel naar de Adventures in Neverland Kickstarter. Er zal ook een Nederlandstalige versie van dit prachtige spel gemaakt worden. Bekijk hier het introductiefilmpje:

Bron: Black Box Adventures

Dutch Comic Con naar november, CampZone, Gamescom en Steam festivals online

Heroes Dutch Comic Con 2020 - logoAan het begin van dit Modern Myths Nieuws hadden we het al over onze wereld die op de kop staat door het coronavirus. Naast filmfestivals zijn ook andere festivals natuurlijk de dupe van de wereldwijde crisis. Zo is de jubileumeditie van onze geliefde Dutch Comic Con verplaatst naar 21 en 22 november. Tegen die tijd zullen we het programma van Dutch Comic Con 2020 natuurlijk weer volop onder de aandacht brengen.

CampZone logo klein pngOok de twintigste editie van gamingfestival CampZone is geannuleerd. Tenminste, het ‘fysieke’ festival. Wil je deze zomervakantie toch met anderen gamen, dan kun je terecht op de online editie van CampZone, welke gehouden zal worden van 24 juli tot en met 3 augustus. Wat er allemaal te doen is en hoe de programmering er uitziet, kun je binnenkort lezen op de website van CampZone.

Maar CampZone is voor gamers niet het enige om zich online mee te vermaken. Ook de Gamescom organiseert dit jaar – als de geruchten waar zijn – een digitaal evenement. De grootste Europese gamesbeurs zou oorspronkelijk op 25 augustus van start gaan. Van 9 tot en met 14 juni kun je virtueel terecht op het Steam Game Festival, via de Steam Launcher. Daar kun je demo’s spelen van verschillende titels die binnenkort moeten verschijnen. Via de website van het Steam-Spellenfestival kun je een reminder instellen. De titels die speelbaar zijn moeten nog bekend gemaakt worden.

We kunnen in ieder geval niet klagen dat er thuis niets te doen is.

Bron: Dutch Comic Con, CampZone, Steam

Steam Spellenfestival 2020

Ondenkbaar: The Princess Bride in Nederland nog niet op Disney+

Vorige week maandag werden we aangenaam verrast door een Tweet op Disney+ waarin Robin Wright (House of Cards, Wonder Woman) en Cary Elwes (Saw, Stranger Things) aankondigden dat een van onze favoriete fantasy kusjes-film over ware liefde naar Disneys streamingdienst zou komen vanaf 1 mei: The Princess Bride. Bekijk de aankondiging hier:

Maar het is haast ondenkbaar: het is 1 mei geweest en de film is in Nederland nog niet beschikbaar. Waarschijnlijk zal de film bij ons op een later tijdstip verschijnen, want met een trucje is hij wel in je Disney+ menu op te roepen. We houden je op de hoogte. In de tussentijd zijn hier wat andere kijktips: Marvel’s Runaways Seizoen 2 (nu beschikbaar), Star Wars: The Clone Wars seizoensfinale (4 mei), Star Wars: The Rise of Skywalker (5 mei), Night at the Museum (26 mei), Maleficent: Mistress of Evil (29 mei) en natuurlijk Artemis Fowl (12 juni) en Disney Gallery: The Mandalorian (4 mei) die we in de vorige editie van ons nieuws al noemden. Zo is het niet ondenkbaar dat we het wachten op The Princess Bride zullen overleven. Hm, we blijven het woord ‘ondenkbaar’ wel veel in dit stukje gebruiken. Misschien betekent het wat anders dan we denken dat het betekent?

Bron: Twitter

The Princess Bride - Cary Elwes en Robin Wright

Rollenspel Lyonesse gebaseerd op het werk
van
Jack Vance

Lyonesse RPG - The Design MechanismBen je een enthousiaste rollenspeler en zijn jij en je medespelers op zoek naar een nieuwe wereld om in op avontuur te gaan? Kijk dan eens naar Lyonesse, het complete regelboek gebaseerd op de fantasy trilogie van veelschrijver Jack Vance.

De Lyonesse trilogie wordt in het Nederlands uitgegeven door Spatterlight. In het rollenspel ga je op reis door de Elder Isles en ontmoet je wrede, ambitieuze koningen, samenzwerende feeën en onbeleefde magiërs. De wereld van Lyonesse is vol van grillige folklore en duistere intriges. Het rollenspel is ontwikkelt door The Design Mechanism en is exclusief te koop op DriveThruRPG in verschillende uitgaves. Wil je hem als PDF, dan betaal je 25 dollar, maar hij komt ook als mooie hardcover (510 pagina’s) voor $ 79,99 of $ 74,99 voor de softcover. Op dit moment krijg je de PDF er dan gratis bij. Er zullen ook nieuwe avonturen en aanvullingen beschikbaar gemaakt worden.

Bekijk hier hoe prachtig het boek eruit ziet:

De trilogie koop je via Amazon.nl:

Bron: The Design Mechanism

Aanbiedingen bij Zavvi.nl en Merchoid.com

Ook deze week hebben onze partners Zavvi.nl en Merchoid.com leuke aanbiedingen voor je. Wat dacht je van:

  • 30% korting op filmboeken van uitgeverij Arrow. Kom meer te weten over de films gebaseerd op het werk van Philip K. Dick, of bijvoorbeeld Ghost in The Shell, The Blair Witch Project, The Lone Wolf and Cub Saga: gebruik de code BOOK
    (geldig t/m 31-5-20 12:00)

Modern Myths Nieuws 2020: Week 17/18 - Ghost in The Shell - Arrow

Modern Myths Nieuws 2020: Week 17/18 - Harry Potter truien Zavvi

Sony Pictures 4K UHD Zavvi

Modern Myths Nieuws 2020: Week 17/18 - Captain America Hoodie - Merchoid

  • Merchoid April bestsellers, met o.a. een Baby Yoda animatronic figure, een Ori and the Blind Forest sleeping Ori knuffel en een replica van het originele Jumanji speelbord.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 17/18 - Jumanji spelbord replica - Merchoid

Modern Myths Nieuws 2020: Week 17/18 en verder:

De Zwijgende Aarde – Revolte openingsbeeldBoekrecensie: De Zwijgende Aarde – Revolte: explosief begin van een gedeeld universum, Revolte is boek 1 van het gedeelde universum De Zwijgende Aarde. Raik Minnema werkt op de mijn- en raffinaderijkolonie in asteroïde 5535/Annefrank. Dan breekt er een opstand uit.

Crescent City 1 - Huis van Aarde & Bloed - openingsbeeldBoekrecensie: Bloed, zweet en tranen: Crescent City 1 – Huis van Aarde & Bloed, met Huis van Aarde & Bloed start fantasy schrijfster Sarah J. Maas een nieuwe boekenreeks die verder zal gaan als de Crescent City-serie. Met 940 pagina’s is dit boek absoluut niet voor de ‘makkelijk weglees’-lezer bestemd.

Arkham Horror Third Edition - openingsbeeldBordspelrecensie: Arkham Horror: Waanzin in Lovecrafts wereld – Modern Myths Spellenavond, het coöperatieve bordspel Arkham Horror Third Edition speelt zich af in de roaring twenties waar jij als onderzoeker terecht komt in vreemde, angstaanjagende situaties uit de werken van H.P. Lovecraft.

De Witte Heks - openingsbeeldBoekrecensie: Het Geboortegraf Boek 3: De Witte Heks – tijdloze dark fantasy, De Witte Heks is deel 3 van de trilogie Het Geboortegraf van Tanith Lee. Hoe heeft dit deel – en de serie als geheel – de tand des tijds doorstaan?

Bloodshot openingsbeeldFilmrecensie: Bloodshot film: Vin Diesel als super- of actieheld?, Onze nieuwe redacteur Dirk keek Bloodshot en dook voor je in de geschiedenis van deze actie/superheld uit het Valiant Comics universum. Hoe heeft de overstap van comic naar het witte doek uitgepakt?

The Starless Sea - Erin Morgenstern - openingsbeeldBoekrecensie: The Starless Sea – Het langverwachte nieuwe boek van Erin Morgenstern, The Starless Sea van multimedia artiest en schrijfster Erin Morgenstern is een avonturenroman, piratenverhaal, liefdesgeschiedenis en detective ineen. Roxan kent geen ander verhaal dat er op lijkt.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 17/18 Agenda:

Imagine Film Festival 2020 – uitgesteld, EYE Amsterdam – Nieuwe data volgt
Keltfest 2020 – afgelast, Groene Weelde Vijfhuizen
Heroes Made in Asia 2020 – 15 en 16 augustus, Gorinchem
Other Futures 2020 – najaar 2020, Felix Meritis Amsterdam
HSFCon 2020 – 14 en 15 november 2020, hotel De Sparrenhorst, Nunspeet
Heroes Dutch Comic Con 2020 – 21 en 22 november, Jaarbeurs Utrecht
AnimeCon Classic 2021 – 24 t/m 26 september 2021, Theaterhotel Almelo

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 17/18 –
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Schrijf je snel in en win leuke extra’s!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.