Modern Myths Nieuws 2020: Week 13/14 - Final Fantasy VII Remake openingsbeeld
Official Superhero Merchandise

Harry Potter at Home, Magic: Ikoria, Star Wars, FFVII Remake – MM Nieuws 2020: Week 13/14

Lees onze tips voor binnenblijvers in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 13/14 met onder andere Harry Potter at Home. Verder een volledig nieuw Star Wars-universum in Star Wars: The High Republic, kajiu en andere giganten in de Magic: The Gathering – Ikoria: Lair of Behemoths uitbreiding met – eerlijk waar – Godzilla! Zoek je een nieuwe game, kijk dan naar de Final Fantasy VII Remake. We eindigen het nieuws met een aardige boodschap van acteur Samuel L. Jackson. Neem zijn woorden ter harte en ‘Stay the F**k at Home!’

Kijktips voor binnenblijvers

Modern Myths Nieuws 2020 Week 13 14 - Thrillflix free to view
Modern Myths Nieuws 2020: Week 13/14 – Thrillflix free to view

We leven in een vreemde tijd waarin bioscopen dicht zijn en festivals voorlopig verboden zijn. Films als A Quiet Place Part II, Black Widow en Wonder Woman 1984 zijn verplaatst naar het najaar en films die rond die tijd moesten verschijnen, komen pas volgend jaar uit. Toch is er voldoende te kijken, maar dan vanaf de veilige bank in je eigen huiskamer. Films die in de bioscoop draaiden toen de aankondiging kwam dat we voorlopig binnen moesten blijven worden op ‘on demand’ diensten als Pathé Thuis, iTunes, Rakuten TV,  Xbox en Google nu al aangeboden. Je kunt daar terecht voor bijvoorbeeld Bloodshot, The Invisible Man en vanaf 9 april Jumanji: The Next Level. Vanaf 16 april is ook Birds of Prey beschikbaar.

Disney geeft je de mogelijkheid om nu alvast van Frozen II te genieten op Disney+, waar binnenkort ook Onward en Artemis Fowl te zien zal zijn. Die laatste titel zal exclusief op de streamingdienst verschijnen en slaat zijn bioscooprelease daarmee over.

Op verschillende andere diensten kun je ook veel films vinden, waaronder Thrillflix, een dienst voor spannende films. Onder de categorie ‘Free to view’ kijk je gratis films als Virus, Suspiria, Count Dracula’s Great Love, Hercules en nog veel meer klassieke en niet zo klassieke thrillers en horrors uit de filmgeschiedenis.

Kortom, er is genoeg te zien. Nog meer tips? Hier kun je de gratis korte horrorfilm Shadowed kijken van David F. Sandberg, regisseur van Shazam!:

Bron: Divers

Harry Potter at Home

Wil je niet de hele tijd voor de televisie hangen en/of heb je kinderen thuis? Schrijfster J.K. Rowling helpt je uit de brand met Harry Potter at Home. Dit onderdeel van de Wizarding World website staat vol tips en spelletjes om het binnenblijven aangenaam te maken. Zo is het eerste boek Harry Potter and the Philosopher’s Stone gratis als luisterboek beschikbaar en leer je hoe je een Niffler moet tekenen. Ook kun je quizzen doen, puzzels maken en meer. Harry Potter at Home is een samenwerking tussen alle uitgevers die Harry Potter-producten publiceren, zodat je een ruime keuze aan verhalen en spelletjes krijgt. Voor leraren is er een mogelijkheid om een video te maken waarin de Harry Potter-boeken voorgelezen mogen worden, wat vervolgens gedeeld kan worden met de klas. Alles op de website is wel in het Engels, dus voor jongere kinderen is hulp van de ouders gewenst. Maar goed, dat verdrijft de verveling en is natuurlijk leuke magie voor het hele gezin.

Bron: Wizarding World

Modern Myths Nieuws 2020: Week 13/14 - Harry Potter at Home
Modern Myths Nieuws 2020: Week 13/14 – Harry Potter at Home

Magic: The Gathering – Ikoria: Lair of Behemoths

Modern Myths Nieuws 2020 Week 13 14 - Godzilla Magic the Gathering
Godzilla in Magic: the Gathering!

Er is altijd een groter monster in de nieuwe uitbreiding Ikoria: Lair of Behemoths voor het populaire ruilkaartenspel Magic: The Gathering. Reis naar de verraderlijke wereld van Ikoria, waar gigantische monsters vechten om te overleven. De mensen op die wereld staan helemaal onderaan de voedselketen. Ze verschansen zich in hun steden, bang voor de wezens buiten hun muren en de verraders die bekend staan als ‘bonders’. Deze tovenaars geloven dat de monsterlijke kolossen verkeerd begrepen worden en vechten met hen samen. Aan welke kant sta jij?

Ikoria: Lair of Behemoths bestaat uit zo’n 250 nieuwe kaarten en is vanwege de corona-crisis vanaf 16 april beschikbaar op Magic: The Gathering Arena en vanaf 15 mei in de winkels. Wil je meer van het verhaal van deze nieuwe uitbreiding weten, kijk bij het story-gedeelte op de website van Magic: The Gathering. En jazeker, er is ook een kaart voor de legendarische kaiju Godzilla – de koning der monsters, een 7/3 legendarisch wezen met Trample!

Kijk hier een geweldige trailer met wel iets te populaire muziek:

Bron: Magic: The Gathering

Star Wars: The High Republic – najaar 2020

Tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen in Star Wars Episode I: The Phantom Menace was er een gouden Jedi-tijd: The High Republic. LucasArts zal samen met Disney een scala aan verhalen uit deze periode publiceren: van comics en boeken (zowel Young Adult als gericht op een ouder publiek) tot kinderboeken. Gezamenlijk zullen deze projecten een volledig gedeeld Star Wars-universum creëren.

De helden uit dat tijdperk zijn nu bekend gemaakt: Avar Kriss, de Twi’lek Jedi Master Loden Greatstorm, Keeve Trennis, Jedi Master Stellan Gios en Vernestra ‘Vern’ Rwoh, de voormalig padawan van Stellan Gios.

Modern Myths Nieuws 2020 Week 13 14 - Star Wars The High Republic helden
Modern Myths Nieuws 2020: Week 13/14 – Star Wars: The High Republic helden

De concept art voor deze helden uit de tijd dat de Jedi op hun best waren werd bekend gemaakt op Star Wars.com. Verwar dit tijdperk niet met Star Wars: The Old Republic, de wereld uit de computergame uit 2011, dat zich zo’n 4000 jaar geleden afspeelde. De eerste verhalen rond deze helden zullen dit najaar verschijnen. Wij gaan dit project in de gaten houden, want een zuivere reeks avonturenverhalen over heldhaftige Jedi klinkt bijzonder goed, waar of niet?

Er is ook een trailer:

Bron: Star Wars

Final Fantasy VII Remake

Modern Myths Nieuws 2020 Week 13 14 - Final Fantasy VII Remake packshot 3DBen je nog op zoek naar een game om jezelf uren in te verliezen nu je toch binnen zit? De Final Fantasy VII Remake is vanaf 10 april uit voor de PlayStation 4!

In deze HD-remake van de populaire RPG Final Fantasy VII  uit 1997 is de wereld in handen van de Shinra Electric Power Company, een duister bedrijf dat de energie van de planeet beheerst en verkoopt als ‘Mako energie’. In de uitgestrekte stad Midgar strijden de rebellen die bekend staan als Avalanche tegen het bedrijf. Een voormalig lid van Shinra’s elite soldaten eenheid – Cloud Strife – is nu een huurling en helpt de rebellen. Hij is zich nog niet bewust van de epische gevolgen van deze keuze.

In de Final Fantasy VII Remake ga je dieper in op het verhaal in Midgar dan het oorspronkelijke FFVII dat deed. De RPG bestaat uit een mix van turn-based en real-time combat en is het eerste deel in een grotere serie gebaseerd op het klassieke spel, volledig geschikt gemaakt voor de kracht van de huidige consoles. Zelfs al mag het straks weer, met de Final Fantasy VII Remake kom je waarschijnlijk voorlopig niet meer buiten!

De trailer kun je hier bekijken:

Bron: Square Enix

Tot slot

Ben je nog op zoek naar een nieuw boek? Kijk dan naar het interview met schrijver Jasper Polane tijdens Stay Home Comic Con. Hij schreef voor het Dizaryproject Panda en het zwarte Dat:

Graag geven we je ook nog dit bericht mee van Samuel L. Jackson:

Modern Myths Nieuws 2020: Week 13/14 en verder

Good Omens op Amazon - openingsbeeldStreamingrecensie: Good Omens op Amazon: het einde der tijden door Terry Pratchett en Neil Gaiman, Al 6000 jaar zijn engel Aziraphale en demon Crowley door gestationeerd op aarde om Goed en Kwaad in balans te houden. Maar nu is in Good Omens op Amazon het einde der tijden nabij.

SOS Dino - openingsbeeldBordspelrecensie: SOS Dino: Prehistorische bordspelpret voor het hele gezin – Modern Myths Spellenavond, In SOS Dino moet je alle dinosaurussen en hun eieren redden. Breng Maria, Nessie, Lodewijk, Fred en de dino-eieren in veiligheid, voordat meteorieten en lava hun dal vernielen.

Johan Klein Haneveld – Mijn Top 5 Europese SF-strips - openingsbeeldColumn: Johan Klein Haneveld – Mijn Top 5 Europese SF-strips, Europa kent een heel eigen stripcultuur, een die misschien wel rijker en diverser is dan de Amerikaanse. Daarom nu: Johan Klein Haneveld – Mijn Top 5 Europese SF-strips.

Suske en Wiske: Boemerang - openingsbeeldStriprecensie: Suske en Wiske: Boemerang – volwassen scifi rond onze jeugdhelden, Suske en Wiske: Boemerang maakt onderdeel uit van de Willy Vandersteen hommage-reeks. Hierin geven verschillende striptekenaars en -schrijvers hun visie op deze klassieke striphelden. En dat is heel erg leuk!.

Ridders in opleidingStreamingrecensie: Netflix: De Brief voor de Koning – losse interpretatie van het tijdloze kinderboek, Netflix heeft op eigen wijze een serie gemaakt van De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. De vraag is nu, doet deze serie, die heel losjes gebaseerd is op het boek, het verhaal recht aan?

Netflix: Kingdom openingsbeeldStreamingrecensie: Netflix: Kingdom – Een dodelijk spel om tronen met levende doden, Kijk Kingdom op Netflix! Er zijn twee seizoenen beschikbaar en met zes afleveringen per seizoen is deze geweldige serie met echt enge zombies goed te doen in een weekendje.

Sprookjesjager 1 - kort en gelukkig - openingsbeeldBoekrecensie: De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig: young adult sprookje voor echte tieners, In De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig van Marijke F. Jansen moet de zeventienjarige Nadine haar eigen sprookje volgen. Maar welk sprookje is dat eigenlijk?

Modern Myths Nieuws 2020: Week 13/14 – Agenda:

Imagine Film Festival 2020 – uitgesteld, EYE Amsterdam – Nieuwe data volgt
Keltfest 2020 – afgelast, Groene Weelde Vijfhuizen
Heroes Dutch Comic Con 2020 – 4 en 5 juli, Jaarbeurs Utrecht
Heroes Made in Asia 2020 – 15 en 16 augustus, Gorinchem
Other Futures 2020 – najaar 2020, Felix Meritis Amsterdam
HSFCon 2020 – 14 en 15 november 2020, hotel De Sparrenhorst, Nunspeet
AnimeCon Classic 2021 – 24 t/m 26 september 2021, Theaterhotel Almelo

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 13/14 –
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Schrijf je snel in en win leuke extra’s!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.