Modern Myths Nieuws 2020: Week 26 - 27 - Harry Potter Zomer
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Harry Potter zomer, Marvel Alien/Predator, Pokémon UNITE – Modern Myths Nieuws

Blijf je deze zomervakantie thuis? Mooi zo! Warner Bros brengt namelijk alle Harry Potter-films opnieuw uit in de bioscoop, ook in IMAX! Verder in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 26 – 27 goed nieuws van Dutch Comic Con en Imagine Film Festival: de 2020 edities gaan door! Ondertussen heeft Marvel Comics de striprechten van Alien en Predator in huis gehaald en zijn de bedenkers van Westworld bezig met het produceren van een televisieserie gebaseerd op de populaire Fallout games (we kunnen wel uitroeptekens blijven plaatsen!). Eind juli kun je op Disney+ kijken naar improvisatie komedie verzorgt door Kermit en zijn vrienden in Muppets Now. En als je je dan nog verveeld, kun je trainen voor de eerste strategische cross-platform Pokémon-game: Pokémon UNITE. Nou vooruit dan, nog een paar uitroeptekens: !!!!!

Een magische bioscoopzomer: alle Harry Potter-films komen terug!

Modern Myths Nieuws 2020: Week 26 - 27 - Harry Potter Zomer posterOp het moment van schrijven van dit Modern Myths Nieuws stormt en regent het in Nederland. Ook de vooruitzichten op de lange termijn voorspellen kommer en kwel. Maar er is goed nieuws als je deze zomervakantie thuisblijft: Warner Bros zorgt van juli tot en met augustus voor een magische zomer door elk deel van de Harry Potter-filmreeks terug naar de bioscoop te brengen!

En om de magie helemaal compleet te maken: alle films zijn ook in IMAX te zien! Dus als je een excuus nodig hebt om de films nog eens in de bioscoop te gaan zien, bij deze!

De voorverkoop voor deze Harry Potter Zomer is inmiddels begonnen. Wees er snel bij, want vanwege de regels in de bioscoop moet je je bezoek vooraf reserveren.

Alle acht films zullen twee aan twee draaien, op deze data:

Vanaf 16 juli:
Harry Potter and the Philosopher’s Stone en Harry Potter and the Chamber of Secrets
Vanaf 23 juli:
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en Harry Potter and the Goblet of Fire
Vanaf 30 juli:
Harry Potter and the Order of the Phoenix en Harry Potter and the Half-Blood Prince
Vanaf 3 augustus:
Harry Potter and the Deathly Hallows – Part I en Part II

Bron: Warner Bros

Dutch Comic Con en Imagine Film Festival gaan door!

Het festivalseizoen is dit jaar behoorlijk in het water gevallen. Veel fantasy festivals en comic cons waar we elk jaar naar uitkijken zijn dit jaar afgelast. Maar nu de regels voor het thuisblijven steeds meer versoepeld worden, zijn er in ieder geval twee festivals waar we dit jaar nog van mogen genieten:

Imagine Film Festival 2020 - sfeerbeeld nieuw kleinImagine Film Festival 2020:
Van 28 augustus tot 6 september wordt het Imagine Film Festival 2020 in hybride vorm alsnog gehouden. Het festival staat in het teken van originele en eigenzinnige genre-films. Dit jaar bestaat het festival uit onder andere 28 speelfilms en korte films. Daarnaast zijn er ook showcases van Nederlands werk en online panels. Naast het online programma zullen de films draaien in Eye Amsterdam en Kriterion. Het programma vind je op de website van Imagine Film Festival.

Heroes Dutch Comic Con 2020 - logoHeroes Dutch Comic Con 2020:
Op 21 en 22 november vindt de Dutch Comic Con alsnog plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De organisatie van de grootste Comic Con van Nederland, met twee dagen lang speciale gasten, cosplayers, games, striptekenaars en -schrijvers en meer, is nu druk bezig om te zorgen dat je in november veilig naar dit spektakel kunt gaan. Welke gasten er komen en hoe alles eruit gaat zien is dus nog in ontwikkeling. We houden je op de hoogte.

Bron: Imagine Film Festival en Dutch Comic Con

Alien en Predator comicslicentie naar Marvel

De klassieke filmfranchises Alien en Predator waren eigendom van 20th Century Fox. Nu Disney die studio heeft gekocht behoren deze buitenaardse horrorwezens dus aan dezelfde partij die ook Star Wars en Marvel in haar portfolio heeft. De comics gebaseerd op Alien en Predator werden sinds jaar en dag gepubliceerd door stripuitgeverij Dark Horse Comics. Maar ook daar is een einde aan gekomen. Stripuitgeverij Marvel Comics heeft aangekondigd de uitgeefrechten overgenomen te hebben.

Om dit te vieren heeft tekenaar David Finch twee teaser posters gemaakt. In de ene zie je een alien aan boord van Starlords schip uit Guardians of the Galaxy. Op de tweede staat een Predator in New York met een verse trofee in de vorm van de helm (het hoofd?) van Iron Man…

In welke vorm de twee buitenaardse wezens onder de vlag van Marvel uitgegeven gaan worden, is nog onbekend. Eerder kocht Marvel de rechten van de Star Wars comics (die ook bij Dark Horse lagen), wat talloze nieuwe series opleverde. Ook Conan the Barbarian wordt uitgegeven door de thuisbasis van Spider-Man, The Avengers en X-Men. Deze Hyboriaanse krijger zie je wel terug in titels als Savage Avengers. Hoe zie jij Alien en Predator graag terug bij Marvel? Als op zichzelf staande series, of geïntegreerd in het grotere Marvel universum?

Bron: Marvel

Modern Myths Nieuws 2020: Week 26 - 27 - Marvel Alien en Predator - David Finch

Westworld-makers voor Amazon Prime
met Fallout aan de slag

De bedenkers van de populaire sciencefictionserie Westworld op HBO zijn voor Amazon Prime Video bezig met de productie van een televisieserie gebaseerd op de gevierde Fallout computergameserie van Bethesda Softworks. Jonathan Nolan (schrijver van o.a. Interstellar en The Dark Knight) en Lisa Joy (Burn Notice) zullen verhalen vertellen over deze populaire post-apocalyptische RPG gamewereld. In 2077 verandert een nucleaire oorlog de samenleving voorgoed. In de meedogenloze woestenij waarin de wereld na de ramp veranderd is, moeten de inwoners zien te overleven. Die maatschappij is gebaseerd op de toekomst zoals de mensheid die in de jaren 40 voor ogen stond. De gameserie staat bekend om zijn zwarte humor en nucleair fantasy landschap, dat zo uit de betere B-films gelopen is. Bethesda nam de tijd om de juiste partij te vinden om deze immens populaire gameserie te bewerken. En dat lijkt nu gelukt te zijn. We weten niet hoe jij hier in staat, maar wij sluiten ons op in onze bunker tot de serie uitgezonden gaat worden!

Bron: Bethesda

Modern Myths Nieuws 2020: Week 26 - 27 - Fallout Amazon Prime Video

Muppets Now eind juli op Disney+

Vanaf 31 juli bestormen de Muppets je huiskamer met een nieuwe show op Disney+! Kermit, Fozzie, Gonzo, Scooter, Miss Piggy en het hele zootje ongeregeld die furore maakten in de jaren 70 en 80 met The Muppet Show, zullen in Muppets Now zich van hun beste, geïmproviseerde, kant laten zien. In deze spontane, niet gescripte televisieserie van zes afleveringen, mag je leuke gastoptredens verwachten van onder andere Seth Rogen (Knocked Up), Linda Cardellini (Avengers: Age of Ultron) en Danny Trejo (Machete). Scooter moet de serie op tijd te zien uploaden. Maar uiteraard is dat onmogelijk door de chaos die de Muppets creëren. Wat het resultaat is, zie je in deze trailer:

Een Muppet Show vol geïmproviseerde humor? We kunnen niet wachten!

Bron: Disney Plus

Modern Myths Nieuws 2020: Week 26 - 27 - Muppets Now

Vecht in teamverband in Pokémon UNITE

Modern Myths Nieuws 2020: Week 26 - 27 - Pokemon UNITE logoHeb je altijd al de wens gehad om in teamverband een Pokémon-gevecht aan te gaan? Binnenkort kan dat met Pokémon UNITE, de eerste strategische Pokémon-game waarin teams tegen elkaar strijden! In dit spel, dat ontwikkeld wordt voor Nintendo Switch en mobiele apparaten, neem je het in vijf-tegen-vijf teamgevechten op tegen je medespelers. Werk samen om wilde Pokémon te vangen, je level te verhogen en je Pokémon te laten evolueren. Verdien binnen de toegekende tijd meer punten dan het team van je tegenstander en win het gevecht.

Bekijk hier een trailer:

Het free-to-start spel Pokémon UNITE zal uitkomen op Nintendo Switch en mobiele apparaten. Het is de bedoeling dat spelers op de verschillende apparaten met elkaar kunnen strijden (cross-platform). We houden voor je in de gaten wanneer het spel uitkomt. Train, om je vaardigheden op peil te houden, tot die tijd nog maar even flink door in Pokémon Sword en Shield! Overigens is daar de eerste DLC voor uitgekomen: The Isle of Armor. Met nieuwe omgevingen, nieuwe Pokémon en een dojo voor Pokémon gevechten ben je voorlopig weer zoet. In de herfst volgt dan nog een tweede DLC: The Crown Tundra.

Bron: Pokemon.com/uk/Unite

Modern Myths Nieuws 2020: Week 26 – 27
en verder:

The Wretched recensie - Modern MythsFilmrecensie: The Wretched – Heksen, tienerdrama en verloren kinderen, De regisserende broers Pierce brengen ons The Wretched. De film stond in het buitenland een tijdje bovenaan de lijsten van best bekeken film. Lees in onze The Wretched recensie of de film je tijd waard is.

Warrior Nun recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Warrior Nun op Netflix: Guilty Pleasure van hemelse proporties, In Warrior Nun op Netflix worden nonnen getraind in de vechtkunst, is er een hevige strijd tussen hemel en hel en spelen religie en wetenschap een grote rol. Lees onze Warrior Nun recensie.

Bloodshot blu-ray/dvd winactie - Modern MythsWinactie: Bloodshot blu-ray/dvd winactie – win deze cybernetische supersoldatenfilm, Vin Diesel is in Bloodshot Ray Garrison, een soldaat die met cybernetische verbeteringen de supersoldaat Bloodshot wordt. Doe mee met onze Bloodshot blu-ray/dvd winactie. Win een dvd of blu-ray!

George R.R. Martin Vuur & Bloed recensie - Modern MythsBoekrecensie: Het Lied van IJs en Vuur – Vuur & Bloed 1: een geschiedenisboek van George R.R. Martin, In De Wereld van Het Lied van IJs en Vuur – Vuur & Bloed 1 beschrijft George R.R. Martin de geschiedenis van het bekende en beruchte nobele huis Targaryen.

Dune bordspel recensie - Modern Myths SpellenavondBordspelrecensie: Dune bordspel recensie: de onvoorspelbare strijd om Arrakis – Modern Myths Spellenavond, Reis met de heruitgave van het klassieke bordspel Dune naar de woestijnplaneet Arrakis. André speelde hem en ervoer hoe de update van dit veertig jaar oude spel overeind blijft.

Dark seizoen 3 recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Dark seizoen 3 op Netflix: het begin, het einde en alles ertussenin, Met het derde seizoen van Dark rond Netflix deze intrigerende Duitse serie over tijdreizen en het lot af. Je krijgt alle antwoorden op de vragen die in de geschiedenis van het duistere plaatsje Winden ontstaan zijn.

Star Wars: The Rise of Skywalker dvd recensieDvd-recensie: Star Wars: The Rise of Skywalker op dvd: The Force is sterk in deze epische afsluiter, Jaren aan intergalactische strijd heeft ons tot het slotstuk van de Skywalker-saga gebracht. Laten we nog een keer terugkeren naar een sterrenstelsel hier heel ver vandaan, om te zien hoe het afloopt.

De Zwijgende Aarde - IJsbrekers recensie - Modern MythsBoekrecensie: De Zwijgende Aarde – IJsbrekers: spetterend einde van een gedeeld universum, In deze space opera van Johan Klein Haneveld heeft wetenschapper Michelle Dijon zich tien jaar schuilgehouden op de maan Europa. Maar “de Zwijging” is voorbij en Michelle zit als een rat in de val.

Curon recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Curon op Netflix: Een psychologische thriller met een fantastisch kantje, De Italiaanse thrillerserie Curon op Netflix speelt zich af in Curon Venosta. Het verhaal draait om de verzonken, vervloekte kerktoren in het stuwmeer. Als je de klokken hoort luiden, is je dood nabij…

Modern Myths Nieuws 2020: Week 26 – 27 Agenda:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 26 – 27:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Schrijf je snel in en win leuke extra’s, zoals op dit moment een blu-ray van Bloodshot! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken