Modern Myths Nieuws 2020: Week 28 - 29 - Openingsbeeld
BoekenBoeken

Batman, Mysterium Park, Star Wars: The Bad Batch, Dune prequel – Modern Myths Nieuws

Brian Herbert brengt een nieuwe Dune trilogie uit over de Atreides familie! Verder in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 28 – 29 een gedeeld Batman universum rond de nieuwe film van Matt Reeves en Netflix verfilmt Stephen Kings De telefoon van meneer Harrigan. Spellenmaker Libellud brengt met Mysterium Park een eenvoudiger versie van het bordspel Mysterium uit en heb je altijd al een grote Amerikaanse comic con willen meemaken? Het kan nu met Comic-Con@Home! En heb je na Star Wars: The Clone Wars zin in meer Star Wars tekenfilms? Volgend jaar verschijnt Star Wars: The Bad Batch, een spin-off van The Clone Wars. Als je nu geen glimlach op je gezicht hebt, weten wij het ook niet meer!   

Gedeeld Batman universum rond Matt Reeves film

We volgen het nieuws rond de nieuwe Batman film van regisseur Matt Reeves (Cloverfield, Dawn of the Planet of the Apes) al een poosje. Nu draait de geruchtenmolen ineens een stukje harder met het nieuws dat het niet blijft bij deze film met Robert Pattinson (Twilight, The Lighthouse) als Bruce Wayne/Batman in de hoofdrol: er zal ook een spin-off op streamingdienst HBO Max gaan verschijnen. Er is nog geen verschijningsdatum aangekondigd, maar de serie lijkt te gaan over de politieagenten van Gotham City Police Department, die onder leiding van James Gordon vechten tegen corruptie in een stad vol superschurken en een gemaskerde vigilante.
 We hopen dat er serieus gekeken wordt naar een verfilming van de briljante verhalen van de comicserie Gotham Central van Ed Brubaker en Greg Rucka. Maar er is meer nieuws. Deze HBO Max serie moet een onderdeel worden van een groter gedeeld universum rond de nieuwe Batman-film. Er zullen over meerdere platforms verhalen verteld gaan worden. Welke verhalen dat zijn en op welke platforms is nog onbekend, maar het ziet er dus naar uit dat we volgend jaar oktober van veel meer Batman mogen gaan genieten!

Bron: The Verge

Modern Myths Nieuws 2020: Week 28 - 29 - The Batman

Netflix verfilmt Stephen Kings
De telefoon van meneer Harrigan

Daniel gaf het al aan in zijn boekrecensie van de korte verhalenbundel Als het Bloedt van Stephen King: drie van de vier verhalen uit die bundel zullen verfilmd worden. Het eerste verhaal uit het boek – De telefoon van meneer Harrigan (Mr. Harrigan’s Phone) – is opgepikt door Netflix, in samenwerking met horrorstudio Blumhouse Productions. Als regisseur is John Lee Hancock (The Highwaymen, The Founder) aangetrokken. Het is niet de eerste keer dat Netflix aan de slag gaat met een Stephen King verhaal, eerder al werden Gerald’s Game, 1922 en In the Tall Grass bewerkt.
Het verhaal gaat over de vriendschap tussen de jonge Craig en de oude beurshandelaar meneer Harrigan. Als Craig een iPhone cadeau doet aan meneer Harrigan, wil de oude man er eerst niets van weten. Totdat hij de mogelijkheden ervan doorkrijgt. Dit coming of age verhaal is volgens Daniel een King klassieker in de stijl van The Body (Het Lijk, verfilmd als Stand by me). Het lijkt erop alsof meneer Harrigan in goede handen is bij Netflix, dus we kijken ernaar uit.

Bron: The Hollywood Reporter

Mysterium Park – Meer Mysterium voor minder (spelers)!

Modern Myths Nieuws 2020: Week 28 - 29 - Mysterium Park - packshotEen van onze favoriete spellen in de Modern Myths Spellenavond is Mysterium. In dit moordmysterie help je als groep mediums een geest rust te vinden door zijn moord op te lossen. Door middel van het interpreteren van visioenen kom je achter de waarheid. Mysterium is het leukst als je met een groep vrienden speelt, maar natuurlijk is dat niet altijd mogelijk. Uitgever Libellud helpt je uit de brand met Mysterium Park; hetzelfde spelprincipe, maar dan geschikt voor minder spelers.

In Mysterium Park wacht een circus vol duistere geheimen op jou. De voormalige directeur van het park verdween enkele jaren geleden en een onderzoek leverde niets op. Sinds die nacht gebeuren er vreemde dingen in het circus… Natuurlijk is er een geest en aan jou om de omstandigheden van zijn dood te achterhalen. Je kiest een rol – Geest of Helderziende. De Geest moet de Helderzienden door het onderzoek loodsen via aanwijzingen in de vorm van geïllustreerde kaarten. De Helderzienden moeten een verdachte en een locatie elimineren en elkaar helpen het mysterie op te lossen.

Mysterium Park zal eind oktober uitkomen.
Pre-order hem voor € 23,99 in onze Modern Myths Shop!

Bekijk hier een trailer:

Bron: Libellud

Er is leven na The Clone Wars!
Star Wars: The Bad Batch op Disney+ in 2021

Star Wars: The Clone Wars heeft met seizoen 7 zijn finale beleefd op streamingdienst Disney+ (lees ook Daniels recensie). Maar de samenwerking tussen Disney en Lucasfilm Animation beviel goed en daarom heeft de studio een nieuwe serie besteld. Star Wars: The Bad Batch komt voort uit The Clone Wars en gaat over de experimentele elite clones “The Bad Batch”. Nu de Clone Wars zijn afgelopen, moet het unieke eskader klonen hun weg vinden in een snel veranderend universum. De leden van The Bad Batch verschillen op genetisch niveau van hun broers in de Clone Army en beschikken allemaal over een uitzonderlijke vaardigheid die hen tot ongehoord effectieve soldaten maakt. Als groep zijn ze formidabel. In het tijdperk na de Clone Wars nemen ze gevaarlijke missies aan als huurlingen, terwijl ze proberen te overleven en een nieuw doel zoeken.

Klinkt goed? De serie moet volgend jaar uitkomen. Star Wars-fan Daniel verwacht zelfs een cross-over met Star Wars: Rebels, dat zich rond dezelfde tijd afspeelt. We kunnen niet wachten!

Bron: Disney+

Modern Myths Nieuws 2020: Week 28 - 29 - Star Wars: The Bad Batch logo

Comic-Con International: San Diego
wordt Comic-Con@Home

Het is een jammerlijk jaar voor fantasy festivals en comic cons. Maar het coronavirus krijgt ons er niet onder en dus hebben we al van enkele online festivals mogen genieten. Ook een van de grootste comic cons ter wereld – de Comic-Con International: San Diego – opent dit jaar virtueel haar deuren onder de naam Comic-Con@Home. Van 22 t/m 26 juli mag je veel, heel veel spektakel verwachten.

Er is teveel om op te noemen, maar verwacht onder andere: een Star Trek Universe panel, Amazon Prime Video panels, Marvel op Disney+, His Dark Materials panel en Q&A, IDW: G.I. Joe: Snake Eyes with Rob Liefeld, The New Mutants, Untold Tales of Todd McFarlane, The Boys seizoen 2, Marvel comics, Image comics, Charlize Theron, The Walking Dead, Robert Kirkman, DC Comics, Guillermo del Toro, Picard, Kevin Smith, V.E. Schwab en nog veel meer.

Het volledige programma vind je op de website van Comic-Con@Home. Reken het tijdverschil uit en volg de streams! Hier is een aankondigingstrailer:

Bron: Comic-Con International: San Diego

Nieuwe Dune prequel trilogie van Brian Herbert

Modern Myths Nieuws 2020: Week 28 - 29 - Dune: The Duke of Caladan coverIn de Modern Myths Spellenavond van juni besprak André het bordspel van de sciencefictionklassieker Dune. Naast dat dit bordspel zeer de moeite waard is, publiceerden we het artikel ook met het oog op de nieuwe verfilming van Duin door regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049), welke dit najaar zal verschijnen. Daarnaast is er ook een televisieserie in aantocht rond de geheimzinnige orde van de Bene Gesserit. Maar daar blijft het niet bij. Brian Herbert – de zoon van Frank Herbert, geestelijk vader van Dune – heeft aangekondigd dat hij, samen met schrijver Kevin J. Anderson, een nieuwe prequel boekentrilogie zal uitbrengen met verhalen die direct voorafgaan aan het eerste boek van Dune.

Deze serie – The Caladan Trilogy – zal zich focussen op de familie Atreides. Te weten Duke Leto, Lady Jessica en Paul Atreides zelf. Het eerste boek in de trilogie heet The Duke of Caladan en gaat over Pauls vader Leto Atreides (in de nieuwe film gespeeld door Oscar Isaac (X-Men: Apocalypse, Ex Machina, The Rise of Skywalker)). Hoewel Dune vooral over Paul Atreides gaat, is er een groot verhaal te vertellen over zijn vader. Wat is er allemaal gebeurd voorafgaande het conflict op de woestijnplaneet Arrakis? Waarom stuurt de keizer de familie Atreides daarnaartoe, ogenschijnlijk in het nadeel van Huis Harkonnen? Waarom krijgt Leto die eer, een stille hertog van een onbetekenende planeet? The Duke of Caladan is zijn verhaal.

The Duke of Caladan wordt uitgegeven door Tor Books en komt 13 oktober uit. Je kunt het boek nu al voorbestellen op Bol.com en Amazon.nl:

Bol.com – The Duke of Caladan € 24,99
Amazon.nl – The Duke of Caladan € 22,31

Bron: Brian Herbert op Twitter

Modern Myths Nieuws 2020: Week 28 – 29 en verder:

The Old Guard recensie - Modern MythsStreamingrecensie: The Old Guard op Netflix – Charlize Theron als kick-ass onsterfelijke huurling, Andy (Charlize Theron) leidt een groep onsterfelijke huursoldaten. In The Old Guard moet het team alles op alles zetten om zichzelf te beschermen en hun nieuwe rekruut te vinden.

Light of My Life dvd recensie - Modern MythsDvd-recensie: Light of My Life op blu-ray/dvd: Integere, filosofische post-apocalyptische thriller, Casey Affleck toont je een post-apocalyptische toekomst waar de mensheid is uitgeroeid door een pandemie. Een vader en dochter moeten overleven in die nieuwe een maatschappij.

The Rental winactie - Modern MythsWinactie: The Rental winactie – win vrijkaartjes voor deze vakantiehorror, In The Rental komen twee jonge stelletjes erachter dat ze niet alleen zijn in hun schijnbaar perfecte weekendhuisje. Doe mee met onze The Rental winactie en maak kans op vrijkaartjes!

Scoob recensie - Modern MythsFilmrecensie: Scoob! – Spookachtige nostalgie in een nieuw jasje, Al sinds 1969 zijn Scooby-Doo, Shaggy en de rest van Mystery Inc. te zien op tv. Wat maakt dat deze franchise zo populair is? Lees in onze Scoob recensie of de nieuwe film een waardig onderdeel uit het leven van deze tekenfilmhond is!

Modern Myths Merchandise - Cable GuysGadgets: Modern Myths Merchandise – Cable Guys: Grijp die coole gadgets, Kijk eens naar een handige Cable Guy. Deze hebbedingen zijn niet alleen leuk om te zien, ze zijn ook nog eens nuttig. Je zet er je mobiel, tablet of gamecontroller op, zodat je gadget niet rondslingert.

Als het Bloedt recensie - Modern MythsBoekrecensie: Stephen King: Als het Bloedt – Gevarieerde bundel van de koning van de suspense, De meeste werken van Stephen King zijn al verfilmd. Ook zijn er al deals voor drie van de vier verhalen uit zijn nieuwe bundel Als het Bloedt. Lees deze Als het Bloedt recensie!

Spies in Disguise recensie - Modern MythsDvd-recensie: Spies in Disguise op blu-ray – Will Smith en Tom Holland als James Bond en Q (en duif), Spies in Disguise is een ode aan James Bond met Will Smith als spion en Tom Holland als Q. Deze film is van de makers van Ice Age en andere vrolijke animaties met dieren in de hoofdrol.

De Spiegelpassante 1 - De IJzige Verloofde recensie - Modern MythsBoekrecensie: De Spiegelpassante 1 – De IJzige Verloofde: Geen dertien in een dozijn verhaal, De Spiegelpassante 1 – De IJzige Verloofde van Christelle Dabos neemt je mee naar een mysterieuze, wonderlijke wereld die geen sprookje, maar ook geen Young Adult is.

We Summon the Darkness recensie - Modern MythsFilmrecensie: We Summon the Darkness – Nostalgische slasher die zijn doel net mist, Heavy metal en satanisme, het lijkt de ideale combinatie voor een typische slasher-film. Ga in We Summon the Darkness mee terug naar de jaren 80 om dat extra nostalgische gevoel nog eens te benadrukken.

Birds of Prey op blu-ray recensie - Modern MythsBlu-ray recensie: Birds of Prey op blu-ray: kleurrijk, maar rommelig, tussendoortje, Tijdens de opnames van Suicide Squad stelde Margot Robbie voor een spin-off te maken rondom Harley Quinn. Helaas is het Harley en de meiden van Birds of Prey niet gelukt het succes van die film te evenaren.

Het Chagrijnige Slagzwaard recensie - Modern MythsBoekrecensie: Het Chagrijnige Slagzwaard I en II – Humoristische fantasy met spanning en sensatie, Anouk werd door Het Chagrijnige Slagzwaard van Theo Barkel geïntrigeerd. Lees onze Het Chagrijnige Slagzwaard recensie, inclusief Het Chagrijnige Slagzwaard II: De Wraak van Nairghan.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 28 – 29 Agenda:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 28 – 29:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.