Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 - 25 - Bokkenrijders
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Bokkenrijders, Harland Awards schrijfwedstrijd, The Black Cauldron – Modern Myths Nieuws

Regisseur Michiel ten Horn maakt een horrorserie van de Limburge legende rond de Bokkenrijders! Verder in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 – 25 vieren we de terugkeer van de Harland Awards schrijfwedstrijd en stuiteren we bij de geruchten dat Disney bezig is met een live-action serie of film rond The Black Cauldron (Taran en de Toverketel). We watertanden bij de gametrailers van de onlangs aangekondigde PlayStation 5 en is er een nieuwe Evil Dead op komst. Batman viert na zijn 80e verjaardag van vorig jaar een afterparty met Detective Comics #1027, waarmee 1.000 nummers met de Dark Knight erin zijn uitgegeven. Kijk tot slot ons interview met regisseur Richard Raaphorst over zijn Worst Case Scenario graphic novel Kickstarter terug.

Horrorserie rond de De Bokkenrijders
door Michiel ten Horn

Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 - 25 - Affiche De Bokkenrijder of het skelet
Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 – 25: Affiche De Bokkenrijder of het skelet (Theo Molkenboer – 1919, Public Domain)

Regisseur Michiel ten Horn (Aanmodderfakker) is na de eerste Nederlandse Netflix Original Ares nu bezig met een nieuwe horrorserie. Deze zal gebaseerd zijn op de Limburgse legende van de Bokkenrijders. Wellicht ken je de verhalen over de roversbende gezeten op vliegende bokken uit het gelijknamige stripboek van Suske en Wiske of de Efteling-attractie Villa Volta. In beide gevallen gaat het om het volksgeloof dat vooral in de 18e eeuw rondom het graafschap Loon de ronde deed. Op de Belgische en Nederlandse Kempen werden boerderijen en pastorieën geplunderd en de bewoners afgeperst door een roversbende. Volgens de verhalen vlogen die op bokken door de lucht. Deze Bokkenrijders zouden een pact met de duivel hebben gesloten om macht te vergaren. Ze moesten daarbij eenmaal per jaar naar de Mookerheide rijden om daar hun meester te ontmoeten. Kortom, geweldig materiaal voor een horrorserie.

In Bokken, zoals de serie van Ten Horn gaat heten, sluit een afstammeling van de Bokkenrijders opnieuw een pact met de duivel. De serie zal zich afspelen in het heden. De regisseur wil parallellen leggen met de huidige stand van zaken in Limburg. Waar en wanneer Bokken te zien zal zijn, is nog onbekend. Maar we zullen dit nieuws koppig blijven volgen.

Bron: NU.nl

Modern Myths Stay Home Comic Con
interview met Richard Raaphorst

Tijdens de Stay Home Comic Con Summer Edition 2020 afgelopen 13 en 14 juni was de Modern Myths Shop het hele weekend op de virtuele stripbeurs te vinden. Die zondag interviewde Jeroen regisseur Richard Raaphorst op de stand over zijn Worst Case Scenario graphic novel Kickstarter. Deze geweldige comic zal gaan over zombies uit de Tweede Wereldoorlog die Nederland binnenvallen.

Kijk het interview hier terug:

Enthousiast geworden? Back de Kickstarter op de Worst Case Scenario projectpagina!

Bron: Modern Myths

De Harland Awards schrijfwedstrijd is terug!

De grootste Nederlandstalige schrijfwedstrijd voor fantasy, sciencefiction, horror en aanverwante speculatieve genres – de Harland Awards – is terug. Dit jaar organiseert lezerscommunity Hebban.nl deze schrijfwedstrijd die in 1976 voor het eerst werd georganiseerd. Onder de eerdere winnaars zijn bekende namen als Thomas Olde Heuvelt, Christien Boomsma en Erik Betten.

De hoofdprijs van de Harland Awards 2020 is 500 euro. Ook zullen de verhalen op de shortlist worden gepubliceerd in een gratis te downloaden eBook. Vanaf 1 september kun je je verhaal tot 7.500 woorden via een formulier op Hebban inzenden. De uiterste deadline is 4 oktober. Je mag twee verhalen insturen. De Harland Awards is een gejureerde schrijfwedstrijd. De inzendingen worden door een grote groep voorselecteurs gelezen, die ook een oordeel per verhaal geven. Geïnteresseerden kunnen zich via Hebban inschrijven om te helpen met de voorselectie. Uit de beoordelingen wordt een shortlist samengesteld die door een jury van kenners en professionals wordt gelezen en beoordeeld. In december wordt de winnaar van de Harland Awards 2020 bekend gemaakt. De vijf beste verhalen worden in een ebook aan de lezers aangeboden. De deadline is dichterbij dan je denkt, dus wil je meedoen, klim snel in je pen!

Bron: Hebban.nl

Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 - 25 - Harland slide

Disney maakt een live-action The Black Cauldron?

Deze keer kwam er een nieuwtje voorbij in de geruchtenmolen waar we toch even langer stil bij moesten staan. Disney is bezig om een live-action versie van The Black Cauldron te maken! Of het om een film gaat of een serie op Disney+ is nog helemaal niet bekend. Maar gezien het bronmateriaal van de tekenfilm uit 1985 – die in het Nederlands Taran en de Toverketel heet – bestaat uit vijf boeken en een novelle, is er potentie voor een uitgebreide fantasywereld. The Black Cauldron is heel losjes gebaseerd op de The Chronicles of Prydain van auteur Lloyd Alexander. De tekenfilm was de eerste Disney die een PG (Parental Guidance) rating kreeg. Dit maakte hem geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.
Hoofdredacteur Jeroen was tien jaar toen de film in de Nederlandse bioscopen draaide en vond hem doodeng. Maar tevens werd het zijn lievelings-Disney. De volledige The Chronicles of Prydain staat dan ook in zijn boekenkast. Een nieuwe poging van Disney om het verhaal eer aan te doen is zeer welkom.
Hoewel The Black Cauldron erg leuk is – en wie heeft het gelijknamige Sierra avontuur niet gespeeld? – is het verhaal in de boekenserie over varkenshoeder Taran en zijn avonturen in Prydain totaal anders. Wat ons betreft mag de live-action The Black Cauldron dan ook een langlopende serie op Disney+ worden. Een The Lord of the Rings of The Chronicles of Narnia sausje mag daarbij best. Mits de boeken maar trouw gevolgd worden. Meer nieuws hoor je zodra we dat hebben!

Bron: CBR.com

Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 - 25 - Taran en de Toverketel - The Black Cauldron - Disney 1985
Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 – 25: Taran en de Toverketel (The Black Cauldron – Disney 1985)

PlayStation 5 onthult

PlayStation 5Tijdens een online persconferentie afgelopen 11 juni – bekijk hem op YouTube – heeft Sony de PlayStation 5 onthult. Een groot deel van de persconferentie ging over de reusachtige stortvloed aan games die voor de nieuwe console uit zal komen. Tussendoor krijg je echter ook het nieuwe wit/zwarte uiterlijk van de PS5 te zien. Er zal tevens een “Digital Edition” van de spelcomputer uitkomen, voor gamers die geen waarde hechten aan fysieke exemplaren van hun spellen. Een mooi analyse van de hardware vind je hier op TechRadar. Wanneer de PlayStation 5 uit zal komen en hoe duur hij zal worden, is nog onbekend.

Hieronder laten we je een paar trailers van titels zien die in het fantastische genre op de PS5 zullen verschijnen:

Project Athia:

Returnal:

Kena: Bridge of Spirits:

GhostWire: Tokyo:

Godfall:

Spider-Man: Miles Morales:

Bron: PlayStation YouTube kanaal

Meer Evil Dead op komst

Het kwaad van de Evil Dead wil maar niet verslagen worden. De horrorfranchise van regisseur Sam Raimi (Drag me to Hell, Spider-Man, The Grudge) begon in 1981 met The Evil Dead. Acteur Bruce Campbell werd er legendarisch mee als Ash Williams. Na Evil Dead II en het hilarische Army of Darkness keerde Ash terug in de televisieserie Ash vs Evil Dead. Daarvan kun je drie bloederige, je-weet-niet-wat-je-ziet seizoenen op Netflix vinden. In 2013 verscheen een remake, simpel Evil Dead geheten.

Campbell heeft nu bekend gemaakt dat de Necronomicon wederom geopend zal worden. Al zal hij zelf niet terugkeren als Ash. De film wordt geschreven en geregisseerd door Lee Cronin (The Hole in the Ground) en krijgt de titel Evil Dead Now mee. De bedoeling is dat de franchise zich gaat richten op andere ‘helden’ die te maken krijgen met de kwaadaardige doden. In het geval van Evil Dead Now een vrouwelijke hoofdrolspeelster. Op IMDB staat een vervolg op Evil Dead uit 2013 genoemd, maar het ziet ernaar uit dat dit niet hetzelfde project is. We laten je weten of het hier dus om weer een nieuwe Evil Dead gaat of om een film die aansluit op een van de eerdere titels. In ieder geval gaat het kwaad weer van zich laten horen!

Bron: Empire

Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 - 25 - Bruce Campbell in Ash vs Evil Dead
Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 – 25: Bruce Campbell in Ash vs Evil Dead

Detective Comics viert Batmans eerste optreden in het DC universum

Met het verschijnen van Detective Comics #1027 aankomende 15 september is het 1.000 nummers geleden sinds Batman in Detective Comics #27 zijn opwachting maakte in het DC stripuniversum. Om dit te vieren brengt DC Comics een extra dik nummer van 144 pagina’s uit, met verhalen van een scala aan tekenaars en schrijvers. Onder hen vind je o.a. Greg Rucka, Grant Morrison, Tom King, Walt Simonson, Peter J. Tomasi, Brad Walker, Dan Jurgens, Marv Wolfman, Bill Sienkiewicz, Brian Michael Bendis, Scott Snyder, Kelly Sue DeConnick, John Romita Jr., Klaus Janson, Matt Fraction en Chip Zdarsky. De reguliere cover is van Andy Kubert, maar er zullen ook verschillende variant covers verschijnen. Vorig jaar vierde Batman als zijn 80e verjaardag, met Detective Comics #1027 is er dus nog een afterparty!

Bron: DC Comics

Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 - 25 - Detective Comics 1027
Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 – 25: Detective Comics #1027 (Andy Kubert)

Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 – 25 en verder:

The Ballad of Songbirds and Snakes recensie - Modern MythsBoekrecensie: The Ballad of Songbirds and Snakes – Suzanne Collins keert terug naar The Hunger Games, Heb je je ooit afgevraagd hoe President Coriolanus Snow uit The Hunger Games boeken zo wreed is geworden? In de prequel The Ballad of Songbirds and Snakes zal het je duidelijk worden.

Light of My Life blu-ray_dvd winactie – Modern MythsWinactie: Light of My Life blu-ray/dvd winactie – win deze post-apocalyptische thriller! In Light of My Life trekt een vader met zijn dochter de bossen na een dodelijke pandemie. Doe mee met onze Light of My Life blu-ray/dvd winactie en maak kans op een exemplaar!

Artemis Fowl op Disney+ - Modern MythsStreamingrecensie: Artemis Fowl op Disney+ Disneyficatie van een klassieke boekenreeks, Artemis Fowl is gebaseerd op het werk van Eoin Colfer en is nu te bekijken op streamingdienst Disney+. Heeft Artemis Fowl op Disney+ de actie uit de boeken weten te vangen?

Vlucht uit de realiteit door Johan Klein Haneveld - Modern MythsVerhaal: Vlucht uit de realiteit – een verhaal van Johan Klein Haneveld, In het korte sciencefiction verhaal Vlucht uit de realiteit van zoek je een gemeenschap om je bij aan te sluiten. Maar xenofobie, onbegrip en egoïsme vallen je ten deel. Lees dit satirische verhaal van Johan Klein Haneveld.

The Conjuring Universe - Ghost Hunters boekrecensie - Modern MythsBoekrecensie: The Conjuring Universe – Ghost Hunters boekrecensie: Een andere kijk op de Warrens, Silvia las Ghost Hunters van Ed en Lorraine Warren. Hun wat minder bekende zaken komen aan bod en zijn leuk leesvoer voor liefhebbers van het The Conjuring Universe.

Frozen II dvd recensie - Modern MythsDvd-recensie: Frozen II dvd recensie: Disney Classic waar je heerlijke koude rillingen van krijgt, Frozen II is uit op blu-ray, 4K UHD en dvd. Is dit de waardige opvolger die het wachten waard was of had de film iets langer in de ijskast mogen staan?

Vrees en Wraak recensie - Modern MythsBoekrecensie: The Orïsha Legacy 2: Vrees en Wraak recensie – de magie is terug! Het vervolg op The Orïsha Legacy 1: Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi – Vrees & Wraak – overtreft alle verwachtingen. Lees onze The Orïsha Legacy 2: Vrees en Wraak recensie.

The Boy Brahms’ Curse dvd recensie - Modern MythsDvd-recensie: The Boy Brahms’ Curse dvd recensie: de dertiende horrorpop in een dozijn, De eerste The Boy-film was succesvol. De makers waagden zich aan deel 2, maar in deze The Boy Brahms’ Curse dvd recensie lees je dat er best langer nagedacht had mogen worden over het vervolg.

De Zwijgende Aarde – Tweeleed recensie - Modern MythsBoekrecensie: De Zwijgende Aarde – Tweeleed recensie: sciencefictionvraagstuk over sterfelijkheid, In De Zwijgende Aarde – Tweeleed beleef je “De Zwijging” op onze moederplaneet. Maar dit boek van Mathijsen en Haen beklijft vooral door onze maatschappij van de toekomst.

De Spiegelpassante 1 - De ijzige verloofde nieuwsbrief winactie - Modern MythsWinactie: De Spiegelpassante 1 – De IJzige Verloofde nieuwsbrief winactie: win deze young adult! De IJzige Verloofde is het 1e deel van de De Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Win een exemplaar van deze young adult fantasy door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!

Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 – 25 Agenda:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 23 – 25:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Schrijf je snel in en win leuke extra’s, zoals op dit moment het boek De Spiegelpassante 1: De IJzige Verloofde en een blu-ray van Light of My Life! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.