Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019 - Week 50 tm 52 The Walking Dead - World Beyond
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Deadpool 3, The Walking Dead: World Beyond – Modern Myths Nieuws 2019: Week 50 t/m 52

Nog een paar dagen en dan begint er een fantastisch nieuw jaar. In het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 50 t/m 52 nemen we op de valreep het laatste genrenieuws uit 2019 mee. Wat dacht je van Deadpool 3, The Walking Dead: World Beyond en de onlangs aangekondigde Xbox Series X, de nieuwe spelconsole van Microsoft? Verder tippen we je de crowdfunding van Other Futures 2020 en de korte animatieserie Pokémon: Twilight Wings. En zoek je nog iets om lang de tijd mee te verdrijven? Duik dan volgend jaar in LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor ons.    

Deadpool 3 in de maak!

Laten we meteen beginnen met een bijzonder leuk nieuwtje: Deadpool 3 is in ontwikkeling! Hoewel we niet per se heel verbaasd zijn over dit nieuws, was het natuurlijk wel de vraag hoe de ‘merc-with-a-mouth’ terug zou keren naar het witte doek nadat Disney het portfolio van 20th Century Fox had overgenomen. Blijven de Deadpool-films bedoeld voor een volwassen publiek of worden de toon en het geweld in de avonturenfilms rond Wade Wilson aangepast, zodat Deadpool in het Marvel Cinematic Universe kan verschijnen en ook geschikt wordt voor tieners?

De tijd zal het leren. In ieder geval heeft acteur Ryan Reynolds tijdens een interview verklapt dat het Deadpool-team en hij samen met Disney begonnen zijn aan het derde deel. De acteur staat inmiddels bekend om zijn grappen en grollen, maar in dit geval kiezen we ervoor om hem volledig te geloven. Toch?

Bron: Live with Kelly and Ryan

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 50 tm 52 Deadpool
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 50 t/m 52: Deadpool keert terug!

Other Futures 2020 crowdfunding

Dagelijks zie je op Modern Myths veel verhalen in het fantastische genre voorbij komen. Maar er is nog veel meer te ontdekken op het gebied van fantasy, sciencefiction, superhelden en horror. En niet alleen op de gebaande paden. Ook in niet-Westerse landen worden prachtige genre-verhalen gemaakt en het Other Futures festival brengt die in Nederland onder de aandacht.

Other Futures 2020 zal plaatsvinden tijdens het paasweekend van 10 t/m 12 april volgend jaar in Felix Meritis in Amsterdam. Op dit moment loopt er een crowdfunding actie via Voordekunst.nl, waarmee je het festival ondersteunt. Het doel is om met de opbrengst verschillende kunstenaars een speciaal project voor Other Futures te laten creëren. Het gaat om de Indonesische experimentele band Zoo; kunstenaar, geluid en video artiest en DJ Betty Apple uit Taiwan en de Franse kunstenaar, choreograaf en schrijver Rocio Berenguer.

Interessant? Doneren kan hier: Voordekunst.nl/OtherFutures (t/m zondag 5 januari).

Modern Myths draagt Other Futures een warm hart toe. We waren aanwezig op editie 2018 – bekijk ons sfeerverslag – en het speciale event Other Futures: A Multispecies Experiment. We hopen je te zien op editie 2020!

Bron: Other Futures

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 50 tm 52 Other Futures 2020 crowdfunding - Joany Taanman
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 50 t/m 52: Other Futures 2020 crowdfunding – Beeld: Joany Taanman

De wereld voorbij The Walking Dead

In het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29 kon je veel nieuws lezen over de huidige series en aankomende films in het The Walking Dead universum van televisiezender AMC. Maar het blijft niet bij die projecten alleen, in het voorjaar van 2020 verschijnt er nog een spin-off van de populaire zombie-serie: The Walking Dead: World Beyond. Zoals de titel al doet vermoeden, krijgen we in deze serie te zien hoe de mensen in de wereld buiten de grenzen van de verhalen in de oorspronkelijke serie overleven.

The Walking Dead: World Beyond zal gaan over een jonge generatie die geboren is in een wereld waarin de zombieplaag huis houdt. Wat gebeurt er als je je eigen plek in de wereld wilt zoeken, waar overal gevaar schuilt? Natuurlijk zijn het niet alleen de zombies waarmee deze jongeren te maken krijgen, maar zijn het vooral ook de andere mensen waar de grootste dreiging schuilt.

Bekijk vast een teaser, maar wees gewaarschuwd: ben je niet bij met The Walking Dead of Fear the Walking Dead, dan kan deze teaser spoilers bevatten.

We zullen in de gaten houden wanneer en hoe we The Walking Dead: World Beyond in Nederland kunnen bekijken.

Bron: AMC.com

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 50 tm 52 The Walking Dead - World Beyond
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 50 t/m 52: The Walking Dead: World Beyond

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 50 tm 52 LEGO Star Wars The Skywalker SagaBen je naar Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker geweest en ben je – net als ons – een beetje melancholisch nu de sage rond Luke Skywalker en zijn familie is afgerond? Niet getreurd! Volgend jaar verschijnt LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, met daarin alle (ja, alle) negen episodes uit het epos opnieuw verteld in de typische, komische LEGO-stijl.

Wie een beetje bekend is met de LEGO-games, zoals bijvoorbeeld LEGO Marvel Super Heroes 2, weet dat Warner Bros Interactive Entertainment en TT Games zorg dragen voor gedetailleerde LEGO-versies van het bronmateriaal en je dus kunt rekenen op honderden personages en voertuigen uit het Star Wars universum. Daarbij kun je zelf kiezen in welke volgorde je alle planeten uit de verhalen bezoekt, om zo alles op je eigen manier opnieuw te beleven. Hou je agenda dus maar leeg volgend jaar, want zelfs als je niet te spreken bent over een van de drie trilogieën, is er in LEGO Star Wars: The Skywalker Saga voor jou ook voldoende te beleven!

De trailer:


Modern Myths Nieuws 2019 – Week 50 t/m 52: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Bron: WarnerBros.com

Pokémon: Twilight Wings animatieserie

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 50 tm 52 Pokemon_Twilight_Wings_Key_Art_FINAL
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 50 t/m 52: Pokémon: Twilight Wings

Heb je – net als Daniel – alle uithoeken van Galar al verkend in Pokémon Sword of Shield, dan is het volgende nieuwtje iets voor jou! Er komt een zevendelige animatie webserie die zich zal afspelen in de Galar-regio: Pokémon: Twilight Wings. Vanaf 15 januari 2020 kun je op het officiële Pokémon YouTube-kanaal van The Pokémon Company International kijken naar deze korte animatieserie. Elke aflevering zal zo’n 5 minuten duren en de dromen van de inwoners van Galar laten zien. Inclusief de uitdagingen en strijd waarmee ze te maken krijgen en natuurlijk de verschillende nieuwe Pokémon uit het spel. Leuk voor tussendoor!

Bron: The Pokémon Company International

Xbox Series X aangekondigd

Gameconsoles zijn al lang niet meer enkel voor spellen bedoeld. Als mediacenter doen ze onder andere dienst als handige verzamelplaats voor streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime en Disney+ en kun je er – als je daar nog tijd voor hebt – blu-rays en dvd’s op afspelen. Microsoft heeft onlangs de nieuwste telg in zijn console-familie aangekondigd: de Xbox Series X.

De console zal groter worden dan de huidige versie, de Xbox One, maar je kunt ervoor kiezen hem liggend of staand neer te zetten. De spelcomputer moet stil en efficiënt werken, mede door gebruik van een SSD-drive (die sneller werken dan een ‘standaard’ harde schijf), terwijl hij vier keer zo krachtig wordt als zijn voorganger. De beeldkwaliteit moet op 120 FPS liggen en een resolutie van 8K kunnen behalen. Dus mocht je aan een nieuwe televisie toe zijn, hou hier vast rekening mee.

Er zijn al spellen aangekondigd die tijdens de lancering van de Xbox Series X beschikbaar moeten zijn: Halo Infinite en Senua’s Saga: Hellblade II. Je huidige Xbox-games moet je ook op de nieuwe console kunnen blijven spelen. Andere titels die zullen verschijnen zijn o.a.: Everwild en Forza Motorsport 8. Bekijk hier de aankondigingstrailer van Senua’s Saga: Hellblade II:


Modern Myths Nieuws 2019 – Week 50 t/m 52: Senua’s Saga: Hellblade II

Je hebt nog even tijd om te sparen, want de Xbox Series X moet rond de feestdagen van 2020 beschikbaar zijn.

Bron: News Xbox.com

Je wordt bedankt! (maar echt)

Namens de Modern Myths-redactie, dank voor het lezen van onze nieuwsrubriek en de andere artikelen op onze fantastische site dit jaar, we waarderen het.

Modern Myths je wordt bedankt
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 50 t/m 52: Je wordt bedankt!

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 50 t/m 52 EN VERDER:

The Witcher - Geralt van RiviaThe Witcher Special: In de ‘Week van de Witcher’ heb je hier op Modern Myths en op onze social media kanalen van alles kunnen lezen over de epische fantasy-wereld van Geralt of Rivia, de hekser, in aanloop naar het verschijnen van de nieuwe The Witcher Netflix-serie. Lees:

Wie is The Witcher? Wat je moet weten, voor je de Netflix-serie kijkt
The Witcher – Netflix dubbelrecensie: een genot voor de fantasy-liefhebber
The Witcher op Netflix dubbelrecensie: kijken vanuit het perspectief van een gamer
Modern Myths Merchandise – The Witcher: van bad tot muismat

Star Wars: The Mandalorian winactie – Bounty Hunter hoodie en Poster t-shirtWinactie: Star Wars: The Mandalorian winactie – win een Bounty Hunter hoodie en t-shirt! Star Wars: The Mandalorian op Disney+ is een geweldige serie. Ben jij ook fan en wil je dat uitdragen, doe dan mee met onze Star Wars: The Mandalorian winactie!

Star Wars The Rise of Skywalker - Rey versus Kylo op zeeFilmrecensie: Star Wars: The Rise of Skywalker – 42 jaar Skywalker komt ten einde, Met Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker in de bioscopen wordt het verhaal van de familie Skywalker beëindigd. We zijn ietwat emotioneel in onze epische recensie.

Dutch Comic Con 2019 Winter Edition Sfeerverslag - ComicsReportage: Dutch Comic Con 2019 Winter Edition sfeerverslag – In de ban van het fantastische genre, Afgelopen 23 en 24 november stroomde de Jaarbeurs in Utrecht weer vol met fans van het fantastische genre. Een Dutch Comic Con 2019 Winter Edition Modern Myths-sfeerverslag!

Interview met Kurt BusiekInterview: Interview met Kurt Busiek – Van Astro City tot Thunderbolts op Dutch Comic Con 2019, Dit jaar waren er enkele grootheden uit de comicwereld aanwezig, waaronder schrijver Kurt Busiek. Lees ons interview!

De wil van FaerundKort verhaal: De wil van Faerund – Mike Jansen Moderne Mythes: verhalen, Een nieuw kort fantasy verhaal van Mike Jansen. In De wil van Faerund vindt de eigenzinnige dief Vardegast meer dan alleen de verloren schatten van koning Faerund.

Cats - Taylor SwiftFilmrecensie: Cats: horror-versie van de legendarische musical, Regisseur Tom Hooper greep zijn kans om na Les Misérables ook de succesmusical Cats te verfilmen. Maar werkt deze ‘Cats Got Talent’-aanpak?

Dizary Het Levende Systeem cover - uitsnede 2Boekrecensie: Dizary: Het Levende Systeem – Fantasy van Nederlandse bodem, Voeg eens een Nederlandse auteur aan je fantasy leeslijstje toe en kijk wat die te bieden heeft. Een prima voorbeeld van fantasy van eigen bodem is Dizary: Het Levende Systeem.

Crawl op blu-ray - alligator op je padFilmrecensie: Crawl op blu-ray/dvd: Een grote kleine monster-survivalfilm, Crawl is een monster-, survival- en familiefilm. Een wat vreemde combinatie die echter wel werkt. De film speelt zich af in de kruipruimte van een huis, waar levensgevaarlijke alligators zijn binnengedrongen.

Pokémon Sword and Pokémon Shield - GigantamaxGamerecensie: Pokémon Sword and Pokémon Shield: Een compleet nieuwe wereld bij onze Engelse buren, Met Pokémon Sword and Pokémon Shield is het alweer tijd voor de achtste generatie van Pokémon. De twee nieuwe games voor de Nintendo Switch zijn het wachten zeker waard.

Plastic Vriend - Johan Klein Haneveld coverWinactie: Plastic Vriend: een novelle die dorstig maakt naar meer – met winactie! In Plastic Vriend toont Johan Klein Haneveld ons een blik in een mogelijke toekomst, als Nederland door het stijgen van de zeespiegel voor een groot deel onder water staat. Maak kans op een exemplaar!

MODERN MYTHS AGENDA:

Binnenkort zetten we de festivals in 2020 voor je op een rij!

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 50 t/m 52:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook regelmatig automatisch mee met leuke winacties. Op dit moment maak je kans op een exemplaar van de sciencefiction novelle Plastic Vriend van Johan Klein Haneveld!

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise