Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 - 38 openingsbeeld

Nieuw Bomans sprookje, Club Imagine, Spellenspektakel, Grendel – Modern Myths Nieuws

Er komt een nieuw sprookje van Godfried Bomans: De gierige koning! Verder in het Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 – 38 een extra mini-editie van Imagine Film Festival – Club Imagine. Ook het Spellenspektakel is dit jaar terug en je kunt je rond Halloween weer de stuipen op het lijf laten jagen tijdens Scare Me. April volgend jaar leer je meer van de geheimen van Perkamentus in Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. En Netflix komt met een nieuwe superheldenserie gebaseerd op de Dark Horse comic van Matt Wagner: Grendel. Het fantastische nieuws is niet te stoppen!

Nieuw sprookje van Godfried Bomans

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 - 38: Godfried Bomans
Godfried Bomans – Jac de Nijs -Public Domain

Illustrator Thé Tjong-Khing deed tijdens een interview op NPO Radio 1 een leuke uitspraak: hij is bezig met tekeningen voor een niet eerder uitgegeven sprookje van Godfried Bomans. Het nieuwe verhaal gaat over een koning die de dood ontmoet, getiteld De gierige koning. Nieuwsgierig? Er zal meer bekend worden gemaakt in december, als de vijftigste sterfdag van Bomans wordt herdacht.

Bomans werd vooral bekend door het boek Erik of het klein insectenboek, de strips van Pa Pinkelman en op tv als Sinterklaas. Af en toe wordt er nog steeds nieuw werk van de schrijver ontdekt. Een nieuw sprookje is daarbij natuurlijk extra leuk!

Bron: NU.nl

Extra Imagine Film Festival tijdens Club Imagine

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 - 38: Imagine Film Festival 2018 logoDe afgelopen edities van Imagine Film Festival waren door alle corona ellende natuurlijk anders dan je gewend was. Maar ons favoriete fantastische film festival komt keihard terug met twee nieuwe locaties, een handigere datum én dit jaar nog een extra mini-event!

Om met dat laatste te beginnen: van 27 tot en met 31 oktober kun je naar Club Imagine. Tijdens dit festivalweekend op de nieuwe locatie LAB111 en in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) vind je filmvertoningen, een VR-installatie en een filmfilmquiz. Zo is er op 27 oktober een integrale vertoning van de tv-serie De Stille Kracht (1974) met een avondvullend programma onder leiding van schrijver en journalist Ricci Scheldewacht. Op 29 oktober kun je naar de Max Havelaar met Zombies avond en van 29 t/m 31 oktober draaien onder andere de volgende films: Basket Case, Censor en de 4K restored editie van The Texas Chain Saw Massacre uit 1974. Op 30 oktober vind de filmquiz extravaganza plaats.

Imagine Film Festival 2022 verhuist van april naar 26 oktober tot en met 4 november. Hiermee sluit het festival beter aan bij de internationale kalender van de fantastische films. Je kunt terecht op maar liefst twee nieuwe festivallocaties in Amsterdam: cultbios LAB111 en de stijlvolle De FilmHallen. Kortom, een nog leuker en nog uitgebreider filmfestival. We kunnen niet wachten!

Tickets voor Club Imagine zijn nu verkrijgbaar. Meer info op Imagine Film Festival.

Bron: Imagine Film Festival

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 - 38: Censor recensie
Censor

Silvia van Gimst is HIP

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 - 38: HIP Publishing logoOp 9 oktober lanceert een nieuw uitgeversproject: HIP Publishing. Deze E-books only uitgever is het zusje van Godijn Publishing en begint meteen met een thrillermaand. En onze eigen Silvia van Gimst lanceert dan het eerste verhaal van haar E-book verhalenserie Terence & Tilly – Sterke Verhalen. Vanaf 19 oktober kun je het verhaal vinden op de nieuwe HIP-website. Kijk voor een speciale aankondiging van Silvia op haar Facebook-pagina!

Bron: HIP Publishing

Speel je spel op Spellenspektakel 2021

Als liefhebber van bordspellen is dit natuurlijk het nieuws waar je op gewacht hebt: het Spellenspektakel 2021 gaat door! Op 6 en 7 november kun je in de Jaarbeurs Utrecht terecht voor de nieuwste bordspellen en de leukste demo’s.

Je kunt dit jaar naar verschillende toernooien, waaronder het EK Escape Room The Game. Er zijn honderden speeltafels waar je de nieuwste bordspellen kunt uitproberen en winkels waar je ze direct kunt kopen. Kom te weten welke spellen door de vak- en publieksjury zijn verkozen tot “Speelgoed van het Jaar” of ga de strijd aan in spannende spelcompetities.

Meer informatie vind je op onze Spellenspektakel 2021 agenda pagina!

Bron: Spellenspektakel

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 - 38: Spellenspektakel 2021 banner

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore onthuld

Na Fantastic Beasts and Where to Find Them uit 2016 en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald uit 2018 zal volgend jaar eindelijk het derde deel van deze Harry Potter spin-off serie verschijnen! Op Twitter maakt Warner Bros bekend dat je vanaf 15 april 2022 weer een magische filmavond kunt beleven met Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.

Waar de film precies over gaat, blijft nog even geheim (bada-bump!), maar uit de titel kun je opmaken dat we meer te weten gaan komen over Albus Dumbledore – Perkamentus (Jude Law (Captain Marvel, King Arthur: Legend of the Sword)). Wat is zijn relatie met de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen (Star Wars: Rogue One, Doctor Strange))? Om hem te stoppen, moet Dumbledore met de hulp van magiezoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne (Jupiter Ascending, Les Misérables)) en een team van tovenaars, heksen en dreuzels op een gevaarlijke missie. Kan het groeiende leger van Grindelwald tegengehouden worden?

Bron: PotterDome

Grendel van Matt Wagner naar Netflix

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 - 38: Grendel omnibus volume 1 Hunter Rose
Grendel omnibus volume 1: Hunter Rose

Films en series gebaseerd op comics zijn nog steeds razend populair, dus geen wonder dat er nog naarstig gezocht wordt naar nieuwe titels om te verfilmen. Netflix heeft nu de rechten gekregen voor Grendel, de Dark Horse comic van Matt Wagner (Mage) die begon in 1983. Het verhaal draait om Hunter Rose, een bekwaam schrijver, schermer en huurmoordenaar. Om wraak te nemen voor een verloren liefde, verklaart hij de oorlog aan de criminele onderwereld van New York. Tot hij besluit dat infiltreren beter is dan bevechten.

Het eerste seizoen van de Netflix serie zal uit acht afleveringen bestaan. De hoofdrol van Hunter Rose is voor Abubakr Ali (Katy Keene). De serie zal geschreven en geproduceerd worden door Andrew Dabb, die ook meewerkte aan series als Resident Evil en Supernatural. We houden dit nieuws voor je in de gaten!

Bron: Deadline

Scare Me is terug

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 - 38: Scare Me 2021 poster
Scare Me 2021

Voel jij ook die onbestendige kriebelingen langs je ruggengraat? Dat is Halloween dat langzamerhand dichterbij komt. Dit jaar kun je weer volop griezelen, onder andere bij Scare Me in Almere. Van 15 oktober tot en met 13 november kun je iedere vrijdag- en zaterdagavond terecht in de verschillende spookhuizen van Almere-Haven. Op zondag 31 oktober – Halloween zelf – mag je als bezoeker ook zelf verkleed komen.

De zes verschillende spookhuizen bestaan dit jaar uit: The Pirate’s Adventure, Baku, Kill It, The Mansion, Writers Block en Darkride. Verwacht een “escape room”, piraten, killer clowns, hersenkronkels van een waanzinnige schrijver en meer griezeligs. Info en tickets vind je op de Scare Me website.

Bron: Scare Me

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 – 38 trailers

Welcome to the Blumhouse seizoen 2

De thematische anthologie serie Welcome to the Blumhouse krijgt in oktober een nieuw seizoen van vier horrorfilms op Amazon Prime Video. De studio die je kent van onder andere Black Christmas en The Craft: Legacy streamt de volgende vier nieuwe titels naar je televisiescherm:

Bingo Hell (vanaf 1 oktober)

Black as Night (vanaf 1 oktober)

Madres (vanaf 8 oktober)

The Manor (vanaf 8 oktober)

Vampire: The Masquerade – Bloodhunt

Nog dit jaar verschijnt een nieuw Vampire: The Masquerade game om je tanden in te zetten. In de free-to-play PlayStation 5 en pc titel Bloodhunt ga je op jacht in Praag. Speel solo of in een groep tot 45 spelers en voed jezelf om sterker te worden. Wil je alvast een voorproefje, bekijk dan hier de trailer:

Star Trek: Picard seizoen 2

Amazon Prime Video trakteerde fans tijdens “Star Trek Dag 2021” op de trailer van Star Trek: Picard seizoen 2. Je mag de nieuwe avonturen van Jean-Luc Picard in februari 2022 verwachten!

Bron: Amazon Prime Video, Sharkmob

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 – 38 en verder:

Dune recensie - Denis Villeneuve - Modern MythsFilmrecensie: Dune – Regisseur Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) brengt een moderne verfilming van het best verkochte sciencefiction boek ter wereld – Dune van Frank Herbert – naar de bioscoop. Deze versie van dit weergaloze epos is een echte space opera, met de nadruk op opera.

Godzilla vs Kong winactie - Modern MythsWinactie: Godzilla vs Kong – In Godzilla vs Kong zijn de gemuteerde radioactieve dinosaurus en de reuzengorilla de laatste alpha monsters ter wereld. Maar er kan er natuurlijk maar een echt de baas zijn. Doe mee en win een Blu-ray of dvd!

Faerie 1: Water recensie - Modern MythsBoekrecensie: Faerie 1: WaterFaerie 1: Water is het eerste boek van de Faerie-trilogie. Lees in Anouks recensie of Holly Black met dit boek opnieuw weet te boeien, of dat het bij een mooi sprookje blijft.

De Crew recensie - Modern MythsBordspelrecensie: De Crew – Begint je spellenkast al vol te raken, maar ben je toch toe aan een behapbaar avontuur? De Crew biedt uitkomst! We kijken naar De Crew: Op weg naar de 9e planeet en zijn opvolger De Crew: Missie Diepzee.

Y: The Last Man recensie - Modern MythsFilm/streamingrecensie: Y: The Last ManY: The Last Man is een post-apocalyptische sciencefiction comic gepubliceerd door Vertigo. Alles met een Y-chromosoom (de man dus) sterft plots, waardoor een enorme chaos ontstaat. Hoe vertaalt zich dit naar het kleine scherm?

The Tomorrow War recensie - Modern MythsStreamingrecensie: The Tomorrow War – Chris Pratt is legendarisch als Star-Lord in Guardians of the Galaxy. Zijn hoofdrol in The Tomorrow War – nu op Amazon Prime Video – is dan ook de grootste trekker voor deze sciencefiction actiefilm. Maar weet Pratt ook te overtuigen?

Top 5 Grotten in sciencefiction en fantasy – Johan Klein HaneveldColumn: Top 5 Grotten in sciencefiction en fantasy – Grotten zijn mysterieus, donker en er leven bijzondere wezens. Geen wonder dat veel sciencefiction-, horror- en fantasyschrijvers gretig gebruik maken van deze imponerende locaties. Zo ook Johan Klein Haneveld. Lees zijn column.

Shaman King recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Shaman King – De oorspronkelijke Shaman King anime werd maar deels uitgezonden op de Nederlandse televisie. Maar het hele verhaal wordt nu opnieuw verteld in een beter en mooier jasje op Netflix.

Shadajaël 3 recensie – Modern MythsBoekrecensie: Shadajaël 3Shadajaël omnibus 3 van auteur Theo Barkel bestaat uit de verhalen Zusters van de Duisternis, De Godenwolf en Zwerver van de Hel. Silvia keek er naar uit om opnieuw met Shadajaël op pad te gaan.

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos recensie - Modern MythsGamerecensie: The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of ChaosThe Dungeon of Naheulbeuk is bedacht door John Lang. Deze Franse auteur maakte er een serie audioboeken van. Nu is er dan een avontuur in gamevorm.

Fulia recensie – Modern MythsBoekrecensie: Fulia – Fulia is nog maar heel jong als ze erachter komt dat niets in haar leven is zoals het lijkt. Het leidt ertoe dat zij de aangewezen persoon is om Het Verbond dat alle Landen samenbindt in ere te herstellen. Maar is dat wel wat ze wil…?

Simu Liu in Shang-Chi and the Legend of the Ten RingsFilmrecensie: Shang-ChiShang-Chi and the Legend of the Ten Rings brengt Kung-Fu en Oosterse mystiek naar het Marvel Cinematic Universe. En natuurlijk heel veel spektakel. Mis deze niet in de bioscoop!

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 – 38 Agenda:

Op dit moment kun je de volgende festivals in je agenda zetten:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 – 38:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Zo kun je op dit moment kans maken op een Blu-ray/dvd van Godzilla vs Kong of binnenkort een blu-ray/dvd van Freaky!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 37 - 38 - Batwing Potion

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: Godfried Bomans, Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.