Stay Home Comic Con openingsbeeld 2

Stay Home Comic Con, Nevelkinderen, LEGO Super Mario – MM Nieuws 2020: Week 11/12

Stay Home Comic Con maakt van de nood een deugd: blijf thuis en ga virtueel naar deze comic con op 28 en 29 maart. Verder in het Modern Myths Nieuws: Week 11/12 een nieuwe Godijn schrijfwedstrijd: Nevelkinderen. Nintendo en LEGO hebben de handen ineen geslagen voor het interactieve bouwpakket LEGO Super Mario en een nieuw boek van Cynthia Fridsma is uit: De Zwarte Weduwe. Tot slot zetten we leuke aanbiedingen van Zavvi.nl en Merchoid.com voor je op een rij, nu we van onze entertainment afhankelijk zijn van de postbode. Blijf gezond allemaal!

Stay Home Comic Con – live streaming stripbeurs

Doordat we met zijn allen door sociale onthouding zorgen dat het Corona-virus zich niet verder verspreid, moeten we ons thuis vermaken. Bioscopen zijn dicht en festivals zijn uitgesteld, dus vallen we terug op onze boekenkast, streamingservices en online besteldiensten. Maar in tijden van schaarste worden mensen creatief. Zo ook enkele tekenaars die acte de présence zouden geven op de nu uitgestelde beurzen. Zij hebben het online event Stay Home Comic Con georganiseerd!

Op 28 en 29 maart kun je vanuit je huis via streamingdienst Twitch inloggen op het festival en virtueel de online comic con beleven. Meer dan 200 striptekenaars, handelaars, stripwinkels en uitgevers hebben zich al opgegeven om mee te doen. Je kunt in hun online winkels shoppen, kijken naar de live streams op hun eigen kanalen en met andere bezoekers chatten via Discord. Op het Twitch-kanaal van de Stay Home Comic Con kun je commentaren en reacties volgen van alle happenings. Het complete programma vind je hier. Onder andere Project Dizary zal live streamen om het nieuwe boek van Jasper Polane te onthullen en er is een Cosplay wedstrijd via social media stories. Stay Home Comic Con is een initiatief vanuit de tekenaars zelf en is belangeloos in opzet, om elkaar te steunen in deze tijd. Laten we er met zijn allen een succes van maken.

Bron: Stay Home Comic Con

Modern Myths Nieuws: Week 11/12 - Stay Home Comic Con 2020
Modern Myths Nieuws: Week 11/12 – Stay Home Comic Con 2020

Nieuwe Godijn schrijfwedstrijd: Nevelkinderen

Modern Myths Nieuws 2020 Week 8-10 - Zonderlingen Godijn Publishing cover
Modern Myths Nieuws: Week 11/12 – Zonderlingen, de Godijn-bundel van dit jaar

In het Modern Myths Nieuws: Week 8-10 wezen we je op de Godijn-verhalenbundel Zonderlingen, voortgekomen uit de jaarlijkse schrijfwedstrijd die de uitgever organiseert. Nu die bundel uit is, heeft Godijn de wedstrijd van dit jaar bekend gemaakt: Nevelkinderen.

Ook dit jaar maak je kans dat je verhaal in de verhalenbundel gepubliceerd zal worden en kun je de GP Fantasy/Scifi Award 2021 winnen. Het thema van je verhaal is dus ‘Nevelkinderen’, in de breedste zin van het woord. Je verhaal moet tussen de 2.500 en 3.000 woorden bevatten en de deadline is maandag 2 november, 08:59 uur. De jury kiest maximaal vijftig verhalen voor de longlist. Daarvan zullen vijfentwintig verhalen gepubliceerd worden in de bundel. De jury bestaat uit Esmeralda van Belle en Ferry Visser (longlist) en Elly Godijn en Johan Klein Haneveld (shortlist).

Wil je meedoen, dan vind je alle informatie op de Godijn verhalenwedstrijd-pagina. Klim in je toetsenbord!

Bron: Godijn Publishing

Modern Myths Nieuws: Week 11/12 - Nevelkinderen aankondiging
Modern Myths Nieuws: Week 11/12 – Nevelkinderen schrijfwedstrijd aankondiging

Super Mario + LEGO = geweldig!

Nintendo en LEGO slaan de handen ineen. Het is geen computergame en ook geen traditionele bouwset, maar beide: LEGO Super Mario. Je bouwt een interactief LEGO Mario-figuur die munten kan verzamelen in fysieke levels gemaakt met LEGO-bouwstenen. Ideaal voor gamedesigners in de dop en natuurlijk de LEGO- en Mario-fans. Je bouwt van LEGO een parcours waar je je Mario-figuur doorheen beweegt. Het poppetje reageert op bepaalde bouwstukken (met de juiste geluidjes erbij), waardoor je een heus Mario-level nabootst. Compleet met buizen, wolkjes en vlaggetjes natuurlijk. Ook LEGO-figuren van onder andere Bowser, Goomba en Yoshi zijn beschikbaar. Hoe leuk is dat?

LEGO Super Mario zal later dit jaar verschijnen. Bekijk hier een filmpje:

Modern Myths Nieuws: Week 11/12 – Lego Super Mario

Bron: Lego

Promoties en uitverkoop
bij Zavvi.nl en Merchoid.com

Zavvi.nl Flash40 aanbieding
Zavvi.nl – 40% korting op kleding en accessoires!

Zoals gezegd moeten we voor nieuwe boeken, films en series onze toevlucht nemen tot online winkels en streamingdiensten. Bij onze partners Zavvi.nl en Merchoid.com zijn leuke kortingen te vinden om je er deze periode doorheen te slepen. Zo krijg je onder andere bij Zavvi.nl 50% korting op dvd’s – gebruik de code DVD50 – en is er een steelbook opruiming en een blu-ray uitverkoop! Voor die laatste gebruik je de code BLURAY30. Wil je er goed uitzien voor de live-stream van Stay Home Comic Con, shop dan nieuwe geeky kleding met 40% korting – gebruik de code FLASH40. Deze aanbieding geldt ook voor woonaccessoires, zoals een Animal Crossing kussentje. Fijn voor in je rug als je de game al in huis gehaald hebt!

Merchoid 33 procent korting op jackets
Merchoid.com – 33% korting op jackets!

Bij Merchoid vind je onder andere tot 33% korting op prachtige jackets van onder andere Harry Potter, Joker, Game of Thrones en kortingen op andere kleding, tassen, accessoires en action figures. Voor het totale aanbod van kortingen kijk je bij Merchoid. Alles uiteraard zolang de voorraad strekt!

Bron: Merchoid en Zavvi.nl

De Zwarte Weduwe van Cynthia Fridsma

Modern Myths Nieuws: Week 11/12 - De Zwarte Weduwe, ??
Modern Myths Nieuws: Week 11/12 – De Zwarte Weduwe, Cynthia Fridsma

In 2017 verscheen van horror/thrillerschrijfster Cynthia Fridsma het verhaal De Uitverkorene, waarin de vampier Sybil Crewes en haar organisatie Nightbird de hoofdrol speelden. Nu is er een tweede boek van haar verschenen: De Zwarte Weduwe.

In De Zwarte Weduwe vlecht de schrijfster opnieuw thrillerelementen samen met horror. Twee bommen komen tot ontploffing tijdens de Boston Marathon. Op het moment van de aanslag staat Jack Hunter samen met zijn grote liefde bij de finish om de deelnemers toe te juichen. Wanneer de rook optrekt, neemt hij contact op met de ATU – de ‘Anti-Terrorism Unit’ – in Boston om een klopjacht te openen op de daders van deze aanslag. Wanneer er een verband wordt gelegd tussen een levensgevaarlijke vampier – de Zwarte Weduwe – en de terroristen, schakelt Jack de hulp in van de eigenzinnige vampier Sybil Crewes die met haar organisatie Nightbird jacht maakt op vampiers, zombies en weerwolven. Maar wie is Sybil Crewes nu eigenlijk? Hoe komt het dat zij vampier is, iets waar ze inmiddels een grote hekel aan heeft gekregen?

De Zwarte Weduwe is nu verkrijgbaar bij onder andere Bol.com en Amazon.nl.

Bron: Celtica Publishing

Modern Myths Nieuws: Week 11/12 en verder:

Doctor Sleep UHD - Kyliegh CurranFilmrecensie: Doctor Sleep UHD – slapeloze nachten door de director’s cut, André neemt je mee terug naar hotel Overlook en het verdere leven van Danny Torrance uit The Shining in zijn recensie van deze schitterende horrorfilm.

Coraline: Beware the Other Mother bordspel - openingsbeeldBordspelrecensie: Coraline: Beware the Other Mother kaartspel – Modern Myths Spellenavond, In Coraline: Beware the Other Mother zit je in je eentje – of met drie medespelers – gevangen in de Other World van de griezelige Beldam. Kun je ontsntappen?

How to build an Iron Man suit - coverBoekrecensie: How to build an Iron Man suit – Iron Man door de ogen van een wetenschapper, Wist jij dat veel van de techniek in het Iron Man pak van Tony Stark ook daadwerkelijk realiseerbaar is? Barry W. Fitzgerald neemt je in How to build an Iron Man suit mee in wat er allemaal mogelijk is!

A Quiet Place Part II winactie - het gezin Abbott uitsnedeWinactie: A Quiet Place Part II winactie – win vrijkaartjes en survival sokken, Vanwege het coronavirus is de verschijningsdatum van A Quiet Place Part II uitgesteld. Je kunt wel blijven deelnemen aan onze winactie. De winnaars worden bekend gemaakt zodra we weten wanneer de film uitkomt.

Krijger van de Altaii openingsbeeldBoekrecensie: Krijger van de Altaii – verlaat ‘debuut’ van Robert Jordan, Krijger van de Altaii had het debuut moeten zijn van Robert Jordan, maar is dat uiteindelijk nooit geworden. Nu is het verhaal uit in de Nederlandse vertaling. Anouk kijk hoe Jordans eerste boek wegleest.

Maleficent Mistress of Evil - Dark FaeFilmrecensie: Maleficent: Mistress of Evil dvd – meesteres van het kwaad of verbitterd slachtoffer? In 2014 verscheen Maleficent, een live-actionfilm over de duistere fee uit het sprookje van Doornroosje. Nu is het tweede deel verschenen – Maleficent: Mistress of Evil.

Filmrecensie: Terminator: Dark Fate blu-ray – Don’t come back. Terminator: Dark Fate – nu uit op dvd, blu-ray en 4K UHD – speelt zich af na de verhaallijn van Terminator 2: Judgement Day. André bekeek de blu-ray om te zien hoe dit uitpakt.

Bay en de Piraenauten cover met Yvette uitsnede 2Winactie: Bay en de Piraenauten nieuwsbrief winactie: schrijf je in en win dit steampunk boek! Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een gesigneerd exemplaar door onze eigen Yvette Hazebroek!

Modern Myths Nieuws: Week 11/12 – Agenda:

Imagine Film Festival 2020 – 16 t/m 25 april, EYE Amsterdam
Keltfest 2020 – 23 en 24 mei, Groene Weelde Vijfhuizen
Heroes Made in Asia 2020 – 23 en 24 mei, Gorinchem
AnimeCon Classic 2020 – 5 t/m 7 juni, Theaterhotel Almelo
Heroes Dutch Comic Con 2020 – 4 en 5 juli, Jaarbeurs Utrecht
Other Futures 2020 – najaar 2020, Felix Meritis Amsterdam
HSFCon 2020 – 14 en 15 november 2020, hotel De Sparrenhorst, Nunspeet

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws: Week 11/12 –
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Op dit moment maak je kans op een gesigneerd exemplaar van het steampunk-avontuur Bay en de Piraenauten van onze eigen Yvette Hazebroek. Schrijf je snel in en win deze leuke extra!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken
  • Films en seriesFilms en series