Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 - Monster Hunter poster Milla Jovovich en Tony Jaa uitsnede
Official Superhero Merchandise

Monster Hunter, Jurassic World: Dominion, The Portable Door – MM Nieuws 2020: Week 8-10

Zin in grote monsters, meer dino’s en satirische fantasy? Lees het Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 met: Mike Jansen wint de GP Fantasy/SciFi Award 2020 voor zijn bijdrage in de bundel Zonderlingen. Helaas wordt Other Futures 2020 naar het najaar uitgesteld, maar het pre-festival event Other Futures in Space vindt binnenkort plaats. Milla Jovovich schitterend met een reusachtig zwaard op de nieuwe Monster Hunter posters en Jurassic World: Dominion is in productie. Vanaf 20 maart kun je relaxen in Animal Crossing: New Horizons voor de Nintendo Switch. De satirische fantasy boekenreeks rond de firma J.W. Wells & Co. van auteur Tom Holt wordt verfilmd met The Portable Door. En tot slot zetten we wat nieuwe trailers voor je op een rij en kun je binnenkort schieten met je eigen Hasbro Halo Nerf geweren. Het leven is mooi!

Zonderlingen: Mike Jansen wint de
GP Fantasy/SciFi Award 2020

Modern Myths Nieuws 2020 Week 8-10 - Zonderlingen Godijn Publishing cover
Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 – Zonderlingen

Afgelopen weekend vond Fantasy/SciFi Arnhem plaats, georganiseerd door Godijn Publishing. Op het evenement werd de nieuwe verhalenbundel Zonderlingen gepresenteerd, vol korte verhalen van diverse auteurs. Net als de vorige bundels Nachtwakers en Achterblijvers betreft het een uiteenlopende verzameling verhalen die gelinkt zijn door één thema, voortgekomen uit een Godijn schrijfwedstrijd. Dit jaar was er ook een prijs aan de wedstrijd verbonden. Mike Jansen won deze eerste GP Fantasy/SciFi Award 2020. Zijn korte verhaal vind je in de bundel, die onder andere te koop is via Bol.com: Zonderlingen.

Bron: Godijn Publishing

Other Futures 2020 uitgesteld, pre-festival event Other Futures in Space op 29 maart

Helaas wordt Other Futures 2020 uitgesteld naar het najaar. De organisatie heeft hiertoe besloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het festival in Felix Meritis en de tentoonstelling op de Rozenstraat zullen in het najaar plaatsvinden. De nieuwe data worden nog gecommuniceerd. Deze editie van Other Futures richt zich voor een groot deel op de Aziatische cultuur. Aangezien het niet duidelijk is hoe de gebeurtenissen rond het virus zich de komende weken ontwikkelen, kan de organisatie de uitgenodigde gasten niet zonder problemen naar Amsterdam laten afreizen. Door deze force majeure is besloten het festival uit te stellen. We houden je op de hoogte van de nieuwe data waarop Other Futures 2020 plaats zal vinden.

In de tussentijd kun je op 29 maart naar het pre-festival event Other Futures in Space in De Ruimte Amsterdam, met optredens van muzikanten Muqata’a (Palestina), Only Now (San Francisco) en Gonzo (Portugal). Hier krijg je in samenwerking met Souk Records een voorproefje van de muziek die je in het najaar te wachten staat op Other Futures. Het is een mengelmoes van beats uit de hele wereld; dance muziek uit verschillende culturen met een eigen identiteit op het wereldtoneel. Meer informatie op de site van De Ruimte en op de Facebook-pagina van het evenement.

Bron: Other Futures

Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 - Other Futures in Space
Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 – Other Futures in Space

Milla Jovovich in Monster Hunter spektakelfilm

Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 - Monster Hunter poster
Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 – Monster Hunter

Films gebaseerd op computergames hebben nogal een reputatie. Hoewel ze verhaaltechnisch vaak van dubieuze kwaliteit zijn, zoals bijvoorbeeld Doom 2: Annihilation uit 2019, bleek Sonic the Hedgehog afgelopen februari enorm leuk te zijn. In oktober zal Monster Hunter verschijnen, gebaseerd op de populaire actie-jrpg-serie van Capcom. In deze spellenreeks neem je het op tegen veel uiteenlopende monsters, waaronder enorme exemplaren. Je hebt gelukkig de beschikking over een even enorm zwaard die op de nieuwe poster van de film een prominente rol speelt. Cosplayers op de Comic Cons kunnen hun hart ophalen.

Monster Hunter wordt geregisseerd door Paul W.S. Anderson (Resident Evil, Mortal Kombat, Event Horizon), met Milla Jovovich (Hellboy, Resident Evil, The Fifth Element) als luitenant Natalie Artemis in de hoofdrol. Haar team wordt geteleporteerd naar een vreemde wereld vol monsters. Daar moet ze de rituelen van een monsterjager leren, om de weg naar huis terug te vinden. Hoewel dit min of meer lijkt op hoe de Doom-films ingestoken worden, hebben we toch stille hoop dat Monster Hunter ons zal verrassen, zoals de betere delen uit de Resident Evil-filmreeks en Mortal Kombat, waar we stiekem fan van zijn. Kom op, een film vol monsters, reusachtige wapens en Milla Jovovich? Moet goedkomen, toch? Monster Hunter draait vanaf 15 oktober in de bioscoop.

Bron: Gizmodo

Nieuwe Jurassic World: Dominion aangekondigd

Na afloop van de gebeurtenissen in Jurassic World: Fallen Kingdom uit 2018 kon het niet anders dan dat er een vervolg zou komen. De – pas op spoilers! – dino’s vonden de vrijheid en trokken de wereld in. Uiteraard heeft dat zo zijn gevolgen voor de maatschappij zoals we die kennen. Een wandeling in het bos waar velociraptors rondwandelen, kan een uitdaging worden. Hoe dat uitpakt, gaan we zien in Jurassic World: Dominion. De productie van dit nieuwe deel in de filmreeks is van start gegaan. Jurassic World: Dominion wordt geregisseerd door Colin Trevorrow (Jurassic World), met opnieuw rollen voor Chris Pratt (Onward, Guardians of the Galaxy) en Bryce Dallas Howard (Terminator: Salvation, Spider-Man 3) als respectievelijk Owen Grady en Claire Dearing. Leuk voor de fans: ook Jeff Goldblum, Sam Neill en Laura Dern – de hoofdrolspelers van de originele Jurassic Park uit 1993 – zullen in de film te zien zijn, die juni volgend jaar moet uitkomen. Kijk jij uit naar deze derde Jurassic World?

Bron: The Hollywood Reporter

Modern Myths Nieuws: 2020 Week 8-10 - Jurassic World Dominion
Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 – Jurassic World: Dominion

Animal Crossing: New Horizons
vanaf 20 maart verkrijgbaar

Modern Myths Nieuws: 2020 Week 8-10 - Animal Crossing New Horizons Multiplayer
Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 – Animal Crossing: New Horizons Multiplayer

Heb je inmiddels alle Pokémon gevangen in Pokémon Sword en Shield? Maak je dan klaar om vanaf 20 maart af te reizen naar Animal Crossing: New Horizons. Als je in de put zit door de waan van de dag, dan heeft Tom Nook in deze exclusieve Nintendo Switch titel de perfecte oplossing voor je: zijn gloednieuwe Eilandleven-pakket! Geniet van een zorgeloos bestaan vol creativiteit en geef het leven vorm hoe jij dat wilt. Verzamel grondstoffen en maak er de mooiste spullen van, zoals meubilair en gereedschap. Groene vingers? Leg je eigen tuintje aan en plant bloemen en bomen op geheel nieuwe wijze. Bouw de woning van je dromen en geniet van het eilandleven. Word vrienden met nieuwe bewoners, geniet van de seizoenen, spring met een polsstok over rivieren terwijl je het eiland verkent, en nog veel meer! Leuk is dat je tot acht medespelers op je eiland kan laten wonen, mits deze geregistreerd zijn op een Nintendo Switch-systeem en een exemplaar van de game bezitten.

Tom Nook zelf legt het je uit in deze video:

Bron: Nintendo

Satirische fantasy The Portable Door verfilmd

Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 - The Portable Door
Modern Myths Nieuws 2020 :Week 8-10 – The Portable Door

Leuk nieuws voor liefhebbers van komedie in fantasy en sciencefiction. De satirische boekenserie rond de mysterieuze firma J.W. Wells & Co. van auteur Tom Holt wordt verfilmd. The Portable Door – naar het gelijknamige eerste boek in de serie – gaat over de sukkelige Paul Carpenter (Patrick Gibson (The OA, Tolkien)) die gaat werken voor het Londense J.W. Wells & Co. Al snel komt Paul erachter dat er iets niet in de haak is in de firma. Zo is zijn baas (Guy Pearce (Alien: Covenant)) een gedaanteveranderende goblin en blijkt de directeur van het bedrijf, Humphrey Wells (Christoph Waltz (Alita: Battle Angel, Django Unchained)), de wereld van magie te willen regeren door er zijn business model op los te laten. Deze satirische fantasyfilm moet een kruising worden tussen de komedieserie The Office en de Harry Potter-films. De Jim Henson Company (The Dark Crystal: Age of Resistance) is mede-producent en de regie ligt in handen van Jeffrey Walker (Modern Family, Dance Academy: The Movie). Het moge duidelijk zijn dat Modern Myths deze productie nauwlettend in de gaten zal houden en je op de hoogte brengt als er meer informatie beschikbaar is.

Bron: The Hollywood Reporter

Hasbro Halo Infinite Nerf geweren op komst

Game-liefhebbers die wel eens een pijltje afschieten met een Nerf-geweer opgelet: eind dit jaar komt Hasbro met een Nerf-reeks gebaseerd op de populaire Halo-serie van Microsoft. Wil je je een beetje voelen als de Master Chief, grijp dan zo’n MA40 geweer, een SPNKR of een Needler van het Covenant-ras.

Deze drie Halo Nerf-geweren zullen in oktober verschijnen. De MA40 zal rond de 50 dollar kosten en is gemotoriseerd. Je krijgt er tien pijltjes bij die automatisch vanuit het magazijn in het geweer worden geladen. Je krijgt als bonus een code om het geweer in de aankomende Halo: Infinite game op de Xbox Series X te ontsluiten. De SPNKR en de Needler zullen beide rond de 10 dollar kosten.

Bron: Engadget

Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 - Halo Infinite Nerf
Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 – Halo Infinite Nerf geweren

Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 trailers

Er zijn de afgelopen weken weer een hoop leuke trailers uitgekomen, die we hier voor je op een rijtje zetten:

Black Widow final trailer:

SCOOB trailer 2:

Connected: De Mitchells tegen de Machines:

Mortal Kombat 11 trailer met Spawn:

Castlevania seizoen 3 (Netflix):

Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 en verder

Bay en de Piraenauten cover met Yvette uitsnede 2Winactie: Bay en de Piraenauten nieuwsbrief winactie! Heb jij al kennis gemaakt met Bay en de Luchtkinderen in het steampunk-boek Bay en de Pireanauten? Zo niet, schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een gesigneerd exemplaar door onze eigen Yvette Hazebroek!

Zeemanslegendes - OpeningsbeeldAchtergrond: Zeemanslegendes – bijgeloof, zeemonsters en onheilstijdingen, In vroeger tijden hield de mens onheil op afstand door rituelen te eren uit folklore en bijgeloof. Nergens meer dan op zee. André kiest het ruime sop en brengt je deze sterke verhalen van de woelige baren.

Mysterium openingsbeeldBordspelrecensie: Mysterium: Spookachtig moordmysterie – Modern Myths Spellenavond, Los een moord op met behulp van een klopgeest in Mysterium. Vind zijn moordenaar, moordplaats en het moordwapen. Kun jij de visioenen van de geest op de juiste manier interpreteren?

Guns Akimbo winactie openingsbeeldWinactie: Guns Akimbo winactie – win vrijkaartjes voor deze gewel(da)dige zwarte komedie, Daniel Radcliffe in een ochtendjas met pistolen aan zijn handen geschroefd. Doe mee met onze Guns Akimbo winactie en maak kans op twee vrijkaartjes voor deze zwarte actiekomedie!

Het Verdronken Land cover uitsnede 2Boekrecensie: Het Verdronken Land: een spannend verhaal in een mogelijke toekomst, In Het Verdronken Land volgen we Vina op het eiland Getijden, een plek die elk getijde onderloopt en waar overleven een dagelijkse strijd is. Een post-apocalyptische wereld vol afwisselende personages.

Locke & Key op Netflix - de headkeyStreaming en televisie: Locke & Key op Netflix – Heerlijke avonturenserie vol mysterie, In Locke & Key draait het om magische sleutels, die verborgen zijn in het mysterieuze Keyhouse in Matheson, Massachusetts. In deze serie van Netflix krijg je een waar feestmaal aan avonturen voorgeschoteld.

Onward - Tom Holland en Chris PrattFilmrecensie: Onward – Een Pixar fantasy-familie om van te houden, Waar je bij Onward denkt een komische persiflage op het fantasy-genre en Dungeons & Dragons te kijken, word je eigenlijk meegenomen in een warme film over familie, broederliefde en je eigen weg in het leven vinden.

Momentum en Gebroken smallBoekrecensie: Momentum en Gebroken van Shelena Shorts, De achttienjarige Sophie ontmoet de knappe Weston die meer is dan je op het eerste gezicht denkt. Dan blijken Sophie en Wes een diepere connectie te hebben. We bespreken de Young Adult-serie Momentum.

The Lighthouse - Robert Pattinson uitsnedeFilmrecensie: The Lighthouse – Botsende karakters in de greep der waanzin, Laat je meevoeren met The Lighthouse, de nieuwe film van regisseur Robert Eggers. Twee vuurtorenwachters hebben dienst op een afgelegen eiland. In barre omstandigheden zijn ze aan elkaar overgeleverd; een ware kwelling.

De Quantum Detectives coverBoekrecensie: De Quantum Detectives: Blade Runner in de polder, De spannende sciencefictionthriller De Quantum Detectives van auteurs Johan Klein Haneveld en Theo Barkel gaat over de vondst van een mysterieus lijk en een onverwachte stroomstoring in de koude fusie centrale van Delft.

Openingsbeeld Gerald's Game 2Boek vs Film: Gerald’s Game – Welke is beter: Stephen Kings boek of de Netflix-film? Daniel is bezeten van de boeken van Stephen King. Hij las De Spelbreker (Gerald’s Game) en keek de Netflix-verfilming. Een perfect moment om de twee naast elkaar te leggen.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10 Agenda

Heroes Dutch Comic Con 2020 – 28 en 29 maart, Jaarbeurs Utrecht
Imagine Film Festival 2020 – 16 t/m 25 april, EYE Amsterdam
Keltfest 2020 – 23 en 24 mei, Groene Weelde Vijfhuizen
Heroes Made in Asia 2020 – 23 en 24 mei, Gorinchem
AnimeCon Classic 2020 – 5 t/m 7 juni, Theaterhotel Almelo
Other Futures 2020 – najaar 2020, Felix Meritis Amsterdam
HSFCon 2020 – 14 en 15 november 2020, hotel De Sparrenhorst, Nunspeet

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 8-10
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Op dit moment maak je kans op een gesigneerd exemplaar van het steampunk-avontuur Bay en de Piraenauten van onze eigen Yvette Hazebroek. Schrijf je snel in en win deze leuke extra!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise