Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Imagine Fantastic Film Festival 2022 – 26 oktober t/m 4 november, De FilmHallen en LAB111

oktober 26, 2022 @ 17:00 - november 4, 2022 @ 23:30

Imagine Fantastic Film Festival banner klein

De 38e editie van het Imagine Fantastic Film Festival omarmt met het principe “Weird is Wonderful” de fantastische film in al zijn gedaantes. Imagine Fantastic Film Festival 2022 vindt plaats van 26 oktober t/m 4 november in zowel De FilmHallen en LAB111 in Amsterdam.

Dit jaar viert Imagine de terugkeer van een fysieke editie! Je krijgt een uitgebreider en meer divers programma dan ooit. In de nieuwe locaties De FilmHallen en LAB111 vertoont het festival een verscheidenheid aan speelfilms en korte films. In maar liefst vijf zalen, waar dat er eerst twee waren. Het programma bestaat dit jaar uit vier belangrijke pijlers: het jaarlijkse themaprogramma, “Mythen van de Wereld”, “Imagine Expanded” en “Imagine Industry”.

Imagine - Myths of the World

Imagine Fantastic Film Festival 2022 – Films

In het algemene programma van Imagine 2022 vind je weer een bijzondere collectie fantastische films in de genres horror, sciencefiction en fantasy. Kijk onder andere naar:

Dark Glasses

Dark Glasses is een film van de legendarische regisseur Dario Argento (Suspiria) en valt onder het Giallo-genre. Diana, een jonge vrouw die haar zicht verloren heeft, vindt een gids in de vorm van de Chinese jongen Chin. Samen moeten ze een gevaarlijke moordenaar opsporen in de duisternis van Italië.

Dark Glasses - Dario Argento 2022

Lux Æterna

Heksen en modellen komen voorbij in Lux Æterna van Gaspar Noé (Enter the Void). Béatrice Dalle en Charlotte Gainsbourg zijn actrices die op een filmset verhalen vertellen over heksen. Maar daarnaast is Lux Æterna ook een essay over cinema, de liefde voor films en hoe hysterisch het er op een filmset aan kan toegaan.

Imagine Fantastic Film Festival 2022: Lux Æterna - Gaspar Noe

Holy Spider

Imagine vertoont het in Farsi gesproken crime-drama Holy Spider van Ali Abbasi (Shelley). Een journalist daalt af in de duistere onderwereld van de Iraanse heilige stad Mashhad. Ze onderzoekt een reeks seriemoorden op seks werkers door de zogenaamde “Spider Killer” die gelooft dat hij de stad reinigt van zondaars.

Holy Spider - Ali Abbasi

The Witch Part 2

Het lang verwachte vervolg op de Zuid-Koreaanse scifi thriller The Witch Part 2 (Manyeo2: Lo go) van Park Joon-Hung (Nagwonui bam) is te zien op het festival. Een meisje ontwaakt in een geheim laboratorium en ontmoet Kyung-hee die haar probeert te beschermen tegen een bende misdadigers. Als de bende het meisje uiteindelijk vindt, worden de misdadigers overweldigd door een onverwachte kracht.

The Witch Part 2 The Other One

Thema – Mythen van de Wereld: Hong Kong

In het programma met een landenfocus – “Mythen van de Wereld” – staat een mythische stad centraal: Hong Kong. De unieke smeltkroes die de stad is, laat Imagine zien aan de hand van vijf films in vijf genres uit vijf verschillende decennia. Het festival biedt fameuze Hong Kong Cinema-titels aan zoals het bloedstollende Dream Home (2010) van Pang Hon-Cheung. Of ga naar de 4K-restoratie van de ultieme crime-thriller Infernal Affairs (2002) van Alan Mak of beleef muzikale filmgeschiedenis met The Wild Wild Rose (1960) van Wong Tin-Lam. Daarnaast zie je nog veel meer bijzondere cinema-geschiedenis.

Imagine Fantastic Film Festival 2022: Infernal Affairs - Alan Mak
Infernal Affairs – Alan Mak

Programma – LAB RATS!

Ter ere van de geschiedenis van bioscoop LAB111 viert Imagine de langdurige verwantschap tussen fantastische fictie en gekke wetenschap. Tijdens “LAB RATS!” beleef je menselijke experimenten met klassieke films, nieuwe releases, Q&A’s, games, kunst en meer. Het zal gaan van body horror tot bio hacking. Gekeken wordt naar de dood, het leven en alles daar tussenin.

Titels die onder meer voorbijkomen zijn de sciencefiction comedy Brian and Charles van Jim Archer en de gastro-horror-comedy Flux Gourmet van Peter Strickland. Ook de Japanse body horror klassieker Tetsuo II: The Body Hammer kun je op het grote scherm zien.

Imagine Fantastic Film Festival 2022: Tetsuo II - The Body Hammer
Tetsuo II – The Body Hammer

Imagine Fantastic Film Festival 2022 – Modern Myths Special:

De Modern Myths recensies, achtergronden en interviews rond de films van dit jaar kun je lezen in onze Imagine Film Festival 2022 special.

Dit zijn de titels die we bespreken:

Bekijk het volledige programma van Imagine Fantastic Film Festival 2022!

En bekijk hier de trailer van het festival:

Over Imagine Fantastic Film Festival

Imagine Fantastic Film Festival 2022 logoImagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland. Kom kijken naar het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding. Laat je meevoeren naar andere werelden. Of kijk anders naar onze eigen wereld. Daarbij onderzoekt het festival nieuwe vormen om fantastische verhalen te ervaren. Zoals virtual reality en fantastische games. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context. Zo verbindt het de fantastische film met maatschappelijke ontwikkelingen.

Imagine op Modern Myths

Modern Myths is fan van het Imagine Fantastic Film Festival. We zijn er elke editie te vinden. In 2018 spraken we met artistiek directeur Chris Oosterom over Imagine 2018. Het interview lees je hier.

Een greep uit onze recensies van films van afgelopen edities:

Voor Imagine Film Festival maken we specials met recensies, achtergronden en interviews. Lees onze Imagine Film Festival 2020 special en de Imagine Film Festival 2021 special!

Imagine 2020 shorts - Modern Myths

Imagine Fantastic Film Festival 2022 informatie:

Imagine Fantastic Film Festival 2022: 26 oktober t/m 4 november 2022
Locatie: De FilmHallen en LAB111
Tijd: TBA
Prijs: TBA
Tickets via: Imaginefilmfestival.nl
Meer informatieImaginefilmfestival.nl

 

Imagine Fantastic Film Festival

Gegevens

Begin:
oktober 26, 2022 @ 17:00
Einde:
november 4, 2022 @ 23:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.imaginefilmfestival.nl

Organisator

Imagine Film Festival
Telefoon
020-679 48 75
Bekijk de site van Organisator

Locatie

LAB111
Arie Biemondstraat 111
Amsterdam, 1054PD Nederland
+ Google Maps
Telefoon
020 616 9994
Bekijk de site van Locatie