Modern Myths Nieuws 2020 Week 7 - The Batman

The Batman, HDCC poster winactie – Modern Myths Nieuws 2020: Week 7

In het Modern Myths Nieuws 2020: Week 7 weer een bonte verzameling fantastisch nieuws! Kevin Smith regisseert de Masters of the Universe: Revelation anime voor Netflix, met onder andere Mark Hamill als Skeletor. Maak hier bij Modern Myths kans op een Heroes Dutch Comic Con 2020 poster door R.B. Silva. Verhalen Vertellers 2 is een nieuwe bundel korte SF- en fantasy-verhalen van een uiteenlopend gezelschap schrijvers en Indiana Jones 5 is in productie. Verder stampt Godzilla door Monopoly en Jenga en is er nieuws over The Batman. We sluiten af met de leukste trailers van afgelopen week. Wat wil je nog meer?   

Mark Hamill als Skeletor in Kevin Smiths
Masters of the Universe voor Netflix

Modern Myths Nieuws 2020 Week 7 - Masters of the Universe - Revelation
Modern Myths Nieuws 2020: Week 7 – Masters of the Universe – Revelation

Het is toch alweer 37 jaar geleden sinds He-Man and the Masters of the Universe in 1983 een van de populairste tekenfilmseries ooit werd. Nu slaan Netflix en Mattel Television de handen ineen om prins Adam en de wereld van Eternia terug op je scherm te brengen. Niemand minder dan Kevin Smith (Clerks, Mallrats, Chasing Amy) heeft de leiding over deze animeserie, waarin grote namen als Mark Hamill (Star Wars: The Rise of Skywalker, Batman: The Animated Series) de stemmen van de helden en schurken zullen verzorgen. Naast Hamill – die Skeletor zal vertolken – zijn er ook rollen voor Kevin Conroy (Batman: The Animated Series, Crisis on Infinite Earths) als Mer-Man, Lena Headey (Game of Thrones, 300) als Evil-Lyn en Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer, Cruel Intentions) als Teela.

Masters of the Universe: Revelation, zoals de serie gaat heten, is een direct vervolg op de klassieke tekenfilmserie. Naast He-Man zullen we dus ook Orko, Cringer en Man-At-Arms tegenkomen. Het is aan Teela om het mysterie van het verdwenen Sword of Power op te lossen, voor het universum vergaat. Welke geheimen van kasteel Grayskull zullen onthuld worden? We hebben nog geen datum voor je waarop we de Neflix-anime kunnen gaan zien, maar wees gerust, we zitten er bovenop.

Bron: The Hollywood Reporter

Win een Heroes Dutch Comic Con 2020 poster door R.B. Silva

Heroes Dutch Comic Con 2020 poster R.B. SilvaWil jij de epische poster van de 10e editie van Heroes Dutch Comic Con winnen om tijdens deze jubileumeditie te laten signeren door comic artist R. B. Silva (Powers Of X)?

Doe dan mee met onze HDCC PosterOfX winactie!

Laat ons in de reacties op deze editie van het Modern Myths Nieuws of op onze social media kanalen weten dat je een exemplaar wilt winnen en/of abonneer je op onze nieuwsbrief of YouTube-kanaal. Op 23 februari trekken we 9 winnaars die de poster thuisgestuurd krijgen (hier vind je onze voorwaarden).

Heroes Dutch Comic Con Spring Edition 2020 vindt op 28 en 29 maart plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Nieuwe bundel Verhalen Vertellers

Modern Myths Nieuws 2020 Week 7 - Verhalen Vertellers 2
Modern Myths Nieuws 2020: Week 7 – Verhalen Vertellers 2

Voor de tweede maal bundelen topauteurs en debutanten hun krachten om een bijzondere verhalenbundel neer te zetten. In Verhalen Vertellers 2 vind je sciencefiction-, fantasy- en griezelverhalen van Tais Teng, Jaap Boekestein, Theo Barkel, Karel Smolders, Nadine Stenglein, Johan Klein Haneveld, Gerd Goris, Vince Penders, Martijn Kregting en Nanouk Kira, wier debuut dit jaar zal uitkomen. Reis mee met gouden luchtschepen, ontmoet sensuele godinnen en ijzeren krijgers en werp een blik in het hiernamaals. Heel veel leesplezier voor € 16,95 dus. Bestel hem via de webwinkel van Uitgeverij Macc.

Bron: Uitgeverij Macc

Indiana Jones 5 in productie

Er waren al lang geruchten, maar nu is het dan toch echt zo ver: Indiana Jones 5 is in productie! Harrison Ford (Blade Runner 2049, The Expendables 3) zelf heeft in een interview gezegd dat het filmen binnen enkele maanden begint. Het laatste filmavontuur van Indiana Jones – Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull – was in 2008 en werd niet heel goed ontvangen. Het nieuwe deel moet volgend jaar juli uitkomen en zal opnieuw door Steven Spielberg (Ready Player One, The BFG) worden geregisseerd. Het script is onder andere geschreven door Jonathan Kasdan, die ook Solo: A Star Wars Story heeft gemaakt (en de zoon is van Raiders of the Lost Ark scriptschrijver Lawrence Kasdan). Ford zelf is erg tevreden over het script, waarin er dieper op het verleden van de archeoloog met de hoed en de zweep wordt ingegaan. Of er – net als in Indiana Jones and the Last Crusade of The Young Indiana Jones Chronicles – teruggegaan wordt naar de jeugd van Indy is niet bekend, maar er zal een stukje geschiedenis worden afgerond en er komen nieuwe ontwikkelingen in zijn leven. Zal het laatste avontuur van Indiana Jones dan nu aanvangen?

Bron: IGN

Modern Myths Nieuws 2020 Week 7 - Harisson Ford als Indiana Jones
Modern Myths Nieuws 2020: Week 7 – Harisson Ford als Indiana Jones

Godzilla Monopoly en Jenga

Modern Myths Nieuws 2020 Week 7 - Godzilla Jenga spel
Modern Myths Nieuws 2020: Week 7 – Godzilla Jenga

Afgelopen maand zijn we op onze site begonnen met de Modern Myths Spellenavond, waarin we maandelijks de leukste bord- en kaartspellen in het fantastische genre bespreken. We begonnen met Sub Terra en binnenkort volgen Mysterium en Arkham Horror. Voor de redactie is het uitzoeken van deze titels natuurlijk een groot deel van de lol en zo kom je ook nog eens wat tegen. Wat dacht je van de bekende spellen Monopoly en Jenga, maar dan met een Godzilla-thema? In Noord-Amerika komen deze spellen in het voorjaar uit door de samenwerking van spellenmaker usaopoly (The OP) en Toho International. Monopoly: Godzilla en Jenga: Godzilla Extreme Edition is voor liefhebbers van deze beroemde Kaiju (zoals onze André) natuurlijk een must-have. Bij de Jenga-variant kun je je er zo wat bij voorstellen: je krijgt namelijk naast de houten stapelblokjes ook een miniatuur Godzilla. Deze komt met behulp van een dobbelsteen steeds dichter bij je bouwwerk, met uiteindelijk alle gevolgen van dien. Maar ook in de Monopoly-versie is het de bedoeling dat je je tegenstanders ‘verplettert’. De zes figuren waarmee je speelt zijn Godzilla, Mothra, King Ghidorah, Minilla, Mechagodzilla en Rodan. De kans is groot dat als de spellen ook in Europa verkrijgbaar zijn, je ze in onze Modern Myths Spellenavond voorbij zult zien stampen!

Bron: The OP

Modern Myths Nieuws 2020 Week 7 - Godzilla Monopoly
Modern Myths Nieuws 2020: Week 7 – Godzilla Monopoly

The Batman kostuumtest en thema restaurant in Londen

Batman Year OneNa Joker en Birds of Prey zijn nu alle ogen gericht op de terugkeer van The Dark Knight zelf naar de bioscopen. Volgend jaar moet The Batman verschijnen, van regisseur Matt Reeves (Cloverfield, Dawn of the Planet of the Apes) en met Robert Pattinson (Twilight, The Lighthouse) als Bruce Wayne/Batman. De geruchtenmolen draait al volop, zo lijkt het erop dat de film zich zal concentreren op het tweede jaar waarin Bruce als Batman de misdaad in Gotham City aanpakt. De zogeheten Batman: Year One is een geliefde comic in de Batman-serie en als The Batman die sfeer weet neer te zetten, kan er zeker iets moois ontstaan. Ook Robert Pattinson heeft ons met zijn laatste films weten te overtuigen. Hieronder zie je een kostuumtest die regisseur Matt Reeves heeft vrijgegeven:

The Batman – Camera Test from Matt Reeves on Vimeo.

Hier vallen veel dingen in op, niet in de laatste plaats het vleermuissymbool, wat gemaakt lijkt te zijn uit de onderdelen van een pistool. De vraag is daarbij of Reeves en Pattinson niet teveel symboliek in deze nieuwe versie van de gemaskerde misdaadbestrijder willen stoppen, maar uiteraard wachten we af wat gaat komen. In ieder geval zijn de verwachtingen hooggespannen.

Dan een ander grappig Bat-nieuwtje: in Londen kun je vanaf deze zomer naar een heus Batman-restaurant! In verschillende afdelingen kun je voor verschillende prijzen eten in de stijl van een periode uit het leven van The Dark Knight. Het restaurant zal in Soho te vinden zijn en Park Row gaan heten, naar het gedeelte van Gotham waar de ouders van Bruce Wayne om het leven zijn gekomen. Je kunt er op zijn Engels eten bij Pennyworth’s, kiezen uit een visgerecht in The Penguin’s Iceberg, sushi eten in het Harley Quinn omakase restaurant of in de cocktailbar Old Gotham City plaatsnemen. Verwacht prijzen rond de 45 pond voor de goedkopere restaurants en 120 pond voor de meest chique gedeeltes.    

Bron: Twitter en Big Hospitality

Trailers

Er zijn de afgelopen week weer een hoop leuke trailers uitgekomen, die we hier voor je op een rijtje zetten:

Stranger Things 4 teaser:

Altered Carbon seizoen 2:

The Green Knight:

Castlevania seizoen 3:

The Iron Mask:

Modern Myths Nieuws 2020: Week 7 en verder

Fantasy Island - Michael PeñaWinactie: Fantasy Island winactie – Win vrijkaartjes voor deze tropische bioscoopreis! De televisieserie Fantasy Island uit de jaren 70 is de basis voor een horrorfilm van Blumhouse Productions. Zelf zien? Doe mee met de Fantasy Island winactie en win twee vrijkaartjes voor deze tropische horror!

Sonic the Hedgehog - Sonic coolFilmrecensie: Sonic the Hedgehog – Race naar de bios voor een avontuurlijke film, Sonic The Hedgehog rent al over je scherm sinds 1991. Nu racet de blauwe egel de bioscoop in om het in een live-actionfilm op te nemen tegen Dr. Robotnik (Jim Carrey).

De Laatste Erfgenaam - De Saffieren Troon en De Smaragden Troon 2Boekrecensie: De Laatste Erfgenaam – De Saffieren en Smaragden Troon, De young adult boekenserie De Laatste Erfgenaam van schrijfster Evi F. Verhasselt is echt een aanrader voor iedereen. We bespreken de eerste twee: De Saffieren Troon en De Smaragden Troon.

The Dark Joker4K UHD-recensie: Joker op UHD – gitzwarte karakterschets zonder vleermuis, Joker van regisseur Todd Phillips is op UHD, blu-ray en dvd. Zo kun je het bijzondere spel van Joaquin Phoenix op je gemak nog eens bekijken, waar de acteur terecht een Golden Globe en een Oscar voor won.

Into the Dark Down - Natalie Martinez als Jennifer RobbinsStreaming en televisie: Into the Dark: Down – De langste date van je leven, In Into the Dark: Down op Horrify draait het om de horrorzijde van Valentijn en niet enkel om de liefde. Wanneer gaat liefde te ver?

Modern Myths Agenda:

Fantasy Fest 2020 – 29 februari en 1 maart, De Broodfabriek, Rijswijk
Heroes Dutch Comic Con 2020 – 28 en 29 maart, Jaarbeurs Utrecht
Other Futures 2020 – 10 t/m 12 april, Felix Meritis Amsterdam
Imagine Film Festival 2020 – 16 t/m 25 april, EYE Amsterdam
Keltfest 2020 – 23 en 24 mei, Groene Weelde Vijfhuizen
Heroes Made in Asia 2020 – 23 en 24 mei, Gorinchem
AnimeCon Classic 2020 – 5 t/m 7 juni, Theaterhotel Almelo
HSFCon 2020 – 14 en 15 november 2020, hotel De Sparrenhorst, Nunspeet

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 7
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Op dit moment maak je kans op een epische poster van Heroes Dutch Comic Con Spring Edition 2020 door R.B. Silva en binnenkort kun je meedingen naar een gesigneerd exemplaar van het steampunk-avontuur Bay en de Piraenauten van onze eigen Yvette Hazebroek. Schrijf je snel in en win deze leuke extra!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

2 reacties

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.