Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
WandaVision
Official Superhero Merchandise

WandaVision, Pokémon HOME, Kingdom Hearts – Modern Myths Nieuws 2020: Week 5 en 6

In het Modern Myths Nieuws 2020 – Week 5 en 6 beginnen we met nieuws uit de streaming-wereld over onder andere Star Wars: The Mandalorian seizoen 2 en WandaVision. Daarna duiken we in Kukulkans Meesterplan boek III – De Zoon van de Slang en de Kingdom Hearts All-in-One Package. Pokémon die je gevangen hebt, sla je vanaf deze maand op in Pokémon HOME en tot slot hebben we de Super Bowl 2020-trailers uit ons genre voor je op een rij gezet. Aan de slag!  

Star Wars: The Mandalorian seizoen 2
en meer streaming-nieuws

We leven in een gouden televisietijdperk. Met verschillende streamingdiensten onder de knoppen van je afstandsbediening en nog enkele aan de horizon kun je dagelijks kiezen uit talloze shows, waarvan veel titels in het fantastische genre vallen. Bij deze wat kort nieuws over wat ons in de nabije toekomst te wachten staat.

Op Disney+ mag je vanaf oktober dit jaar het tweede seizoen van Star Wars: The Mandalorian verwachten. De hitserie zette de streamingdienst van Disney meteen op de kaart en maakte van baby Yoda een popcultuuricoon. De schurk Moff Gideon zal een grotere rol spelen in het tweede seizoen.

Modern Myths Nieuws 2020 - Week 5 en 6: Moff Gideon
Modern Myths Nieuws 2020: Week 5 en 6 – Star Wars: The Mandalorian – Moff Gideon

Naast Star Wars is Marvel ook een grote pijler van Disney+ en naast de Marvel-films komen er ook verschillende series. Voor die verhalen moet je iets langer geduld hebben, WandaVision is pas in december aan de beurt. Wil je alvast een korte glimp van de serie opvangen, kijk dan verderop naar de Disney+ Super Bowl trailer.

Modern Myths Nieuws 2020 - Week 5 en 6: WandaVision
Modern Myths Nieuws 2020: Week 5 en 6 – WandaVision

In Amerika kun je je bij Disney naast Disney+ ook abonneren op de dienst Hulu, waar onder andere series als Castle Rock en The Handmaid’s Tale populair zijn. Disney heeft bekend gemaakt dat Hulu vanaf 2021 ook buiten Amerika beschikbaar zal zijn. En dan is er nog HBO Max, welke in mei dit jaar in Amerika lanceert. Ook die dienst komt later naar de rest van de wereld, met een enorm aanbod aan content uit de stallen van AT&T en WarnerMedia. Warner Bros zet er zelfs een volledig filmdivisie voor op, die exclusief voor het platform gaat produceren. De studio gaat Warner Max heten en mag putten uit het intellectuele eigendom van onder andere New Line Cinema, HBO en DC Comics. Kortom, nog meer keuze(stress)!

Bron: Variety

Modern Myths Nieuws 2020 - Week 5 en 6: The Handmaid's Tale
Modern Myths Nieuws 2020: Week 5 en 6 – The Handmaid’s Tale

Kukulkans Meesterplan boek III –
De Zoon van de Slang boekpresentatie

Modern Myths Nieuws 2020 - Week 5 en 6: Zoon van de slang
Modern Myths Nieuws 2020 : Week 5 en 6 – De Zoon van de slang

Onlangs is De Zoon van de Slang, het derde boek van de Kukulkans Meesterplan-trilogie van auteur Peter Varg uitgekomen bij uitgeverij Celtica Publishing. In deze dark fantasy-serie wordt Victor in de magische wereld van Zuid-Amerika deel van een oeroude profetie. Hij is de Zoon van de Slang, geboren uit menselijke liefde en gemaakt met de kennis van de oude indianen god Kukulkan. Die heeft in hem de lotslijnen van de mensheid verweven. Is Victor het wapen dat een einde zal maken aan de gewelddadige heerschappij van de Waanzinnige God?

Op zaterdag 15 februari 2020, vanaf 14:00 uur, vindt in het Wereldhuis te Aalst (België) de boekpresentatie plaats voor De Zoon van de Slang. De deur staat open voor iedereen die van de schrijver wil horen hoe hij tot deze verhalen is gekomen. Natuurlijk kun je ook een gesigneerd exemplaar van zijn boek(en) bemachtigen.

Bron: Celtica Publishing

Herbeleef de complete Kingdom Hearts saga

Ben je fan van de videogame reeks Kingdom Hearts – waarin de helden uit de spellen van Square Enix op avontuur gaan met bekende Disney-personages als Donald Duck, Mickey Mouse en Goofy – en mis je nog wat delen? Of heb je de spellen nog nooit gespeeld en heb je dit jaar enkele maanden niets te doen, hou dan de Kingdom Hearts All-in-One Package in de gaten. Deze verzameling van alle (!) titels uit de achttienjarige geschiedenis van de serie worden in één bundel voor de PlayStation 4 beschikbaar. Vanaf 17 maart in Noord-Amerika, maar vast ook snel daarna in Europa. De bundel bestaat uit: Kingdom Hearts Final Mix, Kingdom Hearts II Final Mix, Kingdom Hearts III, Kingdom Hearts Re:Chain Of Memories, Kingdom Hearts Re:Coded, Kingdom Hearts 358/2 Days, Kingdom Hearts Dream Drop Distance HD, Kingdom Hearts Birth By Sleep Final Mix, Kingdom Hearts 0.2 Birth By Sleep – A Fragmentary Passage en de animatiefilm Kingdom Hearts Χ Back Cover.

In principe is deze bundel een combinatie van Kingdom Hearts: The Story So Far en het nieuwste deel Kingdom Hearts III, die beide nu al los verkrijgbaar zijn. Maar voor zo’n 50 dollar heb je dan alle titels in een mooie doos in je kast. Het enige wat dan nog mist is de kersverse uitbreiding Kingdom Hearts III Re:Mind. Die zal je dan nog eens voor de reguliere prijs van 30 euro als download moeten aanschaffen. Waarmee de hele bundel helaas nét niet compleet is.

Bron: Square Enix

Modern Myths Nieuws 2020 - Week 5 en 6: Kingdom Hearts All In One
Modern Myths Nieuws 2020: Week 5 en 6 – Kingdom Hearts All In One

Al je Pokémon in de cloud via Pokémon HOME

Modern Myths Nieuws 2020 - Week 5 en 6 - Pokemon Home logoWeet jij precies hoeveel Pokémon je door de jaren heen hebt verzameld? Met het verschijnen van Pokémon Sword en Shield zijn er inmiddels al 890 verschillende monstertjes te vangen. Je kunt een hele database bouwen van alle verschillende soorten en hun evoluties. Laat Nintendo je daar nu mee helpen met een app en de nieuwe clouddienst Pokémon HOME. Met deze app ben je als Pokémon trainer niet langer gebonden aan één spelsysteem en kun je je Pokémon-verzameling uit verschillende spellen beheren. Zo kun je Pokémon overbrengen tussen compatibele spellen, ze onderweg ruilen en nog veel meer!

Pokémon HOME is bedoeld als een plek waar alle Pokémon bijeengebracht kunnen worden. Via de app kunnen Trainers Pokémon uit gekoppelde spellen uit de Pokémon-serie overbrengen en in Pokémon-boxen in de cloud opslaan of verplaatsen naar gekoppelde compatibele spellen. In deze infographic zie je hoe het werkt:

Modern Myths Nieuws 2020 - Week 5 en 6: Pokemon Home Infographic
Modern Myths Nieuws 2020: Week 5 en 6 – Pokémon Home Infographic

Het is de bedoeling dat je Pokémon uit Pokémon GO binnenkort ook gekoppeld kunnen worden. Daniel en Paul zijn de Pokémon-fans van Modern Myths en hoewel Daniel niet voor de dienst zou betalen, lijkt het hem ideaal als je je Pokédex vol wilt krijgen. Paul gaat de dienst zeker gebruiken. Hij wil zijn Pokémon tussen de verschillende games wisselen en gaat voor het gebruiksgemak.

Pokémon HOME komt deze maand uit voor iOS, Android en Nintendo Switch. Hoe het precies werkt, wat er allemaal kan en welke abonnementen je kunt nemen, kun je vinden op: home.pokemon.com/nl.

 Bron: Pokemon.com

Modern Myths Nieuws 2020 - Week 5 en 6: Pokemon HOME Challenges
Modern Myths Nieuws 2020: Week 5 en 6 – Pokémon HOME Challenges

Super Bowl 2020 trailers

De Amerikaanse Super Bowl is een spetterende jaarlijkse football finale die in februari gespeeld wordt tussen de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference. Het spektakel trekt op televisie miljoenen kijkers en is dus voor adverteerders de uitgelezen plek om je product te promoten. Voor liefhebbers van het fantastische genre is het ook een evenement om naar uit te kijken, omdat de grote filmstudio’s het moment benutten om trailers van hun belangrijkste titels te tonen. Veel van die films en series volgen wij bij Modern Myths op de voet. Hieronder zetten wij daarom de trailers van de fantastische films in de Super Bowl 2020 voor je op een rijtje:

A Quiet Place II:

Black Widow:

The Invisible Man:

Mulan:

En dan was er nog een Wonder Woman 1984 reclamefilmpje:

En een teaser voor de aankomende Marvel-series op Disney+, The Falcon and the Winter Soldier, Loki en WandaVision:

Modern Myths Nieuws 2020 – Week 5 en 6
en verder:

Joker op blu-ray openingsbeeld uitsnedeWinactie: Joker op blu-ray winactie – de clownprins der misdaad op visite! Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix won een Golden Globe voor zijn vertolking van de clownprins der misdaad in Joker. Hij mag dan ook niet in je verzameling ontbreken. Doe mee met onze Joker op blu-ray winactie!

Birds of Prey - ha ha HarleyFilmrecensie: Birds of Prey – de chaos en het gebroken hart van Harley Quinn, Aan de trailers van Birds of Prey te zien lijkt Harley geïnspireerd te zijn door Wade Wilson – Deadpool. Hooggespannen verwachtingen dus, maar deze DC Comics-film maakt het niet waar.

Star Trek Picard - Picard en Number OneStreaming en televisie: Star Trek: Picard – De herrijzenis van Jean-Luc Picard, Star Trek-fan André installeerde zich voor Amazon Prime om Star Trek: Picard te zien. Komen we thuis op de Enterprise, of is dit geen Star Trek meer?

The Lodge - Riley KeoughWinactie: The Lodge winactie – Win vrijkaartjes voor deze ijskoude horror! Hier op Modern Myths maak je kans op een geweldige bioscoopreis naar een pittoresk berghutje in de sneeuw. Doe mee met onze The Lodge winactie en maak kans op twee vrijkaartjes!

October Faction - The Familie AllenStreaming en televisie: October Faction – Puberen met monsterjagers op Netflix, In October Faction is de basis een familie monsterjagers, waar Netflix een grote schep young adult doorheen mixt. Monsters en pubers; een combinatie zo logisch, dat het haast eng wordt.

Sub Terra - openingsbeeld defModern Myths Spellenavond: Sub Terra: overleven in een grot, Schuif bij ons aan voor een spelletjesavond! We bespreken uiteenlopende spellen om alleen of met een groep te spelen. Deze maand onderzoeken we een mysterieuze grot in: Modern Myths Spellenavond – Sub Terra!

Gretel Hansel - Haar in je mondFilmrecensie: Gretel & Hansel – Kinderen hinderen in deze onheilspellende horrorfilm, Sprookjes zijn niet voor kinderen en het horrorgenre zit de verfilming Gretel & Hansel als gegoten. Mix er nog een dosis occulte symboliek door en je hebt een onderhoudend griezelverhaal.

Tolkien op blu-ray - In de loopgravenBlu-ray: Tolkien op blu-ray – nog dieper in het leven van de meester, Veel elementen uit het werk van J.R.R. Tolkien zijn terug te leiden naar zijn privé-leven en jeugd, wat de biopic Tolkien op blu-ray tot in detail doet. Zo wordt Tolkiens leven een geromantiseerd avontuur met duistere ondertonen.

His Dark Material - Op pad met je DaemonStreaming en televisie: His Dark Materials – Een vraagstuk over geloof en pratende dieren, HBO heeft met His Dark Materials van schrijver Philip Pullman opnieuw een fantasywereld tot leven gebracht. Deze wereld ken je van The Golden Compass. André heeft er in zijn vakantie naar gekeken.

Ordo Entia - Opstand coverBoekrecensie: Ordo Entia – Opstand: vriendschap en innerlijke strijd, Ordo Entia – Opstand is het vervolg van Ordo Entia – Openbaring. Waar Openbaring zich in de huidige tijd afspeelt, gaan we in Opstand terug naar 1967 en komen we uiteindelijk met sprongen weer terug in onze tijd.

IT Chapter Two - The Losers Club weer bij elkaar uitsnedeBlu-ray: IT: Chapter Two op blu-ray – Kingsize verfilming met gebreken, Na hun overwinning op de clown Pennywise in IT: Chapter One zijn de Losers uit Derry vertrokken. Als er na zevenentwintig jaar weer mensen verdwijnen in het stadje moeten ze terugkeren in IT: Chapter Two op blu-ray.

Modern Myths Nieuws 2020 – Week 5 en 6: Agenda

Fantasy Fest 2020 – 29 februari en 1 maart, De Broodfabriek, Rijswijk
Heroes Dutch Comic Con 2020 – 28 en 29 maart, Jaarbeurs Utrecht
Other Futures 2020 – 10 t/m 12 april, Felix Meritis Amsterdam
Imagine Film Festival 2020 – 16 t/m 25 april, EYE Amsterdam
Keltfest 2020 – 23 en 24 mei, Groene Weelde Vijfhuizen
Heroes Made in Asia 2020 – 23 en 24 mei, Gorinchem
AnimeCon Classic 2020 – 5 t/m 7 juni, Theaterhotel Almelo
HSFCon 2020 – 14 en 15 november 2020, hotel De Sparrenhorst, Nunspeet

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

MODERN MYTHS NIEUWS 2020 – Week 5 en 6:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Binnenkort kun je meedingen naar een gesigneerd exemplaar van het steampunk-avontuur Bay en de Piraenauten van onze eigen Yvette Hazebroek. Schrijf je snel in en win deze leuke extra!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

GamesGames

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.