Modern Myths Nieuws 2020: Week 32 - 33 - Openingsbeeld
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

PAC-MAN 40 jaar, He-Man rpg, Knight Rider, Blumhouse – Modern Myths Nieuws

Terug naar de jaren 80! PAC-MAN is veertig jaar en Storyworld in Groningen viert dit met een uitgebreide expositie. Speel binnenkort de avonturenfilm The Princess Bride op je keukentafel als bordspel. Ga naar de bioscoop voor de eerste Knight Rider film en speel tot slot de Legends of Grayskull rpg! Verder in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 32 – 33 een Blumhouse filmserie op Amazon Prime Video: Welcome to the Blumhouse. En wil je weten waar DC Comics en Warner Bros je de komende tijd op zullen trakteren, volg op 22 augustus dan het online evenement DC FanDome. Voor de Modern Myths redactie is de vakantie nu toch echt voorbij!

Blumhouse filmserie naar Amazon Prime Video

Welcome to the Blumhouse - Modern Myths Nieuws 2020: Week 32 - 33Liefhebbers van horror productiestudio Blumhouse opgelet, vanaf oktober (in ieder geval in Amerika) kun je op Amazon Prime Video kijken naar Welcome to the Blumhouse, een serie van acht aan elkaar gelinkte griezelfilms. Op Modern Myths bespreken we regelmatig titels van Blumhouse, die bekend staan om hun sterke verhalen, vertelt met kleine budgetten. Zo hebben we onlangs The Invisible Man en The Purge seizoen 1 besproken. En hebben we Jason Blum zelf gesproken.

Toegegeven, Blumhouse maakt ook films als Fantasy Island. Maar over het algemeen zijn we zeer te spreken over deze verhalen. Welcome to the Blumhouse is een verzameling griezelfilms over familie en liefde; thema’s van zowel verlossing, als van vernietigende kracht. Dit jaar verschijnen The Lie en Black Box op 6 oktober en Evil Eye en Nocturne op 13 oktober. De volgende vier films in de Welcome to the Blumhouse serie zullen volgend jaar verschijnen. We zullen je op de hoogte houden of we de serie hier in Nederland ook op dezelfde data kunnen bekijken. Uiteraard recenseren we de films als het zover is!

Bron: Variety

DC FanDome: niet te missen online event

DC FanDome bannerAlle grote Comic Cons zijn dit jaar niet doorgegaan, of waren enkel virtueel te bezoeken. Uiteraard is onze hoop gevestigd op de Dutch Comic Con eind november. Maar voor het zover is kun je bij DC Comics en Warner Bros terecht voor het online event DC FanDome!

Het 24 uur durende gratis online event DC FanDome vindt plaats op 22 augustus en is wereldwijd te volgen in negen verschillende talen. Verwacht allerlei exclusief nieuws uit het DC Multiverse. Van vooral de tv-series, de films en de games. Panels rond de comics zijn minder aanwezig. Het evenement begint in Amerika om 10:00 ’s ochtends. Dat betekent dat wij in Nederland om 20:00 ’s avonds aan kunnen haken. Verwacht nieuws van onder andere Wonder Woman 1984, The Suicide Squad van James Gunn en de “Snyder Cut” van Justice League.

Via de officiële site kun je alles volgen: DCFanDome.com en kun je je inschrijven om een schema voor jezelf te maken. Hier kun je ook uitzoeken hoe je op tijd kunt inloggen bij de panels die je wilt volgen. Als bonus zijn er gedurende het event 200 gratis DC comics te lezen.

Bekijk hier de teaser trailer:

Bron: DC FanDome

40 jaar PAC-MAN in Groningen

Modern Myths Nieuws 2020: week 32 - 33: PAC-MAN 40 jaar boekontwerp
40 jaar PAC-MAN boekontwerp

De gele happer PAC-MAN is 40 jaar geworden! Om de verjaardag van deze gamelegende te vieren opent het Groningse Storyworld – het Nederlands museum voor strips, animatie en games – op zaterdag 3 oktober de expositie Wakawaka! 40 jaar PAC-MAN.

Ga kijken naar de eerste potloodschetsen van PAC-MAN en de eerste Japanse posters en advertenties. Ook zijn er wereldwijd unieke collectors items uit de jaren 80 en 90 verzameld. Daarnaast wordt er een PAC-MAN-verjaardagsboek gemaakt. Natuurlijk kun je het spel ook spelen op een van de originele arcade-speelkasten.

Storyworld is het enige Europese museum dat voor deze expositie goedkeuring en medewerking heeft gekregen van het Japanse videogamebedrijf Bandai Namco Entertainment. Wakawaka! 40 jaar PAC-MAN is te bezoeken vanaf zaterdag 3 oktober tot en met zondag 10 januari. Tickets en informatie vind je op de Storyworld website. Grijp die kaartjes!

Bron: Storyworld

40 jaar PAC-MAN banner

Ravensburger brengt The Princess Bride bordspel uit

Modern Myths Nieuws 2020: Week 32 - 33: The Princess Bride bordspel packshotOndenkbaar! Speelgoedmaker Ravensburger gaat een bordspel uitbrengen gebaseerd op de jaren 80 klassieker The Princess Bride. Onlangs hadden we deze film nog in het Modern Myths Nieuws 2020: week 17/18 genoemd, omdat hij in Amerika op Disney+ te streamen is. In Nederland is het helaas nog niet zover. Maar wil je de avonturen van princess Buttercup (Robin Wright (House of Cards, Wonder Woman)) en haar Westley (Cary Elwes (Saw, Stranger Things)) opnieuw beleven, dan kun je dat binnenkort ook als bordspel doen.

The Princess Bride Adventure Book Game, zoals de volledige titel is, wordt in hoofdstukken gespeeld. Je reist daarmee door het verhaal van de film dat gebaseerd is op het gelijknamige boek The Princess Bride van schrijver William Goldman uit 1973. Je kunt met 1 tot 4 spelers op avontuur en moet samenwerken om het verhaal de juiste kant op te sturen. Breng elk van de zes hoofdstukken tot een goed einde. Ook al word je constant gestoord door je zieke kleinzoon of de slechte plannen van de sluwe Vizzini, graaf Rugen en prins Humperdink. Kortom, de film getrouw op je keukentafel. Houd onze rubriek Modern Myths Spellenavond in de gaten, want zodra het spel verkrijgbaar is, halen we hem binnen alsof we een R.O.U.S. zijn!

Bron: Ravensburger

The Princess Bride bordspel overzicht

Knight Rider naar de bioscoop

Er zijn nog maar heel weinig klassieke jaren 80 series die niet als remake in de bioscoop zijn verschenen. Maar Knight Rider is daar eentje van. De Nederlandse jeugd zat van 1982 tot en met 1986 aan de buis gekluisterd voor de avonturen van misdaadbestrijder Michael Knight (David Hasselhoff (Baywatch, Piranha 3DD)) en zijn onverwoestbare, van kunstmatige intelligente voorziene auto KITT – de “Knight Industries Two Thousand”. Hoewel er wel verschillende televisieseries gebaseerd op de originele Knight Rider zijn gemaakt (Knight Rider 2000 en Knight Rider uit 2008), is het er van een bioscoopfilm nooit gekomen.

Het script zal geschreven worden door TJ Fixman. Hij staat vooral bekend als schrijver van de Ratchet & Clank videogame-serie en de animatiefilm die van dat duo verschenen is. Een van de producenten is James Wan (Aquaman, Saw). Wie gaat regisseren en wie de rol van Michael Knight op zich gaat nemen, is nog niet bekend. Het is natuurlijk ook nog de vraag of KITT wederom een Pontiac Firebird Trans Am zal zijn, of dat hij gemoderniseerd zal worden. Hopelijk blijft de remake dicht bij het origineel, maar dat is natuurlijk afwachten. De vraag is: hebben we KITT (en Michael Knight) nodig?

Bron: Deadline

Modern Myths Nieuws 2020: Week 32 - 33: Knight Rider - David Hasselhoff

He-Man: Legends of Grayskull rpg

We blijven nog heel even in de jaren 80. Volgend jaar kun je zelf op avontuur met He-Man en de Masters of the Universe. Er komt een rollenspel uit gebaseerd op de klassieke tekenfilmserie, getiteld Legends of Grayskull: The Masters of the Universe Roleplaying Game. Het spel wordt uitgebracht door Cortex Roleplaying. In het spel ga je naar Eternia, waar je op avontuur kunt gaan met eigen personages of de personages in het spel kunt aanpassen. Het regelboek wordt aangevuld met een digitale gereedschapskist om je hierbij te helpen. Ook zal er een community komen waar je je avonturen kunt delen. Via de website kun je het spel ook met anderen spelen, mocht je geen spelers in je eigen omgeving hebben. Kortom, volgend jaar heb jij de kracht in deze rpg! Voor meer nieuws kun je je inschrijven op de Legends of Grayskull website. Bekijk hier een trailer:

Bron: Cortex Roleplaying

Modern Myths Nieuws 2020: Week 32 – 33 en verder:

Cursed recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Cursed op Netflix – Koning Arthur, step aside voor Nimue, De Netflix Original Cursed is gebaseerd op de graphic novel van Frank Miller en Tom Wheeler. In deze vertelling van de Arthuriaanse legendes speelt niet koning Arthur de hoofdrol, maar de tovenares Nimue.

Watchmen HBO serie winactie - Modern MythsWinactie: Watchmen: an HBO limited series blu-ray/dvd winactie – win deze unieke serie! De Watchmen: an HBO limited series is mede geschreven door Damon Lindelof en is genomineerd voor maar liefst 26 Emmy Awards. Maak kans op een dvd of blu-ray!

Valkyrja recensie - Modern MythsBoekrecensie: Valkyrja – Speelse mix van Noordse mythologie en fantasy, Valkyrja van Inge Pietjouw gaat over Kira, die een valkyrja wordt. Haar taak is om overleden Verhalenwevers te begeleiden op hun weg naar het hiernamaals. Als ze het einde der tijden veroorzaakt, is de wolf pas echt los.

How to Build an Iron Man Suit interview - Modern Myths talks to Barry W FitzgeraldInterview: Interview with Barry W. Fitzgerald – Superhero Scientist seeking to build an Iron Man suit, In our How to Build an Iron Man Suit interview, we talked to Barry W. Fitzgerald – superhero scientist – to find out about his new book and his work on building aspects of the Iron Man suit.

Drakenvlucht recensie - Modern MythsBoekrecensie: Drakenvlucht recensie: elfen en draken, je kent het wel, Met Drakenvlucht vinkt auteur Salomon Corlyn bijna alle boxjes af waar een fantasy aan moet voldoen. Maar is dit ook echt een dertien-in-een-dozijn boek, of weet het Anouk toch nog te verrassen?

The Invisible Man recensie - Modern MythsDvd recensie: The Invisible Man op dvd – Spanning door suggestie en wat je niet ziet, De onzichtbare man is een vast onderdeel van horror- en popcultuur. Leigh Whannell weet met Blumhouse Productions met suggestie en knap camerawerk een spannende, nieuwe versie te maken.

Het Mes van de Sluipmoordenaar recensie - Modern MythsBoekrecensie: Het Mes van de Sluipmoordenaar – Verrassende prequel van Sarah J. Maas, Celaena Sardothien is de meest gevreesde sluipmoordenaar van Adarlan. In Het Mes van de Sluipmoordenaar – prequel van Glazen Troon van Sarah J. Maas – volg je Celaena op vijf missies.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 32 – 33 Agenda:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 32 – 33:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. De komende weken maak je kans op een boek: Slapen in een Zee van Sterren en Het Huis zonder Einde of een blu-ray/dvd van The Lodge!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.