Modern Myths Nieuws 2021 Week 4 – 5 - Modern Myths
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Day of the Dead, Star, Harry Potter en 25 jaar Pokémon – Modern Myths Nieuws

Meer zombies op tv? Dat kan! SyFy maakt een Day of the Dead-serie, gebaseerd op het werk van George A. Romero. Verder in het Modern Myths Nieuws 2021: Week 4 – 5 een vrachtlading aan 20th Century Fox films en series op Disney+ onder het label Star. HBO Max schijnt op hun beurt bezig te zijn met een Harry Potter-televisieserie. Ook hebben we een nachtmerrie-filmpje van Little Nightmares II en dit jaar bestaat Pokémon alweer 25 jaar. Kortom, het is weer een beetje griezelen, een beetje vooruitkijken en een beetje feestvieren in het nieuws!

Day of the Dead serie in de maak

Krijg je nog steeds niet genoeg van zombies op televisie? Dan zul je blij zijn met het nieuws dat televisiezender SyFy een tiendelige serie heeft besteld gebaseerd op Day of the Dead van George A. Romero. De serie is geschreven door Jed Elinoff en Scott Thomas en zal gaan over zes personen die vreemden voor elkaar zijn. Ze moeten de eerste 24 uur van een zombie-invasie zien te overleven. De serie zal verbanden leggen met de originele film uit 1985, maar op welke manier is nog niet bekend gemaakt. Waar en wanneer de serie in Nederland te zien is, weten we ook nog niet, maar reken maar dat we het in de gaten houden. Amazon Prime Video misschien, of toch Netflix? We wachten af.

Bron: Bloody Disgusting

Day of the Dead - Modern Myths Nieuws 2021: Week 4 - 5
Day of the Dead (1985)

Star series en films op Disney+

Helstrom posterDisney opent vanaf 23 februari een nieuw label op hun streamingdienst Disney+. Naast de Disney content, waaronder Star Wars en het Marvel Cinematic Universe vallen, krijg je toegang tot een wagonlading aan content die uit de stallen van 20th Century Fox komen. In 2019 kocht Disney de studio en daarom kun je straks op Disney+ kijken naar titels als Buffy the Vampire Slayer, The X-Files, Lost, American Horror Story, Firefly en Family Guy. Of films als The Shape of Water, The Maze Runner, Die Hard, Deadpool en de Alien-films.

In totaal komen er meer dan 50 tv-series en meer dan 250 films beschikbaar. De content wordt ook aangevuld met nieuwe titels. Er komt een geanimeerde sitcom voor volwassenen – Solar Opposites – van de makers van Rick & Morty en je kunt kijken naar Helstrom, een serie gebaseerd op het Marvel-personage Daimon Hellstrom (de zoon van Satan). Om ervoor te zorgen dat de content op Disney+ voor volwassenen gescheiden blijft van die voor de jeugd, krijg je de optie ‘ouderlijk toezicht’. De dienst wordt er wel iets duurder door. Je betaalt nu € 6,99 per maand of € 69,99 per jaar en dat wordt na 23 februari € 8,99 per maand of € 89,90 per jaar.

Bron: Disney+

Disney+ Star logo - Modern Myths Nieuws 2021: Week 4 - 5

Nieuwe Harry Potter serie en -dobbelstenen

Harry Potter Story CubesOver streamingdiensten gesproken. Ook HBO Max moet in de gaten gehouden worden. Er wordt namelijk blijkbaar gewerkt aan een nieuwe televisieserie gebaseerd op Harry Potter! Er zijn schrijvers uitgenodigd om over verhaalideeën te praten, al laten HBO en moederbedrijf Warner Bros niets los over deze geruchten. We hebben dus geen idee hoe deze serie eruit zal komen te zien en hoe lang het duurt voor we hem überhaupt kunnen gaan zien. Kortom, iets voor de (magische) toekomst.

Wel is er binnenkort een Harry Potter versie van het spelletje Rory’s Story Cubes verkrijgbaar. Dit dobbelspelletje komt al in talloze varianten, waarbij het bij elke versie de bedoeling is dat je een verhaal verzint met de plaatjes op de stenen die je gerold hebt. Er is maar één regel: elk verhaal is goed! Met Story Cubes Harry Potter kun je binnenkort dus verhalen maken in de wereld van De Jongen die Bleef Leven! Het spel is geschikt vanaf zes jaar en is onder meer op Amazon.nl verkrijgbaar.

Bron: The Hollywood Reporter en PotterDome

Harry Potter - Modern Myths Nieuws 2021: week 4 - 5
Harry Potter – © Warner Bros

Little Nightmares II – Derren Brown over nachtmerries

Waar zijn nachtmerries goed voor? Illusionist en mentalist Derren Brown vertelt je er meer over in de nieuwe video van Little Nightmares II. Derren verplaatst zich in de angstaanjagende wereld van Little Nightmares en gaat op zoek naar je diepste angsten en nachtmerries. Ben je bang om achtervolgd te worden? Zie je rondkruipende handen onder je bed? Ontdek je eigen nachtmerries en vind antwoorden op de vraag: is een nachtmerrie een droom of eerder realiteit?

Bekijk de video hier:

Little Nightmares II verschijnt op 11 februari voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Bron: Bandai Namco

Little Nightmares II - poster - Modern Myths Nieuws 2021: Week 4 – 5

25 jaar Pokémon

Het speelgoed, de spellen en de kaarten. Pokémon bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden! Begin met dit filmpje en laat de nostalgie over je heen komen:

Gedurende het jaar zal er van alles rond Pokémon worden georganiseerd, met in het najaar speciale 25th anniversary producten die worden gelanceerd. Ook komt er een wereldwijde playlist – P25 Music – met nieuwe liedjes van onder andere Katy Perry. En op de Pokémon website wordt een reis begonnen langs alle regio’s uit de (spellen)serie, te beginnen met Galar in maart. Verwacht dus veel van de monstertjes te zien dit jaar.

Bron: Pokémon.com

Pokémon 25th anniversary logo

Modern Myths Merchandise tips:

Stormtrooper bookends – Ben je Star Wars-fan en zoek je nog iets ter decoratie van je boekenkast? Kijk bij Merchoid.com eens naar de Stormtrooper bookends. Deze twee trouwe soldaten zullen je waardevolle boeken goed beschermen. Tenminste, als ze niet zo klunzig zijn als hun collega’s…

Stormtrooper bookends – € 53,99 Merchoid.com (pre-order)

Stormtrooper bookends - Modern Myths Nieuws 2021: Week 4 – 5

DC Comics Mystery Graphic Novel 10 Pack – Zoek je nog iets te lezen tijdens de lockdown? Op Zavvi.nl kun je tot 10 februari 12:00 een mystery pakket van 10 DC Comics graphic novels kopen voor maar € 49,99. De normale waarde van zo’n pakket is € 115,49, dus tel uit je winst. Je krijgt een selectie van comics uit de hele geschiedenis van DC, dus zowel klassieke verhalen als moderne verhalen. Leuk als verrassing voor een vriend, of gewoon voor jezelf!

DC Comics Mystery Graphic Nover 10 Pack – € 49,99 Zavvi.nl

DC Comics Mystery Graphic Novel 10 Pack - Modern Myths Nieuws 2021: Week 4 – 5

Modern Myths Nieuws 2021: Week 4 – 5 en verder:

Fate: The Winx Saga recensie - Modern Myths 2Streamingrecensie: Fate: The Winx Saga recensie – Met de animatieserie Winx Club uit 2004 opende er een wereld vol feeën, heksen en magische wezens. Na acht seizoenen, films en spin-offs werd het tijd voor de volgende stap: live-action. Maar weet Netflix de magie over te brengen?

Fate: The Winx Saga en Winx Club – Modern MythsAchtergrond: Fate: The Winx Saga en Winx Club – De overeenkomsten en verschillen Kan de nieuwe Netflix live-action serie Fate: The Winx Saga de populariteit waarmaken van de originele animatieserie Winx Club of liggen de doelgroepen te ver uit elkaar?

De Vermisten van Maneschijn bannerWinactie: De Spiegelpassante 2 – De Vermisten van Maneschijn winactie – Luitingh-Sijthoff verwent ons met het vervolg op De IJzige Verloofde van Christelle Dabos: De Spiegelpassante 2 – De Vermisten van Maneschijn. Win een exemplaar van dit ijskoude young adult fantasy vervolg!

Santorini recensie - Modern MythsBordspelrecensie: Santorini – In deze Modern Myths Spellenavond kijken we naar Santorini. Met een slogan als: “Je leert het binnen 30 seconden. Je speelt het levenslang,” kan je je wel voorstellen dat dit een heel ander type spel is!

Voorbij de storm recensie - bannerBoekrecensie: Voorbij de storm – In de verhalenbundel Voorbij de storm geven 25 Nederlandstalige sciencefictionauteurs hun visie op de toekomst van onze wereld – en Nederland in het bijzonder – als de vervuiling van ons milieu niet een halt wordt toegeroepen.

His Dark Materials seizoen 2 recensie - Modern MythsStreamingrecensie: His Dark Materials seizoen 2 – Het tweede seizoen van His Dark Materials is gebaseerd op de gebeurtenissen uit het tweede boek van Philip Pullmans gelijknamige trilogie – The Subtle Knife.

Het onzichtbare leven van Addie LaRue winactie – Modern MythsBoekrecensie: Het Onzichtbare Leven van Addie LaRueHet Onzichtbare Leven van Addie LaRue van V.E. Schwab valt niet tegen, al is er een lange aanloop nodig voordat je wordt opgeslokt door de belevenissen van Adaline; het meisje dat al driehonderd jaar door iedereen vergeten wordt.

American Gods seizoen 3 recensie – Modern MythsStreamingrecensie: American Gods seizoen 3 – Eindelijk is het derde seizoen van American Gods op Amazon Prime Video verschenen. De opening credits zijn hetzelfde gebleven, maar al in de eerste aflevering nemen we (hopelijk tijdelijk?) afscheid van een paar bekende personages.

Relic recensie - Modern MythsFilmrecensie: Relic: Horror met een boodschap – Met de dvd van Relic heb je een horror voor je verzameling die misschien wel geschikt is voor een breder publiek dan enkel de standaard horrorliefhebber.

WandaVision recensie - Modern MythsStreamingrecensie: WandaVision: Superhelden sitcomWandaVision op Disney+ is de eerste van verschillende streamingseries uit de stallen van Marvel Studios. Maar met deze streamingserie rond Wanda Maximoff en Vision keren we nog niet helemaal terug naar de normale realiteit…

Modern Myths Nieuws 2021: Week 4 – 5 Agenda:

Op dit moment kun je de volgende festivals in je agenda zetten:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 4 – 5:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Zo maak je kans op een exemplaar van De Spiegelpassante 2 – De Vermisten van Maneschijn!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.