Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 - Van Helsing
Official Superhero Merchandise

Van Helsing, The Toxic Avenger, Tolkien, Soul – Modern Myths Nieuws

Reboots van Van Helsing en de jaren 80 superheld The Toxic Avenger! Verder in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 een verlangende blik naar volgend jaar zomer als er ongepubliceerde essays van J.R.R. Tolkien zullen verschijnen over The Nature of Middle-earth. Heb je nog een kerstcadeautip nodig? Kijk eens naar de Assassin’s Creed: Origins deluxe omnibus edition. Ten slotte kijken we naar de plannen van Warner Bros om in Amerika nieuwe films tegelijk in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen en komt Soul deze kerst rechtstreeks naar Disney+!

Van Helsing keert terug in een reboot

Filmstudio Universal is eigenaar van de meest iconische monster catalogus ter wereld. Denk hierbij aan Dracula, het monster van Frankenstein, Wolfman, de Mummy en meer klassieke engerds. De afgelopen jaren zijn er wat films rond deze monsters verschenen, de een succesvoller dan de ander. Ook was er sprake van een gedeeld monsteruniversum, maar vooralsnog is dat nooit van de grond gekomen.

En dus verschijnen er af en toe nieuwe films rond de Universal monsters. Een van die projecten is een reboot van Van Helsing. Dit is een avonturenfilm die in 2004 verscheen, met Hugh Jackman (Logan, The Greatest Showman) als de monsterjager uit de titel. Van Helsing is een personage uit de klassieke griezelroman Dracula uit 1897 van Bram Stoker. Deze arts en hoogleraar heeft in het boek bijzondere kennis van vampirisme, maar wordt in films en videogames vaak weggezet als hardcore vampierjager. Zo ook in Van Helsing, waar hij een echte actieheld is. James Wan (The Conjuring, Aquaman) zal zich als producent over de reboot ontfermen. Het script is van Julius Avery (Overlord), die de film ook zal regisseren. Als je Overlord gezien hebt, weet je dat die film sterk begint, maar al snel uitmondt in een soort computergame monsterfilm. Wat dat betreft past Avery prima bij Van Helsing. Al lijkt het erop dat deze reboot ook voor het actie/avonturengenre zal kiezen. We houden het project in de gaten!

Bron: Deadline

Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 - Hugh Jackman in Van Helsing
Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 – Hugh Jackman in Van Helsing

Ook The Toxic Avenger keert terug!

The Toxic Avenger - posterNog meer reboot nieuws: The Toxic Avenger keert terug! Als je nu geen idee hebt over wie we het hebben, mocht je in de jaren 80 deze film van je ouders vast niet zien. The Toxic Avenger is een superheldenparodie uit 1984, die ondeugende komedie en “splatter” horror samenvoegde. Een bepaalde scène werd zelfs jaren in de ban gedaan. Deze B-film is de eerste van een ware franchise. Er kwamen vervolgen, een Marvel comic en zelfs een musical en een animatieserie voor kinderen.

In The Toxic Avenger verandert de nerdy schoonmaker Melvin Junko in een monsterachtige superheld, nadat hij in een vat met radioactief afval terecht komt. De schurken van Tromaville hebben er een geduchte vijand bij! De ondertonen over de gevaren van milieuvervuiling moet je onder alle absurditeit van deze film niet vergeten mee te nemen. Gezien die kwestie nog steeds relevant is en superhelden momenteel populairder zijn dan ooit, is het geen wonder dat er weer aan een reboot gewerkt wordt. Nu is bekend geworden dat Peter Dinklage (Avengers: Infinity War, Game of Thrones) als hoofdrolspeler bij het project betrokken is. Macon Blair zal de film regisseren. Blair ken je wellicht van de Netflix-film I Don’t Feel at Home in This World Anymore. Met die twee namen krijgt deze reboot wat meer geloofwaardigheid. Maar de vraag is natuurlijk of The Toxic Avenger nog werkt, nu de jaren 80 al ver achter ons liggen. Er wordt gehint naar een insteek a la Deadpool. Wij zetten dit echter nog even weg als “eerst zien, dan geloven”.

Bron: Deadline

Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 - The Toxic Avenger
Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 – The Toxic Avenger

The Nature of Middle-earth – Ongepubliceerde essays van Tolkien

Fans van het werk van Tolkien zijn de laatste jaren verwend met uitgaves als The Fall of Gondolin en Beren and Lúthien. Deze verhalen van de meester in de fantasy werden na zijn dood samengesteld door zijn zoon Christopher Tolkien. Hierdoor kon niet afgerond werk en korte verhalen toch gepubliceerd worden.

Volgend jaar zomer zullen ook essays over Midden-aarde – de wereld van de hobbits, elfen, dwergen, orks en andere fantastische wezens – uitgebracht worden. Het boek – The Nature of Middle-earth – is samengesteld door Tolkien-kenner Carl F. Hostetter. Het toont Tolkiens gedachtegang achter zijn eigen gecreëerde fantasywereld. Het toont inzichten in hoe Tolkien nadacht over de onsterfelijkheid van de elfen, de krachten van de Valar en hoe Gondor er uitzag.

Kortom, een schatkamer aan achtergrondinformatie van een van de meest geliefde fantasyschrijvers ooit. Het boek wordt 24 juni volgend jaar verwacht en zal verschijnen bij uitgever HarperCollins. Je kunt hem nu al reserveren bij Bol.com!

Bron: The Guardian

Soul rechtstreeks naar Disney+ en Warner promoot HBO Max

Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 - Soul - posterGelukkig zijn de bioscopen hier in Nederland weer open en kun je naar films als The Witches, Freaky, The Dark and the Wicked en Monster Hunter. Maar alles is nog lang niet bij het oude. Terwijl COVID-19 wereldwijd slachtoffers blijft maken en we deze kerst op kleine schaal moeten vieren, zijn filmstudio’s druk aan het experimenteren met hoe ze hun nieuwe projecten aan een zo groot mogelijk publiek kunnen laten zien. Nadat Disney afgelopen september Mulan op streamingdienst Disney+ zette tegen een extra betaling van € 21,99, komt op 25 december de nieuwe Pixar animatiefilm SOUL – net als Artemis Fowl – daar rechtstreeks beschikbaar. Inmiddels valt Mulan ook onder je reguliere abonnement.

In Amerika gaat Warner Bros nog een stapje verder. Volgend jaar zullen ze, net zoals sommige films dit jaar, elke nieuwe titel uitbrengen in zowel de bioscoop als op streamingdienst HBO Max. Films als Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, Dune, The Suicide Squad en Matrix 4 zijn tegelijkertijd thuis en in de bioscoop te zien. Met de kanttekening dat de films een maand lang beschikbaar zijn op HBO Max. Daarna verdwijnen ze weer tot de “normale” periode van streaming en home entertainment aanbreekt.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 - Wonder Woman 1984 - posterUiteraard leidt dit tot grote discussies in Amerika. Niet iedereen is blij met deze eenzijdige beslissing van Warner. Regisseurs als Christopher Nolan (Tenet) hebben zich er al tegen uitgesproken. Toch is de andere kant van de medaille dat het leven in Amerika voorlopig nog lang niet op een niveau is dat mensen weer massaal naar de bioscoop kunnen gaan. En al die mooie titels nog een heel jaar vasthouden is natuurlijk ook geen pretje.

In Nederland is HBO Max voorlopig nog niet verkrijgbaar, dus wij mogen gewoon op het grote scherm genieten van de nieuwe titels als het zover is. Binnenkort publiceren we dus onze Wonder Woman 1984 en SOUL recensies. Volgende week mag je ook een winactie rond de animatiefilm verwachten op onze social kanalen.

Bron: Disney en The Verge

Assassin’s Creed: Origins deluxe omnibus edition

Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 - Assassin's Creed Origins omnibus coverZoek je nog een mooi kerstcadeau voor de Assassin’s Creed fan die alles al heeft? Of ben je zelf zo’n fan en wil je van nog meer verhalen genieten in de wereld van de Brotherhood en hun eeuwige strijd tegen de Templars? Kijk dan eens naar de geweldige “deluxe omnibus edition” van Assassin’s Creed: Origins.

Deze omnibus verzamelt de eerste drie verhaallijnen van de Assassin’s Creed: Origins comic van schrijver Anthony Del Col en tekenaars P.J. Kaiowa, Neil Edwards en Ivan Nunes. Volg de avonturen van Charlotte De La Cruz als ze de ontstaansgeschiedenis ontdekt van de geheime broederschap der assassijnen. Naast het verhaal zelf is er een galerij met concept tekeningen van het gelijknamige spel, een blik op hoe de strip gemaakt is, interviews met de makers en meer. Een perfect cadeau dus voor iedereen die momenteel door Engeland trekt in Assassin’s Creed: Valhalla en zich meer wil verdiepen in deze gamewereld van Ubisoft.

Bron: Titan Comics

Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 Assassin's Creed Origins omnibus
Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 Assassin’s Creed Origins omnibus

Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 en verder:

The Witches recensie – Modern MythsFilmrecensie: Roald Dahl’s The Witches recensie, Na de geweldige film uit 1990 – inderdaad alweer 30 jaar geleden – is er nu een nieuwe, Amerikaanse versie in de bioscoop: Roald Dahl’s The Witches. En ja, deze nieuwe versie van regisseur Robert Zemeckis (Back to the Future) wist Jeroen te betoveren.

Alle Remmen Los recensie - Modern MythsBoekrecensie: Alle Remmen Los recensie, Regisseur, distributeur, schrijver, presentator en allround filmafficionado Jan Verheyen schreef Alle Remmen Los! – Seks, Sadisme en Swastika’s: een afdaling in de riolen van pulpcinema uit de wilde jaren ’70. André las hem.

Paranormal recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Paranormal recensie, De Egyptische Netflix Original Paranormal speelt zich af in de jaren zestig. Refaat Ismail is professor in de hematologie. Hij gelooft alleen in wetenschappelijk bewijs en zeker niet in het “paranormale”. Dan komt het bovennatuurlijke op zijn pad…

Terraforming Mars recensie - Modern MythsBordspelrecensie: Terraforming Mars recensie, In het jaar 2400 is de aarde uitgeput. Mars moet bewoonbaar worden gemaakt. Verschillende coöperaties gaan de strijd aan rond het terraformen van de rode planeet. Kies een van deze megabedrijven en ga de concurrentie aan.

Freaky recensie - Modern MythsFilmrecensie: Freaky recensie, In Freaky – nu in de bioscoop – loopt de situatie al snel uit de hand wanneer de onschuldige Millie ruilt van lichaam met een seriemoordenaar. Lees in Daniels Freaky recensie hoe dat een aardige horrorkomedie oplevert.

Jalvin en het rijm van de Wold winactie - Modern MythsBoekrecensie: Jalvin en het rijm van de Wold recensie, Dit verhaal speelt zich af in de begintijd van Dizary in de havenstad Neilpoort. Ditmaal geen bekende gezichten dus die terugkeren. Maar lees in onze Jalvin en het rijm van de Wold recensie hoe dit boek toch voelt als thuiskomen.

Back to the Future trilogy recensie - Modern Myths4K UHD recensie: Back to the Future trilogy recensie, Back to the Future is een blauwdruk van wat een goede avonturenfilm moet zijn. De iconische film werd dit jaar 35. Reden genoeg voor Universal om een speciale editie uit te brengen, uiteraard ook in futuristisch 4K UHD!

De Ademdief recensie - Modern MythsBoekrecensie: De Ademdief recensie, Thalia is een Ademdief – of Aspirata – zoals ze zichzelf noemen. Zij en haar zusje Livia worden opgejaagd door de Jager Quinn. Ze moeten er in De Ademdief halsoverkop vandoor om aan hem en de andere jagers te ontkomen.

Escape Room The Game: 2 Players Horror recensie – Modern MythsBordspelrecensie: Escape Room The Game: 2 Players Horror recensie, Identity Games bracht een horroruitbreiding voor 2 spelers uit van Escape Room The Game, waar we Helmie graag mee (in) opsloten. Weet ze te ontsnappen aan de avonturen The Little Girl en House By The Lake?

The Craft: Legacy recensie - Modern MythsFilmrecensie: The Craft: Legacy recensie, Al lang werd er over een vervolg op The Craft gesproken, maar pas nu, 24 jaar later, draait The Craft: Legacy in de bioscoop. Maakt dit vervolg het waar?

Gebroken Adem recensie - Modern MythsBoekrecensie: Gebroken Adem recensie, Latoya Morris kreeg de inspiratie voor Gebroken Adem tijdens een vakantie in het Ierse Baltimore. Dit boek gaat vooral over de Muiroighe, een soort zeemeermin.

District 9 recensie - Modern Myths4K UHD recensie: District 9 4K UHD recensie, Sony Pictures brengt het indringende verhaal over aliens die gestrand zijn op aarde nu uit op 4K UHD en André zocht in zijn District 9 recensie voor je uit hoe de film in die kwaliteit stand houdt.

Slapen in een Zee van Sterren winactie - Modern MythsBoekrecensie: Slapen in een Zee van Sterren recensie, Met Slapen in een Zee van Sterren heeft Christopher Paolini (Eragon) een sciencefictionverhaal geschreven. Alles zit erin: buitenaardse wezens, vergevorderde technologie en de ontzagwekkende leegte van het heelal.

The Dark and the Wicked recensie - Modern MythsFilmrecensie: The Dark and the Wicked recensie, In The Dark and the Wicked van Bryan Bertino (The Strangers) keren een broer en zus terug naar huis om aan hun vaders sterfbed te waken. Wat eerst lijkt op een problematische familieband mondt uit in een duivels probleem.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 Agenda:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Volgende week maak je kans op een goodiepakket van de nieuwe Pixar-film Soul!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 47 – 49 - Batwing Potion

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.