Modern Myths Nieuws 2021: Week 6 – 7 openingsbeeld
BoekenBoeken

Imagine 2021, Wizard of Oz, The Irregulars, OppoSuits Pokémon pak – Modern Myths Nieuws

De eerste films van Imagine Film Festival 2021 zijn bekend! Verder in het Modern Myths Nieuws 2021: Week 6 – 7 een Sherlock Holmes horrormysterie op Netflix: The Irregulars. Wil je 25 jaar Pokémon in stijl vieren? Kijk dan naar het Pokémon pak van het Nederlandse OppoSuits. Binnenkort kun je alvast weer in de sfeer van Insidious komen met Insidious: The Dark Realm. Tot slot komt er een remake van The Wizard of Oz, de musical uit 1939 met Judy Garland. Magisch!

The Irregulars op Netflix: Sherlock Holmes horrormysteries

Vanaf 26 maart kun je op Netflix kijken naar The Irregulars. Deze horrorserie speelt zich af in het Victoriaanse Londen, waar een groepje straatschoffies benaderd wordt door een sinister figuur. Deze persoon, doctor Watson genaamd, rekruteert hen om samen met zijn mysterieuze zakenpartner – Sherlock Holmes – misdaden te helpen oplossen. Deze misdaden krijgen echter een steeds grimmiger, bovennatuurlijk element. Als een duistere kracht in het spel blijkt, moeten de Irregulars niet alleen Londen, maar de hele wereld redden.

Bekijk hier een teaser trailer:

Bron: Netflix

Eerste films Imagine Film Festival 2021 bekend

De eerste titels van het Imagine Film Festival 2021 zijn bekend! Twee films worden onder het programma over kunstmatige intelligentie geschaard: Sandra Wollners The Trouble With Being Born en het Zuid-Koreaanse Empty Body. Beide gaan op hun eigen manier over de “uncanny intimacy”, de ongemakkelijke intimiteit tussen mens en dat wat een mens lijkt.

De meest radicale verfilming dit jaar is #ShakespearesShitstorm van Lloyd Kaufman. Dit is een even ranzige als hilarische bewerking van Shakespeare’s The Tempest. In de documentaire CODE NAME: Nagasaki geeft de maker de zoektocht naar zijn moeder vorm door middel van fantastische films, van horror tot film noir en animatie. Ook is er een Sovjet-melodrama en wordt de vraag gesteld of de Argentijnse dictators werden grootgebracht in een heksenkring.

Imagine Film Festival 2021 banner

De titels op een rij:

 • #ShakespearesShitstorm – Lloyd Kaufman
 • Anything for Jackson – Justin Dyck
 • Blood Conscious – Timothy Covell
 • CODE NAME: Nagasaki – Fredrik S. Hana
 • Empty Body – Kim Ui-seok
 • History of the Occult – Cristian Ponce
 • Hunted – Vincent Paronnaud
 • Ich-Chi – Kostas Marsaan
 • May the Devil Take You Too – Timo Tjahjanto
 • My Heart Can’t Beat Unless You Tell It To – Jonathan Cuartas
 • The Queen of Black Magic – Kimo Stamboel
 • Sanzaru – Xia Magnus
 • Sputnik – Egor Abramenko
 • The Trouble With Being Born – Sandra Wollner
 • Woman of the Photographs – Takeshi Kushida

Meer titels volgen!

Imagine Film Festival 2021 vindt plaats van 7 tot en met 17 april 2021.

Bron: Imagine Film Festival

Strak in je OppoSuits Pokémon pak!

In het vorige Modern Myths Nieuws maakten we al melding van het 25-jarig bestaan van Pokémon. Wil je als echte fan dit jubileum in stijl vieren, kijk dan bij het Nederlandse merk OppoSuits. In samenwerking met The Pokémon Company is een officieel Pokémon pak uitgebracht. Op het jasje, de broek en de stropdas vind je Pikachu, Bulbasaur, Charmander en Squirtle terug. Het pak is in negen verschillende maten verkrijgbaar en kost € 84,95. We zijn benieuwd hoeveel van die pakken we straks op de Comic Cons gaan tegenkomen!

Bron: OppoSuits

Modern Myths Nieuws 2021 Week 6 – 7 OppoSuites Pokemon pak

Insidious: The Dark Realm – Korte horrorfilm op YouTube

Het duurt momenteel bar lang voordat grote, nieuwe films in de bioscoop kunnen verschijnen. Zo wachten we al een poos op Insidious: Chapter 5 van acteur/regisseur Patrick Wilson (Aquaman, The Conjuring). Het vorige deel – Insidious : The Last Key – stamt alweer uit 2018. Wanneer dit nieuwe horrordeel uitkomt weten we nog niet, maar rond 5 mei kun je op het officiële Insidious YouTube kanaal kijken naar de korte horror Insidious: The Dark Realm.

Deze kortfilm is gemaakt ter promotie van hoofdstuk 5 van de reguliere filmserie en zal Insidious: Chapter 2 aan het nieuwe, vijfde deel koppelen. Oorspronkelijk zou dit project 40 minuten duren, maar is nu voorzien van een aantal extra scènes. Het draait in The Dark Realm om Allison, een meisje dat bezeten wordt door een slechte geest met een brandend gezicht. Haar relatie met de familie Lambert zal aan het licht komen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Blumhouse Productions. We zullen de korte film op onze sociale kanalen delen, zodra hij verschenen is!

Bekijk hier alvast de trailer:

Bron: Insidious official (YouTube)

Dorothy gaat terug naar de wereld van Oz

Het immer populaire Amerikaanse sprookje The Wonderful Wizard of Oz uit 1900 van L. Frank Baum zal opnieuw worden verfilmd. New Line Cinema heeft regisseur Nicole Kassell (The Woodsman, Watchmen: an HBO limited series) aangetrokken om een eigentijdse hervertelling van de klassieker te maken. Het gaat hierbij om een remake van de The Wizard of Oz uit 1939 met Judy Garland.

Het verhaal over het meisje Dorothy uit Kansas dat gegrepen wordt door een tornado en belandt in de wonderlijke wereld van Oz is al talloze malen verfilmd, op televisie verschenen en in boeken en strips opnieuw verteld. Bekende films zijn dus de net genoemde musical versie uit 1939 met Judy Garland en de even muzikale The Wiz uit 1978 met Michael Jackson. In 2013 maakte Sam Raimi (The Evil Dead) een moderne versie over de tovenaar van Oz: Oz the Great and Powerful.

Wat voor insteek deze nieuwe versie gaat krijgen en wanneer de film op de planning staat, is nog niet bekend. Kassell wil een frisse, nieuwe versie van het verhaal maken. Eentje die trouw is aan de boeken, maar ook kan putten uit de iconische elementen van de musical versie uit 1939, zoals de robijnrode schoentjes. Of er rondom dit nieuws controverse zal ontstaan moet ook nog blijken. Zoals je in Andrés Lovecraft Country recensie hebt kunnen lezen, is de manier waarop met Judy Garland werd omgegaan op zijn zachts gezegd behoorlijk wreed. Desondanks is een moderne verfilming van The Wonderful Wizard of Oz leuk nieuws. Zeker als de vervolgverhalen ook op de planning staan om meegenomen te worden. Wij kijken ernaar uit om terug te keren naar Oz!

Bron: Variety

Modern Myths Nieuws 2021: Week 6 – 7 - The Wizard of Oz

Modern Myths Merchandise tips:

Poké Ball replica – Nog een keer Pokémon! Bij Merchoid.com kun je een Poké Ball replica in de pre-order zetten die zeer de moeite waard is. De prijs is fors, maar dan heb je ook een gedetailleerde Poké Ball replica van gegoten metaal, prachtig gekleurd en met beweging- en aanraak sensoren. De knop geeft licht en de bal komt in een mooi doosje met een genummerd hologram. Zodra de bal beweging detecteert, zal de knop gaan gloeien. Druk je hem in, dan verandert de knop van kleur en wordt er een lichtshow gegeven alsof je een Pokémon vangt. Kortom, geweldig voor elke Pokémon fan!

Poké Ball replica – € 144,99 Merchoid.com (pre-order)

Modern Myths Nieuws 2021: Week 6 – 7 Merchoid Pokeball replica

Legend of Zelda: Majora’s Mask replica – Een andere replica die de moeite waard is, is die van de Legend of Zelda: Majora’s Mask. Zelda-fans zullen het masker meteen herkennen. Deze versie komt in PVC-uitvoering en is ook geschikt om aan je muur te hangen. De ogen zijn voorzien van LED-verlichting en kunnen statisch of pulserend oplichten. Je kunt tussen deze opties switchen via de bewegingssensor. Zet je het masker op zijn houder, dan licht die ook op. De geanimeerde modus wisselt dan tussen wit, rood, geel, blauw en groen licht. Prachtig!

Legend of Zelda: Majora’s Mask replica – € 108,99 Merchoid.com (pre-order)

Modern Myths Nieuws 2021: Week 6 – 7 Legend of Zelda Majoras Mask replica

Modern Myths Nieuws 2021: Week 6 – 7 en verder:

Lovecraft Country recensie - Modern MythsTelevisierecensie: Lovecraft Country recensie – De HBO-serie Lovecraft Country gebruikt elementen als racisme om onrecht keihard aan de kaak te stellen. Het eerste seizoen van deze horror-serie is nu op blu-ray en dvd verschenen.

Breach winactie - Modern MythsWinactie: Breach winactie – Bruce Willis, Thomas Jane en Rachel Nichols zijn aan boord van een ruimteschip waar ook een vijandig gezind, buitenaards wezen aan boord is. Doe mee en win een blu-ray of dvd!

De Spiegelpassante 2 - De Vermisten van Maneschijn winactie - Modern MythsBoekrecensie: De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn recensie – In het eerste deel van De Spiegelpassante moest Ophelia noodgedwongen naar de Pool verhuizen, waar ze in een web van intriges verstrikt raakt. Zal het Ophelia in deel twee wat meer voor de wind gaan?

Jiu Jitsu recensie - Modern MythsFilmrecensie: Jiu Jitsu recensiePredator met een scheut Mortal Kombat en een snufje The Bourne Identity? Én Nicolas Cage? Hoe kan dit mis gaan? Nou, kennelijk kan dat. En ook nog eens echt heel erg.

Roborecht en de acht betekenissen van “slaaf” – Modern MythsColumn: Roborecht en de acht betekenissen van “slaaf” – Nu robots steeds intelligenter worden, beginnen ze meer en meer op echte personen te lijken. De ethische kwesties die daarbij spelen zullen ook steeds belangrijker worden. Lees de column van Django Mathijsen.

Blood of Zeus recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Blood of Zeus recensie – Op Netflix kun je kijken naar de animatieserie Blood of Zeus, een stijlvolle reeks die een frisse blik werpt op de verhalen uit de Griekse mythologie. Lees in onze recensie de achtergronden van deze mythologische animatieserie!

De Brug der Getijden: Het Keren van het Tij recensie – Modern MythsBoekrecensie: De Brug der Getijden: Het Keren van het Tij recensie – Oorlogen, aartsvijanden tegenover elkaar, bijna-doodervaringen, necromantie, goden, ondoden, bastaarden, bloedvergieten en verraad – álles komt in De Brug der Getijden: Het Keren van het Tij voorbij.

Bliss recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Bliss recensie – Regisseur Mike Cahill (Another Earth, I Origins) laat je in Bliss – nu op Amazon Prime Video – opnieuw op een andere manier naar de realiteit kijken. Greg ontmoet Isabel , een vrouw die ervan overtuigd is dat de “echte wereld” slechts een computersimulatie is.

Escape Room The Game: Puzzle Adventures - Secret of the Scientist recensie - Modern MythsBordspelrecensie: Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist De makers van Escape Room The Game hebben een nieuwe puzzelvariant van hun spel gemaakt. Hierbij maak je steeds kleine puzzels om een kamer verder te komen.

Lovecraft Country winactie - Modern MythsWinactie: Lovecraft Country winactie – De verhalen van H.P. Lovecraft zitten vol monsters in verschillende gedaantes en vormen. In de HBO-serie Lovecraft Country komen die verschillende vormen van het kwaad aan de orde. Maal kans op een blu-ray of dvd!

Modern Myths Nieuws 2021: Week 6 – 7 Agenda:

Op dit moment kun je de volgende festivals in je agenda zetten:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 6 – 7:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Zo maak je op dit moment kans op een exemplaar van Lovecraft Country en Breach!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 6 – 7 Batwing Potion

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths / The Wizard of Oz: © Warner Bros

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.