Modern Myths Nieuws 2021: Week 11 – 12 - Spirited Away

Talisman, Nevelkinderen, Marvel’s Alien, Spirited Away toneelstuk – Modern Myths Nieuws

Wist je dat Stephen King ook fantasy geschreven heeft? Zo niet, dan komt daar verandering in als The Talisman op Netflix verschijnt! Verder in het Modern Myths Nieuws 2021: Week 11 – 12 meer werk van George R.R. Martin naar de bioscoop en op televisie. Onze eigen Daniel wordt twee keer gepubliceerd in de verhalenbundel Nevelkinderen. Het eerste deel van de Marvel comicserie Alien is uit en de anime Spirited Away van Studio Ghibli wordt een toneelstuk. Het is allemaal weer fantastisch!

Spielberg en de Duffer broers werken aan Stephen King’s The Talisman

Modern Myths Nieuws 2021: Week 11 – 12 - The Talisman - Stephen King - coverStephen King staat vooral bekend om zijn enorme oeuvre van thriller- en horrorverhalen, maar de auteur maakt zeker ook uitstapjes naar andere genres. Zo is The Talisman – die hij samen met Peter Straub schreef – een heuse fantasy. Het boek dateert al uit 1984 en regisseur Steven Spielberg (Ready Player One) heeft de filmrechten al net zo lang in handen. Van een film is het nooit gekomen, maar er schijnt nu wel een serie in de maak te zijn.

Samen met de Duffer broers – die je kent van Stranger Things – zal Spielberg deze serie produceren, welke bedoeld is om op Netflix te verschijnen. Het verhaal gaat over Jack Sawyer, een twaalfjarig jongetje dat zijn zieke moeder wil redden. Zij heeft kanker en Jack is ervan overtuigd dat een legendarisch kristal – de “Talisman” – haar kan genezen. Hij zal er echter achter komen dat de Talisman meer voor hem in petto heeft. Zijn roadtrip brengt hem van onze aarde naar een parallelle wereld, “The Territories”.  De serie zal geschreven worden door Curtis Gwinn die ook aan Stranger Things gewerkt heeft. Verwacht hier op Modern Myths meer nieuws over deze serie, zodra we dat horen!

Bron: The Hollywood Reporter

Meer George R.R. Martin op tv en in de bios

Modern Myths Nieuws 2021: Week 11 – 12 - Dreamsongs Volume 1 - George RR MartinAuteur George R.R. Martin is bij het grote publiek vooral bekend geworden door de televisieserie Game of Thrones, gebaseerd op zijn A Song of Ice and Fire boeken. Maar al eind jaren 80 schreef hij mee aan de populaire televisieserie Beauty and the Beast met Ron Perlman (Hellboy) en Linda Hamilton (Terminator) in de hoofdrollen. Daarnaast heeft hij veel andere boeken en korte fictie geschreven. Een van die korte verhalen – In the Lost Lands – wordt nu door regisseur Paul W.S. Anderson verfilmd. Net als in Monster Hunter speelt zijn vrouw – Milla Jovovich hierin de hoofdrol, ditmaal als de heks Gray Alys. Ook Dave Bautista (Dune, Guardians of the Galaxy) speelt mee.

Het verhaal gaat over een zoektocht naar het geheim van gedaanteverwisseling en is opgenomen in de bundels Dreamsongs Vol. 1 en Dreamsongs Vol. 2 die je in verschillende uitvoeringen kunt vinden. De heks Gray Alys vervult als je wensen, ook al krijg je nooit helemaal wat je verwacht. Hoe losjes deze film op dit korte verhaal is gebaseerd, moeten we nog afwachten. Verwacht in ieder geval weerwolven. Martin zelf heeft overigens een vijfjarig contract bij HBO getekend. Hij gaat daar verschillende projecten op touw zetten, waaronder verfilmingen van Who Fears Death van Nnedi Okorafor en Roadmarks van Roger Zelazny. Of hij dan nog tijd heeft om eindelijk zijn A Song of Ice and Fire boekenserie af te maken, is maar weer afwachten. Hopelijk gaat dat niet een nooit afgemaakt meesterwerk worden, omdat de schrijver het te druk had met andere projecten…

Bron: The Searchers

Daniel twee keer gepubliceerd in Nevelkinderen!

Modern Myths Nieuws 2021: Week 11 – 12 - Nevelkinderen coverBegin maart maakte Godijn Publishing de uitslag bekend van de fantasy/sciencefiction schrijfwedstrijd Nevelkinderen. Net als bij de voorgaande bundels Nachtwakers en Achterblijvers dongen veel schrijvers mee naar een plekje in deze prestigieuze verhalenbundel. Onze eigen Daniel Warmoeskerken kwam op de shortlist met maar liefst twee verhalen, waarvan Wisseling op de tweede plaats eindigde. Zijn andere gepubliceerde verhaal in de bundel is Aan de waterkant. Modern Myths is trots op onze veelzijdige redactieduizendpoot!

De winnaar van de Nevelkinderen schrijfwedstrijd is Krista Noor met Het houten hobbelpaard. De derde plaats is voor Ronald van Assen met Gevangen in de tijd. In totaal staan er 25 verhalen in de bundel, waaronder een bonusverhaal van Garvin Pouw: Twee lege kelken.

Bron: Godijn Publishing

Trailer voor Marvel’s Alien stripserie

Modern Myths Nieuws 2021: Week 11 – 12 - Marvel's Alien 1 coverToen Disney filmstudio 20th Century Fox kocht, konden we fijn discussiëren over de mogelijkheden die Marvel Studios – ook van Disney – kregen om helden als de X-Men, Deadpool en de Fantastic Four in het Marvel Cinematic Universe te integreren. Maar Fox had nog meer iconische franchises, waaronder Alien en Predator. Van beide ruimtemonsters zijn ook verschillende eigen stripseries verschenen. Ook deze traditie wordt door Disney/Marvel voortgezet. Alien 1 is deze maand verschenen, een lopende serie geschreven door Phillip Kennedy Johnson (Superman) en getekend door Salvador Larroca (Iron Man, X-Men). Het verhaal draait om marinier Gabriel Cruz die ternauwernood een aanval van de Xenomorphs overleefde. Terwijl hij de relatie met zijn zoon probeert te redden, komt hij opnieuw met de aliens in aanraking…

Deze comicserie is momenteel dus dé plek voor nieuwe Alien-verhalen. In ieder geval tot de nieuwe televisieserie gaat verschijnen! Bekijk hier een trailer voor de stripserie:

Bron: Marvel Comics

Spirited Away wordt toneelstuk

Een van de beste animes van Studio Ghibli is Spirited Away, waarin het meisje Chihiro en haar ouders terechtkomen in een sprookjeswereld van geesten en monsters. Haar ouders worden betoverd en Chihiro staat er alleen voor. Terwijl ze hard moet werken in een badhuis, komt ze achter het mysterie van de jongen Haku. Vindt ze de weg terug naar huis?

Waar we regelmatig horen dat klassieke tekenfilms bewerkt worden tot live-action spektakels, is het ditmaal een toneelstuk dat geproduceerd wordt. Het stuk wordt geschreven en geregisseerd door John Caird, die ook aan bijvoorbeeld Daddy Long Legs en Les Misérables gewerkt heeft. In februari 2022 moet deze bewerking in Tokio in première gaan. Duimen jullie vast mee dat Spirited Away ook een internationale tour gaat maken?

Bron: The Hollywood Reporter

Modern Myths Nieuws 2021: Week 11 – 12 - Spirited Away - Studio Ghibli
Spirited Away – © Studio Ghibli

Modern Myths Nieuws 2021: Week 11 – 12 en verder:

Zack Snyders Justice League recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Zack Snyder’s Justice League, De Zack Snyder director’s cut van Justice League is verschenen. We nemen de verschillen met je door en geven antwoord op de prangende vraag: welke versie is beter, die van Whedon of Snyder?

Orakel winactie - Thomas Olde Heuvelt - Modern MythsWinactie: Orakel – Win de nieuwe Thomas Olde Heuvelt, In dit mysterie keert Robert Grim uit HEX terug. In een bollenveld bij de duinen ligt een achttiende-eeuws zeilschip met de naam “Orakel”. Dan beginnen er mensen te verdwijnen. Win dit onheilspellende boek!

De schone slaapster symfonie – Modern Myths verhaalVerhaal: De schone slaapster symfonie, Met dit korte verhaal won Django Mathijsen een Unleash Award. Muzikant Gustav valt als een blok voor Felina, die in alles zijn tegenpool is. Lees in dit romantische scifi verhaal hoe hun relatie naar een cresendo leidt…

Synchronic recensie - Modern MythsFilmrecensie: Synchronic – Sfeervolle film met veel mysterie, Met twee topacteurs – Jamie Dornan en Anthony Mackie – en de catchphrase “time is an illusion” belooft deze mysterieuze sciencefictionfilm veel goeds. Maar maakt hij het waar?

Johan Klein Haneveld - Inspiratie - Modern MythsColumn: Johan Klein Haneveld – Inspiratie, ‘Waar haal je je inspiratie vandaan?’ Wat moet je daar in vredesnaam op antwoorden? Waar de vonk vandaan komt, valt onmogelijk uit te leggen. Toch doet Johan in deze column een poging.

Invincible recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Invincible – Volwassen Amazon Prime superhelden animatie, In 2018 kondigde Amazon Prime Video de nieuwe animatieserie Invincible van Robert Kirkman aan. Inmiddels zijn de eerste drie afleveringen uitgebracht en Dirk bekeek ze!

Heks van Vuur en Oorlog recensie - Modern MythsBoekrecensie: Heks van Vuur en Oorlog – Wervelwind van spanning, In Solvenia zijn alle vormen van magie verboden. Dat terwijl een aanzienlijk deel van de bevolking uit heksen bestaat. Dan wordt de zestienjarige Lara positief getest op magische krachten…

The Yin-Yang Master: Dream of Eternity recensie - Modern MythsStreamingrecensie: The Yin-Yang Master: Dream of Eternity recensie, De Chinese mythologie staat bol van interessante verhalen en heroïsche figuren. Op Netflix vind je nu een heuse blockbuster: The Yin-Yang Master: Dream of Eternity.

Power Rangers: Heroes of the Grid recensie - Modern MythsBordspelrecensie: Power Rangers: Heroes of the Grid, Ga met je vrienden de strijd aan met Rita Repulsa en al haar handlangers. Alleen dit keer is een goede afloop niet zeker. ‘It’s Morphin Time!’

Little Nightmares II recensie - Modern MythsGamerecensie: Little Nightmares II – Een nieuw, angstaanjagend spelletje verstoppertje, Opnieuw sluip je door duistere, macabere omgevingen waar monsters je elk moment kunnen grijpen. Maar ditmaal heb je een maatje.

The Falcon and the Winter Soldier recensie - Modern MythsStreamingrecensie: The Falcon and the Winter Soldier – Marvel bioscoopfilm op je tv! Lees in Andrés recensie hoe de avonturen van Sam Wilson – The Falcon – en Bucky Barnes – The Winter Soldier – verder gaan. Met winactie!

Modern Myths Nieuws 2021: Week 11 – 12 Agenda:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 11 – 12:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Zo maak je op dit moment kans op een exemplaar van Orakel en een The Falcon and the Winter Soldier goodie pakket!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 11 – 12 - Batwing Potion

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.