Modern Myths Nieuws 2021 Week 16 - 17

Assassin’s Creed, Imagine 2021 winnaars, Russische Lord of the Rings – Modern Myths Nieuws

Het Assassin’s Creed universum breidt uit, met onder andere een kinderboekenserie (eh wat?!). Verder in het Modern Myths Nieuws 2021: Week 16 17 de winnaars van Imagine Film Festival 2021 en nieuwe horrorboeken bij Uitgeverij Macc. Als je in de zomer naar New York mag, dan kun je vanaf 3 juni naar de nieuwe Harry Potter Flagship Store. Verder hebben we trailers voor je van Picard seizoen 2, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Army of the Dead. We sluiten het nieuws af met de bijzondere Russische televisiefilm Khraniteli, een bewerking van het eerste boek uit de The Lord of the Rings trilogie. Bozhe moi!

Het Assassin’s Creed universum breidt uit

Assassin's Creed StoriesVan de populaire gamefranchise Assassin’s Creed kon je, naast de talloze spellen, al veel boeken, strips en merchandise vinden. Ook zijn er animatiefilms en is er een live-action film met Michael Fassbender in de hoofdrol. Gamestudio Ubisoft kondigde onlangs aan dat dit portfolio nog verder uitgebreid zal worden.

Om het makkelijk te maken, verdeelt Ubisoft deze content in drie categorieën: “Classics”, “Chronicles” en “Originals”. De Classics zijn bewerkingen van de verhalen die je kent uit de games en zullen daar nauwelijks van afwijken. In de Chronicles beleven de iconische assassijnen uit de verschillende games nieuwe avonturen. Met de Originals ten slotte krijg je nieuwe verhalen over nieuwe personages uit het Assassin’s Creed universum. Deze verhalen zullen in verschillende mediavormen verschijnen, zoals comics, manga, webtoons en podcasts. Ze zullen door verschillende schrijvers en tekenaars gemaakt worden. Er zal dit jaar geen nieuwe game verschijnen, maar Netflix is bezig aan een streamingserie.

Een van de aankondigingen is een beetje een rare. De studio achter de Mr. Men en Little Miss kinderboeken van auteur Roger Hargreaves zal samen met Ubisoft een aantal Assassin’s Creed verhalen uitbrengen. Verwacht verhalen over Mister Ezio, Little Miss Kassandra en Little Miss Eivor, die missies proberen te voltooien. Nu snappen we dat als je kinderverhalen maakt van bijvoorbeeld The Avengers en Star Wars je de jongere generatie klaarstoomt om fan te worden van die verhalen. Maar een kinderboek over sluipmoordenaars? We zijn erg benieuwd wat daar de insteek van zal zijn…

Bron: Ubisoft

Modern Myths Nieuws 2021: Week 16 - 17: Mister Men Assassin's Creed

Winnaars Imagine Film Festival 2021

Imagine Film Festival 2021 bannerVan 7 t/m 17 april heeft Modern Myths weer genoten van het Imagine Film Festival. Hoewel ook deze editie helaas online moest plaatsvinden, waren de fantastische films er niet minder om. In de 18 artikelen van onze Imagine Film Festival 2021 Special kon je met ons meegenieten van de bijzondere films en shorts in het fantastische genre van over de hele wereld.

Zoals elke editie reikte Imagine ook dit jaar enkele prijzen uit. De winnaars van 2021 zijn:

  • Imagine Pitch Award: hAPPiness van Asher Medina en Julia Rombout.
  • Black Tulip Award: History of the Occult van Cristian Ponce (beste fantastische film).
  • Méliès d’argent: Censor van Prano Bailey-Bond (beste Europese speelfilm) en Heart of Gold van Simon Fillion (beste korte film).
  • Silver Scream Award: Alien on Stage van Lucy Harvey en Danielle Kummer (publieksprijs).

Geweldige keuzes en terecht winnaars! We kijken nu alweer uit naar de volgende editie van Imagine Film Festival. We gaan er vanuit dat we dan weer fysiek aanwezig mogen zijn!

Bron: Imagine Film Festival

Modern Myths Nieuws 2021: Week 16 - 17: Niamh Algar in Censor
Niamh Algar in Censor

Nieuwe horror bij Uitgeverij Macc: Shadajaël 3 en Scherven vol Ogen

Uitgeverij Macc is bezig een uitgebreide horrorboekenverzameling aan te leggen. Onlangs verschenen van uitgever/schrijver Theo Barkel de bundel Shadajaël 3 en van auteur Johan Klein Haneveld het duistere verhaal Scherven vol Ogen. Ben je horrorliefhebber en bestel je beide titels, dan ontvang je tijdelijk het gratis boekje Tijdsgeest & In de put, met twee verhalen van beide auteurs.

In Shadajaël 3: Zusters van de Duisternis komt Shadajaël in de Belgische Ardennen, voortgedreven door slecht weer, in een klooster terecht. Daar ontmoet hij zusters met een bijzondere roeping, de “Zusters van de Duisternis”. Naast dit verhaal vind je ook De Godenwolf en Zwerver van de Hel in het boek. Deze bundel verhalen volgt op Shadajaël 2 die Silvia twee jaar geleden recenseerde.

Scherven vol Ogen gaat over Jennifer Kerkels die haar baan kwijtraakt. In het Nederland van 2080 is het echter niet eenvoudig nieuw werk te vinden. Bang om op straat te eindigen, schrijft Jennifer zich in bij het instituut “Perfect”. Dat belooft haar namelijk te veranderen in iemand die de werkgevers gegarandeerd van dienst kan zijn. Dat gaat natuurlijk verkeerd aflopen…

Shadajaël 3: Zusters van de Duisternis en Scherven vol Ogen zijn verkrijgbaar in de webwinkel van Uitgeverij Macc.

Bron: Uitgeverij Macc

Modern Myths Nieuws 2021: Week 16 - 17: Shadajael 3, Scherven vol Ogen, Tijdsgeest en In de Put

Harry Potter Flagship Store opent op 3 juni

Heel langzaam worden de regels rond covid-19 versoepeld en mogen we weer iets meer terug naar het normale leven. Zo kunnen we weer winkelen zonder afspraak vooraf. Als je nou ook nog zonder kopzorgen in de wereld mag rondreizen, zou je op 3 juni de opening van de eerste Harry Potter Flagship Store in New York kunnen meemaken.

Deze winkel rond “de wereld van de jongen die bleef leven” telt drie verdiepingen en bevat de grootste collectie van alles rond Harry Potter en Fantastic Beasts and Where to Find Them. Zo kun je naast allerlei kleding en accessoires bijvoorbeeld ook je eigen toverstaf uitkiezen en virtual reality experiences beleven. Deze “Wizarding World” winkel staat naast het bekende Flatiron Building. Begin dus maar vast te sparen. Kun je echt niet wachten, dan is er een webshop die doorlinkt naar de Engelse versie van de website.

Bron: PotterDome

Modern Myths Nieuws 2021: Week 16 - 17: Harry Potter Flagship Store New York

Modern Myths Nieuws 2021: Week 16 – 17 trailers: Picard seizoen 2, Shang-Chi en Army of the Dead

De laatste weken kwamen er een aantal leuke trailers voorbij die we hier voor je op een rijtje zetten.

Picard seizoen 2

André recenseerde Picard seizoen 1 waarin de avonturen van de gepensioneerde Jean-Luc Picard van de Enterprise vervolgd werden. Nu teased Amazon Prime Video het tweede seizoen. We moeten nog wel even wachten tot 2022 en dat zal lang duren. Want in de video krijg je een letter van het alfabet te zien, waar Star Trek fans geeky rillingen van zullen krijgen. De teaser:

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Het is ook nog wachten tot we weer nieuwe Marvel-films in de bioscoop mogen zien. Een daarvan zal Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings zijn. Shang-Chi maakte zijn opwachting in het Marvel stripuniversum in 1973 in Special Marvel Edition #15. Deze “Master of Kung Fu” werd razend populair door de martial arts hype in dit tijd en is sindsdien een vast personage in de strips van Marvel. Op 1 september kun je zijn eigen film gaan zien. De teaser:

Army of the Dead

Modern Myths was uitgenodigd om in een besloten presentatie met regisseur Zack Snyder (Zack Snyder’s Justice League) de presentatie van de trailer van zijn nieuwe zombiefilm Army of the Dead te volgen. Tijdens dit leuke evenement kwam ook hoofdrolspeler Dave Bautista (Guardians of the Galaxy) aan het woord en lieten de andere acteurs uit deze actiefilm ook kort van zich horen. Snyder gaf daarbij de naam prijs van de prequel die in de maak is: Army of Thieves, die meer zal vertellen over de personages uit Army of the Dead. Daarnaast is er ook een animatieserie in de maak waarin je te zien krijgt waar de zombies vandaan komen. Hoewel er verrassingen in petto zijn, vertelde Snyder dat Area 51 er in ieder geval iets mee te maken heeft.

Kortom, er komen veel Zack Snyder zombies naar Netflix! Army of the Dead kun je vanaf 21 mei streamen en de trailer vind je alvast hieronder:

Bron: Netflix, Amazon Prime Video, Marvel Studios

Extra: Russische The Lord of the Rings televisiefilm

In de schatkamers van de wereldwijde televisie zijn rare titels te vinden. Zoek bijvoorbeeld maar eens naar de Japanse Spider-Man serie uit 1978. Onlangs is een ander juweeltje boven tafel gekomen: een Russische televisieserie van J.R.R. Tolkiens The Lord of the Rings. Het gaat hier om Khraniteli uit 1991, gebaseerd op het eerste boek uit de trilogie – The Fellowship of the Ring. Ben je benieuwd hoe deze versie van onze Oosterburen eruitziet? Je vindt hem hier op YouTube:

Bron: Nu.nl

Modern Myths Nieuws 2021: Week 16 – 17 en verder:

Shadow and Bone recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Shadow and Bone recensie, Anouk keek Shadow and Bone, een Netflix-serie die je meeneemt naar een wereld vol magie, oorlog en monsters uit de boeken van auteur Leigh Bardugo.

In het Duister recensie - Modern MythsBoekrecensie: In het Duister recensie, Bij het zien van de omslag had Anouk al door dat In het Duister van auteur Tamara Arts wel eens een ware uitdaging zou kunnen worden. De grote vraag is dan ook, heeft ze het uit kunnen lezen of waren de nachtmerries te heftig?

Roborecht en de acht betekenissen van “slaaf” – Modern MythsColumn: Roborecht en Robot Wars, In het tweede essay rond zijn nieuwe boek Roborecht stelt auteur Django Mathijsen de vraag: Waarom zou je een robot bewustzijn geven? Daar zijn verschillende antwoorden op, die allemaal nieuwe ethische vragen oproepen.

Elysium 4K UHD recensie – Modern MythsFilmrecensie: Elysium 4K UHD recensie, Na District 9 is ook de tweede film van regisseur Neill Blomkamp – Elysium – op 4K UHD verschenen. Dit sciencefiction popcornspektakel uit 2013 met Matt Damon en Jodie Foster komt zo helemaal tot zijn recht.

Overstekers recensie - Modern MythsBoekrecensie: Overstekers recensie, De Overstekers-trilogie van Petra Doom neemt je mee in werelden vol mythische wezens, legendes en saga’s die verborgen tussen de mensen bestaan. Kan Mirabel de balans herstellen in haar eigen wereld én de andere?

Batwoman seizoen 1 recensie – Modern MythsTelevisierecensie: Batwoman seizoen 1 recensie, In Batwoman seizoen 1 – een serie die zich afspeelt in het “Arrowverse” van televisienetwerk The CW – is Batman verdwenen. Gotham City heeft een nieuwe beschermengel nodig en Kate Kane, het nichtje van Bruce Wayne, is de aangewezen persoon.

Them seizoen 1 recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Them seizoen 1 recensie, Them seizoen 1 – nu op Amazon Prime Video – plaatst een donker gezin in een bovennatuurlijke situatie. Het verhaal speelt zich af in de jaren 50, waar een groot monster rondwaart: racisme.

Immortals Fenyx Rising recensie - Modern MythsGamerecensie: Immortals Fenyx Rising recensie, In Immortals Fenyx Rising draait alles om goden. We recenseren het basisspel waarin je als Fenyx op zoek gaat naar een manier om de mensen en de goden te redden.

The Irregulars recensie - Modern MythsStreamingrecensie: The Irregulars recensie, Eens in de zoveel tijd komt er een aanvulling op de Sherlock Holmes canon. Dit keer is het de beurt aan de “Baker Street Irregulars. Met de gelijknamige Netflix-serie The Irregulars krijgen ze hun eigen serie.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 16 – 17 Agenda:

Op dit moment kun je de volgende festivals in je agenda zetten:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 16 – 17:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties.

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 16 - 17: Batwing Potion

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.