Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 - 19

Masters of the Universe: Revelation, Harry Potter, Ronald Giphart – Modern Myths Nieuws

Fans van He-Man zullen in juli smullen van de Masters of the Universe: Revelation animatieserie op Netflix! Verder in het Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 – 19 kun je je kennis van Harry Potter tentoonspreiden in de Jansen & Jansen online Harry Potter Quiz. Jumbo en de Efteling werken samen aan een Jan van Haasteren puzzel en bordspellen. Katy Perry viert 25 jaar Pokémon met Electric en Ronald Giphart schrijft in de wereld van Assassin’s Creed. Tot slot verschijnt in de zomer Hotel Transylvania: Transformania en komt er ook een game: Scary-Tale Adventures. We’ve got the power!

Eerste stills van Masters of the Universe: Revelation

Netflix werkt hard aan een imposante animatie bibliotheek met zeer uiteenlopende titels. Zo kun je al kijken naar Castlevania, Blood of Zeus en The Way of the Househusband. Binnenkort komt daar nog een serie bij waar kinderen van de jaren 80 van uit hun dak zullen gaan: Masters of the Universe: Revelation!

Deze serie is geproduceerd door regisseur Kevin Smith, die verantwoordelijk is voor popcultuur films als Clerks, Mallrats, Chasing Amy en Dogma. Daarnaast schreef hij voor Marvel en DC Comics onder andere een Daredevil en Green Arrow serie. Ook hij is groot fan van He-Man en de helden van Eternia. Masters of the Universe: Revelation speelt zich af na de gebeurtenissen in de klassieke He-Man and the Masters of the Universe tekenfilmserie. Na een cataclysmische strijd tussen He-man en Skeletor liggen de helden van Grayskull met elkaar overhoop. Na jaren van geheimen die hen uit elkaar dreven, moet Teela iedereen weer bij elkaar zien te krijgen. De “Sword of Power” is verdwenen en het voortbestaan van het universum staat op het spel.

We mogen de serie ergens rond juli verwachten. Verlekker je hier alvast aan de eerste beelden:

Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 - 19: Skeletor versus He-Man

Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 - 19: Prince Adam - He-Man

De helden van Grayskull

Masters of the Universe Revelation - Skeletor

Masters of the Universe Revelation - Beast Man

Bron: Netflix

Test je kennis 19 mei in de online Harry Potter Quiz

Weet jij alles van Harry Potter en kun je zo opdreunen hoeveel spelers er in een Quidditch team zitten? Vertel jij iedereen op feestjes waarom Luna Lovegood schoenen in bed draagt of wat Harry deed met het gewonnen prijzengeld van het Wizard School Tournament? Zo ja, doe dan woensdagavond 19 mei mee met de Jansen & Jansen online Harry Potter Quiz!

Je hoeft je niet van tevoren aan te melden voor de quiz en deelname is gratis. De prestige van alles goed hebben is natuurlijk de grootste prijs, maar wil je iets fysieks winnen, dan kun je een bedrag van tenminste € 3,- doneren aan Jansen & Jansen Quiz. Daarna doe je mee met de verloting.

De quiz begint woensdag 19 mei om 20:00 en zal onder andere live worden uitgezonden door Harry Potter website PotterDome. Moge de beste tovenaar winnen! Het evenement vind je op de Harry Potter Quiz Facebook pagina.

Bron: PotterDome

Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 - 19: Jansen en Jansen - Harry Potter quiz

Jumbo lanceert Efteling spellen en een Jan van Haasteren puzzel

We mogen bijna weer naar de Efteling! Krijg je, net als ons, nooit genoeg van het sprookjespark, dan is er nog meer leuk nieuws te melden. Koninklijke Jumbo heeft in samenwerking met de Efteling enkele spellen en een puzzel voor je in petto. Vanaf 5 juni leg je met de 1000 stukjes tellende Jan van Haasteren Sprookjesbos puzzel het sprookjesbos zoals striptekenaar Jan van Haasteren hem ziet. Verwacht weer knotsgekke taferelen, hoewel deze puzzel in eerste instantie wat braver lijkt dan een gemiddelde Van Haasteren puzzel. Zo hebben wij de klassieke haaienvin nog niet ontdekt en zit er ook niemand in het openbaar op het toilet. Maar eerlijk is eerlijk, een boze inktvis en een dampende drol zijn ook leuk!

Naast de puzzel verschijnen in het najaar ook de spellen Piraña Ganzenbord, Stratego Junior Joris & de Draak en Mens Erger Je Niet Sprookjesboom. De puzzel is vanaf juni exclusief bij de Efteling verkrijgbaar voor € 17,99 en de spellen worden vanaf juli verkocht. In september kun je ze vinden bij de reguliere speelgoedwinkels.

Bron: Jumbo

Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 - 19: Jan van Haasteren Efteling puzzel

25 jaar Pokémon: Katy Perry’s Electric en nieuwe anime

Zoals je weet, viert Pokémon dit jaar zijn 25 jarig jubileum! Het hele jaar zijn er feestelijke gebeurtenissen, waaronder Pokémon 25: Het album, dat dit najaar zal worden uitgebracht. Een van de nummers die je daarop kunt luisteren is Electric van Katy Perry. De single en videoclip zijn nu uitgebracht. Katy Perry speelde in haar jeugd veel Pokémon op haar Game Boy, dus ze hoefde niet lang na te denken om mee te werken. De videoclip is geregisseerd door Carlos López Estrada, die je kent van Raya and the Last Dragon. Bekijk de videoclip hier:

Daarnaast is er een nieuw seizoen van de langlopende Pokémon-animatieserie aangekondigd: Pokémon Master Journeys: The Series. De reis van Ash Ketchum en zijn Pikachu gaat verder van Kanto tot Galar! Onderweg stijgt Ash op de ranglijst van de “World Coronation Series” en maak je kennis met zijn vrienden Goh en Chloe. Goh maakt jacht op Mew en Chloe zet haar eerste stappen als Pokémon Trainer wanneer ze een mysterieuze Eevee ontmoet. De serie moet nog dit jaar verschijnen. Zodra we weten waar je hem kunt zien, laten we dat uiteraard weten.

Bron: Pokémon

Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 - 19: Pokémon Master Journeys - The Series
Pokémon Master Journeys – The Series

Ronald Giphart schrijft in de wereld van Assassin’s Creed

Auteur Ronald Giphart werkt graag mee aan bijzondere schrijfprojecten. Zo vertelde hij in 2018 op de Dag van het Fantastische Boek over het schrijven van een verhaal met behulp van een robot – de Asibot. Nu heeft Giphart in samenwerking met De Leescoalitie en Ubisoft “Verborgen Verhalen” geschreven die zich afspelen in Assassin’s Creed: Valhalla.

Op 11 mei werd het eerste verhaal gelanceerd: Het grootse feest voor Bent en is bedoeld om de werelden van literatuur en gaming samen te laten komen. De Verborgen Verhalen van Margje Woodrow en Ronald Giphart zijn bedoeld om jongeren binnen de gamewereld te enthousiasmeren om te gaan lezen. Via deze pilot wordt ook onderzocht wat het effect is op zowel het lezen als het imago van lezen onder de gamers. Je kunt de verhalen vinden in de Ubisoft Special App, een interactief magazine dat je gratis kunt downloaden op iOS en Android. Op 18 mei wordt het volgende verhaal – Alf van Margje Woodrow – gepubliceerd. Dit is natuurlijk een geweldig leuk initiatief, hoewel we ons afvragen in hoeverre de uitspraak ‘De jeugd leest niet’ klopt. Met alle young adult boeken en aan games gerelateerde comics en paperbacks zijn onze ervaringen bij Modern Myths op dit gebied heel anders.

Bron: Ronald Giphart

Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 - 19: Assassin's Creed: Het grootse feest voor Bent - Ronald Giphart
Assassin’s Creed: Het grootse feest voor Bent

Hotel Transylvania: Transformania en Scary-Tale Adventures

Ben je liefhebber van de Hotel Transylvania animatiefilms? Dan kom je dit jaar helemaal aan je trekken. In de zomer verschijnt namelijk de vierde bioscoopfilm – Hotel Transylvania: Transformania. Ook verschijnt op Halloween de 3D platform computergame Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures voor PlayStation, Nintendo Switch, Xbox en pc. Hierin worden klassieke sprookjes verteld in monster-stijl! Komende maandag verwachten we de trailer van de nieuwe film. Voor nu sluiten we deze editie van Modern Myths Nieuws af met de trailer van de film en een teaser van de game:

Hotel Transylvania: Transformania

Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures teaser

Bron: Sony Pictures en Bandai Namco

Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 – 19 en verder:

Army of the Dead recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Army of the Dead – Op Netflix kun je vanaf 21-5 een nieuwe Snyder zombiefilm kijken: Army of the Dead. Dave Bautista leidt een team soldaten door een door zombies overspoeld Las Vegas. Reden voor André om de evolutie van de zombie met je door te nemen!

De Nepvampier recensie – Modern MythsBoekrecensie: De Nepvampier – Een vampier die door een medische aandoening in een identiteitscrisis belandt. Je zou het niet verwachten als onderwerp van een jeugdboek. Maar lees in onze De Nepvampier recensie waarom dit verhaal van Sophia Drenth oud én jong zal aanspreken.

Mansions of Madness Second Edition recensie - Modern MythsBordspelrecensie: Mansions of Madness Second Edition – We vallen maar meteen met de deur in het spookhuis. De tweede editie van Mansions of Madness is een must have! Ben jij verzot op bordspellen, Call of Cthulhu, horror en suspense? Dan wil je deze versie niet laten liggen!

Jupiter’s Legacy recensie – Modern MythsStreamingrecensie: Jupiter’s Legacy – Ontmoet de bekendste superhelden ter wereld: The Union. The Utopian is getrouwd met teamgenoot Lady Liberty. Samen hebben zij twee kinderen die echter moeite hebben met de erfenis van hun vader.

Immortals Fenyx Rising dlc - Modern MythsGamerecensie: Immortals Fenyx Rising DLC – Voor Immortals Fenyx Rising zijn drie dlc’s beschikbaar: A New God, Myths of the Eastern Realm en The Lost Gods. Ga mee op verkenning in de verdere wereld van de Griekse en Chinese goden!

Elfhame: De Verbannen Koningin recensie - Modern MythsBoekrecensie: Elfhame 3: De Verbannen Koningin – Anouk werd al twee keer eerder door Holly Black meegenomen in de wereld van Elfhame. Nu mag ze zich voor de derde – en laatste keer – onderdompelen in die wereld vol intriges en verraad.

Star Wars: The Bad Batch recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Star Wars: The Bad Batch – Het Star Wars-universum wordt verder uitgebreid met een nieuwe animatie serie: Star Wars: The Bad Batch. Hierin zie je een bijzondere groep “Clone Troopers”. Lees onze ervaringen met aflevering 1 van het eerste seizoen over deze supersoldaten!

Bridge of Souls recensie - Modern MythsBoekrecensie: Bridge of Souls – Als twaalfjarige spookjager zorgt Cassidy Blake ervoor dat geesten die blijven hangen in “the veil” – de tijdelijke wereld tussen leven en dood – naar het licht toegaan. Zelfs als je niet van spookverhalen houdt, moet je Bridge of Souls van Victoria Schwab lezen.

The New Mutants recensie - Modern MythsFilmrecensie: The New Mutants – In The New Mutants – nu te zien op Disney+ Star – ontmoet je een aantal jonge mutanten die nog moeten leren om te gaan met hun krachten. Gaan horror en superhelden goed samen? Lees het in onze The New Mutants recensie!

Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 – 19 Agenda:

Op dit moment kun je de volgende festivals in je agenda zetten:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 – 19:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Zo vind je binnenkort winacties rond geweldige boeken op onze site. Je maakt kans op De Nepvampier, Sterrenvlucht en Onderuniversum. Daarnaast stampt Godzilla bij ons rond in de Godzilla 4K UHD winactie!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 18 - 19 - Batwing Potion

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal Masters of the Universe: Revelation © Netflix

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken
  • Films en seriesFilms en series