Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 - 24

Castlevania, Tiny Tina’s Wonderlands, Comic Talk, The Munsters – Modern Myths Nieuws

Netflix is nog lang niet klaar met Castlevania en kondigt een spin-off aan! Verder in het Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 – 24 gaan we op pad met onze raketwerper in de fantasywereld van Tiny Tina’s Wonderlands. Krijg je niet genoeg van escape rooms, dan is de quiz uitdaging Escape Room The Game: Challenge voor jou bedoeld. Luister naar de Nederlandstalige comic podcast Comic Talk NL of ga naar de spookhuizen van Scare Me. Tot slot brengt Rob Zombie de sitcom The Munsters naar de bioscoop. Geen idee wie dat zijn? Lees het in het Modern Myths Nieuws!

Meer Castlevania op Netflix

Voor iedereen die na vier seizoenen Castlevania op Netflix bang was dat de bloederige koek op is, goed nieuws! Netflix heeft een nieuw seizoen van deze geweldige animatieserie aangekondigd, dat zich gaat richten op het personage Richter Belmont. De serie zal een tijdsprong maken naar de Franse Revolutie, waar Richter Belmont – een afstammeling van Trevor Belmont uit de huidige seizoenen – samen met magiër Maria Renard met de erfenis van Dracula te maken krijgt.

Ben je bekend met de Castlevania-games, dan ken je Richter uit onder andere Castlevania: Rondo of Blood (Japan, 1993), die bij ons op de Super Nintendo bekend stond als Castlevania: Dracula X. In 1997 kwamen we Richter tegen in Castlevania: Symphony of the Night. Er is nog geen datum bekend waarop we deze nieuwe animatieserie kunnen gaan bekijken, maar we verwachten er veel van!

Bron: Netflix

Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 - 24: Castlevania op Netflix - Trevor Belmont en Sypha
Trevor Belmont en Sypha, de ouders van Richter

Borderlands fantasy spin-off Tiny Tina’s Wonderlands

Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 - 24 - Tiny Tina WonderlandsAls je – net als ons – fan bent van de wild komische shooter games in de Borderlands serie, hou dan de spin-off Tiny Tina’s Wonderlands in de gaten. Gamestudio Gearbox heeft deze spin-off rond het personage Tiny Tina onlangs aangekondigd. Deze kick-ass jongedame vertelt graag (speelbare) verhalen en in Tiny Tina’s Wonderlands krijgt ze daar alle ruimte voor.

Maak je eigen personages die in verschillende “classes” vallen en ga er met je wapenarsenaal op uit om in een fantasy setting avonturen te beleven. Als je de uitbreiding Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep in Borderlands 2 gespeeld hebt, dan weet je hoe leuk dit gaat worden. De kers op de taart? Acteur Will Arnett (The Lego Batman Movie, Arrested Development) spreekt de stem in van de Dragon Lord! Je mag deze game begin 2022 verwachten voor de consoles en pc.

De eerste trailer vind je hier:

Bron: Polygon

Escape Room The Game: Challenge

In onze bordspelrubriek Modern Myths Spellenavond komt speluitgever Identity Games regelmatig langs. Onlangs heeft Helmie twee van hun Escape Room The Game spin-offs gespeeld: Escape Room The Game: 2 Players Horror en Escape Room The Game: Puzzle Adventures. Ben jij ook nog lang niet uitgekeken op escape rooms, dan heeft de Rotterdamse spellenuitgever nog een nieuwe versie voor je in petto: Escape Room The Game: Challenge voor 1 tot 4 spelers.

Escape Room The Game: Challenge is een quiz waarin je bent opgesloten door een genie, zonder hoop op vrijlating. Tenzij je hem kunt bewijzen dat je het waard bent om te mogen ontsnappen. Kun jij rustig blijven onder druk en binnen 10 minuten zo veel mogelijk puzzels oplossen? Het is je enige kans om te overleven… Net als in horrorfilms als Saw speel je alleen of in teamverband en moet je de raadsels onder tijdsdruk beantwoorden. Escape Room The Game: Challenge biedt je 48 brainteasers en deel twee is ook al beschikbaar. Voor de prijs hoef je het niet te laten; je koopt al een versie voor rond de € 4,99.

Bron: Identity Games

Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 - 24: Escape Room The Game: Challenge

Nederlandstalige comic podcast – Comic Talk NL

Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 - 24: Comic Talk NL logoBen je liefhebber van Amerikaanse strips – comics – of volg je alle superheldenfilms en -series en wil je meer over de herkomst van die verhalen weten? Dan is de podcast Comic Talk NL eentje om op je luisterlijst te zetten. In deze wekelijkse podcast praten popculture journalist Jeroen van Trierum, ondernemer Sufian Alariachi en motion graphic designer Médard Vriend je bij over de wondere wereld van Amerikaanse comics. Zo krijg je tips voor de beste comics van die week, wordt het nieuwste film- en televisienieuws besproken en zijn er interessante discussies.

Comic Talk NL beluister je onder andere via Spotify of Google Podcasts. Meer info vind je op Anchor en Comic Talk NL (Instagram).

Bron: Comic Talk NL

Rob Zombie aan de slag met The Munsters

Noem een bekende monsterfamilie en iedereen zal het hebben over The Addams Family. Maar in 1964 verscheen er nog een Amerikaanse sitcom met monsters: The Munsters. Deze satire op het Amerikaanse burgerleven draaide om Herman Munster en zijn familie, waaronder het Monster van Frankenstein en opa Dracula. Hoewel de serie in 1965 genomineerd werd voor een Golden Globe voor “beste televisieserie”, zijn het toch de Addams die door de jaren heen beroemder zijn geworden.

Nu brengt schrijver/muzikant/regisseur Rob Zombie (The Devil’s Rejects, Halloween (2007)) de Munsters weer terug in de spotlights. Op zijn Instagram-account kondigde hij aan bezig te zijn met een reboot; een project waar hij al twintig jaar voor lobbyt. Er is verder nog helemaal niets bekend over het hoe en wanneer van deze film, maar we zijn benieuwd of Zombie deze Munsters weer relevant kan maken.

Bron: Rob Zombie op Instagram

Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 - 24: The Munsters 1964
The Munsters

Scare Me vanaf 25 juni open

Waarom wachten tot Halloween om lekker te griezelen in een spookhuis? Nu we door alle versoepelingen weer op pad mogen, heeft het team achter het griezelfestijn Scare Me besloten om de deuren van hun spookhuizen weer open te gooien. Vanaf 25 juni kun je drie weekenden lang elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond terecht bij deze horrorbelevenis.

Ga er alleen al naartoe voor deze nieuwe attractie “MANSION”, een spookhuis geïnspireerd op het bij ons zeer geliefde spel “Mansions of Madness”. Daarnaast is er het huis “Writers Block”, het circus “Kill It” vol gevaarlijke clowns en het spookhuis “Baku”. Een basisticket van € 24,95 geeft toegang tot de vijf basis spookhuizen en met een uitgebreid ticket van € 29,95 krijg je ook toegang tot het “Pirate’s Adventure”.

De openingstijden: 25 juni t/m 11 juli, elke vrijdag, zaterdag en zondag van 19:00 – 22.30. Je vindt Scare Me aan De Steiger 57 in Almere-Haven.

Bron: Scare Me

Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 - 24 - Scare Me poster

Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 – 24 trailers

Er zijn weer een hoop leuke trailers verschenen de afgelopen weken. We concentreren ons hier op drie games en de teaser trailer van de nieuwe Netflix Masters of the Universe serie!

Vampire: The Masquerade – Swansong

De nieuwe trailer voor de RPG Vampire: The Masquerade – Swansong introduceert een gekwelde jonge vrouw genaamd Leysha. Deze Malkavian is een van de drie speelbare personages en verschijnt als een jonge vrouw van ongeveer 30 jaar oud. Onder haar bleke huid en pupillen van verschillende grootte schuilt een pijn en een mentale instabiliteit. Alle Malkavianen hebben daar last van na “de Embrace”; de beet van een vampier. Nu is ze een wezen dat gedoemd is zich altijd tussen de mensen verborgen te houden. Je ziet Leysha spelen met haar kind, Halsey. Maar deze vredige situatie verandert al snel in een nachtmerrie, waardoor twijfel ontstaat: is dit wel echt? Vampire: The Masquerade – Swansong zal verschijnen voor consoles en pc.

Marvel’s Guardians of the Galaxy

We hadden hem al op onze Facebook-pagina gezet: de reveal trailer van Marvel’s Guardians of the Galaxy van Eidos Montréal. Deze studio ken je vooral van de Tomb Raider games. Stap in de laarzen van Star-Lord en neem je team mee op een gloednieuw avontuur. Je mag deze spetterende game verwachten op 26 oktober voor alle consoles en pc. Wij zijn vooral erg benieuwd of deze single player game je het gevoel geeft écht deel uit te maken van de Guardians. Star-Lord is heel erg cool, maar eigenlijk willen we ook wel eens als Drax tekeer gaan, of als Rocket alles opblazen. Deze houden we in de gaten!

Legend of Mana

Gamestudio Square Enix heeft het openingsfilmpje laten zien van de geremasterde Legend of Mana. Deze game is het vierde deel in de klassieke Mana-serie, waarvan we hier op Modern Myths al de delen Secret of Mana en Trials of Mana bespraken. De geremasterde versie van Legend of Mana bevat verbeterde beelden, een opnieuw gearrangeerde soundtrack en de minigame Ring Ring Land. Het spel  is vanaf 24 juni voor € 29,99 digitaal beschikbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en pc.

Masters of the Universe: Revelation

In de vorige editie van het Modern Myths Nieuws kondigden we hem al aan: de nieuwe Netflix-animatieserie Masters of the Universe: Revelation. Na 40 jaar keren we terug naar Eternia om de nieuwe strijd tussen He-Man en Skeletor mee te maken. De eerste stills zagen er al geweldig uit, maar wat dacht je van de teaser trailer? Bonnie Tyler is trouwens ook helemaal terug met haar “Holding out for a Hero”. Deze popsong uit 1984 zit in zowel deze trailer, als die van Marvel’s Guardians of the Galaxy. En het beste nieuws? Het eerste deel van de nieuwe He-Man serie verschijnt al op 23 juli!

Bron: Nacon, Eidos Montreal, Square Enix, Netflix

Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 – 24 en verder:

A Quiet Place Part II recensie - Modern MythsFilmrecensie: A Quiet Place Part II – In 2018 verrasten schrijver, regisseur en acteur John Krasinski en zijn vrouw Emily Blunt met de originele sciencefictionthriller A Quiet Place. Nu kunnen we eindelijk het geweldige vervolg in de bioscoop zien. Met winactie!

Luca recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Luca – In de Pixar film Luca leven zeemonsters onder het water in de Middellandse Zee. Maar wanneer ze uit het water stappen, lijken ze precies op mensen. Het jonge monster Luca kan de roep van het avontuur niet weerstaan en waagt een uitstapje naar de kust.

Adventures in Neverland interview - Modern Myths artworkInterview: Adventures in Neverland – Bordspelers die houden van verhalende, fantasierijke avonturen kijken er al een poosje reikhalzend naar uit: Adventures in Neverland. We spraken ontwikkelaar Vicky Swers.

Een Pelgrimstocht van Zwaarden recensie – Modern Myths openingBoekrecensie: Een Pelgrimstocht van ZwaardenEen Pelgrimstocht van Zwaarden is het eerste deel van een nieuwe fantasy van Anthony Ryan. De Krankzinnige God vervult de wens van slechts één persoon. Reden genoeg voor wanhopige zielen om pelgrimstochten naar zijn tempel te maken.

D&D Dungeon Mayhem recensie - Modern MythsBordspelrecensie: D&D Dungeon MayhemD&D Dungeon Mayhem is in een kwartier te spelen en kan je overal mee naartoe nemen. We besteden niet alleen aandacht aan het basisspel, maar ook aan de uitbreiding Battle for Baldur’s Gate en de spin-off Monster Madness.

Stargirl seizoen 1 recensie – Modern MythsTelevisie recensie: Stargirl seizoen 1 – Na Supergirl en Batwoman krijgt nu de wat jongere en onbekendere Stargirl een kans op het kleine scherm. In tegenstelling tot de duistere superheldenseries van de laatste tijd is Stargirl een stuk luchtiger.

Godzilla vs. Kong recensie - Modern MythsFilmrecensie: Godzilla vs Kong – Na Godzilla uit 2014 en Godzilla: King of the Monsters uit 2019 keert de radioactieve mutante dinosaurus nog een keer terug om het op te nemen tegen dat andere icoon uit de popcultuur: King Kong.

Maid of Sker recensie - Modern MythsGamerecensie: Maid of Sker – De first-person survival horror game Maid of Sker speelt zich af in Sker Hotel op het mysterieuze Sker Island. Al snel kom je erachter dat daar van alles mis is en blijkt elk geluid dat je maakt monsterachtige griezels aan te trekken.

Sterrenvlucht recensie - Modern MythsBoekrecensie: SterrenvluchtSterrenvlucht van Brandon Sanderson volgt Spensa, een meisje van 17. Zij wil niets anders dan piloot worden en het opnemen tegen de aliens die het voortbestaan van de mensheid bedreigen: de Krell. Met winactie!

Supernatural seizoen 15 recensie – Modern MythsTelevisie recensie: Supernatural seizoen 15 – Stap nog een laatste keer in bij de ’67 Chevy Impala van Sam en Dean Winchester voor de twintig laatste afleveringen van Supernatural. Kan de serie het einde echt waarmaken na zoveel jaren epische gevechten?

Terra Ultima recensie – Modern MythsBoekrecensie: Terra Ultima – De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt. Een heel continent nog wel: “Terra Ultima”.

Cruella recensie - Modern MythsFilmrecensie: CruellaCruella is het ontstaansverhaal van een van de meest iconische Disney schurken ooit: mode-icoon en megalomaan Cruella De Vil. Dit is dus geen remake, maar een compleet nieuw verhaal.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 – 24 Agenda:

Op dit moment kun je de volgende festivals in je agenda zetten:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 – 24:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Zo kun je op dit moment kans maken op een exemplaar van Sterrenvlucht en een paar survival sokken van A Quiet Place Part II. Of doe binnenkort mee met onze Onderuniversum winactie en die van de DC Universe animatiefilm Batman: The Long Halloween!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 23 - 24: Batwing Potion

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.