Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 - 29 - The Witcher Seizoen 2

The Witcher S2, Anansi Boys, Harland Awards, RoboCop: Rogue City – Modern Myths Nieuws

Vanaf 17 december kunnen we weer naar Henry Cavill kijken in het tweede seizoen van The Witcher! Verder in het Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 – 29 een nieuwe Amazon Prime Video show gebaseerd op werk van Neil Gaiman: Anansi Boys. Ook keert RoboCop terug in de game RoboCop: Rogue City. Stuur je fantastische verhaal binnenkort in naar de Harland Awards 2021 schrijfwedstrijd. En wil je een levensgroot Galactus figuur in je vitrine, doe dan mee met de Zavvi/HasLabs Galactus crowdfunding campagne. Is het bij jou ook zo’n hete zomer?!

The Witcher seizoen 2 in december op Netflix

Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 - 29 - The Witcher seizoen 2 - PosterHet langverwachte tweede seizoen van The Witcher zal 17 december op Netflix verschijnen! The Witcher Geralt of Rivia (Henry Cavill (Zack Snyder’s Justice League, Enola Holmes)) is ervan overtuigd dat Yennefer om het leven is gekomen tijdens de “Battle of Sodden”. Hij brengt prinses Cirilla vervolgens naar de veiligste plek die hij kent: zijn ouderlijk huis Kaer Morhen.

Terwijl de koningen, elfen, mensen en demonen strijden om heerschappij, moet Geralt prinses Cirilla tegen nog iets veel gevaarlijkers beschermen. De mysterieuze kracht die in haar schuilt! Bekijk hier een teaser:

Maar er is nog meer nieuws over Geralt! Beschik je over een PlayStation 5 of Xbox Series X, dan zul je binnenkort ook The Witcher 3: Wild Hunt als re-release kunnen spelen. Naast next-gen graphics heeft ontwikkelaar CD Projekt RED aangegeven dat je ook wat extra dlc mag verwachten gebaseerd op de televisieserie. Denk hierbij aan een outfit zoals Henry Cavill dat draagt in de show. Dat is natuurlijk leuk, maar het is vooral het totale pakket van deze The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition dat een aanschaf interessant maakt. Het opgepoetste spel, inclusief alle dlc? Waar moeten we tekenen?

Bron: Netflix / CD Projekt RED

Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 - 29 - Freya Allan als Ciri in The Witcher seizoen 2
Freya Allan als Ciri in The Witcher seizoen 2

Anansi Boys van Neil Gaiman naar Amazon Prime Video

Anansi Boys aankondiging - Amazon Prime Video - Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 - 29Met auteur Neil Gaiman hoef je al lang niet meer kennis te maken enkel via zijn boeken en comics. Inmiddels is veel van zijn werk ook voor andere kanalen bewerkt. Zo is er een audiobewerking van Sandman en komt daarvan binnenkort een televisieserie op Netflix. Ook kun je Good Omens en American Gods op Amazon Prime Video kijken. Die laatste streamingdienst heeft nu aangekondigd een serie besteld te hebben van Anansi Boys.

In Gaimans gelijknamige roman Anansi Boys draait het om Charlie Nancy. Deze jongeman is gewend om door zijn vervreemde vader in verlegenheid te worden gebracht. Maar wanneer zijn vader sterft, ontdekt Charlie dat zijn vader Anansi was. Anansi, de West-Afrikaanse/Caribische kwajongensachtige god van de verhalen. En hij komt erachter dat hij een broer heeft: Spider. Als Spider in Charlies leven komt, is deze vastbesloten om zijn leven interessanter te maken. Maar daardoor wordt het voor Charlie ineens ook een stuk gevaarlijker… De opnames van de zesdelige serie Anansi Boys beginnen later dit jaar in Schotland. Oh ja, van Good Omens is ook een tweede seizoen aangekondigd. Deze zal worden gebaseerd op gesprekken die Neil Gaiman had met co-auteur Terry Pratchett (Discworld) over een tweede boek.

Bron: Amazon Prime Video

Nieuwe RoboCop game in de maak

RoboCop: Rogue City - Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 - 29
RoboCop: Rogue City

Er komt een nieuwe RoboCop game! Deze zal gebaseerd worden op de eerste drie delen van de klassieke filmserie uit de jaren 80 en 90. De nieuwe game – RoboCop: Rogue City – wordt ontwikkeld door studio Teyon. Zij maakten ook Terminator: Resistance. RoboCop werd onderdeel van de popcultuur nadat onze eigen Paul Verhoeven in 1987 het eerste deel regisseerde. Volgend jaar bestaat de cyborg dus alweer 35 jaar. Met zijn duistere verhaal over een toekomst waarin de politie door een megabedrijf gerund wordt, is deze sciencefictionfilm nog steeds relevant. RoboCop 2 en 3 zijn de wat mindere delen. Dit ondanks een verhaal van comic auteur Frank Miller (300, Batman: The Dark Knight Returns, Sin City). Tip: wil je weten hoe die RoboCop delen eruit hadden gezien als het verhaal van Frank Miller niet door de studio was aangepast? Lees dan de Frank Miller’s RoboCop comicserie van uitgeverij Avatar Press.

RoboCop: Rogue City krijgt een nieuw verhaal dat is gebaseerd op de originele filmtrilogie. We moeten er nog wel op wachten, want de game zal pas in 2023 verschijnen op consoles en pc. Dus voor nu moeten we gaan, ergens vindt namelijk een misdaad plaats!

Bekijk hier een teaser van de nieuwe RoboCop game:

Bron: Nacon

De Harland Awards keren terug: voorselecteurs gezocht

Dit jaar kun je weer meedoen aan de Harland Awards verhalenwedstrijd. Deze langst lopende, grootste schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen in de Lage Landen heeft veel verschillende namen gehad. De King Kong Award (1976-1995), de Millenniumprijs (1996-2002), de Paul Harland Prijs (2003-2014) en de Harland Awards (2015-heden). Winnaars zoals Erik Betten, Thomas Olde Heuvelt, Paul Evanby, Christien Boomsma en Bo Balder, zijn doorgebroken met hun verhalen en boeken.

Voor de Harland Awards 2021 worden inmiddels voorselecteurs gezocht. In augustus zal de jury bekend gemaakt worden en vanaf 1 oktober kun je je verhalen insturen. De deadline voor inzendingen is vervolgens 31 oktober. Op 1 november zal bekend gemaakt worden hoeveel verhalen ingestuurd zijn. Daarna is het wachten tot februari 2022; dan worden de winnaars bekend gemaakt. De hoofdprijs van de Harland Awards 2021 is 500 euro (incl. publicatievergoeding). Ook krijg je een publicatie in een ebundel en promotie op de boekensite Hebban.nl. Wil je je opgeven als voorselecteur of je verhaal insturen, kijk dan op Hebban.nl/harland-awards voor alle informatie.

Bron: Hebban

Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 - 29 - Harland Awards 2021 logo
Harland Awards 2021

Zavvi/HasLab Galactus crowdfunding campagne

Zavvi HasLabs Galactus Crowdfunding schaal - Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 - 29Verzamel je de iconische Marvel Legends figuren en wil je je vitrine echt in het oog laten springen? Doe dan mee aan de Zavvi/HasLab Marvel Legends Galactus crowdfunding campagne. Daarmee maak je het mogelijk om een levensechte, 32-inch Galactus figuur met LED lichten en drie verwisselbare gezichtsplaten te realiseren. Voor wie geen zin heeft het uit te rekenen: het figuur zal 81,28 cm groot zijn! Dat is dus op een geweldige schaal om de galactische natuurkracht naast je andere figuren te zetten.

De komst van Galactus begon in Fantastic Four #48-50 uit 1966. Dit hoogtepunt in het werk van Stan Lee en Jack Kirby is een ware klassieker. Sindsdien is Galactus niet meer weg te denken uit het Marvel stripuniversum. Wil je meewerken aan de realisatie van dit figuur van de “Grote Verslinder”, ga dan snel naar de crowdfunding-pagina op Zavvi.nl. Je kunt bijdragen tot 31 augustus!

Bron: Zavvi

Modern Myths Nieuws 2021 Week: 28 - 29 - Marvel Legends Galactus Zavvi HasLabs crowdfunding campagne
Marvel Legends Galactus

Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 – 29 trailers

Age of Darkness: Final Stand

In de dark fantasy survival RTS game Age of Darkness: Final Stand moet je strategisch bouwen en goed nadenken over je bouwstoffen. Ben je namelijk niet snel en slim genoeg, dan word je overrompeld door hordes wezens zo uit je nachtmerries. Werp je verdediging op, huur strijdlustige helden in en overleef deze strijd van het licht tegen het duister. Dit veelbelovende spel is voorzien van een soundtrack door componist Kamil Orman-Janowski (Path of Exile). Het verschijnt dit najaar op pc.

Clifford de grote rode hond

Ben je fan van het fantastische genre en heb je kinderen? Noteer dan 3 november in je agenda. Dan verschijnt namelijk een live-action versie van de leuke tekenfilm Clifford de grote rode hond. Deze tekenfilm is gebaseerd op de boekenserie van Norman Bridwell. De tiener Emily Elizabeth ontmoet een magische dierenbeschermer (John Cleese) die haar een kleine, rode puppy geeft. Ze had nooit verwacht dat ze wakker zou worden met een gigantische hond van wel drie meter in haar kleine appartementje in New York…

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

In de remake van The Legend of Zelda: Skyward Sword – nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch – gaat de vers afgestudeerde Link van de Skyloft ridderacademie op zoek naar zijn jeugdvriendin Zelda. Hij moet haar zien te redden van de mysterieuze demonenvorst Ghirahim. Daarbij wordt hij geleid en geholpen door Fi, de geest van het godinnenzwaard. Onderweg ontmoet Link vele kleurrijke personages. Zoals zijn rivaal Ganderd en de mysterieuze krijger genaamd Impa. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD biedt diverse verbeteringen in de spelervaring. Inclusief een verbeterde framerate en het automatisch opslaan van vorderingen.

Malignant

De nieuwe horror van regisseur James Wan (Saw, The Conjuring, Aquaman) heet Malignant. Het gaat over Madison (Annabelle Wallis (X-Men: First Class, Annabelle)) die geplaagd wordt door schokkende visioenen van vreselijke moorden. Het wordt allemaal nog erger als ze erachter komt dat het hier niet enkel om dromen gaat, maar om de angstaanjagende werkelijkheid. De moorden vinden namelijk echt plaats… Malignant draait vanaf 2 september in de bioscoop.

Bron: PlaySide Studios, Universal Pictures, Nintendo, Warner Bros

Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 – 29 en verder:

Strawberry Mansion recensie - Modern MythsFilmrecensie: Strawberry Mansion – Wat is er vervelender dan belasting betalen? Advertenties natuurlijk. En het wordt helemaal vervelend als je dromen in de toekomst worden belast. Waarbij dan ook nog heimelijk geadverteerd wordt tijdens je slaap…

Strawberry Mansion winactie - Modern MythsWinactie: Strawberry Mansion – Wil je een droomreisje naar deze surrealistische romantische komedie winnen? Doe dan mee met onze Strawberry Mansion winactie. Maak kans op twee vrijkaartjes en een t-shirt!

Het Hotel op de Rots recensie - Modern MythsBoekrecensie: Het Hotel op de Rots – Hella en haar broertje gaan met hun ouders op vakantie. Maar dan komen ze in een storm terecht. Ze zijn gedoemd om te overnachten in een wel heel uitzonderlijke hotel. Het wordt een vakantie om nooit te vergeten.

Mysterium: Secrets & Lies en Hidden Signs recensie - Modern MythsBordspelrecensie: Mysterium: Secrets & Lies en Hidden Signs – Een nieuwe editie van Modern Myths Spellenavond! Lees je in onze Mysterium: Secrets & Lies en Hidden Signs recensie waarom deze nieuwe mysteries een aanrader zijn!

Black Widow recensie - Scarlett JohanssonFilm/streamingrecensie: Black Widow – Het Marvel Cinematic Universe (MCU) is terug van weggeweest. Met Black Widow trapt Marvel Studios hun “Phase Four” af in de bioscoop. Lees over dit oorsprongsverhaal van Natasha Romanoff, de Black Widow.

Hoeder van de vulkaan recensie - Modern MythsBoekrecensie: Hoeder van de vulkaan – In een ijzige, verlaten wereld trekken de K’ral al generaties van vulkaan naar vulkaan. Ze gebruiken hun magie om de bewoners tot slaaf te maken. Voormalig slaaf D’rik voelt zich verloren in deze keiharde wereld.

Boss Level recensie - Modern MythsBlu-ray recensie: Boss Level – Films waarin de hoofdpersoon in een tijdlus vastzit, worden na de klassieker Groundhog Day regelmatig met nieuwe variaties op het thema gebracht. Ook Boss Level maakt er gebruik van. Maar dan boordevol over-the-top actie en humor.

De intertekstualiteit van Er zal eens… – Modern MythsColumn: De intertekstualiteit van “Er zal eens…” – Schrijvers en kunstenaars laten zich vaak inspireren door andere werken. Dit wordt “intertekstualiteit” genoemd. In zijn column neemt auteur Django Mathijsen je mee langs de verwijzingen in zijn verhalen. Over zombies, cyborgs en robots!

Sailor Moon Eternal: The Movie recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Sailor Moon Eternal: The Movie – Al dertig jaar strijdt Sailor Moon samen met de andere Sailor Guardians. Ze beschermen de aarde, de maan en ons melkwegstelsel tegen kwade invloeden van buitenaf. Op Netflix is nu Pretty Guardian Sailor Moon Eternal: The Movie te zien.  

Mortal Kombat winactie - Modern MythsWinactie: Mortal Kombat – Met Mortal Kombat brengt Warner Bros de vechters uit de nog immer populaire gameserie opnieuw naar blu-ray, 4K UHD en dvd. Bereid je voor om onze Earthrealm opnieuw te verdedigen. Doe mee met onze winactie!

Willy Morgan and the Curse of Bone Town recensie - Modern MythsGamerecensie: Willy Morgan and the Curse of Bone Town – Dit “point and click” adventure is een stijlvolle game voor de geduldige speler. Even geen bombastische actie, maar een kalm mysterie in een cartoonachtige omgeving.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It recensie – Modern MythsFilmrecensie: The Conjuring: The Devil Made Me Do It – Ed en Lorraine Warren verdrijven een demonische entiteit uit de achtjarige David Glatzel. Maar Arne Johnson nodigt diezelfde entiteit uit in zijn lichaam. Wat volgt is een moord. Maar is Arne wel de hoofdverantwoordelijke?

Onderuniversum recensie – Modern MythsBoekrecensie: Onderuniversum – Amsterdam, 2665 n. Chr. Na een ramp die de maan heeft vernietigd en de wereldas heeft laten kantelen, is Europa grotendeels veranderd in een woestijn. In deze dystopische wereld is het moeilijk om te overleven.

De ApenPrins recensie - Modern MythsFilmrecensie: De ApenPrins – Regisseurs Jean-François Laguionie en Xavier Picard keren terug naar de wereld van de apen. Lees wat deze animatiefilm voor volwassenen zo bijzonder maakt!

Batman: The Long Halloween recensie - Modern MythsBlu-ray recensie: Batman: The Long Halloween – Sommige verhalen bekijken de legende van Batman op meta-niveau. Ze raken daarmee aan de essentie van deze held. Zo ook Batman: The Long Halloween van Jeph Loeb en Time Sale. Een klassieker als animatie.

Batman: The Long Halloween winactie - Modern MythsWinactie: Batman: The Long Halloween – De epische, dertiendelige comicserie Batman: The Long Halloween wordt in twee delen uitgebracht. Wil je deel 1 winnen op blu-ray of dvd? Doe dan mee met onze winactie!

Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 – 29 Agenda:

Op dit moment kun je de volgende festivals in je agenda zetten:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 28 – 29:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Zo kun je op dit moment kans maken op een blu-ray of dvd van Batman: The Long Halloween of Mortal Kombat. Of ga voor vrijkaartjes en een t-shirt van Strawberry Mansion!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Films en seriesFilms en series
  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise