Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 - 34 - Openingsbeeld

Y: The Last Man, Amsterdamned, Disney’s Aladdin – Modern Myths Nieuws

De bijzondere comicserie Y: The Last Man van Brian K. Vaughan komt naar Disney+! Verder in het Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 – 34 de opvolger van Amsterdamned van Dick Maas in boekvorm. Ga naar de wervelende Disney’s Aladdin musical in Scheveningen en/of bezoek Film by the Sea 2021. Liever lezen? Iceberg Books brengt de nieuwe sciencefiction serie Ontdekking van de mens van Frank van Dongen uit. Ook dit najaar hoef je je niet te vervelen!

Y: The Last Man naar Disney+

Y The Last Man poster - Disney+Liefhebbers van post-apocalyptische verhalen opgelet! Vanaf 22 september kun je op Disney+ kijken naar Y: The Last Man. Deze sciencefictionserie is gebaseerd op de comics van Brian K. Vaughan en Pia Guerra. De comics worden uitgegeven door DC Comics. Auteur Brian K. Vaughan staat bekend om de comicseries Runaways (Marvel) en Ex Machina (Wildstorm). Daarnaast was hij producent/schrijver van Lost en Under the Dome.

In Y: The Last Man is de wereld getroffen door een catastrofale gebeurtenis waarin elk zoogdier met een Y-chromosoom gestorven is. Kortom, mannen dus. Slechts één cisgender man en zijn aapje hebben het overleefd. De serie vertelt over de strijd van de mensheid om te overleven en iets beters op te bouwen. De serie wordt gemaakt door de studio achter Devs en Mrs. America. Bekijk hier een trailer:

Bron: Disney Plus

Opvolger van Amsterdamned in boekvorm

Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 - 34 - De Naakte Getuige - Dick Maas coverOnze eigen Nederlandse slasher Amsterdamned uit 1988 heeft een vervolg gekregen! Regisseur Dick Maas (Flodder, Sint) heeft een boek uitgebracht waarin het verhaal verder gaat. De titel: De Naakte Getuige. Hierin krijgt inspecteur Eric Visser (in de film gespeeld door Huub Stapel (Redbad, Zwarte Tulp)) te maken met corruptie bij het hoofdstedelijke politiekorps. Ook is er een seksschandaal met jonge vrouwen dat doet denken aan de verhalen rond multimiljonair Jeffrey Epstein. Verwacht ook enkele foute Bekende Nederlanders te zien.

Dick Maas heeft eerder geprobeerd een televisieserie op poten te zetten die op Amsterdamned zou volgen. Helaas krijg hij de financiering niet rond. Ook Netflix had interesse, maar een daadwerkelijk project is er nog niet van gekomen. Hopelijk gaat deze misdaadthriller zorgen voor hernieuwde interesse. Maas is trouwens van plan een trilogie te schrijven. Dus verwacht nog meer Amsterdamned in de boekwinkel! De Naakte Getuige is nu verkrijgbaar op onder andere Bol.com.

Bron: AD

Disney’s Aladdin de musical in Scheveningen

Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 - 34 - Disney's Aladdin de musical - posterHeb je zin in een spetterende, muzikale show? Ga dan vanaf 18 september naar het Circustheater Scheveningen voor Aladdin de musical! Het wereldberoemde verhaal uit Duizend-en-één-nacht krijgt in Disney’s Aladdin de Broadway musical behandeling. Het verhaal over de charmante straatdief Aladdin en de prachtige prinses Jasmine is een wervelende show. Verwacht veel humor, kleurrijke kostuums en special effects. In een duizelingwekkend tempo word je meegenomen in het verhaal over romantiek, vriendschap en verraad. Componist en achtvoudig Oscarwinnaar Alan Menken schreef de beroemde muziek met hits zoals A Whole New World, Friend Like Me en Arabian Nights.

Tickets bestel je op de site van Stage Entertainment. Alvast in de sfeer komen? Lees Daniels Aladdin: 10 verschillen tussen het verhaal uit Duizend-en-een-nacht en de Disney-films achtergrondartikel.

Bron: Stage Entertainment

Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 - 34 - Aladdin (Matthew Croke) en Genie (Trevor Dion Nicholas) - Friend Like Me pose. Foto door Johan Persson © Disney
Aladdin (Matthew Croke) en Genie (Trevor Dion Nicholas) – “Friend Like Me” pose. Foto: Johan Persson © Disney

Film by the Sea: 10 – 19 september Vlissingen

Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 - 34 - RoboCop op Film by the Sea 2021 - Paul VerhoevenVan 10 tot en met 19 september vindt Film by the Sea plaats in CineCity Vlissingen. Daarnaast zijn er satellietprogramma’s door heel Zeeland. Zo kun je bij de monumentale Sint Jacobskerk terecht voor een filmconcert. Ook is er een Drive-In in de Machinefabriek, waar je onder andere RoboCop van Paul Verhoeven kunt zien. Verder is er een Drive-Uit over de Westerschelde vaart, terwijl de klassieker The Navigator wordt vertoond. Naast films zijn er ook een groot aantal bijzondere documentaires geselecteerd. Een tip van ons: Jan Verheyen vertelt over zijn boek Alle remmen los! Ga naar de Film by the Sea website voor het programma en bekijk hier de festivaltrailer:

Bron: Film by the Sea

Iceberg Books brengt sciencefictionserie van Frank van Dongen uit

Uitgeverij Iceberg Books brengt het sciencefiction epos Ontdekking van de mens van de Nederlandse auteur Frank van Dongen (Het Bouwplan) uit. Halverwege de 21e eeuw is de wereld overbevolkt. Het werk is grotendeels overgenomen door algoritmen, machines en gerobotiseerde fabrieken. De werkeloze wereldbevolking leidt een teruggetrokken bestaan en is verslaafd aan de virtuele wereld. Jack Newman groeit op in een woongroep voor ex-drugsverslaafden. De virtuele wereld trekt hem niet – hij is liever buiten.

Dat verandert als hij Alpha War ontdekt, waarin een buitenaardse invasie moet worden afgewend. Jack zet alles op alles om dit beruchte spel te winnen. Maar is het inderdaad slechts een spel of zit er meer achter? En hoe zit het met zijn tweelingbroer Redmond, wiens bestaan door alles en iedereen wordt ontkend? Wat is zijn connectie met het duizend eilanden experiment, dat ooit is gestart door de schimmige Alfabeschaving? Jack gaat op onderzoek uit. De waarheid blijkt complexer dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Begin november verschijnen drie boeken in de reeks: Het duizend eilanden experiment, De machineplaag en De Feind invasie. Kom maar op met de donkere dagen dit najaar!

Bron: Iceberg Books

Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 - 34 - Ontdekking van de mens - Frank van Dongen

Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 – 34 trailers

Welcome To The Blumhouse

Horror producent Blumhouse en Amazon Prime Video kondigen een nieuwe reeks films aan onder het verzamellabel Welcome to the Blumhouse. Op 1 oktober kun je kijken naar Bingo Hell, waarin een pittige bejaarde het tegen een duister figuur opneemt. Op die datum verschijnt ook Black as Night, over de strijd tussen een tienermeisje en vampiers. Vanaf 8 oktober streamt Madres. Hierin betrekt een jong Mexicaans-Amerikaans stelletje een behekste boerderij. Ook The Manor is dan te zien. Dit is een gotisch verhaal over duistere krachten in een verzorgingstehuis. Bekijk de verzameltrailer van deze nieuwe reeks griezelfilms!

Marvel’s Midnight Suns

Marvel’s Midnight Suns is een tactische RPG die zich afspeelt aan de duistere kant van het Marvel Universum. Door een verwrongen huwelijk tussen magie en wetenschap heeft Hydra de moeder van demonen – Lilith – na eeuwen van sluimering weer tot leven gewekt. Lilith zal voor niets stoppen om een oude profetie te vervullen. Ze wil haar kwaadaardige meester – Chthon – op te roepen. De Avengers staan aan de rand van de afgrond en proberen wanhopig vuur met hellevuur te bestrijden. Ze roepen de hulp in van de “Midnight Suns” – Nico Minoru (Runaways), Blade, Magik (X-Men), Wolverine en Ghost Rider. Marvel’s Midnight Suns staat gepland voor lancering in maart 2022.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

In de nieuwe gameplaytrailer van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga leren Padawans de Jedi-kunsten onder begeleiding van hun Jedi-meesters. In het aankomende spel verken je opnieuw het LEGO Star Wars-heelal als nooit tevoren. Beleef non-stop actie uit alle negen “Skywalker Saga”-films. Uiteraard met de bekende, hilarische LEGO-humor. Verschijnt in het voorjaar van 2022.

Metroid Dread

Er komt een nieuwe Metroid game voor de Nintendo Switch! In deze trailer van Metroid Dread zie je hoe Samus kort na haar landing op planeet ZDR wordt aangevallen door een mysterieuze tegenstander. Deze vijand lijkt verdacht veel op een Chozo. De Chozo waren een ras van hoogst intelligente en technologisch geavanceerde wezens. Deze wezens geloofden dat het hun missie was om vrede naar het universum te brengen. Uiteindelijk ging hun beschaving ten onder en werden levende Chozo nog maar zelden gezien. Dus wie is deze Chozo-krijger die zo fel uithaalt naar Samus? Metroid Dread verschijnt 8 oktober voor de Nintendo Switch.

Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters

We hebben de cinematische trailer van Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters voor je! Deze turn-based tactische RPG vertelt het verhaal van een eenheid van de Grey Knights. Deze elite broederschap van genetisch verbeterde Space Marines is toegewijd om de slechte invloed van de Chaos strijdmacht te bevechten. Hun grootste missie: roep een halt toe aan de verspreiding van de demonische plaag van “The Bloom”. Wordt in 2022 verwacht.

Bron: Amazon Prime Video, 2K Games, Warner Bros Games, Nintendo, Games Workshop

Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 – 34 en verder:

The Green Knight recensie - Modern MythsFilmrecensie: The Green Knight – Regisseur David Lowery maakt van deze klassieke legende een visueel fantasy spektakel. Lees hoe deze middeleeuwse ridderroman naar onze moderne tijd wordt gebracht!

Harry Potter en de Steen der Wijzen 4K UHD winactie – Modern MythsWinactie: Harry Potter en de Steen der Wijzen 4K UHD – Wil je terug naar het begin van Harry Potter en alles nog eens haarscherp opnieuw zien? Doe dan mee met onze Harry Potter en de Steen der Wijzen 4K UHD winactie. We verloten drie exemplaren!

Billy Summers recensie – Modern MythsBoekrecensie: Billy Summers – Je hebt zijn ene boek nog niet uit of Stephen Kings andere boek ploft alweer op je deurmat. Deze zomer betreedt een nieuwe personage het universum van deze veelschrijver: Billy Summers, de huurmoordenaar.

Horrified recensie – Modern MythsBordspelrecensie: Horrified – In dit coöperatieve bordspel moet je samenwerken om een dorp te redden van de klassieke Universal monsters, voor er totale paniek uitbreekt. Lees in onze Horrified recensie of monsterkenner André zijn hoofd wist koel te houden!

The Witcher: Nightmare of the Wolf recensie – Modern MythsFilm/streamingrecensie: The Witcher: Nightmare of the Wolf – Deze nieuwe Netflix animatiefilm is gebaseerd op het werk van Andrzej Sapowski. Dit keer volgen we niet de bekende hekser Geralt van Rivia, maar zijn voorganger: Vesemir.

Heer Gawain en de Groene Ridder – Modern MythsAchtergrond: De ridderroman achter The Green Knight – Dit 750 jaar oude gedicht is een van de meest populaire verhalen uit de legendes over koning Arthur. André is er al zijn hele leven fan van en vertelt je meer over dit klassieke avontuur.

His Dark Materials seizoen 2 blu-ray recensie – Modern MythsBlu-ray recensie: His Dark Materials seizoen 2 – Deze prachtige serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Philip Pullman die ook als producer betrokken is. Lees onze His Dark Materials seizoen 2 blu-ray recensie!

Top 5 Klimaatverandering verhalen - Modern MythsColumn: Top 5 Klimaatverandering verhalen – Johan Klein Haneveld maakt zich al langer zorgen over klimaatverandering. In deze column vestigt Johan je aandacht op andere verhalen waarin dit wereldwijde probleem aan de kaak wordt gesteld.

The Walking Dead seizoen 11 recensie - Modern MythsStreamingrecensie: The Walking Dead seizoen 11 – Na 11 jaar begint nu dan toch echt het laatste seizoen van de hitserie The Walking Dead. Hoe zal het aflopen met Daryl, Carol, Maggie, Gabriel, Negan en alle andere personages die de wandelende doden tot nu toe overleefd hebben?

Stuart Turton – Modern MythsBoekrecensie: De Duivel en de Duistere Diepte – Roxan las De Duivel en de Duistere Diepte, het nieuwe boek van Stuart Turton. Waag jij het om je in te schepen op de Oost-Indië vaarder de Saerdam op haar reis van Batavia naar Amsterdam?

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom recensie - Modern MythsGamerecensie: The Last Kids on Earth and the Staff of Doom – Van de populaire The Last Kids on Earth-boeken van auteur Max Brallier zijn inmiddels ook strips en een Netflix-serie verschenen. Een computergame kon dus niet uitblijven.

Jungle Cruise recensie - Modern MythsFilmrecensie: Jungle Cruise – Met Jungle Cruise probeert Disney opnieuw of ze een succesvolle film rond een van hun attracties kunnen maken. Silvia stapte in en laat je weten of dit ritje saai of juist meeslepend is!

De Heren XVII recensie – Modern MythsBoekrecensie: De Heren XVII – Met De Heren XVII krijgt de Nederlandstalige sciencefiction boekenserie De Zwijgende Aarde een zesde deel. Auteur Roderick Leeuwenhart levert een spannende militaire thriller af die zich afspeelt na de gebeurtenissen in de overige vijf delen.

His Dark Materials seizoen 2 winactie – Modern MythsWinactie: His Dark Materials seizoen 2 – Dit seizoen behandelt de gebeurtenissen in het tweede boek van Philip Pullman: The Subtle Knife (Het Listige Mes). Ben jij ook subtiel listig? Doe dan mee met onze His Dark Materials seizoen 2 winactie.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 – 34 Agenda:

Op dit moment kun je de volgende festivals in je agenda zetten:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 – 34:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Zo kun je op dit moment kans maken op een 4K UHD van Harry Potter en de Steen der Wijzen of een blu-ray/dvd van His Dark Materials seizoen 2!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Modern Myths Nieuws 2021: Week 33 - 34 - Batwing Potion

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.