Modern Myths Redactie Top 3 van 2021

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 – Pareltjes in moeilijke tijden

In 2021 was de wereld nog steeds flink in de greep van Covid-19. Met de nodige lockdowns, uitgestelde bioscoopfilms en verrassende releases op de streamingdiensten tot gevolg. En hoewel we dat allemaal graag ver achter ons laten, waren er toch meer dan voldoende fantastische verhalen om van te genieten. Natuurlijk heeft de redactie van Modern Myths dat ook gedaan! En hoewel we alweer kniediep door nieuwe verhalen waden, willen we je onze toppers van vorig jaar toch zeker nog aanraden. Lees daarom onze Modern Myths Redactie Top 3 van 2021!

Wederom mochten in 2021 de meeste festivals niet doorgaan en waren de bioscopen een aantal weken dicht. De streamingdiensten werden wel goed gevuld, soms met titels die hun bioscooprelease oversloegen. Je kon dan vanuit je veilige huiskamer – al dan niet tegen extra betaling – alsnog een nieuw filmpje pikken.

Ook bordspellen waren weer een bijzonder populair tijdverdrijf en er werd veel gelezen. Ook al moesten zelfs de bibliotheken en boekwinkels soms hun deuren sluiten. Op het moment van schrijven in 2022 zijn er, na de laatste lockdown, alweer wat versoepelingen. Films als Spider-Man: No Way Home en Ghostbusters: Afterlife draaien alsnog verder en The Matrix Resurrections is nu ook eindelijk te zien. Kortom, het is pakken wat je pakken kan. En als je dan toch verhalen aan het verzamelen bent, zoek dan zeker de titels in deze Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 op! Kijk mee op alfabetische volgorde van redacteur, waarbij Paul en beide Yvettes deze keer verstek lieten gaan.

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021

André

André van 't Hof - Modern Myths2021 was een vreemd jaar. Of eigenlijk was het redelijk hetzelfde als het jaar daarvoor, dus misschien was het wel gewoon een normaal jaar. Een “normaal” waar ik in ieder geval niet snel aan zal wennen en de reden dat ik vorig jaar maar erg weinig nieuwe films heb kunnen kijken. Door quarantaines en lockdowns ziet mijn top 3 er anders uit dan als het een jaar zou zijn geweest als voor 2020.

Maar gelukkig is het weer een beetje mogelijk om wat meer te kunnen. De streamingdiensten bieden wel een uitvlucht, maar ik miste de geur van de bioscoop. De dreunende bas en het gigantische scherm waardoor je mee wordt gevoerd naar onmogelijke werelden. Werelden waar je zonder gedoe nog wel gewoon een hapje kan eten, of zelfs naar de film kan…

3. Invincible (Prime Video/Image Comics)
Robert Kirkman brengt ons na een redelijk succesvolle serie over zombies (misschien heb je er wel eens van gehoord) een animatie gebaseerd op een van zijn andere comics: Invincible. Mark Grayson, zoon van ‘s werelds sterkste superheld Omni-Man, treedt in de voetsporen van zijn vader. Echter gaat dit natuurlijk niet zonder slag of stoot en raken we door de steeds bloederiger wordende ontwikkelingen dieper bij het verhaal betrokken. Dit is geen familievriendelijke serie, maar als je er eenmaal inzit, kijk je hem in een ruk uit.

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 - Invincible

2. Strawberry Mansion (Periscoop Film)
Zoals gezegd heb ik dit jaar bijzonder weinig blockbusters kunnen kijken, dus daarom hier een kleine indie film die me verraste dit jaar: Strawberry Mansion. In de toekomst worden onze dromen opgenomen en belast door de overheid. Op het moment klinkt dat als een mogelijkheid die ze in het hier en nu vast ook aan het onderzoeken zijn, maar in Strawberry Mansion is het al zover.

Droom auditeur James Preble komt op audit bij de bejaarde Arabella. Dit houdt in dat James de dromen van de vrouw nagaat en nabelast. Arabella droomt behoorlijk aparte dingen en al snel lopen droomwereld en realiteit door elkaar. Als de zoon van Arabella zich ermee gaat bemoeien, loopt het al snel volledig uit de hand. Dit mooie hedendaags sprookje is bedoeld voor de liefhebbers van de wat vreemdere film.

Kentucker Audley in Strawberry Mansion

1. Loki (Disney+/Marvel)
Geen paniek, er staat nog wel wat Marvel in de lijst! Met Loki gaat Marvel dieper in op het multiversum. Want als gebeurtenissen zoveel vertakkingen veroorzaken, waarom heeft niemand daar tot nog toe dan iets van gemerkt? Loki komt hier achter als hij zelf lijdend voorwerp van zo’n vertakking wordt. De TVA (Time Variance Authority) zorgt ervoor dat de tijdlijn veilig blijft door alle aftakkingen te verwijderen. Het bureau bestaat buiten tijd en ruimte, wat voor vermakelijke televisie zorgt. De Disney+ serie heeft waarschijnlijk een behoorlijke impact op het Marvel Cinematic Universe, toont vele Loki-varianten en Miss Minutes. Meer redenen om te kijken heb je niet nodig!

Loki recensie - Modern Myths

Anouk

Anouk VolgerIn een jaar waarin de bioscopen meer niet dan wel open waren en grote titels continu uitgesteld werden, was er gelukkig toch nog genoeg op literair en streaming-gebied om alle lockdowns door te komen. Mijn top 3 uit 2021 is dan ook als volgt:

3. De Lange Wintertrilogie (A.G. Riddle)
Uiteraard moet er wat boekwerk in mijn lijsjte. Want ook de uitgevers waren in 2021 zeer fanatiek met het publiceren van boeken in het fantastische genre. De keuze is voor mij dan ook erg moeilijk. Het einde van de Elfhame-trilogie of De Woestijndief en zijn vervolg De Meesterdief? Deze waren allemaal geweldig.

Maar in 2021 mocht ik ook op avontuur in de sciencefictionwereld door de nieuwe uitgeverij Iceberg Books. Ik kies dan ook voor de boeken uit De Lange Winter-trilogie. Het is een heerlijke echte sciencefictiontrilogie die je meeneemt op overlevingsreis door de ruimte. Dankzij Iceberg Books zal Nederland nog veel meer sciencefiction verhalen mogen lezen.

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 - De Lange Winter Boek 1: Winterwereld

2. Shadow and Bone (Netflix)
Shadow and Bone is een echte bingewatchwaardige serie voor de fantasy fan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog ernstig heb getwijfeld tussen Shadow and Bone, The Wheel of Time en Loki. Maar voor mij wint dan toch de eerste. Hopelijk komt er snel een vervolg op deze serie.

Shadow and Bone recensie - Modern Myths

Met stip op 1. Jungle Cruise (Disney)
Gelukkig was Disney zo lief om Jungle Cruise vrij snel op hun streamingdienst Disney+ te zetten. Ondertussen heb ik deze avonturenfilm al vijf keer gezien. De humor, de actie, het avontuur… Jungle Cruise heeft alles in zich om een heerlijk avondje (of middagje) bankhangen plezierig te maken.

Jungle Cruise recensie - Modern Myths

Daniel

Daniel - Modern MythsMet gesloten bioscopen is het moeilijk voor te stellen wat 2021 allemaal heeft gebracht. Veel films en spellen waar ik reikhalzend naar uitkeek, werden uitgesteld. Deze lijst had er heel anders uitgezien als ik Spider-Man: No Way Home nog had kunnen kijken of als het vervolg op Sub TerraSub Terra II: Inferno’s Edge – in mei op mijn deurmat was gevallen.

Desondanks was het een behoorlijke opgave om een top 3 te destilleren. Uiteindelijk hebben Encanto en Pokémon Brilliant Diamant en Pokémon Shining Pearl het nét niet gehaald. Een speciale shout-out gaat ook nog uit naar de musical Disney’s Aladdin die in het Circustheater in Scheveningen draait. Want als je even kan vergeten dat je in een overvolle zaal zit, lijkt bijna alles weer normaal. Wat overbleef was…

3. Shaman King (Netflix)
Toen ik jaren geleden het 32e deel dichtsloeg van de mangareeks Shaman King was ik niet te genieten. Het was de maker niet gelukt de serie te eindigen en het verhaal stopte ergens midden in de actie. De bijbehorende anime was een compleet andere weg ingeslagen, wat ook niet hielp. Wat achterbleef was een zure nasmaak bij een serie die volgestouwd zit met mythologie en verwijzingen naar legendes van over de hele wereld. Het basisprincipe? Sjamanen die samenwerken met geesten en de strijd onderling aangaan. Of het nou met een eeuwenoude samoerai is, met een engel of met het element vuur zelf, niets is te vreemd voor de wereld van Shaman King.

In Japan kon je al langer het ware einde lezen in de, opnieuw uitgebrachte, complete edities van Shaman King. Maar in het westen bleef dit lange tijd uit. Verwonderlijk genoeg bleek 2021 hét jaar voor Shaman King-fans. Niet alleen is Kodansha Comics begonnen de volledige editie van de manga in het Engels (in omnibussen van 3-in-1) met regelmaat uit te brengen, ook is er een remake van de anime. In Japan verschijnt er wekelijks een aflevering, maar Netflix blijft niet lang achter met een Engelse nasynchronisatie die ongeveer per dertien afleveringen verschijnt. Wat wil je nog meer?

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 - Shaman King

2. Immortals Fenyx Rising (Ubisoft)
Als het iets te maken heeft met Griekse mythologie ben ik er al snel voor te porren. Hoewel dat bij Immortals Fenyx Rising wel heel losjes is, heb ik toch enorm genoten van het spel. Het is behapbaar voor de “casual gamer” en heeft een goede combinatie van vechten en het oplossen van puzzels. De humor, het verhaal en de stijl hebben er allemaal voor gezorgd dat ik dit spel met veel plezier heb gespeeld. En hoewel dit spel eind 2020 uitkwam, verschenen de uitbreidingen in de loop van 2021. Twee daarvan waren heerlijk om ook te spelen, de laatste was voor mij helaas geen winnaar. Desondanks bevindt het hele pakket zich op mijn nummer 2 van 2021.

Immortals Fenyx Rising

1. Dune (Warner Bros)
De eindeloze zandgolven en de dreiging van een zandworm die constant op de loer ligt. De nieuwe film Dune van Denis Villeneuve zorgde ervoor dat ik nog even snel wegzonk in het gelijknamige boek van Frank Herbert dat al in 1965 verscheen. Jaren stond het onaangeroerd in de kast en daarmee heb ik echt iets gemist. De combinatie van het boek en de film zorgde ervoor dat ik me helemaal kon onderdompelen in deze wereld. De eerste plaats is dan ook niet zozeer alleen voor de film, maar voor het hele universum waar deze verhalen zich in afspelen.

Voor mij was het grootste nadeel van de tweeëneenhalf uur durende film dat hij te kort was. Ik kan dan ook niet wachten op het vervolg dat het eerste boek compleet gaat maken. Duin Messias en Kinderen van Duin – respectievelijk het tweede en derde boek – liggen klaar op mijn leesstapel zodat mijn nummer 1 nog even blijft staan in het nieuwe jaar.

Dune recensie - Denis Villeneuve - Modern Myths

Dirk

Dirk - Modern MythsEen top 3 samenstellen blijft natuurlijk altijd lastig. Ik had graag Dune of No Time to Die toe willen voegen aan mijn lijstje of nog wat items van de verschillende streamingsdiensten. Ik heb op Prime Video bijvoorbeeld genoten van de Evangelion-films en op Netflix van de serie Squid Game. Op fysieke media was ik vooral te spreken over het eerste seizoen van Star Girl en het opnieuw zien van de anime klassieker Gunbuster. En laten we de boeken en comics dan maar even buiten beschouwing laten voor dit keer.

3. Black Widow (Disney/Marvel)
Wat hebben we lang op deze release moeten wachten. Vanwege corona en de verschillende lockdowns werd Black Widow meerdere keren uitgesteld. Uiteindelijk verscheen de film op 7 juli in de bioscoop en bijna gelijktijdig op Disney+. Hoofdrolspeelster Scarlett Johansson was het hier niet helemaal mee eens en dit is ook breed uitgemeten in de media.

Maar Black Widow is een uitstekende kick-off van Marvels “Phase Four”. Regisseur Cate Shortland neemt ons mee terug in de tijd voor deze “origin story” van Natasha Romanov. Het verhaal zit boordevol actie en zit mooi verweven in de bestaande films uit het MCU en de series op Disney+. Ik heb de superheldenfilm meerdere keren gezien in de bioscoop en inmiddels is hij ook beschikbaar op Disney+.

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 - Black Widow

2. Last Night in Soho (Paramount Pictures)
Op de tweede plaats staat Last Night in Soho, waarbij ik alleen in de bioscoopzaal zat. Dat maak je niet vaak mee, zelfs niet bij een vroege voorstelling. De film is een visueel spektakel van regisseur Edgar Wright (Shaun of the Dead en Hot Fuzz). In plaats van komedie waagt hij zich nu aan een psychologische horror. Én met succes.

De jonge Eloise (Thomasin McKenzie) verhuist van het platteland naar de grote stad om daar aan de modeacademie te starten. ’s Nachts in haar dromen loopt ze door het Londen van de jaren 60 en maakt ze kennis met zangeres Sandie (Anya Taylor-Joy). Haar dromen worden een obsessie en langzaam lopen die dromen en de werkelijkheid door elkaar heen. Eloise begint de realiteit te verliezen… McKenzie en Taylor-Joy schitteren naast Diana Rigg, die zelf een icoon was in de jaren 60 als de sexy Mrs. Peel uit The Avengers (De Wrekers). Dit was haar laatste filmrol.

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 – Thomasin McKenzie in Last Night in Soho

1. Suicide Squad (Warner Bros/DC)
Op de eerste plaats nog een super“helden”film, maar dan van DC. The Suicide Squad (uit 2016) was een financieel succes en een vervolg mocht niet uitblijven. Het heeft nog een tijdje geduurd, maar het resultaat mag er zijn. Regisseur James Gunn heeft met zijn Guardians of the Galaxy laten zien dat hij ervaring heeft met een zooitje ongeregeld. Met Suicide Squad houdt hij zich dan ook niet in. Met als resultaat een knotsgekke, actievolle, absurdistische en keiharde comic verfilming met flink wat humor en gore.

Amanda Waller (Viola Davis) stelt een nieuw team samen. Dit is niet storend, maar ik was wel blij dat Harley Quinn (Margot Robbie) van de partij was met nog een aantal andere bekende figuren uit het origineel. Ik heb er van genoten en het plezier gonsde nog een paar dagen door. Niet voor niets heb ik ook deze film meerdere malen in de bioscoop gezien.

The Suicide Squad recensie - Modern Myths

Helmie

Helmie - Modern Myths3. Ketting van Goud (Cassandra Clare)
Zoek je een leuk boek voor deze donkere dagen? Lees Ketting van Goud van Cassandra Clare!

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 - Ketting van Goud

2. Terra Ultima (Raoul Deleo)
Het rijk geïllustreerde boek Terra Ultima was vorig jaar voor mij de grote verrassing. Je vindt er prachtige illustraties in van een bijzondere ontdekkingstocht.

Terra Ultima - Raoul Deleo

1. The Wheel of Time (Prime Video)
Amazon Prime Video heeft met de epische fantasy-serie The Wheel of Time een nieuwe wereld voor me geopend. Inmiddels ben ik heerlijk aan het genieten van de boeken, die ook echte aanraders zijn.

The Wheel of Time recensie - Modern Myths

Jeroen

Jeroen - Modern MythsGelukkig wist ik vorig jaar tussen de lockdowns door toch naar Spider-Man en Ghostbusters te gaan, waardoor mijn top 3 van 2021 een hoge nostalgiefactor heeft. Maar dan nog was er weer teveel moois om uit te kiezen. Zo zou ik het tweede seizoen van The Witcher kunnen kiezen of The Wheel of Time. Beide zijn geweldige, epische fantasy series.

Lovecraft Country kan ik helaas niet noemen. Want ook al heb ik door die serie het gelijknamige boek van Matt Ruff gelezen, de rommelige serie haalt het totaal niet bij het oorspronkelijke verhaal. HBO Max heeft er allerlei maatschappelijke kwesties met de haren bijgesleept, terwijl het boek uit 2016 veel simpeler was: geef de “zwarte” medemens zijn eigen plek in het fantastische genre en laat gelijk zien met wat voor racisme hij te maken heeft. Lees dat boek! Ook The Green Knight heeft het net niet gehaald. Dus ook al loop ik de kans dat je zegt: “Now, off with your head!” is dit mijn lijstje geworden:

 3. Zack Snyder’s Justice League (Warner Bros/DC)
Ondanks dat ik de Justice League versie van de inmiddels in onmin geraakte Joss Whedon ook erg leuk vond, is de net meer dan vier uur durende originele visie van Zack Snyder natuurlijk een gebeurtenis die ik niet onvermeld mag laten. Na lang aandringen van de fans bracht Warner Bros deze epische uitgave op de markt, dat natuurlijk al een bijzonder feit op zich is. Daarnaast zijn de extra scènes, het duistere verhaal en de komst van Darkseid genieten van begin tot eind. Jammer dat DC nog steeds geen eenduidige richting aan hun superheldenfilms geeft.

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 - Zack Snyders Justice League

2. Ghostbusters: Afterlife (Paramount Pictures)
Na de film uit 2016 die we nooit meer noemen, zag ik het duister in voor de Ghostbusters. Zelfs de cameo’s van de oorspronkelijke acteurs vielen in die film tegen. Wie dacht dat het een goed idee was om hen niet in hun iconische rollen uit de jaren 80 te laten opdraven? Gelukkig maakt Ghostbusters: Afterlife dat allemaal goed. Er wordt een nieuwe generatie Ghostbusters geïntroduceerd die de nalatenschap van hun illustere voorgangers respecteert. En daarmee ook de nostalgie die fans als ik, die opgegroeid zijn met de oorspronkelijke films, koesteren. Ik zat te juichen toen de spokenval op wieltjes over de weg scheurde. Wat een heerlijke film, waarvan hopelijk snel meer delen verschijnen!

Ghostbusters Afterlife recensie – Modern Myths 1. Spider-Man: No Way Home (Sony/Marvel/Disney)
En ook Spider-Man: No Way Home past perfect in dit rijtje van drie films waarin ik scènes zag die ik nooit voor mogelijk hield. Binnenkort zal ik in een hoofdredactioneel uitleggen waarom deze derde Tom Holland Spider-Man-film me tot tranen toe roerde. Maar voor nu, gezien nog steeds niet iedereen hem in de bioscoop heeft kunnen zien, vertel ik enkel dat ik, als levenslange Spider-Man fan, de kern van mijn favoriete superheld op het witte doek zag. Dat wat Peter Parker Spider-Man maakt, dat wat hij ervoor over heeft en dat wat het hem kost, kwam voorbij in een geweldige film vol oude bekenden. Marvel doet opnieuw iets unieks wat geen andere studio ooit eerder voor elkaar kreeg. Spectaculair.

Spider-Man: No Way Home recensie - Modern Myths

Kortom, in 2021 had ik als superheldenfan niets te klagen! Hoewel, Jupiter’s Legacy deed het niet zo goed en krijgt geen tweede seizoen van Netflix. Maar goed, je kunt niet alles hebben…

Joany

Joany - Modern Myths3. Sterrenzicht (Brandon Sanderson)
Goede sciencefiction (en fantasy) naar het Nederlands vertaald, daar willen we zeker meer van zien in het komende jaar! Sterrenzicht was een mooi vervolg op Sterrenvlucht en smaakte absoluut naar meer.

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 - Sterrenzicht

2. Midnight Mass (Netflix)
Mike Flanagan liet ons vorig jaar weer heerlijk griezelen (en huilen) met Midnight Mass. Het is een serie die je tot op het eind volledig weet te boeien, met plottwists om van te genieten en een afloop dat nog dagenlang onder je huid blijft zitten.

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 – Hamish Linklater in Midnight Mass

1. Arcane (Netflix)
Als League of Legends-leek twijfelde ik of ik Arcane wel een kans zou geven. Ik heb namelijk niet veel met het spel, dus verwachtte ik dat ook de serie me niet zou boeien. Maar wat heeft het me verrast! Arcane is een meesterwerkje op het gebied van storytelling, met fascinerende worldbuilding en personages waar je van gaat houden. Het is de beste serie die ik in tijden zag en eentje die ik ook in 2022 nog wel een paar keer van begin tot eind opnieuw zal kijken!

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 – Hailee Steinfeld in Arcane League of Legends

Roxan

Roxan RuttenVorig jaar was voor mij vooral een leesjaar, waarin ik oude favorieten zoals Discworld van Terry Pratchett en Dune van Frank Herbert opnieuw ontdekte. Maar 2021 was ook een jaar waarin ik kennis maakte met verrassende nieuwe werelden en schrijvers die ik nog niet kende. Zoals Elatsoe van Darcy Little Badger en The House in the Cerulean Sea van TJ Klune. Het was dan ook weer erg moeilijk om mijn top drie van afgelopen jaar te selecteren.

3. Loki (Disney+/Marvel)
Op de derde plaats Marvels tv-serie Loki op Disney+. Want, hoe meer Loki’s, hoe beter. Nu maar (lang) wachten op seizoen twee.

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 - Loki

2. Wolkenstad (Anthony Doerr)
Voor Modern Myths recenseerde ik het boek Wolkenstad van Anthony Doerr. Het was een schrijver die ik nog niet kende, maar die op een verrassende manier verschillende verhaallijnen bij elkaar weet te brengen tot één groot geheel. Het boek is een combinatie van historische fictie, Griekse mythologie en post-apocalyptische sciencefiction.

Wolkenstad - Anthony Doerr

1. The Drowning Empire (Andrea Stewart)
Bij mijn favoriet van 2021 speel ik een klein beetje vals. Ik zet hier namelijk deel een en twee van The Drowning Empire-trilogie van schrijfster Andrea Stewart. Het eerste deel – The Bone Shard Daughter – kwam al uit in 2020, maar ik las het pas vorig jaar en kon toen niet wachten op het tweede deel dat afgelopen najaar uitkwam: The Bone Shard Emperor.

The Drowning Empire-trilogie speelt zich af in een rijk van drijvende eilanden dat al generaties wordt geregeerd door de dynastie van de Sukais. Zij regeren met harde hand en houden de bevolking onder controle door botscherfmagie. Van elk kind wordt een botscherf uit de schedel verwijdert waarmee de keizer “constructs” maakt. Sommige van deze constructs zijn monsterlijke wezens om oorlog te voeren. Ze zijn samengesteld uit delen van beren en tijgers. Andere worden spionnen in de vorm van apen en vogels. Maar de botscherfmagie verbruikt ook de levenskracht van de onderdanen van de keizer, waardoor zij ziek worden en eerder sterven. Veel kinderen overleven de procedure van het verwijderen van de botscherf zelfs niet. Als een van de eilanden van het rijk zinkt, ontketend dit een revolutie onder de lang onderdrukte bevolking. Hierin krijgt smokkelaar Jovis tegen zijn wil een hoofdrol, net als de dochter van de keizer: Lin. Het laatste deel van de trilogie – The Bone Shard War – wordt ergens dit jaar verwacht. Ik kijk er al naar uit!

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 – The Bone Shard Emperor

Silvia

Modern Myths - Silvia van GimstOok in 2021 lanceerde horrorstudio Blumhouse een viertal films op Amazon Prime Video onder de vlag Welcome to the Blumhouse. En net zoals in 2020 vond ik er drie films uitspringen. Voor mij waren dat in deze serie:

3. Bingo Hell (Prime Video/Blumhouse)
Bingo Hell is een supervermakelijke film, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor acteurs op leeftijd. Deze oudjes staan hun spreekwoordelijke “mannetje” en gaan de strijd aan met een ongenode gast.

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 - Bingo Hell

2. Madres (Prime Video/Blumhouse)
De spannende film Madres legt een verontrustend stukje Amerikaanse geschiedenis bloot. Met dat in het achterhoofd krijgt de film een nog wrangere bijsmaak.

Madres recensie - Modern Myths

1. The Manor (Prime Video/Blumhouse)
The Manor is een duistere film in een zeer sfeervolle setting. Met Barbara Hershey in de hoofdrol en inclusief een zeer verrassend en bevredigend einde!

The Manor recensie - Modern Myths

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 – Wat staat er op jouw lijstje?

Ondanks de nog steeds roerige tijden hebben we vorig jaar toch voldoende nieuwe fantastische verhalen leren kennen. Hoeveel van de titels in onze Modern Myths Redactie Top 3 van 2021 heb jij gezien? En wat staat er op jouw lijstje dat wij wellicht gemist hebben?

Laat het ons weten in de comments onder dit artikel of via onze social media kanalen. Dan gaan wij vast door met al het moois dat er in 2022 op ons afkomt! Volg ons op:

Facebook – Twitter – Instagram – YouTube – Nieuwsbrief

Meer columns als Modern Myths Redactie Top 3 van 2021? Kijk in onze rubriek Columns!

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021: © 2022-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: Amazon Prime Video, Disney, Netflix, Paramount Pictures, Periscoop Film, Sony, Ubisoft en Warner Bros

Modern Myths Redactie Top 3 van 2021

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.